Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Zoltán, a Farkasember 1x06

2015. július 22. 13:00 - Chat Géza

Sajnos könnyes búcsút kell vennünk az egyik legbecsapósabb című, de egyben legjobb és legszerethetőbb dokusorozattól, farkasoktól és a Farkasembertől is, hisz ez az utolsó rész, pedig felőlem napestig is adhatná ezt a Discovery, én teljes boldogságban, kába fejjel nézném és el nem kapcsolnám. A mostani rész is a munkáról szól: 2000 kilométerre a szép szittya magyar földektől Zoltán és Péter terepszemlét tartanak, megnézik a pusztát, ahol majd a farkasoknak teljesíteniük kell, azaz kamerák előtt kell szaladgálniuk.

w1.png

Itthon közben beköszönt a tél. Felvételeken havat látni a napnál is melegebb nappaliban elég dühítő látvány. A téllel egyetemben a párzási időszak is hamarosan bekopogtat, így a farkasok elkezdték rommá dominálni egymást a falkán belül, de Zoltán nem ár rá ezzel szórakozni, mert most nincs se ideje, se ereje pár kölyköt még pluszban gondozni, így elszeparálja a falka nőstény és hím tagjait, még ha ezzel meg is borul a falkán belüli rangsor. Inkább ez, mint pár pulya. A Horkai központba érkezik egy redenzőnő, hogy az éppen készülő filmjéhez lecastingolja a szarvasokat. Zoltán mutogat is párat, de a kedves ügyfél elég válogatós. Morcsányi Géza, a film főszereplője túlságosan hasonlít egy szarvasra, ezért egy kevésbé karizmatikus állatot kell találni a melóra. Rudolf, ezzel elbukta a szerepet, de Góliát hálisten megfelel a rendezőnőnek, Ildikónak.

Nincs más hátra, Zoltán és Péter négy farkassal megpakolva terepjárót levezetnek 2000 kilométert. Megérkezés, nice to meet you, kávé, tea, egyebek. A forgató stábbal tartott megbeszéléskor kiderül, hogy a stáb nem vágja, hogy mi fán terem a farkasokkal való forgatás. Aszongyák majd improvizálni is kell, ettől Zoltán szolidan megborul agyilag, kint elmagyarázza a kamerába, hogy ez azért nem egészen így működik, ha valami egetverő hülyeséget akarnak majd leforgatni, akkor az ne 100%, hogy csak úgy menni is fog, de majd meglátják úgyis, előre felesleges ezen rugózni.

w2.png

Kis gyakorlás közben, miközben a farkasokat futtatják a réten beüt a gebasz: a semmiből, hirtelen dominancia harcba kezdenek, majd Volkó megszökik és beszalad az erdőbe. Ott meg aztán Zoltán hiába harácsolja a nevét, semmi választ nem kap. Nelsonnal pórázon is tesznek egy kört, de semmi. Az utolsó lehetőség, hogy a szállás melletti randevúhely közelében nyitva hagyja a farkasok ketrecének egyik oldalát. Na, nem a rácsot, nyugi. Nincs mit tenni, marad az idegtépő malmozás reggelig. Zoltán persze hogy ezt nem tudja kivárni, még az éjszaka közepén beveti régi trükkjét, ami egy korábbi hasonló esetnél hibátlanul bevált, hogy kiáll a ház elé és elkezd vonyítani. És eskü, hogy Volkó erre jobban hazatért, mint Lessie a vele fémjelzett filmekben. Ha ez nem megrendezett jelenet, volt, akkor isten az atyám, elmegyek a templomba, felcsapom a hozsannát és leéneklem a kántort, de még a hitbuzgó vénasszonyokat is.

w3.png

A két napos forgatás nem áll másból mint a farkasok maratoni futtatásából. Még szerencse, hogy Zoltán négy szőrmókot hozott, így amikor az egyik elfáradt, jöhetett egyből a másik, hogy a mezőn keresztül, vagy a lépcsőn fel és le, vagy egy elhagyatott temetőben futkározzon. Jó, most is volt egy vicsorítós jelenet, amit Nelson újfent hibátlanul teljesített, plusz egy lassított felvételes ugrás is közbejött, amit meg Sajó prezentált 100%-os tökéletességgel, a műugróknál is szebb 10 pontos érkezéssel.

w4.png

Hazafelé Zoltánt felkagylózza valaki, hogy a szlovák határnál átszökött egy farkas, mire még most is az egyik magyarországi nemzeti parkban korzózik. Egy 4,5 méter magas kerítés ezt a problémát is megoldaná. Kis erdőszéli nyomozás után Zoltán úgy dönt instant felvilágosító órát tart farkasokból a helyi gyerekeknek, hogy ezeket a jószágokat nem szabad bántani, mert irtó cukik, ugye. Zoltán még utoljára leül a saját farmján egy fatönkre és egy szép ideával zárja ezt a kis sorozatot. Reméli, hogy ennek a 190 gyereknek megejtett szent beszéddel egy paraszthajszállal közelebb került ahhoz, hogy egy szép napon majd vadon élő farkasokat tanulmányozhasson itt Magyarországon. Ő nem mondja ki, de én igen, hogy Zoltán lehessen a magyar, farkasokkal táncoló.

 

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyalka 2015.07.22. 15:34:34

Köszi az öfiket, jók voltak ;)

Elég lenne 3,5 méteres kerítés is, :)

Dr.Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyalka 2015.07.22. 22:37:52

@Chat Géza: igen, jó lenne még nézni, kár, h ennyike rész volt csak. Meg jó, h magyar, na :)
süti beállítások módosítása