Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Affair 1x01 - Ismerkedjünk! (18+)

2015. július 24. 09:00 - AaannnaaA

Nemcsak a zseniális Homeland került ki a Showtime „keze alól”, hanem az egy viszonyt, és ezzel párhuzamosan egy bűntény (?) utáni nyomozást bemutató, ugyancsak nagyszerű The Affair. A sorozat szerkezete rendhagyó, mert két szemszögből mutatja be az eseményeket egy-egy rész során – megismerhetjük a történteket a csalfa férj és szeretője szemszögéből is – így látjuk, ki-ki hogyan élte meg az eseményeket. A szereposztás pedig… ehh, a legjobb jelzőket már elhasználtam, szóval a szereposztás parádés. Nézzük.

Part One: Noah
Először tehát a tisztes, négy gyermekes családapát – Noah Sollowayt – ismerhetjük meg. Hajnali úszása közben csatlakozunk hozzá, amint cuki fiatal csaj próbál flörtölni vele az uszodában. Ám a férfi nem óhajtja venni a jeleket, a lány pedig időben kapcsol, és olajra lép. Negyed nyolcra, mikor felesége (Helen) kel, ő már megjárta az uszodát, és kávéval várja élete párja ébredését. Meg egy kiadós kettyintéssel. Már ha összejönne, de négy gyermek mellett csak egy percük marad, az meg sok mindenre nem elég. Így hát irány a pakolás, vidéki vakációra indul ma a teljes brancs – Helen szüleihez. Martin, a nagyobbik fiú nem igazán akar a nagyszülőknél nyaralni, akármilyen menő kérójuk is van, de apját nem érdekli az ellenállása. A gyerek következő húzásként nem jelenik meg az indulásnál, így apja megy vissza a már lezárt házba, hogy megkeresse. Végül az emeleti fürdőszobában találja meg, felakasztva, b+!

sorminta.jpg

Gyorsan leszedi – a szárítókötél van a gyerek nyaka köré tekerve – lefekteti, próbálja életre kelteni, mikoris a gyerek váratlanul felröhög. Merthogy az egész akasztósdi csak tinibrahi volt. Én ezt faterja helyében két jól irányzott fülessel honorálnám, ám Noah csak egy „ezt miért kellett – viselkedj rendesen” tengelyen elhadart rövid hegyibeszédet vicsorog, aztán irány a nyaralás. A célhoz közeledve megállnak a kisváros szélén lévő kajáldában ebédelni, itt pillantja meg először a helyi pincérnőt, Alisont, aki történetünk másik főszereplője lesz.

Közben egy későbbi időpontban (szerintem a jelenben) lezajló párbeszédből hallunk részletet, mintha Noah vallomást tenne. Képet még nem látunk, csak halljuk, amint egy férfi arról kérdezgeti milyen volt az élete a nyaralás előtt, és hogyan ismerte meg A NŐT. Itt hangzik el a kulcsmondat, miszerint minden rendben volt körülötte, nem is érti mégis mi történt…

01.jpg

02.jpg

Épp a rendelésüket adják le, mikor Stacey, a legkisebb lány félrenyel valamit, ijedt édesapja az ölébe ülteti és a hátát ütögeti, míg végül a kislány kiköhög egy üveggolyót (??). Az elguruló golyó a pincérnő lábánál áll meg, aki döbbenten nézi a családi drámát, aztán felveszi és zsebre teszi a golyót, és elrohan. Martin kimegy a mosdóba, apja utána, ám amikor bekopog, nem fia jön elő, hanem Alison könnyes arccal. Elrebegi, hogy nagyon megrendítette ami a kislánnyal történt a szeme láttára; Noah nyugtatni próbálja. Közben előlép Martin a másik mosdóból, a két felnőtt még gyorsan bemutatkozik egymásnak, aztán mindenki megy a maga dolgára.

A család már a parkolóban készül a továbbindulásra, mikor a férfinek eszébe jut, hogy nem adott borravalót Alisonnak, ezért visszarongyol a kajáldába, ad némi lóvét, bámulják kicsit egymást meredten, de mára ennyi.

03.jpg

04.jpg

Nem sokkal később a Solloway család megérkezik Helen szüleihez, egy gyönyörű vidéki házba. Az após, Bruce Butler író, akárcsak Noah, de míg főhősünknek most jelent meg az első regénye (az sem aratott osztatlan sikert), addig Bruce befutott szerző közel húsz könyvvel a háta mögött. Elkesergi vejének, hogy hiába filmesítik meg a könyveit, sok öröme nincs benne, mert a stúdió tojik a véleményére, úgy prezentálja a műveit, ahogy neki tetszik. Persze van az a pénz, amiért jó képet vág a dologhoz. Kicsit kérdezgeti Noaht a következő könyvéről – némileg lekezelőnek érzem a vejéhez való hozzáállását, hősünk is csak kényszeredetten mosolyog.

Ma éjjel szintén nem jön össze a házastársi szex-party, az akció kellős közepén ugyanis beállít kisebbik fiuk Trevor, hogy rosszat álmodott, és bekunyerálja magát a hitvesi ágyba.

05.jpg

06.jpg

Noah a fiával bővített ágyban nem igazán tud aludni, ezért az éjszaka közepén felkel, és kibámul az ablakon. Látja, hogy a közeli tengerparton tábortűznél társaság vert tanyát, ezért elindul, hogy jobban megnézze magának. Ahogy leér, a társaságtól külön ülve ott találja Alisont (csini, szexi ruhában), és beszélgetni kezdenek. A nő a kislányáról kérdez, de Noah biztosítja, hogy kutya baja, meg sem kottyant neki a délutáni ’majdnem meghalás’. A nő kéri, hogy kísérje haza, ő pedig rábólint. Ahogy felsegíti a homokból, Alison nekiáll leporolni magát, aminek hatására kivillan a combja, fél segge, Noah pedig zavarban, de éhes kutya fejjel bámulja. Rágyújtanak egy szál cigire, aztán elindulnak.

07.jpg

Könyvekről beszélgetnek (ha már egyszer a férfi író, ugye), mikor pedig a nő házához érnek, hősünk rácsodálkozik, hogy milyen jópofa az épület, és még kültéri zuhany is van. Alison invitálja, hogy próbálja ki, de nemleges választ kap. Persze azért elmegy a szerkezetig, hogy megnézze, a nő pedig nem zavartatja magát, levetkőzik, és alááll. Noah azt sem tudja hogyan forduljon el, de azért fél szemmel próbál sunyítani, hogy lásson valamit abból, amiből nem kéne. Kijelenti, hogy mennie kell, és el is indul, de alig lép párat, mikor vitát hall a ház felől, ezért visszatér. Az immár törülközőbe csavart újdonsült ismerőse vitatkozik egy férfival, aki a heves szóváltás végén lenyomja a nőt az udvaron álló autó motorháztetejére, és alaposan megdugja. Noah és Alison összenéz, hősünk már közbeavatkozna, de a nő nemet int. Pár pillanatig egymás szemébe bámulnak, miközben már javában zajlik az akció, aztán a férfi emlékei hirtelen megszakadnak...

...a jelenben az őt kikérdező férfi ragadja ki a gondolataiból. Most pillantunk ide először – ez elég erőteljesen hivatalos kihallgatásnak tűnik. Hogy mi a célja és a témája? Kétlem, hogy a férfi kapcsolatainak boncolgatása, de még nem tudunk meg többet, a történet most eddig tartott.

Part Two: Alison
Nézzük akkor hősnőnk szemszögéből az eseményeket. Az előző etapban látott tengerparti házban ébred, az őt az autó motorháztetejére felrakó férfi karjaiban – aki a férje, Cole; erről a tényről elegánsan elfelejtette tájékoztatni hősünket, ugye. De ott még nem tartunk, visszatértünk az időben egy napot, még nem ismeri Noaht. A kiadós reggeli légyottot – ahogy elnézem – leginkább a férj élvezi, Alison kevésbé lelkes.

Kicsit később a teraszon ruhát stoppol, mikor Cole közli, hogy estére családi vacsorára hívta őket az édesanyja. A nem túl kommunikatív, sőt meglehetősen feszült nőt végül magára hagyja a férje, aki szörfözni indul. Hősnőnk lezuhanyzik a kinti tusolóban (illetve leginkább mélán ül a padlóján, miközben ömlik rá a víz), majd elindul dolgozni.

08.jpg

09.jpg

Biciklivel jár – nem kis távolságra található az étterem – felveszi pincérnői ruháját, és vált pár kedvesnek éppen nem nevezhető szót a főnökével, Oscarral. Az nosztalgikus hangulatban van, emlegeti amikor Alison először kezdett nála dolgozni (16 évesen, pont 15 éve), mennyire vágyott rá, hogy megdugja, és sikerült is. Milyen kedves, hogy felemlegeti.

A fura párbeszédnek a másik pincérnő, Jane érkezése vet véget, aki kedvesen és óvatosan kérdez rá hősnőnknél valamiféle évfordulóra (ami ma van), de hogy miről van szó, egyelőre nem derül ki. Témát váltanak, szóba kerül Jane új pasijelöltje, aki nős, mire Alison kijelenti, hogy ha házas, az tabu, úgyhogy kolléganője el se kezdje a viszonyt.

10.jpg

Végszóra toppan be Noah és családja. Pár perc múlva Stacey félrenyel. Hősnőnk Noah korábban látott visszaemlékezésével szemben úgy emlékszik, hogy ő vette észre a kislány fuldoklását nem az anyja, az apja fejre állította a lányt nem az ölébe vette, és végül a tehetetlenségtől leblokkolt Helen helyett maga Alison ütött rá a kislány hátára, aki ettől köhögte fel a golyót. És hogy melyikük változata igaz? Ezt a készítők a fantáziánkra bízzák, lesz még épp elég eltérés, hogy legyen időnk eldönteni, hogy a „Team Noah” vagy a „Team Alison” hívő csoporthoz tartozunk-e.

Megrendült hősnőnk elrohan a mellékhelyiségbe, ahol kidobja a taccsot, amikor Noah kezdi verni az ajtót, hogy megköszönhesse a segítségét, és cserébe pénzt ajánljon. A nő nem fogadja el, viszont ideje bemutatkozniuk egymásnak. Közben halljuk, amint a jelenben Alison visszaemlékszik ezekre az időkre ugyanannak a férfihangnak, nyilván ugyanazon kihallgatás keretében.

11.jpg

12.jpg

Munka után magányosan ücsörög a tengerparton, meglehetősen maga alatt van. Később a temetőbe biciklizik át, a meglátogatott sírkövön „Gabriel Lockhart 2008-2012” felirat olvasható. Ó te jó ég, ez a kisfia sírja!! Könnyek között rebegi el, hogy ma van a gyerek születésnapja – hozott egy könyvet, hogy felolvasson belőle, de pár mondat után sírni kezd, és nem tudja folytatni.

Sötétedik, mire a „Lockhart Ranch”-ra ér, itt várja anyósa és a család többi tagja vacsorára. Már mindenki eszik, Cole meglehetősen morcosan néz rá, anyósa inkább megértő szeretettel. Később sógornőjével kettesben ütik el az időt a kertben, Mary-Kate kártyát vet – egy erre kószáló cigánytól tanulta, bár nem igazán ért a dologhoz, elég sületlenségeket jósol. A zagyválásnak Cole érkezése vet véget, aki a parton lévő tábortűzhöz invitálná, Alison azonban egyelőre passzolja a dolgot, aminek újfent sértődés lesz a vége.

13.jpg

Végül lesétál a parthoz, ám Noah visszaemlékezéseivel szemben nem szexi ruhácskát, hanem egyszerű felsőt és rövidnadrágot, valamint a vállára vetett pokrócot „visel”. Ekkor lép hozzá hősünk, és Alison saját emlékei szerint a férfi veszi laza hangvételűre a beszélgetést, kezd nyomulni és ajánlja fel, hogy hazakíséri, sőt kéri, hogy megnézhesse a kinti zuhanyzót. Miután Noah megcsodálja a szerkezetet, búcsúzik, mert mennie kell, kezet fognak, a férfi pedig megpuszilja az arcát. (Hm, vannak eltérések a sztorikban rendesen.)

14.jpg

Hősnőnk ettől nem túl lelkes, így újdonsült hódolója sután elnézést kér, aztán távozik. Alison immár egyedül lezuhanyzik, és akárcsak reggel, most is letörten kuporog a csordogáló víz alatt. Férjét a parti tábortűz mellől egy csini szőke hozza haza, amin ő nem kicsit rág be. Szó szót követ, a házastársak saját magukról, illetve elhunyt gyermekük elvesztése miatti fájdalmukról vitáznak, aztán a hirtelen jött vihar gyorsan elül, és a már látott motorháztetőn megesett szexbe fordul. A légyott közben Alison döbbenten konstatálja, hogy Noah bámulja őket, aki hamarosan távozik.

Zárásként látjuk, hogy a jelenben ugyanazon férfi előtt ül, ahol korábban hősünk is megtette a maga vallomását. A haja immár jóval rövidebb, öltözéke konszolidáltabb. Sürgeti a beszélgetés végét, mert dolga van: a gyermekéért kell mennie.

… és végül a szereplők, hogy egyértelmű legyen ki kicsoda (a négy főszereplőről a jól fazonírozott képeket a sorozat hivatalos oldaláról nyúltam):

A csalfa férj családja:

A csalfa feleség családja:

… és még:

Címkék: 18+ The Affair
22 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Köldök_szösz 2015.07.24. 10:58:30

Viccesek ezek a sztorik egyik nem nagyobb állat mint a másik...

Mészáros Laci 2015.07.24. 11:46:13

Fenomenábilis.
Misztérikus.
Még! Még!

Mészáros Laci 2015.07.24. 11:49:57

....Ja, az én megjegyzésem nem a sztorira meg a fordulatokra vonatkozik, hanem az apró eltérésekre a visszaemlékezésekben. Ez annyira zseniális, ha ezt a szálat folytatják (és nem baltázzák el), megfontolom, hogy előfizetek arra a csatornára amelyiken fut. Melyiken is...?

AaannnaaA 2015.07.24. 11:58:09

@Mészáros Laci: Már előfizettél rá az internettel :)
Az apró eltérések szerintem a legjobbak benne, néha megdöbbentő, hogy ki mennyire máshogy emlékszik. És ez még csak a kezdet :)

Mészáros Laci 2015.07.24. 12:25:34

@AaannnaaA:

...úgy értettem, nem csak a hogyvolton olvasnám, hanem nézném is. Vagy ez olyan letölthetős sorozat? Az sem rossz... csak van egy félelmem, hogy ha mindenki csak letölt, akkor nem fognak jó filmeket csinálni...

Mészáros Laci 2015.07.24. 12:31:10

@AaannnaaA:

Most látom, hogy te írtad a posztot is :-)

AaannnaaA 2015.07.24. 13:14:24

@Mészáros Laci: Igen, én írtam :) Olvasni minden péntek reggel 9 órakor fogod tudni, amúgy meg igen, az évad részei a torrent filmszínházban érhetők el. Esetleg ajánlom az "egy rész megnézés - egy rész hogyvót elolvasás" technikát, az sem rossz :)

Pácsó Ármándó 2015.07.24. 17:08:45

Ez milyen jellegű sorozat? Inkább dráma?

AaannnaaA 2015.07.24. 17:23:46

@Pácsó Ármándó: Olyasmi. Csak egy kapcsolat (megcsalás) minden extrájával, plusz egy nyomozással körítve :)

Pácsó Ármándó 2015.07.24. 17:36:05

@AaannnaaA: A Csalfaszi engem emlékeztet a halottkémre a Foreverből. Biztos az amcsi gének :-)
Cole Lockhartról meg a szőkenős Rejtélyek (vagymi) sorozat ugrik be, mintha abban szerepelt volna.

Mészáros Laci 2015.07.24. 17:50:51

@AaannnaaA:

...meg indavideón is van (feliratosan).

AaannnaaA 2015.07.24. 20:34:48

@Mészáros Laci: Nah, ezt pont nem tudtam. Nem biztos, hogy sokáig ott lesz, érdemes belenézni. Jó szórakozást kívánok, és a többi rész hogyvótjára szeretettel visszavárlak megbeszélni a történteket :)

AaannnaaA 2015.07.24. 20:36:22

@Pácsó Ármándó: A Rejtély stimmt, Joshua Jackson valóban játszott benne (én ugyan nem láttam, de tévé előzeteseket azért nehéz kikerülni). A Csalfaszi (de jó megnevezés, kár, hogy megvan az összes rész hogyvótja, lehet kölcsönkérném) a Drót-ban játszott (szintén nem láttam de ájemdíbí tuggya.)

Mészáros Laci 2015.07.24. 20:36:33

@AaannnaaA:

Ma este megnézem az elsőt :)

AaannnaaA 2015.07.24. 20:39:18

@Mészáros Laci: Megköszönöm, ha visszatérsz és elmeséled hogy tetszett! Ismétlem magamat: jó szórakozást! :)

Pácsó Ármándó 2015.07.24. 20:42:19

@AaannnaaA: Szívesen kölcsön adnám, tudod :-)

Gabba 2015.07.27. 09:59:38

@AaannnaaA: jelentem elkezdtem, izgis lesz, már látom

a temetőben Alison a Pán Péterből olvasott fel, és erről a könyvről beszélgettek Noah visszaemlékezésében is

AaannnaaA 2015.07.27. 10:20:51

@Gabba: Ó, de örülök :)
Köszi a kiegészítést, én meg nem mondtam volna!

tinipuma 2015.07.27. 21:39:39

Nemtudom, engem egy (illetve kettő) résszel nem győzött meg. Nem tudom eldönteni, hogy tetszik-e vagy sem, a kettős történetvezetés tetszik, az jópofa, a szereplőket nem igazán szeretem

AaannnaaA 2015.07.27. 21:51:02

@tinipuma: Hm, ha eddig nem rántott be, akkor sanszos, hogy ezután sem fog. Ízlések és pofonok, ugye :) Ha mégsem nézed tovább azért olvasni jöhetsz :)

ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF 2015.10.07. 21:10:26

@tinipuma:

Nekem is inkább a szereplőkkel van a gondom, a sztori maga nagyon jónak tűnik.
Egyedül Maura Tierneyt csípem, de őt azért mert szerelmes vagyok belé :)))
Dominic West helyett sokkal jobban eltudtam volna képzelni Clive Owent, most úgy is ráment a sorozatokra, a másik pali Michael Fassbender lenne, de ő most futott be, még idő kell hogy elvállaljon egy sorozatot.
Az összefoglaló meg rohadt jó lett Annababa , ügyi vagyol ;)
Szerintem leszedem a sorozatot, párhuzamosan meg olvasom ezt is .
süti beállítások módosítása