Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Utánam, srácok! 1x06 - Nyugtával dicsérd a napot (SOROZATZÁRÓ)

2015. július 29. 09:00 - Gabba

Radoséknál indítjuk a reggelt, Gyula egyedül indul suliba, mamája figyelmezteti, el ne felejtse öccsét felszedni a keresztanyjuknál, Borsó ugyanis ott aludt. Gyula meglepetésére azonban a keresztmutter közli, az öcsi már korán reggel elment a suliba. Bagoly, Andris és Méri hármasban (!) baktatnak az iskola felé, nocsak, a jónő oldalt váltott volna?, témájuk az előző napi buli és Lada gyors távozása a villamostól. Bagoly szerint csak Gyula haverját követte, hiszen ők még mindig egy brancs, Andris azonban erről már nincs meggyőződve, Méri meg egyenesen kijelenti, hogy Lada nem rossz szándékkal ment a villamoshoz, az iskolai lopásokhoz meg pláne nincs semmi köze.

utanam6x01.JPG

Rados összefut Ladával, egyikük sem szívesen emlegeti az előző napi vilis kalandot, Gyula viszont felhívja a vezér figyelmét, hogy Méri kisasszony azóta nyíltan Bogdánék táborában nyomul. Ezzel komoly hibát követ el, mert Lada nekiszorítja egy fának, de végül nem mos be neki, hanem a képébe kiabálja, hogy elege van belőle meg az egész gyáva bandából, és otthagyja. Az osztályteremben közvéleménykutatást végez Kapufa és Andris, hogyan szeretnék a többiek hasznosítani a villamost. Konkrét igényként gombfocipálya és Kumulusz meteorológiai megfigyelőállomása hangzik el, na meg egy fegyvergyűjteményé, néhány elvetemültnek van otthon kardja, sisakja, buzogánya, ez lehetne a kiindulási alap. Egy csúzlival én is beszállok, vicceskedik az egyik random osztálytárs.

utanam6x02.JPG

Lada természetesen nem nyilatkozik, őt az egész vilinger dolog hidegen hagyja, úgy látszik, marad minden a régiben, sóhajt Andris lemondóan. Kapufának azonban tuti ötlete van, az majd odacsalja Ladát. Isti érkezik Gyulához azzal a hírrel, hogy Borsó nem jött suliba, hol lehet? Gyula viszont nem izgatja magát, biztos undoritisze van az öccsének, Isti szerint azonban Borsó ilyesmit nem csinálna.

utanam6x03.JPG

Suli után Kapufa kiveti a horgot Ladának és azzal hecceli, hogy csak verekedni tud, azt is szabálytalanul, nem is tudja, milyen egy szabályos bokszmeccs. Lada szeme összeszűkül és már ütne, de Kapufa leinti: Nem itt, gyere fel délután 5-re a villamoshoz, majd ott arcoskodjál. Lada elfogadja a kihívást. Ezalatt Radost otthon a mamája szidja és számonkéri rajta az öccsét, menjen és kerítse elő, addig a szeme elé se kerüljön, amíg meg nem találja.

utanam6x04.JPG

Borsó a játszótéri bokrok között bujkál, innen kerül Isti elébe és fontos megbeszélésre hívja a hintához. Elmondja, hogy kihallgatta a Turujásokat, a Gyula az ősember barlangjában rejtette el a lopott szajrét. El kellene onnan tüntetni, mert ha mások ott megtalálják, akkor Gyulának és neki is annyi, mehetnek intézetbe. Isti kicsit vakarássza a fejét majd türelemre inti barátját és felmegy a lakásba. Hosszasan ácsorog a „11 éven aluliaknak kinyitni tilos!” táblával ellátott szekrény előtt, de végül bátran kinyitja az ajtót és pár barlangászáshoz fontos eszközt keresgél elő, köztük egy kitűnő fényű rúdelemlámpát. Ír valamit egy darab papírra, amit bedob Bagolyék ajtaján, becsönget és még mielőtt ajtót nyitnának, elrohan.

utanam6x05.JPG

Bagoly a villamoshoz siet a névtelen levéllel és megmutatja Andrisnak, aki persze egyből felismeri öcsikéje kézírását. Kapufának is megmutatják a levelet, de ő nem ér rá, mert az edző ugyan már beleegyezett, de még valamit el kell intézni a nagyfőnökkel, akárki is legyen az. A villamos körül amúgy lázasan folyik a munka, hőmérővel a hónuk alatt dolgoznak a fiatalok: kapálnak, öntöznek, dugványoznak, felállítják a… gombfocipályát, Kumulusz szereli a tetőre a szélkereket, mindezt a Generál együttes Fűrész c. számára (Húzd meg jobban, menjen a munka, stb).

utanam6x06.JPG

Andris végül mégis meggyőzi Kapufát, hogy tartson vele, és elindulnak lefelé a hegyről, amikor szembetalálkoznak Ladával és Radossal. Lada azt hiszi, meg akarnak lógni a bunyó elől, mire Andris szó nélkül megmutatja neki a levelet. Lada hangosan olvassa: „Borsó olyan leletre bukkant az ősember barlangjában, ami titeket is rettenetesen érdekel. De amit csinálni akar vele, az nekem nem tetszik. Gyertek utánunk a legnagyobb titokban!” Rados ezt meghallva menekülni kezd, de Kapufa hosszú lábaival szemben nem sok esélye van. Elkapják a domboldalban, Lada dühösen kiabálni kezd vele a lopásról, Rados tekergőzik és végül sikerül kiszabadítania magát Kapufa szorításából és ismét elrohan. Hagyjátok, gyertek velem, int Lada Bogdánéknak.

utanam6x07.JPG

Itt várjatok, mondja Lada egy ÁFOR kútnál, ez lehetőséget ad nekünk, hogy amíg visszatér, végignézhessünk egy tele tankolást: 98 forintért sikerül 23 litert tankolni valami random autóba, párás szemmel nézem a monitoron az olajválság előtti paradicsomi állapotok bizonyítékát.

utanam6x08.JPG

Lada a nővérével és az ő Fiat 500-asával érkezik, IT 23-74 a rendszám, csak a pontosság kedvéért. Irány a barlang, aminek Icu szerint két bejárata is van, egy a völgyben, egy meg a tető közelében. Miután leparkolnak, Icu kétfelé osztja a csapatot: a három fiú felülről, ő meg majd alulról hatol be. (Nekem erről természetesen teljesen másféle akció jutott az eszembe, de azt most hagyjuk, maradjunk az ifjúsági filmnél.)

utanam6x08_1.JPG

Icu pompásan felkészült a barlangi felderítésre, elemlámpa van nála és zöld nadrágkosztüm, ez utóbbi különösen praktikus. A lámpa fénykörében felbukkan egy bagoly, ami az egyik sziklán ücsörög és nyilván nem úttörővezető, mert rajta nincs nyakkendő, mint a névrokonán. A keskeny folyosón egyszer csak felbukkan Rados, aki hamar két tűz között találja magát: szemből Icu, hátulról Andrisék tartóztatják fel. Ladának hirtelen eszébe jut, hogy neki már korábban is mesélt erről a barlangról Gyula, hogy ez milyen kasa rejtekhely, mert közelebb van, mint Kassa. Rados tiltakozik, ő ugyan nem rejtett el itt semmit, végszóra előbukkan Isti és Borsó egy nagy kartondobozt cipelve.

utanam6x09.JPG

utanam6x09_1.JPG

Átnézik a dobozt, benne van az összes lopott cucc, legfelül a Lola LM, de az antennatollat megint nem mutatják, már sosem fogom megtudni, hogy néz ki. Lada megint bedühödik és nekiugrana Radosnak, de Kapufa leinti: a hivatalos bunyó 5-kor kezdődik, addig ne gyengítse le magát. Az rendben van, hogy Lada nem volt benne a lopásban, de mégiscsak ő a vezér, és a vezérnek felelőssége van, fejtegetik a többiek, Icu is. Lada ettől persze jól megsértődik és lelép, Borsó meg ismét azon izgul, hogy intézetbe kerül a bátyjával együtt. Isti persze barátja védelmére kel, Borsó mindent vissza akart adni a jogos tulajdonosának. Mindannyian beszuszakolódnak a kocsiba, hatan a kétszemélyes járgányba, jaj, csak most ne legyen közúti ellenőrzés! Icu mindenki megnyugtatására kifejti, hogy ő nem fog szólni senkinek, ezt a dolgot intézzék el egymás között.

utanam6x10.JPG

A villamosnál kiszállnak, Andris enyhe zavarban kifejti, hogy mindenkinek jobb lenne, ha Icu most elhúzna, a főmérnök mosolyogva távozik. Andris a dobozt cipelve behalad a telekre, Pocakos jelentést tesz: minden kész, minden a helyén. Tíz perc múlva öt, a kanyarban nagy slepp kíséretében feltűnik Lada. Kapufa előlép és általános meglepetésre két pár bokszkesztyűt mutat fel a vezérnek, válasszon. Lada meglepődve választ, itt tehát tényleg szabályos meccs készül, a telek végében már kész a szorító és Pikó lesz a bíró.

utanam6x11.JPG

A két ellentétes sarokban a villamosból kiszedett fapados ülőkék várják a versenyzőket, na meg a villamos elejére akasztott útvonaljelző tábla, eszerint Útirány: Kapufától Lada ökléig. A kék sarokban a kihívó Kapufa, segédei Andris és Kumulusz, a piros sarokban Lada, segédei Fazon és Poci. Ez utóbbiak nagyon lelkesek, egy mozdulattal akarják lehúzni a vezér farmergatyáját, de ez a nagy igyekezetben csak Ladával együtt sikerül. Nagy röhögés, a vezér feltápászkodik a földről, de nincs harag, indul a boksz.

utanam6x11_1.JPG

Az ellenfelek ütögetik egymást, a közönség hangosan szurkol, hajrá Kapufa, hajrá Lada, üsd ki, ne hagyd magad, micsinász, stb. Én ugyan nem értek hozzá, de szerencsére Pikó igen, aki a küzdelem végén eredményt hirdet: Döntő fölénnyel győz: Lada József! Kapufa gratulál, Pikó meg új kihívót keres a közönség soraiból. Jelentkezik is egy srác, páran összesúgnak, ez a Fábián, ez profi. (A neve alapján gondolom, ez a bokszedző fia lehet.) Lada vállalja az újabb meccset, 2x3 perc, indul a boksz!

utanam6x12.JPG

A közönség egy emberként biztatja Ladát, bajairól megfeledkezve Rados is drukkol, sőt a Turujások ifjú szocialista embertípushoz nem méltóan még szivarra is gyújtanak, hát ez egészen elképesztő, kiskorúak dohányoznak a képernyőn ’75-ben?!

utanam6x13_1.JPG

Ez a meccs már komolyabb erőpróba, Lada eléggé el is fárad a menet végére, a szünetben Fábián edző lép oda és (ahogy Homérosz írja) hozzá szárnyas szavakat szól: Mozogj többet, támadj gyorsabban, jobbak a reflexeid, ezt használd ki! A biztatástól Lada szárnyakat kap, mintha Red Bullt ivott volna és nem sokkal később kiüti az ellenfelet. A tömeg a vállára veszi, úgy ünnepli, jaj, csak a Turujások meg ne égessenek közben valakit a parázzsal. (Emlékszünk ugye, Ladó Gyula Lajos is hogy megjárta a szivarral anno.)

utanam6x13.JPG

utanam6x13_2.JPG

A bűnbánó Rados nem mer csatlakozni, csak lehajtott fejjel hallgatja a vidám ordibálást. Az ünneplés csúcspontján megérkezik Icu (ez a nő mindig a legjobbkor jelenik meg, ahogy erre már korábban utaltam) és mosolyogva int az edzőnek, úgy látszik, felül kell bírálnia a bokszról korábban kifejtett negatív véleményét. De hogy ebből szárba szökken-e bármilyen romantikus kapcsolat a férfiasch bajusz és a szekszuális kötött mellénykével felturbózott barlangjáró kosztüm között, annak eldöntése a nézőre van bízva.

utanam6x14_1.JPG

utanam6x14.JPG

Címkék: utánam srácok
63 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Terézágyú 2015.07.29. 09:26:03

Baglyocskánk ma is ugyanabban a blúzban van, amiben tegnap?...
Persze jobb lenne ha Icát nézném - de én most a mai szememmel nézek ki az akkori gyerek-önmagamból :)

"milyen kasa rejtekhely, mert közelebb van, mint Kassa"

Grr...............................

Terézágyú 2015.07.29. 09:26:57

Javítom magam: az iskolába még másik ruhába ment, de délutánra megint felvette a blúzt.

Pácsó Ármándó 2015.07.29. 09:45:28

Szárbaszökken! Ez biztos! Megmondtam! :-)

Gabba 2015.07.29. 10:29:05

@Terézágyú: biztos szűkös volt a ruhatári költségvetés

@Pácsó Ármándó: mert te olyan romantikus alkat vagy!

@Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll:
gyónok: valahányszor ki kell írnom, hogy sorozatzáró, kicsit olyan érzésem van, mint szakításkor

Terézágyú 2015.07.29. 10:33:11

@Gabba:
"gyónok: valahányszor ki kell írnom, hogy sorozatzáró, kicsit olyan érzésem van, mint szakításkor "

és soxor szakícc...

írd tovább a történetet. :)

Gabba 2015.07.29. 12:54:47

@Terézágyú: mostanra már többször, mint az életben...

kérgesebb lettem, mint egy tölgyerdő :)

Terézágyú 2015.07.29. 15:21:52

@Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll: @Gabba:

Kacérkottok itten egymással-e.

Pedig Dotty valójában fiú.

De nem gond, mert Gabba meg leány....

Dr.Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyalka 2015.07.29. 15:26:31

@Terézágyú: a mai világban már az sem gáz, ha mind a ketten lányok vunk :-) Vagy fiúk.

Terézágyú 2015.07.29. 15:28:08

@Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll:

Ez igaz.
Egy a lényeg: ne legyen egyikőtök se politikus.

Dr.Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyalka 2015.07.29. 15:38:55

@Terézágyú: régen szerettem volna az lenni, ma már dehogy. Jó érzés, h van gerincem :-D

Pácsó Ármándó 2015.07.29. 17:31:25

@Gabba: Régi hibám!

Lada Icu megszerezte Fazon kötöttáru gyárának elérhetőségét? :-)

@Terézágyú: @Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll: Kacérkodtok itt hárman egymással. Pedig! :-)

Nézőke 2015.07.29. 18:17:28

jajdekár hogy vége!
Annyira jó visszanézni ezeket.
Azonban most segítsetek pls,
már minden gyerekfilmet átböngésztem ebből az időből,és valamelyikben van egy jelenet, de nem tudom melyikben, amikoris egy nagyobb fiú, bizonyos "Szotyola" segítségét kérik a gyerkőcök,aki az állatkertnél ül valami fánál,és szotyolázik,és ezt mondja: "Szotyolával nem lehet viccelni"

Lehet hogy nemis magyar? Rémlik valakinek?

Dr.Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyalka 2015.07.29. 19:11:03

@Nézőke: fú, nagyon ismerős, de nekem nem jut az eszembe sajnos.

@Pácsó Ármándó: te haladhatsz tovább :-)

Pácsó Ármándó 2015.07.29. 19:57:46

@Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll: Ja, arra nem készültem, gondoltam ez így önmagában is elegendő :-)

enzo23 2015.07.29. 20:14:48

Ejj, már vége is? Kár, jóvótez :) köszike!

Gabba 2015.07.29. 20:17:58

@Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll: @Terézágyú: @Pácsó Ármándó: méghogy kacérkodunk itt négyen.... a huttok nem is tudnak olyat

@Nézőke: nincs tippem, lehet, hogy valami csehszlovák?

tinipuma 2015.07.29. 20:27:50

Igazán szuper volt ez a nyári kaland, élmény volt olvasni, tényleg kár, hogy vége :)
köszi...

Dr.Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyalka 2015.07.29. 20:49:58

@tinipuma: most akkor nem járjuk be Miskolcot?

@Gabba: miért nem vállalod fel?

@Pácsó Ármándó: hej, beszélsz te elegetnnőkkel? :-D

Pácsó Ármándó 2015.07.29. 21:09:22

@Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll: Hajjaj! Hát még ők velem! :-)

@Gabba: A tigrisek természetüknél fogva játékosak, úgyhogy azt hiszem nálunk érik a kac.

Terézágyú 2015.07.30. 13:43:58

@Gabba:
"méghogy kacérkodunk itt négyen.... a huttok nem is tudnak olyat"

Deeehogynem.... valahogy azok is szaporodnak. Nem is tudod mi a kacérság, amíg nem láttál egy dögös huttcsajt...

Egyébként nem nagyon van ennek a történet veleje... Mármint a sorozat sztorijának... Most akkor miről is szól? Arról, hogy a rosszfiúk megjavulnak? Hogy kiderülnek a lopások? ...

Gabba 2015.07.30. 21:54:11

@Terézágyú: igen, a rosszfiúk megjavulnak és újra teljes jogú tagjai lesznek az ifjú szocialista embertípusnak

@tinipuma: @Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll:
nekem az augusztus nem lesz jó, most megyek szabira, és utána is be vagyok táblázva, de talán valamikor később

Pácsó Ármándó 2015.07.31. 08:54:52

@Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll: Most már senki se tudja követni, hogy kivel szeretnél kettesbe randizni :-)

tinipuma 2015.07.31. 21:42:04

@Gabba: @Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll: szerintem egy lillafüredi kirándulás októberben, a színesedő környezetben a legszebb, (ez neked is szól @Pácsó Ármándó: barátom :), és még a pisztrángos is nyitva van :))
Amúgy mi helybéliek addig is összetarthatunk, trollka kedves, írhatnál egy emilt :)

Gabba 2015.08.01. 07:43:22

@tinipuma: @Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll: @Pácsó Ármándó:
előjegyeztem
aki meg addig Bp-n jár, azzal elmegyek a Lakatos útra :)

Pácsó Ármándó 2015.08.01. 08:40:33

@Gabba: Bagoly arca milyen kifejező a 11. képen! És ez a Fűrész egy tök jó szám.

Aki meg addig Nassaun jár, meghívom a bor...
(itt kifogyott a tollamból a tint.)

Gabba 2015.08.01. 09:22:46

@Pácsó Ármándó: :-D
Fekete István legyen a talpán, aki megmondja, milyen fajta. én uhura tippelek

Gabba 2015.08.01. 12:21:27

@Pácsó Ármándó: Uhura - a Star Trekből, he-he

Dr.Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyalka 2015.08.01. 14:24:55

@Pácsó Ármándó: 1, van szaga a randinak? Milyen?
2, ha már járok arra, miért ne?
3, férfiembert nem veszek komolyan úgysem. :)

Flankerr 2015.08.02. 21:29:07

Mestermunka volt ez a HV is, gratulálok :)

Ám én úgy tudom, hogy a Fiat 500 alapesetben 4 üléses :)

Gabba 2015.08.02. 22:23:54

@Flankerr: köszi!

négyüléses, elvileg, de hátul olyan kevés a hely, hogy max. csak egy piknikes kosár fér el :)

Flankerr 2015.08.02. 23:03:29

@Gabba: hát nem ideális, de van aki egy kicsit nagyobb autóval negyedmagával járta meg Olaszországot :)
belsoseg.blog.hu/2014/07/30/1650_km_a_kisautoval_meg_buszken

wmitty · http://utanamsracok.blogspot.com 2015.09.25. 19:23:16

Érdekes, hogy a barlangi felvételeket nem Miskolcon csinálták, az oda-onnan való autózás viszont az egyetlen miskolci lakótelepes forgatási helyszínen játszódik (pontosabban látszódik): Diósgyőrben.
(Talán mert ez a lakótelep akkoriban készült, és építészeti nagydíjas volt, vagy ilyesmi, biztos szívesen mutogatták.) (A mi lakótelepünk, a Győri kapui is akkoriban létesült, az mégse szerepel a filmben... :( Illetve dehogynem! A Vargahegyről lenézős feltételeknél Andris feje mellett-mögött a mi házcsoportunk bukkan fel egy-egy pillanatra! :)

wmitty · http://utanamsracok.blogspot.com 2015.09.25. 19:27:49

2015. október 2-3-án Utánam, srácok! Fesztivál címen tart rendezvényt az Észak-Keleti Átjáró Egyesület. Az apropó értelemszerűen a filmsorozat bemutatásának negyvenedik évfordulója.
A második napi program helyszíne az avasi kilátó, itt délután többek között lesz egy előadás-beszélgetés, amire a szervezők a néhai sorozatsztárokat hívták meg: Kovács Krisztiánt, Jelisztratov Szergejt, Berkes Zoltánt, Martos Tamást - Berkes/Kiss Gabi is jönne, de aznap épp nem tud. És páran talán a régi stábtagok közül is.
Részletek: utanamsracok.blogspot.hu

Egyébként egy kisebb rendezvény már három is volt egyanezen témában (a Cinefesten), erről videófelvétel itt:
www.youtube.com/watch?v=Mpu6jAwvAUg
süti beállítások módosítása