Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ray Donovan 3x02 - Ding (18+)

2015. július 28. 15:00 - tinipuma

Zsúfolt naphoz érkeztünk Ray Donovan, valamint rokonai, barátai és üzletfelei életében, lássuk hát hogyvolt. A börtönben kezdünk, Terry a reggelinél egy haverjával tervezgeti az újabb élménydús programokkal teli napot. Ray pedig kora reggel edzeni megy, a teremben püföl dühödten egy boxzsákot, na ilyet se láttam még tőle (legalábbis nem emlékszem).

02.jpg

Mickey az előző részben medencébe ájult strici hullája felett máris mítinget tart a lányoknak, átvenné az üzletet. Sajnos a szexpiac működését illetően le van maradva vagy három évtizeddel, a kurvák egy emberként röhögik ki a vénembert és hagyják ott a picsába. Ginger szerencsére megértő és türelmes, bevezeti Micket az internetes szexhirdetések világába, ez a huszonegyedik század öreg, már nem strichelünk az utcasarkon.

Romero atyát látjuk, amint az autójában fütyörészve szabadul meg a keménygallérjától, Bunchy önsegítő csoportjába tart, tapintata figyelemreméltó, egy ilyen társaságban kellemetlen lenne az említett ruhadarab. (A magam részéről valószínűtlennek tartom, hogy az atya is szexuálisan molesztált ministránsfiúként kezdte volna a pályáját.)

04.jpg

Ray is beugrik egy percre (mivel a gyűlést a teremben tartják), de nem időzik sokáig, Bridget hívja és nemes egyszerűséggel közli apuval, hogy anyu begolyózott, csinálni kéne valamit. Hősünk tehát hazaballag, a kislánya kicsit sem túlzott, döbben rá, amint meglátja neje amúgy jámbor tekintetű ámde bornyú méretű kutyusát. Abby igen megörül a férjének, mintha az csupán egy kellemes reggeli dugásra érkezett volna haza, szerintem még mindig részeg. Ray lehűti, nem csoda. A csemeték közben reggeliznek, Conor halálhörgést szimulál, nem túl meggyőzően, de végül otthon maradhat, spurizik is boldogan a szobájába. Bridget estére vacsorára invitálja az apját, aki gyanakodva kérdezi, miért, valami gáz van? Abby közben kezd józanodni, odavakkant, a lányod hív baszki, hiányzol neki, milyen indokot akarsz még? Jogos.

Ennyit a családról, Paige Finney telefonál, volna egy kis melója hősünk számára. Ray vállat von, miért ne, épp ráérek, csak aztán fizessen is kisnaccsád. Elhagyott munkatársai közben beszélgetnek, első blikkre Ezra régi irodájában. Avi konkrétan állást ajánl Lenának, társuljon be hozzá, a meló nyugisabb és feleznék a hasznot. A nő gondolkodási időt kér.

06.jpg

A Ginger-féle gyorstalpaló strici szeminárium végére Daryll toppan be az éjszakai műszakból, fáradt és le van törve, nem megy az üzlet. Még szép, hogy nem, legálisan nem lehet pénzt keresni, bölcselkedik Mickey, de ne izgulj kisfiam, új vállalkozásba fogunk, dőlni fog a pénz. A gyereknek vannak kétségei (naná, ismeri az apját), de hagyja magát elrángatni egy kávéra. Váratlan útitársuk akad Audrey személyében, a kislányt meghallgatásra kell vinni, de anyunak pont akkorra van egy jól fizető édeshármas beírva a naptárába. Gond egy szál se, Mickey bácsi elintézi.

Terry napja a börtönben meglepő fordulatot vesz, az udvaron épp kiállja a sorát, hogy az edzőpadhoz juthasson, de használni már nem tudja, elzavarják, kriplinek itt nincs helye az erős emberek között. Terry persze beszól, a bunyó elkerülhetetlen, végeredmény sem túl meglepő, a bandatag egy jól irányzott ütéstől kiterül a flaszteren, a Ray által felbérelt őr későn érkezik, hogy a tesót megóvja a bajtól. A vesztes fél, ha magához tér bizonyára elgondolkodik majd azon, hogy legközelebb ne emberkedjen elhamarkodottan, ja nem, ez nem olyan mese, Terryre bizonnyal kemény napok várnak.

Bunchy továbbra is küzd az edzőterem vezetésével járó (és a képességeit messze meghaladó) gondokkal. Váratlanul akad egy fizető vendége, Romero atya iratkozik be a gyűlés után, mondván a testedzés hasznos lehet a terápiájában, le is perkál két havi tagsági díjat. A mexikóiakkal viszont nem ilyen egyszerű a dolga, próbál keménykedni, fizessetek vagy tünés, az edző vállat von, akkor pakolunk. Nem úgy van az, Bunchynak ugyanis igencsak bejön(ne) a múltkor neki bemutató combos Terka, szóval maradhatnak, bár a csaj egyáltalán nem vevő a cikis flörtölési kísérleteire.

Lena felveti főnökének, hogy Avi állást ajánlott neki, de mielőtt döntene, szeretné tudni, hogy hányadán is állnak egymással. Raynek éppen semmi kedve sincs lelkizni, szerinte a nő amúgy is el akarja fogadni a melót, különben fel se hozta volna a témát. Ráadásul a bérelt smasszer is telefonál a hírrel, hogy Terry verekedésbe keveredett a börtönben, hősünk nem boldog, hiszen pont azért fizeti az őrt, hogy az ilyeneket megakadályozza.

09.jpg

10.jpg

Az öcskös egyelőre a gyengélkedőn időzik, a doki rendes próbál lenni, Parkinsonnal nem könnyű odabent, gyorsan romolhat az állapota, tolószékbe kerülhet hamarosan. Terry nem kér mankót, se rokkant besorolást (ezt már láttuk, csak nehogy az orvost is leüsse), köszöni, jól van.

Abby otthon jól felidegesíti magát Conor iskolai értesítőjén és elindul leteremteni gyengélkedő csemetéjét. A fiúcska tulajdonképpen tényleg az ágyat nyomja, csak nem úgy, ahogy anyu (vagy bárki) elképzelte, merthogy a feltornyozott paplan tetején gondosan elhelyezett laptopon pornót nézve a matracát dugja lelkesen. Abby visszavonulót fúj, becsukja maga után az ajtót és csak aztán kezd kacarászni, miután Conor közli, hogy épp az ágyat vetette be. Persze megosztja a hírt a férjével is, a mintaszülők együtt röhögik ki a gyereket. Anyu kihasználja az alkalmat és elrebeg valami bocsánatkérésfélét a reggel történtek miatt plusz megerősíti a vacsorameghívást. Majd meglátjuk, jön a válasz.

11.jpg

Ray és Lena egy futballstadionban találkozik Paige Finneyvel, a nő játékosügynök, ex- (és remélhetőleg jövőbeli) ügyfele, a csapat irányítója szorul hősünk segítségére (Katie Holmes fogszabályzót hord?). Férjezett nőkkel szeret dugni, ez a hobbija neki, csak legutóbb egy Navy SEAL (Haditengerészet) katona feleségét sikerült felszednie, a felszarvazott pasas pedig megfenyegette, hogy az esti meccs alatt megöli. Ezt kellene valahogy sürgősen elsimítani, van rá félmillió dolcsi, a számlát Paige állja. Ray megy a férjhez, Lena pedig vigyázhat a csábítóra (vagy az arckifejezését látva rohan egyenesen Avihoz).

Mickey és kompániája Vartanhoz igyekeznek, illetve a nővéréhez, ő a helybéli uzsorás, aki majd a kezdőtőkét adja az új vállalkozáshoz. Ezt én nem teljesen értem, a kurvák megvannak, internet és kecó van, minek még ehhez pluszpénz? Kételyeimmel nem vagyok egyedül, Daryllnek se tetszik a dolog, az meg pláne nem, hogy apus a tízezer dolcsis kölcsön biztosítékaként az ő kocsiját ajánlja fel a vén satrafának. A végére Audrey is berág, a kis primadonna nehezményezi, hogy félórákat kell várnia a kocsiban, még a végén lemarad a meghallgatásról (hisztizni már remekül tud, bár Mickeyt ismerve én is aggódok, hogy elkésnek).

14.jpg

Ray érkezik a tengerészhez, bizonyos Carl Lafellhez, a pali a csalfa asszony cuccaiból rak épp tábortüzet és meglehetősen mogorva. Hősünk azért letelepszik (a kilátást elnézve a seregben nem fizethetnek valami jól), meghívja magát egy sörre és elbeszélgetnek. Carlnak nem kell a pénz, a nejét akarja bár a holmiját égeti, a milliomos gecit szidja, aki az ő távollétében elcsábította a nőt. Szerintem az asszony visszaszerzéséhez (meg a cuccok pótlásához) jól jönne a lóvé, de mindegy. Raynek minden rábeszélőképességét be kell vetnie, hogy meggyőzze a pasast.

Bunchy máris megszívja a lágyszívűségét, szíve hölgye ugyanis nekitámad, miféle koszfészket vezetsz te itt, penészedik az öltöző, pucold ki vagy megbánod! Adná magát a válasz, hogy akkor reklamálj, ha rendesen fizettek, de nem, a srác máris meghunyászkodik, jólvan, majd megnézem.

16.jpg

Egy kifőzdében Mickék ebédelnek, Audrey már a zsebében érzi a főszerepet, a sztárságról álmodozik, ő is milliókat fog keresni, mint Scarlett Johansson. Daryll próbálja lehűteni, de csak azt éri el, hogy megríkatja a kislányt. Közben kiderül, hogy apus milyen csavart eszelt ki, a konyhában ugyanis kokaint vásárol ötezerért, értetlenkedő fiának pedig elmagyarázza, hogy ebből tizenötöt fognak csinálni, van itt finesz. (Ójaj.)

Ray és célszemélye már az autóban beszélgetnek tovább hűtlen feleségeikről és haladnak a megállapodás felé. Az úticél egy hotel, ahol jogászcsapat várja őket, pontosabban Carlt, hősünk hiába menne vele, Paige visszatartja a szálloda előtt. Egy Aston Martin mellett állnak meg, a csaj nagyképűen előadja, hogy nem aputól kapta ám, saját pénzből vette, mert ő ilyen kis ügyes, a lényeg az, hogy akkor mehetnének is, lényegében még egyikük sem szegte meg a törvényt. Ray gyanút fog, száguld is vissza a szállodába, nem kellett volna Carlt egyedül hagynia. Nem bizony, a pasas nem a csapat ügyvédeit, hanem az irányítóval épp kefélő feleségét lelte a lakosztályban és ugyan nem ölte meg, de a jobb karját kettétörte, ez se fog dobálgatni egy darabig, az biztos. Hősünk késve érkezik, Carl lehazugozza és elviharzik.

 17.jpg

Na, a csipet-csapat csak odaér a meghallgatásra, megannyi kis Shirley Temple várakozik a nagy kiugrásra. Mick fennhangon magyarázza kisfiának az ötleteit, kokainostul-kurvástul, meg is botránkoztatja az egyik szépreményű anyukát. A meghallgatás persze nem sikerül, Audrey toporzékol egy sort, hogy hadd próbálkozzon még egyszer, Mickey próbál hatni a castingos nőre, de az hajthatatlan. A kislány bőszülten elviharzik, nagyon nem vevő az öreg Donovan bölcselkedéseire, konkrétan elküldi a picsába, pedig az ezúttal tényleg nem tehet semmiről.

Terry a cellájában kapja a hírt, hogy megvert ellenfele visszavágót óhajt, mivel komoly presztízsveszteséget szenvedett attól, hogy kiütötte egy kripli. A szólított persze leszarja, neki semmi hangulata bunyózni, de hát ez nem kedv kérdése. Őrzője ezúttal megpróbál megdolgozni a (Raytől kapott) pénzéért, berakná az elkülönítőbe, mert ezek a fiúk még a sittes sportszerűségre se nagyon adnak. Terry ezt is, meg a bátyust is leszarja, marad, ahol van.

19.jpg

20.jpg

Az edzőtermi mosdópucolást a talpig dominaszerkóba öltözött és akként is viselkedő combos Terka felügyeli, a jelenet iszonyú kínos, lapozzunk. Bunch is otthagyja, zavarodottan ácsorog, mikor a mexikói edző megtalálja a nagy ötlettel: mivel nincs helyük, itt rendeznék meg a meccseiket, ezzel a terem is jól járna, feleznék a hasznot. Szerintem átverés lesz ez, szerencsére Bunchy sem mond rögtön igent a dologra. Később a kuckójából lesi feszülten a maszkos-jelmezes Terka edzését, végül megkönnyebbül: kiveri magának.

Ray a stadion budijában találja meg Paiget és a nyakát szorongatva kissé falhoz keni az átverésért. Jó lenne, ha íratna egy félmilliós csekket apucival Carl nevére, különben a kedvenc járgánya le talál zuhanni egy szakadékba, csinos kis tulajdonosával a csomagtartóban.

22.jpg

A börtönben megrendezik a visszavágó meccset, az őrök vigyázó tekintetétől távol, természetesen. Terry persze nem hiába élte le az életét egy boxteremben, megint padlóra küldi az ellenfelét, de az ezúttal feláll és késsel folytatja. Ettől kedvenc kriplink agya elborul, felkap egy súlyt a földről és magán kívül üvöltve péppé veri a másik fejét. Most már tényleg magánzárkába kerül.

Ray elmegy a csekkért Finneyhez, az meg is van, Malcolm csak azt szeretné tudni, hogy hősünk mivel ijesztette halálra Paiget, mert amúgy nem egy ijedős fajta. Megérdemelte, feleli rezignáltan hősünk. Apunak a szeme se rebben, persze, a leányzó képviseli a tartalék irányítót. (Mivan!?) Eh, nem is ez az érdekes, folytatja, világos, hogy kell valaki aki vigyáz a gyerekekre. Mivel hősünk a legalkalmasabb jelölt, megvenné a szolgálatait, na nem ám csak úgy megbízásilag, hanem cégestül, elő is készíttette a szerződést. Ray felhúzza az orrát, közli, hogy ő nem eladó és távozik, Finney pedig szenvtelen arccal vonja le a következtetést: akkor még mindig tárgyalunk.

24.jpg

Hősünk eztán Lenát győzködi, hogy fogadja el Avi állásajánlatát. A kérdésre, hogy miért is, csak annyi a válasz, hogy nem akarhat ővele társulni. Tényleg nem, bólint a csaj, ebben maradnak.

Mickeyék hazaviszik az elcsigázott, de még mindig pipa kiscsajt, majd Daryll végre megismerheti a teljes üzleti tervet: a kurvák árulják majd a kokaint egyben kölcsönt is közvetítenek a megvásárlásához,a hasznot pedig megosztják majd. Apa és fia társak lesznek, mint agytröszt és verőember, dől majd a pénz, Mickey konkrétan franchise-ban gondolkodik. És Daryllnek tetszik a terv, csak a százalékát kevesli! (Megáll az eszem.) Kicsit később már nagy egyetértésben pancsolják a kokaint a konyhában.

25.jpg

Abbyék a terített asztalnál várják aput a vacsorára, aki persze nem jön, közbejött valami, mint mondja. Bridget elkeseredik, anyu pedig felkapja a férje tányérját és a gyerekek elképedésére szed egy adagot a kajából. A kutyának.

Hősünk a családi vacsi helyett Carlhoz megy, közli, hogy nem ő hazudott és hozta a csekket is. A pasas most már iszonyú mérges, juszt se kell neki a pénz. Ray erősködik, úgyhogy behúz neki egy embereset. Ezt eljátsszák még vagy kétszer, a vége K.O.

Címkék: Ray Donovan
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.07.28. 15:43:53

brutális, hogy ray nem egyszer megcsalta az asszonyt, de az nem számít.

illetve csak számít ha egy tengerésszel bünteti magát. :S

tinipuma 2015.07.28. 18:24:34

@doggfather: a jó ég tudja, hogy miért verette be a képét (őszintén szólva nem is nagyon értem a dolgot :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.07.28. 21:05:01

@tinipuma: az én tippem, hogy büntetni akarja magát.

AaannnaaA 2015.07.28. 23:55:55

Köszi szépen a hogyvótot! Erős volt az évadnyitóval a felütés, de ez egyre jobb! Jó lesz a Finney-szál, főleg, hogy kiderült, a lány sem kispályás...
Bunchy részei viszont számomra feszengően kínosak, itt konkrétan át is tekertem, de ahogy olvasom nem vesztettem semmit. Ha tovább erőltetik ezt a mexikói ribi dolgot, morcos leszek. Ez az egyetlen negatívum az évadban.

Ja, és Ray arca ahogy nevetett Conor hülyeségén! Egy pillanatra olyan emberi volt. Köszi, hogy kifényképezted!

tinipuma 2015.07.29. 20:10:32

@AaannnaaA: a Conor sztori szerintem aranyos volt, mindenki a maga karakterének megfelelően reagált :)
Bunchy sztorija rémes, de attól tartok, hogy folytatódni fog.
Katie Holmes jelenlétével meg én nem fogok kibékülni, hiába, nem bírom a nőt...

Is 2017.07.04. 09:01:10

@AaannnaaA: Én tényleg nem értem, hogy Daryll miért nem verte még agyon Mickey-t és ásta el jó mélyre. Bármit is csinál, mindig rápacsál vele. És az ő farkával veri a csalánt. Hihetetlen az öreg. Nagy spíler, csak eléggé lemaradt. Nyilván ebből is szarul fog kijönni...

Paige húzása igen nagyon volt. Le a kalappal. Ügyes. Gondolom, Ray a későbbiekben majd úgyis jól megdugja. :)

Csak ez a szenvedés, meg hogy Ray még mindig haragszik az asszonyra, mikor ő össze-vissza kefélt... vagy ha nem azért, akkor meg érdekelne, hogy mi a tökömért nem megy haza és rántja rendben az életét. Mármint a forgatókönyvírók tervétől eltekintve... ;)
süti beállítások módosítása