Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fekete Vitorlák 2x09 Vendégségben

2015. július 16. 09:00 - Pácsó Ármándó

A remek főcímzene és stáblista után egyből a dolgok sűrűjébe csöppenünk. Néger szolgálólányok mosdatják Richard Guthrie földi maradványit, előkészítvén a temetéshez. Eleanort részvétlátogatók keresik fel, hosszú, végeláthatatlan sorokban. Közülük kidomborodik Max látogatása, aki a maga lényegre törő módján egyből vetélytársnője Charles Vanehez való viszonyával kezdené a beszélgetést, de a higgadt orgazdanő inkább neki szegezi a kérdést, az ő vagy a macsó kalóz táborába akar tartozni? A válasz egyelőre rejtve marad előttünk.

1.jpg

Jack Rackham a bordélykapuban várja madamját, aki a Colonial Dawn kihajózásának időpontját tudakolja, mert női megérzése veszélyt szimatol. Ugyanekkor két gyanús alakot vezet be Fraiser becsüs Eleanorhoz, akik felkészültek a napnyugtakor kezdődő eseményekre, bármik is legyenek azok.

2.jpg

Lord Ashe meghallgatja James Flint és Miranda Barlow javaslatát, bár előre bocsájtja, hogy ha nem a lányát hozták volna vissza, akkor nem tárgyalna kalózokkal. A kapitány vállalja, hogy minden kérdésére válaszol, így megtudhatjuk, hogyan adta a fejét kalózkodásra és miért ölte meg az öreg Hamiltont. Miranda szerint ez amúgy is az ő sara, ő volt a felbujtó, férje diliházi halála után.

3.jpg

Eközben Billy a kalózokat ugráltatja a spanyol hadihajón. Azaz csak ugráltatná, de senki nem hajlandó felmenni oda kötélzetet javítani, ahonnan Kuncogós Irving lezúgott, ezért maga kezd el felfelé kapaszkodni. Ez nincs ínyére Silvernek, attól fél nehogy a fiú bizonyítékot találjon fent a gyilkosságra. Az egyik figyelő mozgást vél látni a ködös nádasban ahol Charles „Mocsári Macsó” Vane és emberei bujkálnak, de egyelőre minden kihaltnak tűnik arrafelé.

4.jpg

Napnyugtakor kerül sor Richard Guthrie temetésére, természetesen Pastor Lambrick vezényletében.  A gyászolók között feltűnik Mr. Underhill és Eleanor megragadja az alkalmat, hogy beszélgessenek kicsit a közös jövőjükről.

5.jpg

Ismét Charlestownban vagyunk, Flint elérkezett beszámolója végéhez Nassau jövőbeli közigazgatási tervének felvázolásával. Lord Ashe eléggé szkeptikusan áll a dologhoz és a vacsora hírével beállító Abigail megjelenése véget vet egy időre az eszmecserének.

6.jpg

Vissza a hajóra. (Úgy látszik, ma nem az időgéppel játszadoznak a kelleténél többet a forgatókönyvírók, hanem a térugró szerkentyűvel). A legszorgalmasabb emberek egyike Billy, még sötétben is a kötélzetet reparálja. Silver és Vincent pedig alant beszélgetnek egy darabig, azután a tolvaj felkeresi Randallt friss pletykáért, aki viszont nem él, mert meghalt. (Megölték Randall-t! Szemetek!) Billy az árbocról tisztán látja, ahogy a hajó fedélzetére felmásznak Vane emberei. Elkeseredett öldöklés kezdődik és a meglepetés ereje a támadóknak kedvez. Billy lemászván összeakad a kalózkapitánnyal és sok szurkálódás után győz a gaz ellen. A megsebesült fiú megmaradt társait összeterelik a fedélzetközben. (Innen csókoltatom azt az elmebajnokot, aki kitalálta, hogy az egész csetepaténak 3db gyertya megvilágítása mellett kell lezajlania!)

7.jpg

A kormányzói kastélyban kézmosással készül fel a vacsorához a vendégszobában Mrs. Barlow és Flint kapitány, aki közben elmeséli, hogy nagyapja halász volt a festői Padstowban, bár ifjú korában kalózkodott egy darabig. Akkor találkozott egy alakkal, akit Flintnek hívtak, szerette a rumot és nagyon titokzatos volt. Tőle kölcsönözte álnevét annak idején. És amint minden rendben lesz Nassauval, ő beköltözne a partról a sziget belterületeire gazdálkodni, nem kíván részt a hatalomból. Azt említettem már, hogy a talpraesett Silver és az egyszerű Vincent elbújtak a támadók elől? Na, most előbújnak és szorult helyzetükben a tolvaj egy vakmerő tervet kovácsol.

8.jpg

Eleanor győzködi Mr. Underhillt, hogy Lord Ashe támogatásával eljön a legális kereskedés ideje, de az ültetvényes nem közösködne szívesen kalózokkal. A nő tudomására hozza, hogy pont aznap este készül elejét venni a további kalózkodásnak a szigeten úgy, hogy az Urca aranyáért induló legénységet egy partizánakcióval lesből letámadja. Ez jól halad egészen addig, amíg váratlanul fel nem bukkan a kedvencem, Duplapengés Anne Bonny és közbelépve megmenti régi szerelme, Jack Rackham életét! Ezer vasmacska és kanóc! Micsoda harcos éjszaka kerekedett ma!

9.jpg

A kormányzói rezidencián eközben mit sem sejtve falatozzák az aszalt szilvával és cheddar sajttal töltött csirkemellet, füstölt sonkába göngyölve, tökmagos barna rizzsel. Peter Ashe a vacsora felénél kiküldi a lányát és az éber Rhett ezredest, hogy hármasban beszélgethessen tovább vendégeivel. Segíteni akar nekik Nassau legalizálásában, de ehhez Flintnek olyan dolgokat kell cselekednie, ami nem lesz kedvére való. Miranda közben az ingaórát fixírozza a falon. (Természetesen csak vekker tartózkodik ott, az úrhölgy nem mászott fel a tapétára).

Már biztosan hiányoltátok, hogy a bordélyban ma este még nem jártunk. Itt az alkalom! Jack és kormányosa esik be az ajtón Anne kíséretében és Max von PinkParts kisasszonytól megtudják, hogy Eleanor állhat a támadás mögött és a veszteségek ellenére érdemes lenne villámgyorsan kihajózniuk. Természetesen most már nem kérdéses, hogy egy vörös kalózamazon is a fiúkkal tart. Az elfoglalt spanyol hadihajón felhúzzák a horgonyokat és kiderül John Silver terve. El akarják vágni az előárboc tarcs-kötelét, hogy ne „tarccson” tovább és támadók a veszélyes kikötőben rekedjenek még pár óráig. Addig hátha Flint észbe kap és valahogy visszafoglalja a hajót. (Apró szépséghibája a dolognak, hogy a smaragdszemű kapitánynak fogalma sincs, hogy lezajlott a hajóján egy tulajdonos váltás).

Billyt a kapitányi kabinban kötözték egy székhez és fogva tartója hízeleg neki egy sort, hogy már milyen régen szeretné, ha az ő embere lenne. Billy figyelmezteti, jön a haditengerészet és nem tesz különbséget aközött, hogy melyik kalóz kinek az embere. Egyenként nem győzhetnek ellenük, ahogy a macsó kapitány elképzelte. Már éppen felhangzana a válasz, mikor megrázkódik a hajó, Silver végre sikeresen leamortizálta az orrmeghajtást. Horgonyt vissza a vízbe és Vane maga indul a szabotőrök keresésére.

12.jpg

A vacsorázó társaság csendesen vörösborozgat a sültalma és a bakonyi rántott borda maradékai fölött, (többfogásos a menü gazdagéknál, vágod?), miközben a Lord az fejtegeti, hogy lesznek a tervüknek ellenzői is kormányzati körökben, akik félnek a kalózoktól, ezért Flintnek teljesen őszintén el kell mondani mindent magáról előttük. Beleértve buzgár viszonyukat LTH-val, aki mellesleg nem őse Lewis Hamiltonnak! (Szép feladat, a népek zabálni fogják a sztorit!) De a londoni vizit előtt előbb még szükség van egy kormányzói tényfeltáró látogatásra Nassaun.

13.jpg

Épp kezet fognak az alkura, amikor az eddig hallgató Miranda váratlanul borítja a bilit (nem, nem a Bones legényt!) és rákérdez: Ugyan árulja már el a kedves házigazda, hogy jutott hozzá az ő ingaórájukhoz, amit a régi házukban hagytak menekülésük előtt? Izé, azt az öreg Hamilton adta ajándékba később – hangzik a bosszús válasz. WTF?? Hogyhogy barátkoztak? Nemtán segítségére volt a vén kapitalistának abban, hogy a haditengerészet is ellenük forduljon annak idején? – bucskázik át a bili oldalán kérdés formájában egy újabb darab kaki. Csak így lehettem kormányzó az Újvilágban, bocsi srácok – böki ki a gerinctelen nemes. Esetleg nem kéne önnek is beszámolni a tetteiről nyilvánosan, csak hogy elválasszuk a szart a májtól?! – folytatja a kérdéseket a felháborodott nő. Zsaroltak, nem vagyok hibás! – védekezik a kormányzó, de ez csak olaj a tűzre. A néhai Hamiltonné nőstény oroszlánként bömbölve a halálát akarja, aminek a zajra berontó harcias Rhett ezredes vet véget egy headshottal. Bumm a fejbe! A szörnyethalt nőt látván Flint ráveti magát a gyilkosra, de a berohanó őrség leüti. (Komolyan, ma mindenki meghal??) Mikor, ha nem ilyenkor kell Abigailnak is megjelennie sikoltozva a véres befejezésű lakomán.

14.jpg

A még élő Eleanor megegyezik Mr. Underhillel a társulásról. Vissza kéne menni a partvidékre, sok még a tennivaló, ötkor például ott kellene lenni a szökőkútnál. El is indulnak, de csak a verandáig jutnak, ahol nocsak, nocsak! Benjamin Hornigold állítja meg őket embereivel és elfogja a meglepett orgazdanőt. Nemhiába, a lenyugvó napnak is van ereje, hogy a kedvenc Viagra reklámomat idézzem.

15.jpg

Billyt a névrokont áttelepítették a többi fogolyhoz, miközben Vane kapitány szabotőrvadászatra indul. Éjjel van, mindenütt hullák hevernek, kísértetiesen recsegnek a padlódeszkák amerre jár. Megvettem a sztorit, kiálthatna fel Alfred Hitchcock, de nem kiállt, mert ő is fél a villámkezű kalóztól. (Ismételt véleményem, hogy temessék nyakig egy vöröshangyabolyba az illetékes világosítót, semmit nem látni a vaksötétben!) Fütty hallatszik, a part felől dereglyék közelednek, miközben a hajó gyomrában a magányos tengeri farkas az áldozatát cserkészi be. Mi a hátránya annak, ha valaki egy ember keres, meglátja egy hordón üldögélni háttal, pedig valójában kettőt kellene keresgélnie? Hát egy kés a nyakon a csendestárstól.

16.jpg

Közben a három vízi alkalmatosság közel ér hozzájuk és az érces torkú kikiáltó felolvassa nekik a korabeli hangpostát. „Kalózhajó! Önnek egy üzenete érkezett: Vendégül láttuk Flint kapitányt. Csúnyán viselkedett. Ki fogjuk nyírni egy lezsírozott tárgyalás után. Kemények vagyunk, mint egy gyémánt koporsószög a fagyott márványkoporsóban.” A hírekre figyelő Silvert és társát a talpig férfi Charles gyorsan lefegyverzi és a fedélzetre sietve kimondja a tutit: Billy Bonesnak igaza van, kidolgozott felsőtestén kívül. Ha az angolok kinyírják Flintet, mint az egyik legrettegettebb kalózvezért, akkor felbátorodnak és az nem jó a többi Nassau-i kalóznak sem. Ezért aztán mi lenne, ha a váratlan fordulat kedvéért kiszabadítanák őt?! Hoppárézimi!

17.jpg

Micsoda nagyszerű befejezése lehetne ez a mostani epizódnak, de az újra szárnyaló Hornigold kapitány és hűséges társa Dufresné rátesz még egy lapáttal. A tíz kegyelemért cserébe elviszik Hume haditengerészeti kapitánynak Eleanort. Talán van olyan jó üzlet ez is. A szótlan tiszt mindig fel lehet készülve a váratlanra, mert éppen van nála egy pont olyan Kegyelmi Okirat, mint amit annak idején a fogvatartott Billynek adott.

18.jpg

Ennyit mára e dicső időkről. A következő rész, már a második évad záró epizódja lesz!

 

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2015.07.16. 10:16:22

Isten tarcsa meg hv írói szokásodat! :D

a vitorlás sorozatokban sokszor kell enni, ez evidens
szegény néhai Hamiltonné maga is néhai lett, nem mászik többé a tapétára
a világosítónak meg nőjön be az orraluka!

Pácsó Ármándó 2015.07.16. 17:51:25

@Gabba: Azt a szokásom, hogy írok vagy azt hogy rakok ízléses Max von PinkParts kisasszonyról képet? :-)

Pácsó Ármándó 2015.07.17. 18:09:34

@Zombi elvtárs: Egyetértek, ez egy nagyon pörgős rész volt, tele harccal!

AaannnaaA 2016.01.20. 19:45:53

"Ismételt véleményem, hogy temessék nyakig egy vöröshangyabolyba az illetékes világosítót, semmit nem látni a vaksötétben!" - Naggyon hangosan röhögök :)
(A mondat elején még azt hittem, Vane-t akarod visszatemettetni a földbe, ahogy az első évadban elásták :P)

Pácsó Ármándó 2016.01.20. 21:56:08

@AaannnaaA: Hogy vane megint előmásszon egy szál fa.. farmergatya nélkül? :-))
Főleg a képek miatt aggódtam, hogy lehet kinézni belőlük bármit is.
süti beállítások módosítása