Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fekete Vitorlák 2x08 - Régi barátok, új ellenségek

2015. július 06. 11:00 - Pácsó Ármándó

Elérkeztünk hát a második évad 8. epizódjához, lássuk milyen izgalmakat tartogatnak számunkra az alkotók. Abigail Ashet viszik hazafelé a spanyol hadihajón, aki nemrég átélt elrablásának emlékeit éli újra rémálmában. Szerencsére Mrs. Barlow megnyugtatja, amint felriad. A lány naplót ír eddigi kalandjairól a nő felügyelete alatt, gyakorlatilag egész nap. Este meglátogatja őket Flint, (tőle Abigail még mindig erősen tart) és beszélget egy kicsit Mirandával a régi életükről.

A bordély irodájába (igen, ilyen is van) Featherstone kormányos lép be feldúltan és nehezményezi, hogyan tartson titokban egy 5 milkát érő aranyrakományt, amivel hajókázniuk kellene? És hová rakják, és hogy védjék meg? Max és Jack Rackham nyugtatják, meg lehet csinálni a bulit. Ennek érdekében pakolják ki a Colonial Dawn rakterét, hajóönsúlymérés ürügyén. Mikor a nyugtalan tengerész végre távozik és kettesben maradnak, kiderül, hogy Anne Bonny lelépett valahová és Jacknek hiányzik. (Nekem is!)

2.jpg

Az Élvezetek Rejtélyes Házában újabb meglepő dolgot vehetünk észre. (Nem, nem Lillyt a huncut kecskét.) Egy ledér kéjnő nagyon figyeli Featherstone ténykedését és elszökve a munkahelyéről, felkeresi jelenteni valójával a helyi hentesnél lakó régi, ámde kevésbé kedves ismerősünket, a kirúgott öreg madamot és beszámol neki arról, hogy valami készülőben van.

3.jpg

Eleanornál Mr. Fraiser becsüs jár, akivel megállapítják, hogy nagy csönd hallatszik az erőd felől. Még az is lehet, hogy új kapitányt választanak a régi helyett. Újabb látogató jön, az imént látott exmadam, Mrs. Mapleton. Meg van tehát, kinek kémkedik a gyanús kurtizán! A banya szerint valami bűzlik Dánián kívül a kupiban is. Szóba kerül a szépemlékű Charlotte is, aki állítólag lelépett Logannel, akkor viszont a spórolt pénzét miért hagyta ott a régi felettesénél? És sok más egyéb gyanús részletet megemlítve felsejlik előttük a Silver-Max-Rackham egyesülés merész tervének délibábja. Ha sikerül, nem a Miss Guthrie-féle törvényes Nassau jövő köszönt be, hanem a gazdag haramiák kora.

4.jpg

A spanyol hadihajó fedélzetén Silver szónokol a legénységnek, Charlestown városával ijesztgetve őket. Billy és Mr. Scott közben megbeszélik, hogy a szónak is hatalma van az emberek felett, nemcsak a kardnak. Az elbeszélés közben probléma adódik. Irving az egyik Aranyfigyelő Ember kuncog a tolvajon, ezért a hegyibeszéd után Jonhnak helyre kell tennie fejben a dekoncentrált összeesküvő társat. (Ebből még bonyodalom származhat, csak szólok!) A jóképű Billy Bones Flinték asztalához siet és szakmai kérdésben vár döntést tőle, miközben érdeklődően összevillan tekintete a csitri Abigaillal olyannyira feltűnően, hogy később a kapitány mesél egy kicsit a fiú múltjáról a kíváncsi lánynak.

Az éjszakai fedélzeten közben folyik a munka, Kuncogós Irvingnek a főárbocra kell felmásznia. Mászik is és a sötétben nekünk megmutatják (neki persze nem), hogy egy félig elvágott kötélen kénytelen egyensúlyozni, miközben Silver és a másik Aranyfigyelő Ember, Vincent négyszemközt beszélgetnek megbízhatatlanságáról. AE-2 közben erősen problémamegoldó fejet vág. Az álmoskönyvek szerint ez a jelenetsorozat semmi jóval nem kecsegtet Nicolas Irving számára, aki hamarosan bebizonyítja, hogy a gravitáció már a XVIII században is létezett, repülni tudó ember viszont nem. Vagy nem ő volt az.

6.jpg

Featherstone újra az arany tárolásán tépelődik a bordélyirodában, Rackham viszont Miss Guthrie kétszínűségén van ledöbbenve, ahogy megszöktette a fogvatartott lányt és ezzel nehéz helyzetbe hozta macsó szeretőjét. Azután egy ötlete támad. Mi lenne, ha elmenne az erődbe és megkérdezné az éppen aktuális kapitányt, nem tárolhatnák-e ott az aranyat?! (Ez így elsőre elég meredek ötlet). A kormányos megdöbbenve követi őt.

7.jpg

Az emlegetett szőke orgazdahölgyet újra Mr. Fraiser keresi fel és megkérdi, mit akar tenni az ellen, hogy az arany Nassauba érkezzen? Akkor ugyanis lőttek a legalizációs törekvéseiknek, a kalózok pénzzel a zsebükben nem fognak Angliával tárgyalni. Eleanor szerint ez csak úgy lehetséges, ha leölet mindenkit, aki tud az aranyról, de ő nem híve a gyilkosságoknak. A becsüs szerintem nem elégedett meg a válasszal, ettől függetlenül távozik.

8.jpg

A röpképtelen Irvinget vitorlavászonba varrják a temetéshez, és ezzel egy időben történik valami fontos, Silver ugyanis kérdőre vonja Vincentet, miért nyírta ki társukat, balesetnek álcázva? „Hiszen te mondtad, hogy bajt fog okozni nekünk! – hangzik a válasz és a dörzsölt tolvaj ebből rájön, hogy az emberek követik a tanácsait és tulajdonképpen ő parancsol most ténylegesen nekik, nem pedig a kapitány. Ezen van ideje elgondolkodni a temetés alatt. Nem sokkal utána a spanyol hadihajó látótávolságra kerül Charlestownhoz, miközben Abigail narrálásában részleteket ismerhetünk meg naplójából. De nem csak mi. Mrs. Barlownak és Flintnek hálából elárulja, hogy apja nagyon utálja a kalózokat, mert Flint a Maria Aleyne hajón ismeretlen okból megölte az öreg Lord Alfred Hamiltont. Hoppá! (Valószínűleg Lord Peter Ashe nem tudja, hogy James McGraw azonos a rettegett kalózzal, teszem hozzá én). Ezért aztán javasolja, hogy tegyék ki őt és sürgősen húzzák el a csíkot, mielőtt még bajuk esik.

A megérkezés fokozott óvatosságot kíván, lehorgonyoznak tisztes távolban, lecsukják a lőréseket, elrakják szem elől a fegyvereket. A kapitány a partraszállást tervezi Miranda nélkül, de a nő szerint benne van már nyakig a dologban és megy velük. Csónak érkezik a partról és Vane kapitányt keresik azzal, hogy megkapták a levelét és kifizetik neki a lányért a váltságdíjat. Nem vagyok Charles Vane és nem kell a váltságdíj, - kiabálja vissza Flint – de van egy kérésem, szeretnék találkozni Lord Ashesal cserébe. Ezzel az elhatározással a szárazföldre szállítják Abigailt.

10.jpg

A parton Rhett ezredessel találkoznak, aki bekíséri őket a városba és félúton úgy dönt, megvereti a smaragdszemű kapitányt, hiszen egy kalóz és Charles Vanenel is ezt tervezték. Abigail lép közbe és megálljt parancsol a verésnek azzal, hogy apja régi barátairól van szó. A Lordhoz kísérik őket, aki igen megörül a lányának, de nagyon meglepődik régi ismerőseit látva.

Jack a kormányossal az Erőd kapuján kopogtat, és arról elmélkedik, hogy a nők okozzák a férfiember vesztét. Nagy igazság! Mivel senki sem nyit ajtót, embereket hívnak és betörik a bejáratot. És odabent nem találnak mást, csak Richard Guthriet megverve és felkötve, rátűzve Vane levelét, amit átadnak az odahívott Eleanornak. Az írás szerint a macsó kalóz árulónak tartja a Guthriekat és elment Flinték után az embereivel, hogy behajtsák rajtuk vagy Lord Asheon az őket megillető váltságdíjat.

A következő rész igen izgalmasnak ígérkezik, már alig várom a fordulatokat!

 

8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2015.07.06. 13:06:27

hát ez nagyon pöpec lett, kedves poszter!

már éppen reklamálni akartam, mert sehol egy Maxes kép, de aztán elértem az utolsóhoz és nagyon muszáj lett röhögnöm.
lehetne kérni a képet mailben, hogy csinálhassak posztert?

Pácsó Ármándó 2015.07.06. 13:37:29

@Gabba: Örülök! Persze hogy lehet, délután-estefelé ha befut a hajónk a kikötőbe, igyekszem nem elfelejteni :-)

Zombi elvtárs · http://www.zombielvtars.blog.hu 2015.07.07. 10:44:33

Ismer valaki jó könyvet - nem feltétlenül regényt - a kalózokról?

,, 2015.07.07. 17:56:42

@Zombi elvtárs: szia, ha esetleg fantasy is jöhet akkor az egyik kedvencemet ajánlanám: Robin Hobb: Élőhajók ciklus. ebben van minden sárkány kalóz mágia. Trónok Harca mellett kedvenc fantasym.

ÉH3sZ 2015.07.07. 18:28:19

@Zombi elvtárs: @foxglove (F6): Köszi a felvetést, ez engem is érdekelni fog!

Pácsó Ármándó 2015.07.07. 19:33:04

@Zombi elvtárs: Nem olvastam őket idő hiányában, de hátha megtetszik valamelyik:
www.polc.hu/lista/kereses/A/Kal%C3%B3z/

@foxglove (F6): Ha esetleg ajánlhatok sorozatot, pont jó helyen jársz! :-)

@ÉH3sZ: Mennyi kalóz-rajongó! :-)

Gabba 2015.07.08. 13:27:34

@Pácsó Ármándó: a könyveket vihetik, de Maxot nem adom! :)

2015.07.09. 15:42:56

@Zombi elvtárs: Kalózköztársaság. Gyakorlatilag ezeket az éveket dolgozza fel levéltári adatok alapján. Flint és Silver kivételével mindenki benne van. Néha más, mint a sorozat, de a kettő együtt jól kiadja egymást. :)
süti beállítások módosítása