Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Falling Skies 5x03 - Hatchlings

2015. július 20. 13:00 - Szencsike

Az előző rész végén Tom és Anne, hála a mutáns légynek, felfedezett egy mezőt, tele fejlődésben lévő Fürgékkel, Darázsfürgékkel. Ezt a mezőt most fogják elpusztítani, Ding és Matty átszabták a drónt, egy permetezőt applikáltak rá, amibe fehér foszfort töltöttek. Weaver ismeri, csúnya anyag, és valóban hatásos. Ding elindítja a szerkezetet, ami permetezi a mérget, a dögök meg hullanak mint a legyek.

1.png

A főhadiszálláson egy videóüzenetet néznek. Tom a többi milíciának üzen, hogyan győzhetik le az espheni megszállókat. A Volmok segítségével az üzenet elért minden olyan lázadó Mason Milíciához (ezt a nevet kapták a csapatok, az összefogást erősítve), akiket csak be tudtak mérni a világon. Így idáig 52%-os pusztítást tudtak elérni az ellenségnél. Viszont van egy terület, Fayetteville-nél, amit nem látnak a műszereik, valami zavaróval terelik onnan a jeleket. A nagyobb energiaforrásokat (amivel a hajókat, Mechákat működtették) elpusztították, de vannak kisebb erőforrásaik is, amelyeket még tudnak használni. Tom terve egyszerű, odamennek és bumm… Viszont a várostól ÉK-i irányba, egy jóval nagyobb szürke foltot jelez a radar, ott van a főváros, Washington D.C. Még a Volmok sem tudják, ott mi történik.

2.png

A testvérpárunknál (Caitlyn és Brian), a helyzet változatlan. Az elfürgésített Brian még mindig a cellájában roskad, Caitlyn el sem moccan mellőle. Maggie hozza a kaját, egy kis rizseshús a lánynak, valami táp a fürgetesónak. Caitlyn továbbra is számít arra, hogy Maggie betartja az ígéretét, de csalódnia kell. Maggie bocsánatot kér a hazugságért, ám valami történik. A tüskéi felvillannak, Catie-nek hívja a lányt. Caitlyn rögtön többet akar tudni, mert egyedül csak Brian szólította őt Catie-nek. Maggie nem erőltetné tovább a dolgot, de úgy hiszi talán az átalakult DNS-ük miatt tudnak kapcsolódni egymáshoz. Caitlyn könyörög, a lényben még ott a tesója, hosszú hónapok óta neki már csak ez a reménye maradt. Maggie vajszívű, újra felvillannak a tüskék, és néhány szót mond ki Brian nevében. A lényeg, hogy a srác attól fél, hogy hiába szereti a tesóját, lehetséges, hogy nem tudja megakadályozni, hogy bántsa őt. Maggie elrohan, Brian a cella sarkában roskadt össze, Caitlyn töprenghet.

3.png

Hal, Tom, Weaver újra megnézhetik a Fürgemezőt, ugyanazt a helyet, ahol korábban permeteztek. A srác fedezte fel őrjárat közben az újabb lényeket, ez már a riadó! Egyet megölnek, rögtön kettő lép a helyébe tipikus esete, kiegészítve egy Hadúrral, aki valahol a közelben lehet. A haditanácson is ezt tárgyalják, Tom más milíciáknak is a teljes pusztítást parancsolta, de ez szinte lehetetlen, ha ilyen ütemben jönnek létre újabb Fürgék. Ők lehetnek az elterelés, amíg a Halpofák a nehézfegyverzetet aktiválják. Pope az újabb kifüstölést javasolja, ám Dingnek nincs elég anyaga ehhez. Anne szerint valahogy tenyésztik őket. Az energiával működő rendszereik leálltak, nincsenek Mechák, gépek, de a Fürgék, Darazsak és a mutáns legyek meg százával jönnek. A Halpofák imádják a biológiai kísérleteket, lehet, hogy már csak a biofegyvereik működnek. Zajt hallanak a börtön felől, rohannak megnézni, Anthony tápászkodik fel, Brian kiszabadult, Caitlyn eltűnt vele. Pope azonnal kivégezné a lényt, de Tom ezt későbbre halasztja. Senki nem mehet Brianék után, most a Fürge-kérdés a legfontosabb. Vannak ellenhangok is, később sem kéne megölni Briant, Maggie megy a testvérek után, ő felelős értük. Tom kénytelen a lány után küldeni Halt, hogy hozza vissza, nincs magánakció. Kint a páros megbeszélheti, hogy jobb ketten bajba keveredni, mint egyedül, így együtt mennek a testvérek után, Tomot meg majd Hal elintézi.

4.png

Anne kezeli Anthonyt, aki csak azért keveredett a börtön közelébe, hogy a saját szemével lássa a mutánsot. Van neve is, figyelmezteti őt Anne, ám Anthony csak az ellenséget látja benne. Denny halála óta nagyon megváltozott a srác. Weaverék a tervet beszélik át, fel kell deríteni a mezőt, honnan jönnek az újabb Fürgék és a helyet le kell zárni. Tom Halt, Pope-ot és Sarat küldené, de Hal kiesik mert Maggie után ment, ennek a fejleménynek Tom nagyon nem örül. Pope-nak nem kell Mason-bébiszitter, csak Saraval menne, Weaver leokézza, azonnal indulhatnak, nézzék meg mi a helyzet a Fürge-mezőn. Tom pedig Ben fiával beszélhet, Weaver reméli, hogy már nincs több Woodrow Wilson látomás. Hal és Maggie Brianék nyomát követik, Hal persze most sem hagyja ki, hogy bezzeg Ben megértené, miért kötődik Maggie két idegenhez. A lány elmagyarázza a srácnak, hogy összekötődni valakivel nagyon bensőséges érzés, érezni a másik érzéseit, különleges dolog. A mostani esetet pedig talán Hal is átérezné. Maggie-nek sosem volt családja, és Brian érzései a nővére iránti szeretetről tanúskodnak. Ezt az érzést Maggie sosem tapasztalta meg, Hal azonban igen, hisz egy összetartó, szerető családban nőtt fel. A lány megérzi Brianéket, nincs már idő beszélgetni.

6.png

Tom rajzoltat egy lényt Bennel, a másik segítsége Bubi lesz. Tom elmondja neki, hogy valaki súgott neki, és talán Bubi meg tudja mondani, hogy kicsoda, micsoda ez a nyolclábú, magas lény, akit korábban látott. Bubi 352 nyolclábú létformáról tud, de Ben vázlatával leszűkítette egyre. Egy bizonyos dorniya nevű lényt ismer fel benne, ők voltak az elsők, akiket az esphenik leigáztak és Fürgéket csináltak belőlük. Eredeti alakjukban, amit Tom is látott, már évszázadok óta nem létezhetnek, ám Tom kitartóan állítja, hogy ő egy ilyen alakot látott, mint ami a rajzon is szerepel. Az erdőben a tesók nagy pácban vannak, Brian egyenesen egy Halpofához vitte Caitlynt. Maggiéknek okosnak kell lenni, a lány rákapcsolódik Halpofára, Hal sehogy sem tudja megakadályozni, hogy a lány odasétáljon a furcsa trióhoz. Halpofa Maggien keresztül szólal meg, utasítja Briant, hogy ölje meg a testvérét, majd csatlakozzon a falkájához, ahonnan megszökött. Hal hátulról támad Halpofára, három szúrással ledöfi őt, Maggie lekapcsolódik róla, Brian pedig abbahagyja a tesója fojtogatását. Maggie megölné Halpofát, ám Hal elveszi a pisztolyt, a Hadúr tudja, honnak jönnek elő a Fürgék. Majd Brianre fogja a fegyverét, de a lény több méterre áll már tőlük, mégis a csápszerűen kinyúló kezével elragadja a fegyvert. Caitlyn ugrik eléjük, Brain azonnal reagál, meglövi a testvérét, puszta véletlen baleset, túl gyorsan történtek az események… Viszont Brian tudja, hogy mit tett, maga ellen fordítja a pisztolyt és főbe lövi magát. A lövéstől haldokló lány, azzal a tudattal távozhat el, hogy a tesója nagyon szerette őt, nem bírta elviselni, hogy mit tett vele, még akkor is, ha Caitlyn nem hibáztatja őt. Mire Maggie mindezt elmondta neki, Caitlyn is meghal.

A Fürgéket kereső Pope és Sara kapcsolata elmélyülhet, a nő bevallja, hogy élvezi a kalandot, mert Pope itt van vele, így biztonságban érzi magát. Régen frászt kapott volna egy ilyen erdőtől, és a szörnyetegektől, de most... Pope tudja milyen érzés, a gyerekei is féltek az erdőben. No, álljunk meg egy pillanatra, Sara most tudta meg, hogy Pope-nak gyerekei vannak. Csak voltak, javít a férfi, kemény világ ez. Sara megpróbált örökbe fogadni egyet, de nem lehetett, mert járt a rehabon… Saranak még lehet gyereke, ennek az egésznek vége lesz, akkor akár a hagyományos úton is megpróbálkozhat. Csak nem burkolt felhívás, hogy Pope szívesen lenne apuka, ha Sara lenne az anyuka? A városi kórházban Matt és Evelyn beszélgetnek, mi kell és mi nem kell az új világba, aranyosak meg minden, de a lényeges dolgok is történnek: Halék meghozták a Hadurat! A börtönben Benen keresztül szólal meg Halpofa, nem fog mondani semmi infót, de ha megkínozzák, a fiú nem biztos, hogy elviselné a fájdalmakat. Halpofa megszakítja a kapcsolatot, majd négyszemközt Ben arra biztatja az apját, hogy kínozza meg a dögöt, ő vállalja a következményeket. E nélkül úgysem szednek ki belőle semmit. Tom ezt nem vállalja be, majd kitalál valami mást, hogy megtörje a Hadurat, de ha a fia életét is kockáztatja, akkor másik ötlet kell.

10.png

Sara és Pope kalandjában most jönnek az izgalmas részek, eddig kis kirándulásnak tűnt az egész, Sara még egy kidőlt fatörzsön is végigszalad, ám elmentek egy olyan espheni cucc mellett, amiből az a furcsa ragacsos, ködszerű anyag áramlott ki, még az előző évad végén. Ennek sem szabadna itt lenni már, és sajnos Sara a fatörzsről való leugrás miatt bekerült ebbe a ragadós anyagba. A páros addig okoskodik, hogy Pope-nak muszáj lesz visszatérni a városba a lángszóróért, mert a tűzet nem bírja ez az anyag. Igaz előtte legalább sikerült egy szedett-vedett szerelmi vallomást is összehozni. Szét ne szedjék őket, mert annak nagyon nem fogok örülni! A városban Bennek van egy terve, amihez Maggiere is szüksége van. Amíg minden tüskéje megvolt, gyakorlatilag korlátlanul olvasott a Hadurak fejében, olyat is látott, amit el akartak előle rejteni. Nem kéri vissza Maggie tüskéit, amik ugye hivatalosan az övéi voltak, viszont Maggievel ketten, egyesített erővel, talán sikerülne belelátni a Halpofa fejébe. A terv Tomnak is tetszik, lehet kemény eszközökkel kell élnie, hogy szóra bírja a lényt, de a fiatalok vállalják a következményeket. Elsőként Ben kapcsolódik össze Halpofával, aki továbbra sem hajlandó kiadni a titkait. Jön Maggie, már ketten sokkal erősebbek, Halpofa küzd ellenük, ketten ne legyenek az ő fejében sem, de még most sem akar semmit se mondani. Tom fog egy vascsövet, itt az ideje a keményebb eszközökhöz folyamodni, megveri Halpfát, a fiatalok érzik az ő fájdalmait, de még így sem tudja őket kiűzni a fejéből. Hal is beront, hát szép látvány tárul elé, Tom veri Helpofát, Ben és Maggie szenvednek az átélt fájdalomtól. Tom lehet messzire ment, abba kell hagyni, a fiatalok is lekapcsolódnak, Maggie szó szerint orrvérzésig vállalta a feladatot. De legalább sikerült megtudni, honnan jönnek a Fürgék, akik támadni fognak és rajtuk kívül van még ott valami...

11.png

A teljes ezred támadásra készül, egy részük marad a várost védeni, Ben és Maggie pihenőn a Haduras kaland miatt, Tomék pedig a tenyészethez mennek, Ding és Matty készítheti a következő koktélt a Fürgékhez. Pont mielőtt indulhatnának, befut Pope, előbb Sarat kell menteni! Viszont Sara pont az ellenkező irányban van, mint ahová mennének, szóval a válasz nem, Pope dühöng. A tenyészetnél az új Fürgék és Darazsak özönlenek kifelé, fel kell robbantani a helyet, de előbb be kell menni. Tom, Hal és Anthony mennek be a bombákat lerakni, kint Anne aggódik, túl soká tart a művelet. Csak kérnie kellett, a bombák felrobbantak, Tomék is kiértek, a még életben lévő dögöket meg lelőtték, a hely tiszta. Anthony közben megzuhant, Weaver majd beszélhet vele. Pope este ért vissza Sarahoz, a lángszóróval elűzi a kis mutáns legyeket, ám sajnos túl késő, a nő lábaiból már lakmároztak a dögök. Sajnos Saranak már csak  búcsúra van ideje, korábban azt mondta, hogy ez a megszállt világ a lehető legjobb ami történt vele. De igazából Pope volt ebben a világban a legjobb számára. Ne már, ne már, nem már! Ezt nem hiszem el, hogy ezt miért kellett, nagyon jó páros voltak… Tomék is megérkeztek, bizony Mason, elkéstél…

A városban Anthony megy Halpofa mellé őrködni, a társat elküldi pihenni. Halpofa cellája alján lévő kis homokból gyúr egy lávakövet, Anthony követeli, hogy dobja el, de Halpofa nem engedelmeskedik, így Anthony szitává lövi a fejét. A zúzás végére beér Weaver és Anne, Anthony azért ölte meg őt, mert fegyvert látott nála, de hiába mutogatja, a hadúr keze teljesen üres, mert a kő szétporladt. Egyáltalán miért van itt, mert Weaver nem adott parancsot, hogy őrségváltás legyen. Anne beletrafál a kérdésével, azért jött ide, hogy megölje őt? Rászolgált, ennek a válasznak nem örül Weaver, élve kellett volna nekik. Anne magát hibáztatja, poszttraumás stresszben szenved a srác, fel kellett volna ismernie már korábban. Anthony nem akar kispadra kerülni, értékes tagja az ezrednek, mindketten tudják. Ám Weaver elveszi a fegyverét, pont ettől az értékességtől lesz nehezebb Anthonyt pihenőre küldeni. Este a tábortűznél Tom is, Anthony is merengenek az élet dolgain. Maggie és Ben is a nap eseményiet beszélik át. A lánynak ez a nap, Brianestől, Hadurastól, ez sok volt. Kész rémálom volt más elméjében járni, pedig ő ezt most először tapasztalta meg. Ben már évek óta tudja milyen, és ő akkor teljesen egyedül volt, most meg itt vannak egymásnak. Weaver jelent Tomnak a tűznél, Dingék kiirtották az utolsó Fürgéket is a mezőn, a következő kaland így Fayettevilleben várhat rájuk. Tom nagyon bamba, hát igen, Sara, ugyebár mardossa a lelkét, de kész azonnal indulni. Weaver inkább a reggelt javasolja, hadd pihenjenek még az emberek. Waever is tudja, hogy Tomot bántja valami, és igen Sara nyomja a lelkét, oda kellett volna elsőként menni? Nem, de a régi Tom, biztos, hogy ezt tette volna. Elbúcsúznak, majd Anne jön egy kicsit vigasztalni az urát. A tűz másik oldalán pedig Pope figyeli őket, ebből bizony baj lesz, nagyon nagy baj…

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása