Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Zoltán, a Farkasember 1x04

2015. július 08. 15:00 - Chat Géza

f8.png

Horkaiék talicskán hordják haza a filmes megbízásokat, mert megint egy filmhez kell pár jelenetet forgatni. A nehezítő körülményt most a határon túli terep adja, na meg az, hogy 5 nap van felkészülni a jelenetekre, onnan élesben fog menni a felvétel, a világítókkal, a hangtechnikusokkal, a szendvicskészítő gyakornokokkal, a rendezővel, a rendező asszisztensével és még ki tudja hány jól fizetett díszletmunkással a farkasok körül zizegve. Zoltán és Péter bejárják a lengyelországi terepet, fejben átdumálják a workflowt, de a szakbarbárkodást levetkőzve hívjuk ezt munkamenetnek. Rúfusz pakk fog a színésszel egy tetemen osztozkodni, de a halott állatot Nelson fogja alakítani. persze csak fejben működik minden ilyen flottul, lesz itt galiba és egymás agyon dominálása bőven.

A Horkai központban már meg is kezdődik a tréning. Zoltán kiadja a feladatot a helyi munkásoknak, hogy készítsenek egy állványt, mert meg kell tanítania a farkasokat, hogy ha ételt akarnak, akkor ahhoz fel kell ugorniuk. A való életben nem csinálnak ilyet, úgyhogy a műbeles virslivel való oktatás lesz itt a projekt sikerességének a kulcsa. Zoltán felmegy az állványra, a farkasok csak nézik. Ez már egy jó jel. Eleinte nem történik semmi, de amint az egyik, a vezér, Rúfusz felágaskodik, már jön is az első jutalomfalat. A többiek puskáznak, így már nekik is megy a matek, két lábon ágaskodás = akciós virsli. Még mielőtt túletetné a jószágokat, Zoltán lemászik, hogy megsimizze a farkasokat, de akkor észreveszi, hogy Rúfusz szokatlanul félénk. Nem teheti meg, hogy leszarja, mert egyrészt imádnivaló kis szőrpamacs ez a rúfusz, másrészt Kósza pikk-pakk ledominálhatja és akkor azzal sanyi a lengyel forgatásnak.

f7.png

Nelson betanítása zökkenőmentes. A feladat annyi, hogy halottnak kell tettetnie magát. Mondjuk ezt egy sima kutyával is munka megtaníttatni, de Zoltán érti a dolgát. Ha Nelson fekve marad, akkor kap virslit. Ez megy, ez pipa, de a rendezőnek egy ”döglött” farkas kell. Zoltán a fekvő helyzetben lévő Nelsonhoz megy, hogy egy kicsit megigazítsa, azaz az oldalára fekteti és lenyomja a fejét. A farkas ebből érti, hogy ha ebben a pózban marad, akkor megint jön a hami. Oldalt fekve, fej a földön, nem mozog, döglik, marad, döglik, még mindig döglik! Kell egy kis idő, de Nelson haza pályán 14-15 másodpercig is mozdulatlan marad, így fix, hogy lengyelbe 7 másodpercig képes lesz halottnak látszani.

Nelson jelenetével már nincs gond, ellenben az ugrálós szitu még elég necces, úgyhogy újra gyakorolni kell. Egy nap elteltével Zoltán megint felmászik az állványra és oktatja a jószágokat. Ugranak is meg nem is, de most nem ez a lényeg, mert Kósza jön elsőnek, míg Rúfusz utolsóként szerencsétlenkedik és konkrétan nem is küzd a kajáért. Itt baj van. Zoltán kiemeli a falkából és elviszi állatorvoshoz, ahol kiderül, hogy 40 fokos láza van, amire kap is injekciót. A vérvétel eredményei másnap lesznek meg, addig nincs más hátra, mint a hozsannázás. Estére Rúfusz egy külön ketrecbe kerül, nehogy megboruljon a falkán belül a rangsor. Másnapra kiderül, hogy Rúfusznak anaplazmája van, ami egy kis antibiotikummal simán kikúrálható. A farkas szemmel láthatóan élénkebb, úgyhogy mehet is vissza a falkába, de ehhez először el kell szeparálni egy külön ketrecbe Kószát. rúfusz egyből visszaveszi a főnöki pozíciót, de a másodhegedűs Kósza azért a biztonság kedvéért még egy pár órát külön tölt. Ennek meg is lesz a végeredménye, mire beviszik a falkába a többiek úgy ledominálják, mint az általános isiben a focista fiúk a pápaszemes kisgyerekeket. Hálistennek a forgatás nem került veszélybe.

Következő napon elindulnak Lengyelországba, ott előkészítik a terepet, kicsit gyakorolnak, a farkasok megismerkednek a főszereplővel, Sebastiannal, akit Rúfusz szinte egyből lecsókol egy uszkve 3 négyzetméteres ketrecben összezárva. Az emberi tényező is pipa, Sebastian annyira természetesen viselkedik, mintha szerepe szerint a valóságban is farkasokkal együtt élne. Először azt a jelenetet veszik fel, amiben Nelsonnak halottnak kell tettetnie magát, mivel a főszereplő megkíméli a szenvedéstől és lelövi. Ez elsőre nem megy, de másodikra már igen. A rendező örül, mivel használható másodpercek tömkelegét sikerült rögzíteniük. A farkasok a felettük lévő rácson elhúzott vérben tocsogó szarvas tetemért ugrálnak munkacímen futó jelenet is megvan, csak a közös evés van hátra. Ez közel sem veszélytelen, de Zoltán nem akarja mindenkire ráhozni a ronyót, csak annyit mond Sebastiannak, hogy most fogjanak kezet, mert lehet, hogy legközelebb erre már nem lesz lehetőség. A színész először megy a tetemhez, mire mellényzsebből előveszi a húsra hasonlító cukros valamit (talán egy tömb marcipánt), hogy azt ne kapják ki a kezéből a vadállatok, mire ráeresztik Rúfuszékat. Ezt követően Nelsont is engedik falatozni, hogy egy kicsit bedühödjenek a jószágok. Mint az álom, a vadak menetrend szerint hozzák az agresszív, húsmarcangolást. A főszereplő szépen feláll és elvonul egy rács mögé és onnan nézi a farkasokat, merthogy a forgatókönyvben is ez vagyon írva.

A rendező elégedett, Zoltán boldog. Legközelebb kedd este 22:00-kor jelentkezik Zoltán, a Farkasember a Discovery Channelen.

4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.07.09. 22:15:54

Pont a minap olvastam a Komszomolszkaja Pravda internetes oldalán Zoltánról egy cikket annak kapcsán, hogy az orosz Animal Planet leadott egy róla készült filmet és hogy orosz filmben is szerepeltek már a farkasai.

www.kp.ru/daily/26399.5/3276189/

Buszex 2015.07.09. 23:41:31

Az uszkve (usque) azt jelenti: -tól - ig. Azaz két szám közé kell tenni: 2 uszkve 3.

Amire te gondoltál (körülbelül), az cirka (circa).
Ha hülye vagy az idegen nyelvekhez, akkor inkább próbálkozz az anyanyelveden.

Bár az sem megy, mert az állat nem halott, hanem döglött.
Halott csak ember lehet a magyar nyelvben.

Aki ennyire hülye, annak lehet, hogy hanyagolnia kellene az írást. Olyan sok szép szakma van még...
A kapáláshoz pl. nem kell írni tudni.
Meg idegen nyelveket sem.

inuitdog 2015.07.10. 07:04:12

Az állatokkal kapcsolatos fóbia nyelvészkedésbe csapott át, gratulálok. Az állatok elpusztulni szoktak nem megdögleni. Azt csak olyanoknál teszik ahol kutyaólban tartják a kutyákat, jellemzően az ilyen vidéki nyelvtan zseniknél, akik élő farkast még nem láttak. Talán jobb is így, főleg a farkasoknak.

Cpeti123456 2015.07.10. 08:07:40

Érdekes volt az írás. Köszönet érte, mert sajnos a TV-ben nem követem nyomon a műsort.

Nyelvi vitákba nem bocsátkoznék, de annyi igaz, hogy a magyar nyelvben valóban elkülönül a megdöglött, meghalt szavak használata.
De ezzel az erővel a magát a portált is lehet csesztetni, hogy a rendszeresen meghalt xy helyett, talán jobb lenne használni az elhunyt xy kifejezést.
Jellemzően a gazdájuk illetik az állatokat meghaltnak, mert így könnyebb kifejezniük az irántuk érzett lelki kötődést. Emiatt cirkuszolni, vitát indítani teljesen felesleges.
süti beállítások módosítása