Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

True Detective 2x03 - Dr. Frank Semyon esete a fogóval és az aranyfogakkal

2015. július 13. 09:06 - sixx

screen_shot_2015-07-13_at_06_37_39.png

Az előző rész ugye azzal ért véget, hogy a rettentő bajuszba és zsíros hajba öltöztetett Velcoro nyomozót egy madármaszkos valaki mellbe lőtte párszor, hogy a néző azt higgye, mennyire kemény sorozat ez, hiszen az egyik főhőst menten kinyírja, de persze nem erről van szó, mert Ray túlél, de míg a földön fetreng, egy purgatóriumként funkcionáló kocsmát haluzik, benne a világ egyik legrosszabb Elvis-imperszonátorával, aki egy Bette Midler-nótát énekel, és az apjával, akit az a Fred Ward alakít, aki két mondattal képes Farrellt lejátszani a képernyőről. Fater azt mondja a Raynek, hogy baj lesz, mert széjjellövik. És ekkor Ray lenéz az ingére, ami csurom vér, és vágunk a kéróra, ahol Ray fekszik a földön, és látjuk, hogy nem is véres, mert nem söréttel lőtték mellbe.

Antigone idegesen érkezik meg a mentők és az ilyenkor kötelező közrendőrhegyek mellé, miafasz, mondja Raynek, legközelebb szólj, ha van valami, mert társak vagyunk. Muhaha, társak. Ray elvicceli a dolgot, mellebe lőttek, az is valami. A lakás egyébként a megkínzott és meggyilkolt városi tisztségviselő, Caspere titkos kis kis lyuka volt, ahol a perverzióit élhette ki, és ahol kivéreztették kicsit. Rayt gumilövedékkel lőtték le, pár bordája eltört és fáj a szíve, ja, és összehugyozta magát. A lakásban a Vinci-i (korrupt) rendőrhadnagy okoskodik, de Anival nem tud keménykedni, mert Aninak épen hogy csak farka nincs, annyira kemény. A lakást hangszigetelték, hogy nyugodtan lehessen üvöltözni.

screen_shot_2015-07-13_at_06_40_43.png

Ugrunk Frankre, akit éppen a felesége szeret nagyon szájjal (értsd: szopja) mert egy spermabankban vannak, és Frank leadna egy adagot, de valahogy most ez nem jön össze, annyi a gond, hogy nem működik a bráner. Ilyen még sose vót, mondja Frank, dehogynem, mondja a feleség arca. Franknek sietnie kell, amitől az asszony ideges lesz, mert így nem lesz idő kiverni és begyűjteni a cuccot, a helyzeten az meg kurvára nem segít, hogy Frank megjegyzi nem vele van itten baj, az orvosok szerint fürge a sperma. Nem kellet volna, a neje ideges lesz, és elküldi a picsába, majd odaszól, hogy akkor szopd le magad.

Vissza a kéjlakra, Woodrugh járőr kiderítette, hogy a lakást ugyanaz a cégtől bérelte Caspere, akitől az autóját is lízingelte. Ani és Paul elindul autóval, hogy dumálgassanak egy kicsit a Pault bevádló színésznőről, aki tele van, és Ani szerint be kéne perelni. És megint előjön ez elektromos cigaretta kérdése, mert ettől mélyebb lesz a jelenet vagy faszom se tudja. Ray Frankkel találkozik a kocsmájukban, és Ray kibaszott ideges a mellét ért lövések miatt, meg is vádolja Franket, hogy tudta, hogy a kéjlakban bajba kerül majd. A kurva, aki köpött, egy Danny Santos nevű strici csaja, mondja Frank, mire Ray megjegyzi, hogy a hely egy elbaszott perverz lyuk, és jó lenne, ha valaki (Frank) beszélne a csajjal, mert lehet a faszija ideges lett, és ő lőtte mellbe Rayt, és mi van, ha legközelebb éles lőszer lesz a fegyverben? Franket ez annyira nem hatja meg, ez egy ilyen meló, de Ray, nekem az nem jó, ha lelőnek, érted. Ray nem viszkizik, mert a piától ellazul és ideges akar maradni. Frank elmeséli, hogy Caspere-nél volt a pénze, egy rakás, Ray meg azt mondja, a lakásban volt egy videókamera, ami már nincs ott. És lelép.

screen_shot_2015-07-13_at_06_56_39.png

Ani és Paul elmegy a Vinci-i polgármester házához, mit házához, palotájához, ahol egy részeg/beállt szőke ribanc fogadja őket, a polgármester nője, pompásan lerobbant nőcske, aki a rendőrök előtt szív tovább, és dugj-meg-de-rögvest szemeket mereget Paulra. Caspere-ről kérdezik, de tök feleslegesen, a nő nincs olyan állapotban, hogy értelmesen felelhessen. És hogy miért jöttek ide? Mert a kéjlak telefonjáról nagyon sokszor hívták a polgármestert. A ház az ízléstelenség netovábbja, rémes festmények és giccs mindenütt. Ani kutat egy kicsit, amikor hall valami csörömpölést és röhögést, egy másik szobában valami fekete hajú csajra talál, aki rávágja az ajtót. Közben lent a hótt kész polgármesterné magazinokból vagdos ki képeket, a háttérben meg egy nő zuhan bele a mödansziéba. Mert belebaszta a polgármester fia, akire mostohaanyu rá is szól, hogy mondtam már, hogy ne hozzál ide kurvákat. A polgármester fia nagyon keménynek gondolja magát, és fekete akcentussal adja elő a macsót, pedig csak egy agyonszolizott műmájer, de amikor Ani rászól, hogy állítsa már le magát, akkor felhagy vele. Egyébként partiszervíz cége van.

Ray elmegy orvoshoz, aki aszongya neki, hogy elég szar állapotban van, és ha csak pár önpusztító szokása lenne, akkor még nem is lenne nagy baj, de Ray egyszerre iszik, drogozik és eszik egészségtelenül, és eleve, kérdezi az orvos, akar maga élni egyáltalán? Nem, üvölti a néző a képernyő előtt, immáron harmadik órája verik mindezt a fejünkbe. Frank elmegy egy építkezésre, ahol ő intézett mindenféle dolgokat az építkezés vezetőjének, és ezért hálát vár, havi 25%-ot a haszonból. Frank ugyanis szarban van, most hogy Caspere elsíbolta az ötmillióját. Az ember annyira nem örül ennek, nincs pénzem, Frank. Majd kerítesz mert ha nem, akkor bajban leszel családilag is. Frank elintéz neki pár dolgot a szakszervezettel és megkapja a lóvét. Szegény Frank, pont ki akart szállni a maffiabizniszből, erre tessék.

screen_shot_2015-07-13_at_07_22_57.png

Ani Caspere bankjából elhozza a széf tartalmát, papírok vannak benne, céges iratok, jó lesz az, mondja a főnöke, aki egyébként meg győződve arról, hogy Ray megrendezte a saját lelövését. Le akarják buktatni Rayt, de nagyon. Mert korrupt. Aninak ez nem tetszik, de nem szól semmit, inkább előkap egy maroknyi kék gyémántot, ja, ezt is a trezorban leltük. A nyomozás a prosti-céges vonalon megy tovább, mert Caspere kapcsolata a Catalyst nevű céggel elég szoros - ez az a cég, amin keresztül Frank földeket vásárolt (volna) fel. Anit arra akarják beszervezni, hogy Rayt lebuktassa. És ha összejön, akkor előléptetik.

screen_shot_2015-07-13_at_07_23_04.png

Egy másik szálon a polgármester megint részeg, a saját irodájában üvölt Raynek, hogy mit képzel az a büdös kurva, odamegy a házamba. Ez senkit nem érdekel, mert a rendőrfőnök és a reggel látott hadnagy azért aggódik, nehogy Ray és Ani kinyomozzon valamit, ami rájuk nézve is terhelő. Közben a polgármester a saját hülyeségét hajtogatja, láthatóan nem érdekli, hogy vele párhuzamosan egy másik beszélgetés is zajlik. Ray elmeséli, mire lelt a kéjlakban, fétiscuccok, hiányzó kamera, stb. És ugye a kamerán lehet valami fontos, ha elvitték. Jó, mondja a hadnagy, akkor hagyjuk a földügyeket, nem lényeges (nem a faszt), álljunk rá a kurvákra, és erre irányítsd Anit is. Na, az érdekes lesz. Ray aszondja, hogy vegyék le az ügyről, az mindenkinek jobb lenne.

screen_shot_2015-07-13_at_08_12_31.png

Ani visszamegy az őrsre, ahol előjön az első részben látott kani, dettó egy rendőr, és Ani elmondja neki, hogy ennyi vót, dugtunk, szevasz. A faszi hepciáskodik egy kicsit, de lelép, Ani partnere azárt még odaszól neki egyet, csak a biztonság kedvéért. Ray a faterhoz megy, aki betegeskedik és ezért füvet szív, visz is neki egy nagyobb adagot, erőset. Az exrendőr fater kicsit lamentál azon, mennyivel könnyebb dolguk volt nekik annak idején, amikor még csak úgy fejbe lehetett baszni bárkit, ha egyenruhád volt. Hát ja, a régi szép idők, amikor egy haveromat utcai vizelésért verte úgy vesén a Kobra néven ismert debreceni faszkalap járőr, hogy véreset hugyozott egy hónapig. Tényleg mennyivel jobb idők is voltak, na.

Frank a kaszinó biztonsági szobájában, a monitorokon nézi, ahogy a felesége kártyázik, és közben hallgatja az orosz maffiapartnert, aki inkább elmegy Vegasba, és egy hétig pihenteti a közös biznisz ötletét. Frank nem örül, Caspere-hez van köze, mi? Hozzá hát. Akkor szevasz, bazdmeg. Frank egy Stan nevű faszit keres, aki sehol nincs. Paul egy egykori katonatársával megy el motorversenyre, és a beszélgetésből kiderül, hogy nem egészen az a baja Paulnak, hogy nem áll fel neki, hanem az, hogy nem áll fel neki csajokra. De ezt tagadja, és amikor a katonahaver tovább forszírozza a dolgot, idegbeteg lesz, és ellöki. Nahát. Másnap Ami, Paul és Dixon nyomozó, Ray alkesz társa kinyomozza, hogy az autó, amiben Caspere holttestét szállították, egy filmes cégé, mennek forgatásra. Ray is megjön a rögtönzött irodába közben.

screen_shot_2015-07-13_at_08_30_01.png

Na, forgatás, amihez Caspere intézte az engedélyeket, a kocsit valóban innen lopták el, ennyi. A rendezővel is beszélnek Aniék, aki egyébként kísértetiesen emlékeztet Cary Fukunagára, az első évad rendezőjére, akivel a sorozat írója nagyon összeveszett, és elég pitiáner módon üzenget neki a sorozaton át, egy alkoholista seggfejnek beállítva. Ennél pitibb dolgot még életemben nem láttam. Ray szóba elegyedik a stábfotóssal is, ez mág később fontos lehet. Ja, és előkerül Caspere titkárnője, aki most éppen az adópapírokért jött. Ennek is lesz méág jelentősége szerintem, vagy csak elbasztak 45 másodpercet valami feleslegesnek. Vissza Frankre, Stan meghalt. De ki a faszom az a Stan, kérdem én, és hiába mutatják meg a hullát, nem derül ki számomra. Frank nem érti miért nyírták ki Stant, pedig ő még ismeri is, most gondoljon bele az én helyzetembe. Frank ideges, ki a pöcsöm akar engem kinyírni? Na, szedjük össze az embereket Santos kocsmájába, mert beszédem van velük. Meg sem merem kérdezni, ki az a Santos.

screen_shot_2015-07-13_at_08_31_40.png

Paul az utcákat rója Hollywoodban, és Caspere fotóját mutogatja kurváknak, akik viszont leszarják, Caspere-t ezek szerint senki nem ismerte. Leül egy padra, a háttérben egy angyalszárnyas faszi cidázza a kuncsaftját, jó környék. Tovább kérdezősködik, és egy hímringyótól megtudja, hogy Caspere járt a környéken, egy klubban, ahol viszont ezzel a rendőrtempóbal nem megy semmire, agy a srác elkíséri. Közben Raynál családi dráma zajlik: Ami éppen ott van nála, amikor megjön az exnej, és adni akar neki 10 000 dollárt, hogy lemondjon a gyerek feletti felügyeleti jogról. Ray kiborul, nemet mond, fasza kis tárgyalás lesz. Paul a klubban összefut Frankkel, mert hát ez Santos csehója ezek szerint, Paul viszont nem tudja, ki Frank, és Frank sem tudja, hogy Paul zsaru. Paul megtudja egy sráctól, hogy Caspere sokat járt ide, és szerette nézni, ahogy dugja a csajokat, mert ilyen perverz vót, bizony. És ki a lány, kérdezi Paul. Fizetni kell az infóért, Tasha a neve, európai, bulikon kurválkodik leginkább.

screen_shot_2015-07-13_at_08_36_10.png

Közben hátul Frank előadást tart az embereinek, vagyis inkább azoknak, akikről azt hiszi, hogy azok, de Santos aszongya, hogy nincs már neked semmid, amit el lehetne venni tőled, nem vagy a főnököm, és menj már a faszomba a klubomból. Ezt nem kellett volna, mert Frank az erősebb kutya baszik elvet követi, és úgy megveri, mint szódás a lovát, és a szájából egyenként húzza ki az aranyfogait. Lidocain nélkül! Ray és Ani elmegy a sofőrhöz, akinek az a kocsi volt kiosztva, amiben Caspere hulláját überezték, de a pali táppénzen van és nem tud semmit, sőt kiszállt a melóból fullra. Közben a háttérben egy nagy lángnyelv csap fel, egy maszkos alak felgyújtotta az autót (azt az autót?) az utcán, és rohan, Ray és Ani utána, de hiába, a nyikhaj elmenekül, Anit meg majdnem elüti egy kamion, de Ray megmenti az életét.

33 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.07.13. 09:16:46

még a végén kiderül, hogy VV nem csak egy ripacs, de színészkedni is tud?

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.07.13. 09:47:44

Az a Stan, akit kinyírtak az nem az az építkezési vállalkozó volt, akit Frank le akart húzni pénzzel?

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.07.13. 12:59:09

Azért ez a Johnny Cash-fejű Elvis imitátor súlyos volt (Szerintem ez nem is a purgatórium volt, ahol egy ilyen figura énekel, az már a pokol előszobája minimum)
Én meg Frank-ben egy kicsit azt érzem, hogy most szembesül azzal, mi is az ő igazi lételeme. Hiába feszeng az öltönyben meg a fehér galléros politikus/maffiavezér világban, ő mégiscsak az a sötét bárokban találkozgatós, erősebb kutya típus. És ezzel valahol rossz szembesülnie, hogy hiába erőlködik, az induló közege visszahúzza. Már akkor is feltűnt, amikor az az 'elütöttek az autóval" jellegű ügye volt, hogy szinte életre kelt, elevenebben mozgott a karaktere, amikor face-to-face kellett befenyíteni valakit, míg az öltönyös nagyhalak félő hogy bezabálják. Itt is, egyből nekiugrott annak, aki ellenkezett vele, és megfejelte egy foghúzós erődemonstrációval. (amúgy brr a jelenet) És állítom nektek, valahol még élvezte is, hogy végre "hazai terepen" van.

rest of boys 2015.07.13. 16:24:50

A rendező nagyon megtalálta a film vezérszálai kereszteződésének egyik kiváló pillanatát, nevezetesen, amikor Paul ÖSSZEÜTKÖZIK Frankkel annak a csehójában, de úgy, hogy Frank mellkasáról valósággal lepattan Paul.
Az a tekintet aztán, ahogy egymást nézik, főleg a Franké, tankönyvekbe illő.

Steve the Great 2015.07.13. 20:42:47

Szép összekötés volt az első résszel, amikor Paul és az egyik hímringyó beszélget a klubban, hogyaszondja: "Te? Lányokkal?" "Hogyne, csak a megfelelő pirula kell hozzá".

Még említést érdemelne a vége, ahogy Frank hazatért és nem nagyon akaródzik szóba állni az asszonnyal, majd a kukába szórja az aranyfogakat.

Alhazred 2015.07.13. 23:05:16

anyu nem csak a tíz lepedőt hozza a bajuszosnak, hanem a hírt is, hogy érdeklődtek utána. a legvégén meg is kérdi antigonét, hogy mije van az államnak ellene, persze az meg nem tudja.

ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF 2015.07.14. 08:27:52

@Hüpna:

Nem mindenki hord magával harapó fogót, gondolom sejtették ki fog vissza durrogni a bossnak.
Az alkoholista polgármester is kiállt egy kivéreztetésért, de a fiát is megagyalnám egy krikett ütővel.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.07.14. 09:41:07

@Alhazred: Meg ugye az is ott volt hoyg Frank a polginak is tejel, és a polgi valószínű tudja, ki akar keresztbe tenni neki

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.07.14. 09:42:15

@ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF: én ott a titokzatos fekete hajú "haggyábékén" lánykára vagyok kíváncsi. Amúgy a polgi háza/pereputtya tiszta győzike show/jersey shore XD

ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF 2015.07.14. 10:55:51

@Hüpna:

:)
Ezek a latinok nem a minimálra gerjednek, a Versailles-i kastélyokban éreznék magukat otthon, egy kis zebramintás garnitúra huzattal megbolondítva.
Várom a részt amikor a rendőrcsajnak elgurul a gyógyszere és összeszúrkál mindenkit ;)

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.07.14. 11:33:16

@ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF: elég priceless volt a feje, amikor a nagydarab feka "rendőrvezetőnő" (hogyazistenbehívjákezeket) célozgatott neki rá, hogy le kéne feküdnie Velcoroval, hogy megpuhítsa...az a fej "This bitch" XD

ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF 2015.07.14. 11:56:06

@Hüpna:

jah kis morci lett a cukor arcú :)
Ezt az elektromos cigit is addig feszegetik amíg torkon nem szúr vele valakit :)
Motoros rendőrről is kiderült hogy két kapura játszik/szott , de gondolom a seggre pacsi már a múlté, az ex katona haverját is majdnem legyakta mikor elkezdett nosztalgiázni Brokeback montaines témáról, nagyon ráérhettek ha arra is volt idő hogy seggbehúzzák egymást :O

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.07.14. 12:48:09

@ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF: Ha jól emlékszem valami három hónapig táboroztak ama égi kaporszakállúnak a háta mögött, gondolom a másik opció a kecske volt a környéken, szóval...XD

ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF 2015.07.14. 13:44:44

@Hüpna:

De 3 hónapig csak kibírnám, akár mi is van.
Akkor már inkább begázolok egy aknamezőre, mint hogy rágjam a társam répáját. :P

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.07.14. 14:47:50

@ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF: itt szerintem inkább arról lesz szó hogy a srácban megvolt a hajlam, de elnyomta, ott valamiért, a világtól nem zavartatva előjött belőle, most meg nem mer szembenézni azzal hogy evvan haver a kenyér mindkét fele vajasra sikerült neki.

ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF 2015.07.14. 15:09:05

@Hüpna:

Akkor ezert esett annyira nehezere meghuzni a csajt a zuhany utan.
Pedig de jo csaj volt.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.07.14. 15:17:00

@ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF: Jaja, még a női szemem is megakadt rajta. Mondjuk a srác nem kicsit terhelt fejben (az eddigi megjegyzésekből ítélve valószínű elszenvedett és csinált is mocsokságot bőven és csak hab a tortán a túl a barátságon szitu) de persze igyekszik kifelé azt mutatni hogy persze minden oké.
ehhez képest életerős egészséges fiatalember létére potenciaproblémák, öngyilkossági hajlamok, munkamánia, bezárkózás, kommunikációképtelenség, hazudgálás, és a problémáit firtató kérdésekre zsigeri agresszió (a csajt is elküldi a francba, a homi haverját is majd megveri)... Szerintem róla is fognak még érdekességek kiderülni csak győzzük kivárni.

ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF 2015.07.14. 15:33:15

@Hüpna:

Lehet az apja verte, vagy zaklatták kiskorában, de az az égési seb rajta biztos nem attól van hogy gyufával játszott kiskorában.
A rendőr csaj is kész, ő meg a tesójával kommunában nőtt fel szinte, ott meg tudjuk mi megy, mindenki mindenkivel, a River Phoenix famíliája is kommunában küldte az ipart, biztos nem tett jót neki sem.
Hát nem egy szomszédok ez a sorozat, szét van itt csúszva mindenki.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.07.14. 15:54:42

@ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF: az égési seb az egyik, ugye tudjuk, hogy katona volt, ott meg megesik az ilyen. Meg ott volt az a célozgatás a felettesével hogy benne volt valami Blackmountain-ben vagymiben, oda nem akárkiket válogatnak be, meg ugye az "Amit tettünk, a hazáért tettük" duma, ami 10-ből 9- filmes esetben olyan környezetben merül fel, ahol katonák valami nagy-nagy mocsokságot követnek el, ált. civilek kárára.

ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF 2015.07.14. 16:04:30

@Hüpna:

A sunanak az agyban azt mondta nem a katonai szolgálat alatt szerezte a sebet.
Szerintem petardazott szilveszterkor a kope.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.07.14. 16:10:09

@ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF: mondta mondta, meg azt is mondta, hogy 10 perc lesz, mégis fél óráig viagrázott, meg azt is mondta hogy melózni megy ki éjszaka mégis majdnem eljátszotta Puff Daddy jelentét az "elestem a motorral" vidiből :D

ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF 2015.07.14. 16:20:01

@Hüpna:

Naiv e voltam :)
De bízom benne hogy pasival nem reszel a kamerak elott.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.07.14. 21:32:24

@ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF: Nem fújták meg a sípot! Menj a hátsó sorba! :D

ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF 2015.07.16. 20:22:31

@Hüpna:

Faszán kezdődik a 4. rész :(
Falra hányom a borsót a rendőrmotoros végett :O

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.07.17. 11:29:34

@ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF: Node faszán is végződik :D (ez azért remélem, nem spoiler) :D

ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF 2015.07.17. 12:23:57

@Hüpna:

Ennyi elszórt hüvelyt Hjúhefner rezidenciája sem látott :)

Alamedan 2015.07.26. 16:31:42

A további részeknek lesz "Hogyvoltja" ?

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2015.07.30. 12:12:36

Egyre jobbak a részek, a hogyvolt meg nem jön!!!! :D

sixx · http://comment.blog.hu 2015.07.30. 12:48:08

@Hüpna: ha a kolléga felteszi végre a negyediket, akkor lesz ötödik tőlem és akkor megint lehet várni a hatodikra tőle.
süti beállítások módosítása