Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fekete Vitorlák 2x10 Összefogás

2015. július 22. 09:00 - Pácsó Ármándó

Elérkeztünk a második évad utolsó epizódjához, lássuk hogy alakul az évadzáró története a múltheti izgalmas események után. Abigailt apja el akarja küldetni Savannahba, hogy a várható veszélyektől megóvja és elfelejtse azt, hogy fejbe lőtték az étkezőjükben az általa oly kedvelt Mirandát. A lány szerint csak azért akarják eltávolítani, hogy ne mondhassa el senkinek sem az előző nap kiderült sötét titkokat. És mellesleg Rhett ezredest gyilkosnak tartja. Lesz még ebből a csajból valami!

1.jpg

Charles Vane alvezérének Jenksnek nem tetszik Flint kiszabadításának ötlete, igazi szűklátókörű fickó. Szerinte az embereik fele ellenzi a dolgot. Főnöke ismét kifejti, erőt kell demonstrálniuk, különben elveszik a félelmetes hírűk és a civilek felbiztatják a katonaságot, hogy támadják le Nassaut. Ő kimegy a partra a lojálisabb kalózokkal és cselekedni fog, az itt hagyottak pedig kevesen lesznek a hajó irányításához, úgyhogy ne húzzanak el haza, várják meg őket. Billy azt fejtegeti Silvernek, hogy csak addig maradnak életben, amíg kiszabadítják Flint kapitányt, azután a nyílt vízen mindenki megy cápakajának. Vane elmentében még odaszól neki, ne csináljanak balhét amíg odavan, később a háborúban minden kalózra szükségük lesz.

Alig pár száz méterre Charlestownban összegyűltek a főtéren a tárgyalásra a népek. Van vádlott, van műsorvezető, van bíróság és nincs Vane. Lord Kensington altengernagy tölti be az ügyész szerepét, szereti a felhajtást és természetesen semmi jó sem várható tőle, hacsak a kapitány alá nem ír egy Lord Ashe által szerkesztett vallomást a bűnei beismeréséről. Mindenképp megölik, de ebben az esetben a nyilvánosság kizárásával, másnap reggel, kipihenten. Hogy teljes legyen a kép, meghozzák a Halott Barátnőt is, frissen készült koporsójában kiállítják közszemlére, hogy jelenlétével emelje a tárgyalás ellenséges hangulatát. Flint kettesben megkérdi a kormányzótól, hogy vajon miért árulta el őket annak idején. Gyávaságból? Hallgatás beleegyezés, idézhetjük az ideillő mondást. A felhergelt tömeg közben zöldségekkel dobálja a halott Mirandát, aki rangján alulinak tartja, hogy erre reagálva feléledjen.

Nassauban elterjed a híre Eleanor eltűnésének. Max kisasszony mutatós sárga ruhájában hírhozó beosztottját hallgatja és azon tűnődik, vajon nőt is felkötnek-e kalózkodásért. Utasítást ad, hogy minden lány szedje össze a dugi (érted?!) pénzét, mert fel akarja használni azt. A Colonial Dawn útban van a kincsért és Featherstone kormányos most tájékoztatja a legénységet erről. Jack Rackham szerelmét, Anne Bonnyt faggatja, hogy miért tért vissza mégis hozzá. Kedvenc vöröshajúm elmeséli neki, hogy szerte a karibi térségben mindenütt együtt emlegetik őket, mint Jacket és Annet. Ők egy pár és ez így lesz mindig, amíg világ a világ és lyuk lesz a seggükön. (Talán nem pontosan ezek a szavak hangzottak el, de bepárásodott a tekintetem a meghatottságtól, elnézést).

4.jpg

Jenkstől arról érdeklődik az ellenzék, hogy milyen eséllyel tudnának meglépni innen. Kb. egy tucat ember hiányzik a sikerhez – hangzik a válasz. Régi ismerősünket, Vincentet odaengedik hányni a korláthoz, aki ezt kihasználván megemlíti az egyik elégedetlennek, hogy tudna módot arra, hogy mégis eltűnhessenek innen. A kalózok lemennek a fedélzetközbe és el akarják vinni magukkal Silvert, mire Billy verekedést robbant ki, amit rövid úton lever a felfegyverzett túlerő. A tolvajt elhurcolják.

5.jpg

Charlestownban folytatódik a nyilvános tárgyalás, az ügyész ismerteti a vádakat és felszólítja Flintet, hogy reagáljon az elhangzottakra, aki csak keserűen válaszol erre. De nicsak! Valakit bekísérnek az őrök a térre. Most már van Vane! Ő jelentkezik védőügyvédnek, ráadásul nála van a titkos fegyver, Abigail naplója, amit még Billy adott át neki a hajón. A bíróság az új bizonyíték miatt szünetet rendel el. Lord Ashe szerint, ha egy esküdt úgy dönt a naplóban leírtak hatására, hogy a kalózvezér nem bűnös, akkor el kell engedniük őt. Lord Kensington szerint ez nem valószínű, mert ő válogatta ki az esküdteket, viszont most hogy az emberek tudnak a lánya irományáról, nem tüntethetik el azt csak úgy.

6.jpg

Nassauban a kreatív kalózok Akasztott Eleanor babával ünneplik az orgazdanő elfogását. Maxnek ez érthetően nem tetszik. Bemegy Fraiser becsüshöz ahol kiderül, hogy a Konzorciumot feloszlatták, Naft és Lawrence kapitány legénysége szétszéledt. Felkínálja, hogy megveszi a megmaradt javakat azoktól, akik lelépnének. A férfi nem túl együttműködő, de estig kap határidőt a kocsmáért felkínált pénz elfogadására.

7.jpg

Jonh Silvert a kalózok Jenks alvezér elé rángatják, ahol Vincent is ott van, és azt akarják tőle, hogy nevezze meg azokat, akik a régi legénységből átállnának az újba és segítenének az elhajózásban. A tolvaj nemet mond, erre lelövik Vincentet figyelmeztetésül, neki pedig baltás lábápolást irányoznak elő a volt favágók. Nemhiába, a szakma szeretete meglátszik rajtuk. Ahogy a fájdalom is „Long” John Silver arcán, mikor lesújt a hideg fém.

8.jpg

A bíróság folytatja munkáját. Felolvassák Abigail naplóját szépen hangsúlyozva, ami elég sokáig tart, időt biztosítva Vane embereinek arra, hogy elfoglalják a parti ágyúkat és megfordítván azokat a város irányába, széttrollkodják a tárgyalást. A macsó tervei szerint a felfordulás közepette gyorsan elhúzzák a csíkot, a másik viszont bosszút akar állni Mirandáért és a régi sérelmeikért. Jeleznek a többieknek és megkezdődik Charlestown ostroma. Ezután akciódús jelenetek következnek és Flint végez Lord Ashesal.

9.jpg

A hajón még mindig Silverből próbálnak árulót faragni a lábánál kezdve, amikor észlelik, hogy a parton ágyúznak nemcsak a főtér, hanem a parti őrség hajói felé is. Jenks arra a döntésre jut, hogy nyírják ki a levágott lábú tolvajt és most azonnal hajózzanak el. A félholt Silver viszont emlékezteti, hogy ehhez nem kellett volna a verekedés alatt elveszteniük a foglyok lakatjainak kulcsát. A taktikai gránáttal kopogtató haverok Billy vezetésével visszafoglalják a hajót. DeGroot és Scott már menekülne a hajóval, de a tökös Bones máshogy dönt. Ágyúsok készenlétbe, tűz az ellenséges hajókra!

A városban a két fenegyerek tovább verekszi magát a kikötő felé, nagy gyakorlattal teszik hűvösre a rájuk támadókat. Végre elérik a mólót és csónakba szállva vad evezésbe kezdenek, miközben a partról William „Headshot” Rhett ezredes igyekszik lelőni őket pisztollyal és puskával. Már éppen ágyúval is, amikor a szállongó füstből válaszcsapás bontakozik ki egy spanyol hadihajó képében és miszlikre lövi őket.

11.jpg

Silvert a műtőasztalul szolgáló étkező asztalra teszik, átitatják rummal és az orvos előveszi a fémszerszámait. Ez nem jelent semmi jót a legtöbb álmoskönyv szerint! A fedélzetre mászó vezéreket Billy fogadja, Vane kapitányt pisztollyal, de Flint elengedteti vele a foglyokat és ráparancsol macsó társára, hogy tartsa kordában a felszabadított embereit. A következő parancsa is egyértelmű. Szétágyúzni mindent, ami csak a városból maradt, szép módszeresen, a széléről kezdve! Dr. Hovell befejezi az előkészületeket. Aki nem az ágyúknál van, az a helyiségben tobzódik, mind ott akar lenni a műtétnél. Miközben lent a tolvaj lábát nyiszitelik, fent a partot lövik. Szakad az ín, repül a lövedék. Robban a golyó, reped a csont. Fröcsköl a vér, leomlik a templomtorony. Micsoda költői párhuzamok!

Másnap John a kapitányi kabinban ébred. Flint elmeséli neki, hogy hazafelé tartanak, de útközben kikötöttek Tortugánál, ahol megtudták, hogy Eleanort elfogták és viszik Londonba, bírósági tárgyalásra. Mellesleg lecserélték Mr. Scott szállásmestert Silver szállásmesterre. A tolvaj megmásítván ugyan saját szerepét a történtekben, de bevallja a kapitánynak, hogy az Urca aranya még ott van ahol hagyták, csak az aranyfigyelő ember több részesedést akart magának és eladta a titkot egy másik legénységnek. Amaz nagyon meglepődik és kétségbe vonja a dolgot, de győz a kíváncsisága: Kiénél van most az arany akkor?

13.jpg

Max értesül a Colonial Dawn visszatéréséről és a partra siet. A fáradt Jack Rackham elpanaszolja, hogy nem teljesen volt igaz a kapott információ a beteg spanyol katonákról, mert nagyon is egészségesek voltak és erőteljesen védekeztek. A madamja csalódottan néz, de egyszer csak feltűnik neki valami. Tán csak nem a Walrus horgonyoz újra a kikötőben?! De igen! Jack szerint elhozták azt is, mert kellett a raktere. És ha akar valami igazán fényeset látni, menjen vele aranyat csodálni a hajófenékbe! A legszebb dolgok egyike egy nőt ilyen boldognak látni, mint Max kisasszonyt ebben a pillanatban!

Itt a vége, fuss el véle! Úgy érzem rengeteg izgalom vár majd ránk a következő évadban is, remélem több humorral és szexszel. Köszönöm megtisztelő figyelmeteket!

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2015.07.24. 18:39:23

jó kis évadzáró volt, hozzá méltó hogyvolttal!

embert faragni valakiből mindig nehéz, pláne baltával

ha már van Vane, akkor hozzáteszem, hogy nem is vén :)

Max drágámat kissé keveset szerepeltették az utóbbi pár részben, de szerencsére a záró mosoly az övé. köszi :)

Pácsó Ármándó 2015.07.24. 20:19:45

@Gabba: Én annak örülök, hogy végre begyűjtötték az Urca kincsét, ami tulajdonképpen az egész évadban a fő feladatuk lett volna. És annak, hogy Silver is végre Long Jonh Silveresedett. És hogy Anne újra hajózhat szerelme oldalán. Ja, és hogy Billy Bones megkerült.
Kíváncsi vagyok, hogy a következő évadban visszaszervezik-e Eleanort a történetbe és hogy hogyan sikerül az aranyat megvédeni mindenki mástól Maxéknek.

(A hogyvolt nem tudja visszaadni azt a nagyszerű jelenetet, amikor Rhett ezredesék le akarják ágyúzni Flintéket, de a spanyol hadihajó szembejön. Az nagyon király jelenet!)

Gabba 2015.07.26. 13:35:06

@Pácsó Ármándó: amíg várunk.a 3. évadra, fogsz másról írni?

Pácsó Ármándó 2015.07.26. 13:55:15

@Gabba: Nem, szabadságot vettem ki addig. Majd olvasgatok itt mindenféle jól sikerült hogyvoltokat :-)

Gabba 2016.01.18. 20:23:36

@Pácsó Ármándó: Max tündérem megsúgta, hogy jan.24-én 3. évad világpremier lesz a tudjukmelyik csatornán. Hv is jön, ugye?

Pácsó Ármándó 2016.01.19. 06:29:45

@Gabba: Ha igény van rá, nekifogok!

Gabba 2016.01.19. 19:13:38

@Pácsó Ármándó: hogyne lenne igény, tömeges!

AaannnaaA 2016.01.20. 19:28:22

Őszintén szólva az első évad nem győzött meg annyira, hogy mielőbb neki akarjak állni a másodiknak. Húztam, halasztottam, de mivel egész jókat olvastam róla, rászántam magam. Végül két nap alatt kivégeztem - odáig vagyok meg vissza! Sőt, Anyám borogass! :)
Számomra nagyságrendekkel jobb volt, mint az előző évad. Annyi fordulat volt benne, hogy csak kapkodtam a fejem. Annak azért örültem, hogy Vane és Flint nem ellenségként zárták az évadot, Eleanort meg sajnáltam.
Legjobban viszont Miranda ledurrantása ütött, na ott ugrottam egyet, majd visszatekertem - egyszerűen nem akartam elhinni. Meg az egészet, hogy a lord áruló volt egykor, és milyen szar alak úgy egyáltalán :(
Azon felröhögtem még az előző részben, mikor Abigail még a hajón ült a többiekkel, oda ült az asztalhoz Billy, egymásra néztek, és a srác hogy rácsodálkozott egy normális nőre. Rögtön átjött a nyilvánvaló, amibe bele sem gondol az ember, hogy ezek tényleg csak kurvák között forognak, úrinőt max. akkor látnak, ha kirabolják :)
Köszi a hogyvoltot, most még csak az évadzárót olvastam el (még mindig nagyon bírom a stílusod), de pótolni fogom a többit is.

Pácsó Ármándó 2016.01.20. 22:13:04

@AaannnaaA: A hogyvolt csak azért van, hogy kedvet csináljon a sorozathoz. Ha azt megnézed, már jól döntöttél :-)
Az első évad humorosabb, lassabb, karakterépítősebb volt, a másodiknál már belecsaptak a lecsóba! :-) Én azt sajnáltam, hogy a félszemű agresszív kapitány ténykedése elég hamar beFejeződött (érted?!) :-) Ő még ármánykodhatott volna tovább.
No igen, Miranda. Én is csak pislogtam! Lehet, hogy megtette a kötelességét és már nem akartak neki újabb szálat írni, pl. Pastor Lambrickkal. Eleanornak ki kéne szabadulnia valahogy, alapember és biszexuális, bárkivel összehozható :-)
Billyt végre visszahozták! Drukkolok neki.
Vasárnapig még sok GabAnnát (nem Dolce & , hanem Gabbát és Aaannnaaát) kell elolvasnom, hogy újra felvegyem a hogyvoltírás helyes módját! Mert:

Vasárnap este 22.00-kor indul a 3. évad a Paramount Channelen!!!
Előtte a II/9-et és a II/10-et megismétlik.
Nézzétek minél többen, izgalmas, látványos, magávalragadó sorozat!!

2016.01.21. 19:19:03

@Pácsó Ármándó: jóhogy van rá igény, ne játszd itt a zagyad azzal, h kéreted magad, mert nem áll jól :P
viccet félretéve, nemsokára szabin leszek, és az a terv, h minden soris elmaradásomat bepótolom, többek közt ez is ott sorakozik a darálásra. (viszonyításként: az mekkora gáz már, h a dexter utolsó évadához sem tudtam még hozzányúlni, pedig annak már vége több mint 2 éve XDXDXD awwww jójj, de jó kis szabika lesz, várós).
szóval lényeg, h írjad csak szépen a hávékat, kalapos! ;)

Pácsó Ármándó 2016.01.21. 19:51:07

@Biriksz_Krokiksz!: Oké, írom! :-)
Neked meg jó darálást! (Hús, dió vagy mák?)
Viszonyításként: A Trónok Harcából csak az első évadot láttam :-)
Szabolcsot üdvözlöm!

2016.01.21. 20:01:27

@Pácsó Ármándó: amilyen mákom van, fasírt lesz diós tésztával. teljes kiőrlésű és halmártásban pácolva, mert az olyan kalózos. sok szálkával, mert az jó a toroknak. (így télen fontos)

Pácsó Ármándó 2016.01.21. 20:40:39

@Biriksz_Krokiksz!: Igyál előtte sok rumot, akkor nem fogod érezni az ízeket :-)

2016.01.21. 20:44:49

@Pácsó Ármándó: pffff rum előtt is kéne vmit akkor már, mert azt csak sütiben vagyok képes szeretni. a kalózok meg nem sütiznek. #nemkalóz vagyok :/ ezeXerint, baj van, nagy.

Pácsó Ármándó 2016.01.23. 17:55:18

Kis kiegészítés: A későn fekvők és/vagy korán kelők holnap 04.00-kor már megtekinthetik a harmadik évad első részét. Ismétlés aznap este 22.00-kor.
Minden főbb szereplő visszatér és feltűnik két újabb tartós karakter is. Meg egy csomó statiszta és mellékszereplő.
süti beállítások módosítása