Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 3x17 – Szinkronicitás

2015. július 08. 13:00 - Kapitánylány

„Minden káoszban van kozmosz is, minden rendetlenségben rend is rejlik.” – Carl Jung

Nick az esküvőn mereng, Hank próbál tanácsot adni, nem lenne jó, ha a Grimm lemészárolná a vendégeket, rokonokat. Nick végül úgy dönt, hogy lemond a tanúságról, Hank rögtön fel is teszi a jogos kérdést, mégis miként jönnek rá a keveréklények, hogy ő egy Grimm? Nick sem tudja, talán rá kellene kérdezni Monroe-nál.

Adalind és Meisner megérkezik a találkozási ponthoz, most már csak az összekötő emberre kell várni, aki kimenekíti anyukát és gyermekét a svájci Alpokból. A testőr elindul körbenézni, persze már várják őket, míg Meisner verekedni kezd, addig Adalind-ra is fegyvert fognak, közben megérkezik a repülő is. Meisner már csak az üres autóhoz ér vissza, Adalind-ékat az ellen elhurcolná, azonban a sofőrék halottak, és a maradék árulók is holtan végzik, megérkezett az összekötő, aki nem más mint Grimm anyuka, Kelly Burkhardt.

01.jpg

Kelly minél hamarabb indulna, Adalind követeli, hogy mondja meg, hogy hova fognak menni, Grimm anyuka nagyívben tesz az egészre. Meisner elbúcsúzik a lánytól, Adalind hálás a megmentésükért, a gép végül felemelkedik épségben. Meisner a mezőn ballagva jelent a századosnak, az árulók halottak, de sajnos valószínűleg Sebastien-nel is végeztek, Sean javasolja, hogy Meisner húzza meg magát egy jó időre.

Kelly egy csomó cuccot vesz elő Adalind részére, a lány társalogni próbál, de a nő lepattintja, nem óhajt ismerkedni. Grimm anyuka a pilótákhoz megy, látott pár ezer brazil papírpénzt, szóval nem fognak menni Brazíliába, valószínűleg ott is várnák őket az árulók, máshova kell menniük, adja ki az utasítást az összekötő.

02.jpg

Rosalee és Monroe az esküvőt szervezi, látogatójuk érkezik Nick személyében, aki nagy gondban van, nem lehet ott az esküvőn. A jegyespár tiltakozik, Nick nélkül nem ismerték meg volna egymást, szóval ott kell lennie, de van megoldás, napszemüveget vesz majd fel. A Grimm értetlen arcot vág, ekkor derül ki, hogy egy keverék miként ismer fel egy Grimm-et: a Grimm szeme befeketedik, és meglátják magukat a keveréklények benne. Nick fel is veszi a napszemcsijét, az ötlet beválik.

03.jpg

Kelly kiadja a parancsot az új helyről, majd hátra megy utasaihoz, ahol Adalind próbálja megnyugtatni a síró babát. Kelly tanácsot ad, biztos a magasságváltozástól nyűgös a kicsi, meg kell dörzsölni a gyermek füle alatti részt. A tanács beválik, a kicsi lenyugszik, Adalind pedig Kelly családi állapotáról érdeklődik, de a nő ismét hárít, a testvérének volt gyereke.

Juliette a napszemüveges terv hátulütőit sorolja, mi lesz ha megbotlik Nick és leesik a szemüveg? Grimm boldog a bíztatástól, majd pakolás közben rálel a jegygyűrűre, de inkább vissza is teszik, majd eljön a saját eljegyzésük ideje is, most elég lesz a dúvad-rőtbundás esküvő.

04.jpg

Danilov érkezik meg elszámolni az eseményekről, de Viktor nem hagyja szóhoz jutni, ő mondja el mi is történt eddig, majd két vérebének kiadja a parancsot Danilov megölésére.

Kelly érdeklődik, hogy biztos megakarja-e Adalind tartani a gyermeket, mert amíg nála lesz a királyi sarj, addig vadászni fognak rá. A lány nem engedi ki a karjai közül a leányát, igazi anyaként viselkedik, Kelly ekkor ajánlja fel, hogy Adalind pihenjen egy kicsit, innen úgy se tudja elvinni sehova a kislányt. Adalind lefekszik, Kelly pedig egy nyaklánccal próbálja szórakoztatni a babát, aki lila szemre váltva vonzani kezdi a láncot, illetve megbolondítja a repülőgép mutatóit.

Viktorhoz új ember érkezik, Ruspoli, a herceg ki is nevezi az Árulók élére, majd mindent megad neki, ami Adalind üldözéséhez kell, bárkit megölhetnek, csak a kislány jusson vissza a családhoz.

05.jpg

Kelly a múltba réved el, a fiatal Grimm anyuka épp fiát küldi el Marie nénikéjével. A jelenbe a pilóta rángatja vissza, talált pár repülőteret, ahol le tudnak majd szállni. Munkásember látja a leszálló gépet, megy is megnézni, de már csak az újra elrepülő gépet nézheti, a mezőn pedig egy gyerekével árválkodó nőt. Adalind kéri, hogy vigye be őket a legközelebbi városba, de a férfi inkább a seriffet hívná, ezt azonban Kelly megakadályozza, leüti a munkásembert, majd elmenekülnek a férfi kocsijával, közben láthatjuk az autó rendszámtáblájáról, hogy Oregon államban vagyunk.

06.jpg

Esküvő ruhapróbán vagyunk, Juliette is maga elé vesz egy ruhát, csak ugye nem ő készül férjhez menni. Rosalee jelenik meg nagymamája menyasszonyi ruhájában, tökéletesen illik rá.

Az úton kiderül, hogy a menekülő kiscsapat Portland felé tart, Adalind rögötn Sean-ra gyanakszik, de Kelly nem ismeri, ő maga szervezte az egészet, egy biztonságos, védett helyre fognak menni, baj lesz ebből, csak szólok!

Ruspoli jön jelenteni, a repülőgép nyugat felé ment, Viktor az információkból leszűri, hogy valószínűleg Portland a cél.

Kelly leállítja az autót, lopott gépjárművel nem mehetnek tovább, innentől gyalog fognak menni a védett házhoz szakadó esőben. Juliette vacsorához terít, Nick közben a jegygyűrűt vágja zsebre, csak megpróbálja a lánykérést. Nick próbálja kinyögni a nagy kérdést, de kopogtatás szakítja félbe, Grimm anyuka érkezik meg a bebugyolált Adalind-dal. Juliette végre megismeri Kelly-t, Adalind is kibújik a dzseki alól, van itt basszusozás mindenkitől, tőlem is!

07-1.jpg

07-2.jpg

Piszkos kis múlt kiteregetése mellett (Adalind megmérgezte Juliette-t, meg próbálta ölni Marie nénit, stb.) kiderül, hogy Adalind azért került ide, mert meg akarják ölni. A veszekedést a kislány haragja szakítja félbe (kanálgörbítés, földrengés), éhes, meg kellene etetni. Juliette elvonul velük, haragszik, de mégse hagyhatja a gyereket éhen és fázva. A kis Burkhardt család tanácskozik, Nick nem érti miért fontos ennyire ez a gyermek, Kelly szerint egyszer hatalmas ereje lesz. A frissen megmosdatott gyermekkel érkezik meg Juliette, majd kiadja az ukázt, Adalind etesse meg, nem szeretne egy újabb dühkitörést. Kelly jó körben akarja tudni a kislányt, nem szabad sem az Ellenállók, sem az Árulók kezébe kerülnie, megfelelő nevelés mellett sok jót tehet a világért a felnőtt lány. A beszélgetést az ajtók kicsapódása szakítja félbe, Adalind meglép a lakásból a gyerekkel együtt.

08.jpg

Kelly és Nick már csak a kocsi hűlt helyét találják meg, Kelly megemlíti, hogy Adalind mondott egy nevet, Nick rögtön vágja hova mehetett, irány a százados. Renard-nál családegyesítés folyik, közben a Grimm páros behatolni készül a luxusépületbe, Nick fékezi meg az anyját, mielőtt vérengzés törne ki, majd ő csendben, óvatosan elintézi a dolgot.

09.jpg

Címkék: grimm
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2015.07.08. 13:30:14

Amikor megláttam Grimmanyut, mint megmentőt nem tudtam, hova lehet még fokozni a dolgot. Erre megjelentek Nick-éknél, én meg csak lestem.... Jó kis fordulatos részek ezek.
Kár, hogy Meisner kikerült a képből, elnézegettem volna a fejét (meg a felsőtestét) egy darabig. De mindegy - spoiler - cserébe látunk még vetkőző Renardot párszor :P

Gabba 2015.07.08. 13:48:10

höj, de pörögnek az események, Grimm anyuka mellett nem lehet unatkozni

m e o w · http://eletfalun.blog.hu/ 2015.08.07. 00:18:54

Tudom, gyors vagyok, mint az olajozott villám, de csak most jutottam idáig, hogy olvasgassak kicsit. Remek a hogyvolt, Kapitánylány, én nem győzöm csodálni a tömör és lényegtörő stílusodat, köszönöm.
Nem tudom, rajtam kívül kinek volt ez jelentős, de számomra ez a rész azért fontos, mert végre megtudtuk, miről ismerik fel a keverékek a Grimmet. Emlékeztek, anno kommentekben mennyi variációt végigtalálgattunk? Ez a szemed a lelkem tükre valahogy nem jutott eszünkbe :-) .

Pácsó Ármándó 2015.08.07. 06:26:56

@m e o w: Ha nem is olyan gyors, de olyan ritkán vagy látható :-)
Valóban itt tudtuk meg ezt a fontos dolgot, köszi az emlékeztetőt! És Kapitánylánynak a hv.-t!

Kapitánylány 2015.08.07. 07:46:56

@m e o w: @Pácsó Ármándó: köszönöm, köszönöm, de ez így is mindig hosszúra sikeredik

végre már csepegtetnek infókat a Grimm-ekről, de hogy nem jutott eszébe eddig Nick-nek ezt megkérdezni... :D

Pácsó Ármándó 2015.08.07. 08:39:11

@Kapitánylány: Nick elfoglalt, mindig csajozik :-)
süti beállítások módosítása