Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A célszemély (Person of Interest) 4x19 - Search and Destroy

2015. július 02. 15:00 - AaannnaaA

Hőseink kihalt raktárhelyiségben vitatkoznak kora reggel; John azért hívta ide főnökét, hogy megtanítsa végre fegyverrel bánni, míg ő határozottan tiltakozik: nem, nem, nem és nem. Oké, kontráz Reese, én sem leszek mindig ott, hogy a segítségére legyek! Nos, az már úgyis a vég lesz, szóval tök mindegy, tudok-e akkor és ott visszalőni. Valahol igaza van, de rossz a nézőpontja – mondom én, ám Finch makacsul ragaszkodik az elképzeléséhez.

A vitát az egyik falon függő telefonkészülék csörgése szakítja félbe – szám érkezett. Mi pedig átváltunk a célszemély lakásába, hogy ott folytassuk a mozizást: a neve Sulaiman Khan, és épp vehemensen húzza a lóbőrt, csörgő telefon ide vagy oda. Végül beosztottja trappol a lakásába, és rázza fel azzal, hogy azonnal kapcsolja be a tévét, vészhelyzet van. Hogy pontosan micsoda? Nos, a cége összes mail-jét meghekkelték, minden üzleti titok kikerült a netre, róla pedig kiderült, hogy sikkantott a cégétől. Hát, jó reggelt!

1.jpg

Khan gyorsan összekapja magát, indulna befelé a melóba, ahol beosztottja tájékoztatása szerint egy értekezlet keretében próbálják eltávolítani, de az ajtóban az adóhatóság emberei várják. Jobb híján rájuk uszítja asszisztensét ő pedig a másik kijáraton távozik. Ott John várja, kocsijában ülve figyeli és közben Főncsivel beszélik meg a tudnivalókat. Mai célszemélyünk vállalatvezető, a cége vírusirtó szoftveréről ismert, keresett is vele némi lóvét. Bár a múltkori tőzsde-összeomláskor a személyes vagyona eléggé megcsappant, a cég él és virul, az általa fejlesztett vírusirtót pedig világszerte a gépek döntő többsége használja.

Miután profi számítógépesről van szó nem csoda, hogy így hirtelen Harold nem tudja meghekkelni a gépét, sem John a telefonját. Marad tehát a B-verzió: lehallgatni mindenkit a közelében, hogy legalább a megmentéséhez minimálisan szükséges információmorzsákhoz hozzájussanak. Hősünk szerint ideje lenne Forrást bevonni, ám Főncsi még mindig morcos rá, így egyelőre őt hanyagolják, bár John felveti, hogy talán nem ártana megbocsátani neki.

2.jpg

S hol van közben az emlegetett? Étteremben iszogat (tök fekete és egyenes a haja, nem is áll jól neki), plusz ha már erre jár megfigyel két alakot, akik egy atombiztos, nyomkövetővel ellátott táskát cserélnek ki egymás között. Forrás a telefonjáról beindít egy programot, amitől elmegy a kamerák képe, a szellőzőből pedig elindul valamiféle altatógáz. Ő maga gázálarcot vesz, miközben a vendégek szépen sorban kiájulnak. Feláll, magához szólítja a táskát majd nyugodtan távozik.

Khan megérkezik a munkahelyére, Johnnal a nyomában. Valaki hívja telefonon, ám miután nem tudják lehallgatni gondban vannak. Főncsi szerencsére megoldotta a dolgot azzal, hogy lehallgatja a környezetét, ugyanis célszemélyünket felesége hívja őrjöngve: privát fényképeik kerültek ki a hekkeléssel, mégpedig olyanok, ahol az asszony meztelenül látható. Hát, ezt szívás. Némi szócsata után a feleség levágja a telefont, Khan pedig elindul az emeleti tárgyalóba.

3.jpg

Kollégái ezalatt megbeszélést tartanak, próbálják menteni a helyzetet, ennek érdekében profi problémamegoldót is felvettek, Zoe Morgan személyében. Helló! Így legalább hőseink mindent hallhatnak, ami odabent folyik.

Megérkezik Khan, akivel kollégája közli, hogy ki van rúgva. Igen, a saját cégéből, és igen, egységes szavazással. A férfi felháborodik: lehet, hogy a privát e-mailjeiben olyasmiket is leírt munkatársairól, amik nem tűrnek nyomdafestéket, de ez nem lehet indíték, a cégtől pedig soha nem sikkasztott. Kollégája szerint azonban nagyonis. A célszemély vitatkozik: ez a hekkelés személyes támadás ellene, és akár a kollégája is elkövethette, végülis régóta a helyére fáj a foga. Főncsi ezt megerősít, valóban úgy néz ki, hogy bárki hekkelte meg a rendszert, jól ismerte annak működését, szóval belsős is lehetett.

4_1.jpg

Khan tovább szónokol: igaz, hogy újabban nem a cég fő profiljára fordította a figyelmét, és erről nem számolt be a többieknek, de most felfedi mit fejlesztett az elmúlt időszakban, ami igenis a jövőt jelentheti számukra – egyfajta biochipet, ami a védőoltások hatásának elmúlására figyelmezteti a júzereket. Ööö, remélem ezt rosszul értem, mert elég erőteljesen vakaródzni kezdtem ettől a gondolattól (nem, inkább nem megyek bele). Kollégája ekkor más irányból támad: Khan ugyanis bipoláris zavarban szenved (helló, Carrie), és nekik rohadtul nem hiányzik egy zizzent cégvezető. Hiába védekezik, hogy rendben szedi a gyógyszereit és kutya baja, a gusztustalan sárdobálásnak itt lesz vége, a biztonsági őrök kiterelik a tárgyalóból.

4_2.jpg

Kora délután ér haza, lakásából sameszek már nagyban pakolják kifelé személyes cuccait, hiába hívja ügyvédeit azok is kihajították, szóval most már jogi képviselete sincs. A lakásból kilép a felesége rendkívül dühösen, és a férfi hiába ígéri, hogy helyrehozza a dolgot, rohadtul nem úgy néz ki, mint aki nyerésre áll. A közelben az autójában ülve szokás szerint John figyel, ezúttal Zoe-val kiegészítve. A nő persze Irissel való kapcsolatát firtatja (állítása szerint nem féltékeny, pedig de), és igazából pszichomókusunkat félti. Aha.

John igyekszik a beszédtémát visszaterelni az ügyre, mire Zoe közbeveti, hogy szerinte ez a támadás nem a cég, hanem csak Khan ellen irányul. Csak róla kerültek ki bizalmas információk (személyesek és a céggel összefüggőek), ez nem egy mindent leleplező hekkelés volt, a szaros bödönt csupán egy irányba rúgták...

5.jpg

Este látjuk viszont az üldözöttet, asszisztense hozott pár dolgot a számára, köztük egy fegyvert is. Nofene! Mielőtt a továbbiakat megtudnánk egy szállodába váltunk, ahol Forrás babrálja az elcsórt táskát. És igen, a benne lévő nyomkövető alapján az eredeti tulajdonosok is megérkeztek, hogy visszaszerezzék. A nő mindenféle szerszámmal próbálkozik, hogy felnyithassa és kiszedhesse belőle a jelzőt, mert a gép nem mondja meg neki hogyan nyithatná ki (úgy nézem akárcsak Főncsi, az MI is haragszik rá).

Végül áramot vezet a táskába (!), amitől leáll a jeladó, de keresői már az ajtó előtt vannak, úgyhogy nem árt menekülni. Gyorsan a kezéhez bilincseli, és mire rátörik az ajtót ő már messze jár. Na jó, annyira nem, csak a szomszéd szobába jött át, ahol épp egy párocska élvezné egymás társaságát. Követői sem hülyék, berontanak a szomszédba, Forrás azonban ólommal fogadja őket: egyiküket lelövi, másikukat pedig az atomerős táskával érzésteleníti – probléma megoldva.

6_1.jpg

6_2.jpg

Visszaváltunk Khan-ra, aki lepukkant kocsmában csücsmörögve vár valakit, míg a pult végén John iszogat őt figyelve. Megérkezik kollégája, Mark Lee, akivel anno alapították a céget, és akivel személyes jó barátok. Hősünk gyorsan rákapcsolódik az érkező telefonjára, ám Khan fogja, és belepöttyinti egy pohár itókába – asszem ebből most nem lesz lehallgatás.

Célszemélyünk elhadarja barátjának amire Zoe is célzott nemrég: a hekkelés csak neki ártott, szóval ez a támadás (vagy inkább összeesküvés) ellene irányul. Arra kéri Markot, segítsen, és nézzen meg valamiféle mérőórát a cég épületében (nem értem pontosan mit akar, de haladjunk). Elmondja, hogy nemrég, mikor odabent dolgozott elment az áram a teljes épületben, és kiderítette, hogy azért, mert egyszerűen elköltötték az erre fordítható keretet. Méghozzá irtatlan mennyiségű üzemagyara, pedig ennyire nincs is szüksége a cégnek.

7.jpg

Hozzáteszi, hogy szerinte a tőzsdei összeomlás egyenesen ellene irányult, mert minden magánvagyona odalett, a cégé viszont nem – Főncsi ezt megerősíti, valóban így történt. Márpedig egyetlen dolog képes valakit ilyen célzottan, ennyire sebészi pontossággal tönkretenni, és ez nem más, mint a Szamaritánus. Khan ugyanerre jut, úgy véli egy MI akarja a vesztét. Barátja szerint két lehetőség van: a) bekattant, b) igaza van – ám bármelyik áll fenn, neki személy szerint az a legjobb, ha kisorol a vesztes mellől. Igazi jó barát! A férfi még megrángatja, hogy észre térítse, ám Mark ellöki, és lelécel.

Nos, a kis cirkusz igazi oka gyorsan kiderül: a célszemély csupán arra játszott, hogy így zsebelje ki immár ex-barátját, és bejött – lenyúlta a céges belépőkártyáját. Miközben útra kel John követi, akit Harold győzköd hevesen: ha a Szamaritánus látókörébe kerül baja eshet, amúgyis kár a gőzért, akire az ellengép szemet vetett annak nincs menekvés. Nem úgy néz ki, mint aki hallgat az intésre.

8.jpg

Nem sokkal később Khan már a cége épületébe tör befelé – a hátsó ajtón simán besétál a lopott kártyával, aztán úgy nézem az alagsorban fúr meg egy zárat, hogy bejuthasson, de a biztonsági őrnek odafent jelez a rendszer. Az érkező őrt a maszkos John érzésteleníti úgy, hogy Khan észre sem veszi. Míg a férfi az árammérőket olvassa le, hősünk kicsit távolabbról fényképezi.

A képekről Finch megállapítja, hogy olyan hatalmas az áramfogyasztás, hogy bizonyosan valami másra is használják (eszerint az egykori cégvezér tudta nélkül). Reese közbelépne, hogy Khantól tudja meg a részleteket, a rendőrség viszont nagyon gyors volt – befutott hozzájuk a riasztás a behatolásról, bilincs csattan, irány a böri. John kénytelen elbújni, ez most nem Riley nyomozó ténykedésének ideje, ha nem akar az ellengép előtt lebukni.

9.jpg

Greer és Martine újra együtt, rég láttuk őszőkeségét. Illetve most már fekete, úgyhogy erről ennyit. Az öreg ünnepelni készül, valamiféle online kutatástól vár a közeljövőben pozitív eredményt. Az örömbe azért némileg belerondít, hogy Khan még él, de hamarosan ez is megoldódik – ezt most a Szamaritánus fogja intézni, nem küldik bevetésre a gyiloknőt. Ő azért csak mocorog, ha a férfit nem, hát Forrást szívesen kinyiffantaná. Oké, azt lehet, mondja Greer – rossz istent tisztel, ideje a likvidálásának. Na baszki!

Fuszkó az őrsön dühösen konstatálja, hogy a célszemély letartóztatása után azonnal a Rikers-be került, azért ez elég meredek büntetés egy betörésért. John kéri, hogy induljanak oda, ám Lionelnek másik ügyet kell kinyomoznia főnöki utasításra. Hősünk rámorran: az már halott, Khan viszont egyelőre él, irány megmenteni!

10.jpg

A böriben kideríti, hogy a célszemélyt nemcsak betöréssel vádolják, szóval innen most nem tud vele kisétálni – lógó orral közli a híreket társával. Még jó, hogy Reese-nek van B-terve, aki konkrétan a csomagtartóban dörömböl. Hehh! Lionel már immúnis az ilyesmire, faarccal közli, hogy vissza kell mennie az őrsre, és távozik.

Khant közös cellába dugják egy rakás köztörvényessel, mi pedig látjuk, hogy a Szamaritánus már feni rá a fogát (hogy ilyen képzavarral éljek). Az elintézése sem éppen kispályás: célszemélyünk egyik rabtársának van telefonja, melyre névtelen sms-t kap, miszerint a számlájára felkerült 50 ezer dolcsi, és még ugyanennyi fog, ha kinyúvasztja az újonnan érkezettet. Nem kell kétszer kérni, a tag feltápászkodik és dúvadként ront Khanra, miközben az ellengép minden kamerát kikapcsol.

11.jpg

Most legalább megtudjuk ki volt John B-terve: egy random őr, akinek a ruháját felvette, és már befelé tület a böri folyosóján. Épp időben érkezik, hogy hatástalanítsa a támadókat, a Szamaritánus pedig a kamerák visszakapcsolása után csupán hűlt helyüket találja.

Nem kell sokáig várni, hogy meglelje a menekülőket (John egy furgon kormányát tekeri veszettül, míg a célszemély az anyósülésen eszmél rá döbbenten, hogy ismeri „megmentőjét”), és különböző módon próbálja őket hátráltatni – először a közlekedési lámpákat állítja át, majd mikor ez nem jön be, az egyik úton rejtett rudakat aktivál, amik az aszfaltból kiemelkedve kényszerítik hirtelen fékezésre hősünket. A furgon vet egy kicsit sem elegáns szaltót, majd a feje tetején áll meg. John kikecmereg, fegyvert ránt és várja a közeledő ellenséget, ám a feléjük robogó terepjáró szerencsére Forráshoz tartozik, aki kedvesen kiszól az ablakon: egy fuvart, fiúk? Huhh, ez meleg volt!

12_1.jpg

12_2.jpg

Éjfélkor a védett házban hőseink kedélyesen dobozból nyammogják a kínait, míg a célszemély az asztalra borulva héderezik. Felröhögök. A nő és Főncsi között tűzszünet állt be, lévén most nagyobb gondjuk van. (Én meg örömmel konstatálom, hogy Forrás haja újra a régi, a másik rettenetes volt). John szerint ideje Khant beavatni, ám Harold tiltakozik: már így is túl sok mindenre rájött.

Ekkor a férfi magához tér, de hiába szaladna ijedtében világgá, keze-lába megbilincselve, így csak egy hasra esést tud produkálni. Megmentői beavatás helyett inkább a kérdezősködést választják, amibe ő jobb híján beleegyezik. Először is azt akarják tudni, miért érdekelte annyira az árammérők állása. Hát csak azért, mert a cég a szokásos mennyiség tízszeresét használja, amivel tuti nem a helyi szervereket üzemeltetik. Oké, de azért ebből elég meredek ugrás arra következtetni, hogy egy MI akarja a vesztét?! Hát, ebből még nem, de a hekkelés, a célzott tőzsdei bukás meg az indokolatlanul váltó lámpák mind abba az irányba mutatnak. És mégis miért akarná egy MI a holtan látni, kérdi John? A kutatás miatt, amit végzek – jön a válasz. Úgy gondolja, a kutatási eredményeit akarták ellopni és nélküle kifejleszteni a chip prototípusát.

13.jpg

Reese megjegyzi Haroldnak, hogy Maple-ben meg fura transzpondereket gyártottak, szóval annyira nem elképzelhetetlen, hogy ismét a Szamaritánus keze van a dologban – eggyel magasabb szintre lép, bármit is akar végső soron kihozni ezekből a kütyükből. A célszemély itt jön rá, hogy elrablói hisznek neki, és nem annak az MI-nek dolgoznak, aki a vesztére tör. Forrás közbeszól, hogy kinyomozta, Khan rendszereinek feltörése részben egy eddig ismeretlen IP címhez köthető, amit sikerült bemérnie, méghozzá egy erdő mélyén. Talán ideje lenne arrafelé tekerni a kormányt és személyesen körülnézni.

14.jpg

Erre másnap reggel kerül sor, Főncsi minden ellenérve ellenére Khannal kiegészítve, és tonnányi fegyverrel felszerelve kelnek útra. Az erdőben a megjelölt helyen elsőre a fákon kívül nem látnak mást – sehol egy épület, ember vagy bármi. Forrás elektromos jeleket észlel a fülese segítségével, ezért John fegyvert ragad, miközben a nő mondja a koordinátákat hova célozzon – és igen, két kamerát iktat ki, nyilván a Szamaritánusét. Nem fog sok időbe telni, hogy az ügynökei ideérjenek, szóval ideje gyorsan körülnézni.

Ismét csak Forrás mutatja a megoldást, a földben ugyanis egy jókora vasajtó pihen, amit felnyitva lépcsőt találnak le a föld alá. Én itt kezdenék sikítozva menekülni, ők azonban maguk mögött hagyták a félelemérzetük nagy részét; John tület előre jókora mordállyal, a kíváncsi többség pedig utána.

15.jpg

Odalent teljesen kiépített föld alatti építmény-rendszer van, az egyik helyiségben pedig egy csávó ül számítógépek előtt. De nem, nem a Szamaritánus központjának bejáratát találták meg, bár amire bukkantak az sem sokkal szívderítőbb. A srácot kiakolbólítják a gép elől, Főncsi és Khan pedig megtekinti a futó programot. Harold megállapítja, hogy az ellengép célszemélyünk cégének összes szervere felett átvette a vezérlést, ide irányította őket (a megvásárolt rengeteg üzemanyaggal a generátorokat üzemelteti), egyetlen cél érdekében: hogy iszonyú mennyiségű adathalmazt vizsgáljon át egyelőre ismeretlen dolog után kutatva (talán ezt a kutatást említette Greer, mint aminek hamarosan eredménye lesz?). Mindenesetre nem vírust keresnek, az tuti.

Khan észrevesz egy ismeretlen kódot a rendszerben, de nem tudják megvitatni, mert Forrás közbeszól: indulniuk kell. Más kijárat nem lévén újra ott kell a felszínre menniük, ahol érkeztek. John fegyvert nyújt Haroldnak, ám ő nem fogadja el – rosszat sejtek, maradjunk ennyiben.

16.jpg

Alig lépnek ki újra a szabadba azonnal lövések fogadják őket, a rosszarcok között ott figyel Martine is. Forrás dúvadként indul felé, John alig bírja fedezni. Mikor egy fegyveres hátulról támad hősünkre a fedezékbe vonult Főncsinek kell figyelmeztetnie, amit meg is tesz „Riley!” felkiáltással. Nofene, eszerint automatikusan használja társa új nevét, aki hallgat arra?!

Miközben hőseink cefet tűzpárbajt vívnak, Khan a fedezékükben veszettül faggatja Haroldot: felismerte a saját vírusirtóját, amit valaki totál módosított és már másra használ, de hiába tesz fel még vagy millió kérdést arról, hogy miféle MI állhat a háttérben, nem kap érdemi választ. Végül mikor Finch figyelme elterelődik, a célszemély lazán kereket old (??). Forrás és Martine egymás elé áll, mindkettőjük tölténytára üres, jöhet a kézi bunyó. Előbbi lesz a catfight nyertese, ám hősünk közbelép még Martine halála előtt és lerángatja ellenfeléről azzal, hogy erősítés közeleg.

17.jpg

Másnap reggel Forrás és John immár az irodában beszélgetnek – a nő nem kicsit morcos, hogy nem ölhette meg Shaw gyilkosát, és már a férfi is bánja, hogy közbelépett. (Jól látom, hogy ezek egyre jobban elvannak egymással?) Nyomozónk kiszúrja az atombiztos aktatáskát, de Forrás nem tudja megmondani mi van benne, még nem kapta meg a kódját.

Amikor végül egyedül marad ez a probléma is megoldódik, sms-t kap ugyanis a géptől, benne a táskát nyitó számsorral (ami stílusosan a Pí eleje, azaz 314 – pacsi a készítőknek, mára úgyis elég kevés jár ki nekik). Felnyitja és egy ékszer van benne (leginkább egy Fabergé tojásra emlékeztet) – a nő is pazarlásnak érzi összetörni. Nem tudjuk meg kipottyant-e belőle valami érdemi dolog, mert Forrás a táskát beteszi az egyik polcra, és mára ennyi.

18_1.jpg

18_2.jpg

A felszínen Főncsi sétáltatja Medvét és Johnt, miközben megbeszélik, hogy nincs nyoma a célszemélynek, és csak remélik, hogy biztonságban van valahol. Reese rákérdez, mégis mit látott a monitoron lent a föld alatt? Finch elmondja, hogy rájött mit keres a Szamaritánus oly’ intenzíven Khan programja segítségével: a Gépet, bazmeg! Ezt a módot találta ki, hogy úgy keresse a gépet, hogy az ne vegye észre mi folyik a „háta mögött”. Úgy néz ki nemsokára célhoz ér. A beszélgetés ezen a pontján megszólal mellettük egy utcai készülék – új szám érkezett.

Okosabbak most nem leszünk, helyette átváltunk a Szamaritánus főhadiszállására, ahol a megbilincselt Khant vezetik az öreg színe elé. Greer felvilágosítja, hogy valóban létezik az MI, aki üldözi, sőt egyenesen kettő van belőlük. Mikor a férfi kéri, hogy had nézzen a szemébe az öreg bólint, fegyvert ránt és a célszemélybe durrant. Nos, gyanítom ő nem így képzelte a szembenézést.

18 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neoprimitív 2015.04.20. 11:48:42

Hmm, ez az évad kezd eléggé a Takarítónők Bosszúja lenni. Nem lesz ez így jó.

AaannnaaA 2015.04.20. 11:51:46

@Neoprimitív: Igen, lassan ez is lehetne az alcíme :/

Is 2015.04.20. 12:20:08

@AaannnaaA: Nem vett ki valamit Forrás az összetört Fabergé tojásból? Nekem úgy rémlik, mintha.
Ja, és ezt már évadok óta akarom kérdezni: vajon hogy van az és mennyire életszerű, hogy egy Forráshoz hasonló számítógépes fanatikus profi fegyver- és harcmester? Egyáltalán nem érzem életszerűnek, hogy bárkivel felveszi a harcot célbalövés és verekedés terén. Értem én, hogy régi énje nem ismert gátlásokat, de nem hinném, hogy kommandós kiképzést kapott volna.

AaannnaaA 2015.04.20. 12:24:35

@Is: Direkt többször visszanéztem, falhoz vágta és annyi. Aztán helyére tette a táskát.
A másik kérdésedre majd @Neoprimitív: válaszol, én nem tartom életszerűtlennek.

Jah, csak szólok tegnap sztahanovista voltam, szóval a héten lesz még egy hogyvót, tessék keresni (még nincs időzítve). Na ott aztán lesz mit kibeszélni :P

Neoprimitív 2015.04.20. 13:54:25

@Is: Forrás eredendően bérgyilkos volt, a hackerkedés csak kisegítő hobby volt nála. (Aminek persze jó hasznát vette a munkájánál.) A lövöldözéseknél korábban is a Gép irányította, harcművészetet pedig bárhol tanulhatott - pl. ott, ahol a színésznők is szoktak :).

A fegyverkezelés (ha egy súlycsoportban van vele), akkor szintén csak gyakorlás kérdése.

Ezzel együtt természetesen egy Root kaliberű figura ilyen szinten életszerűtlen - egészen addig, amíg ki nem derül, hogy mégis van ilyen.

Is 2015.04.20. 15:02:43

@Neoprimitív: Eh, nekem valahogy akkor sem hihető. De meghajlok érveid súlya előtt. :)
@AaannnaaA: Hm, fura. Nekem rémlik, hogy valamit felvett. De biztos rosszul emlékszem.

Neoprimitív 2015.04.20. 15:29:57

@Is: Az életszerűtlen alapvetően csak annyi, hogy kicsi rá az esély vagy mi ritkán találkozunk vele. Amikor Sarah Shahi-t behozták, akkor egy csomóan pampogtak, hogy ne már, hülyeség, egy ekkora csaj keménykedik, kész röhej.

Mivel nem sokkal korábban írtam posztot máshova a különböző korok katonanőiről még megvolt a linkem a kínai különleges erők hölgyrészlegéről. Sarah Shahi némelyikhez képest endékás úszónő és ezek nem színészkedésből pofozkodnak.

De végül is Root semmivel sem túlzóbb figura, mint Harold vagy John, mindhárman közelebb állnak a képregényhősökhöz, mint a valósághoz. A "hekkelés" pedig eleve minden filmben-sorozatban a nonszensz kategória - itt van pl. ez a CSI:Cyber klip:

www.youtube.com/watch?v=LcC00LLJygw

Is 2015.04.20. 16:53:25

@Neoprimitív: Félreértés ne essen, számomra nem az az életszerűtlen, hogy nő verekszik. Egyáltalán nem. Volt nekem is olyan hölgyismerősöm, akiből ki nem néztem volna, hogy mire képes, aztán mégis. Nekem alapból azzal van gondom, hogy Forrás harci háttere nem volt legalább egy összetett mondattal megmagyarázva és alátámasztva, mint John vagy Rico esetében.

AaannnaaA 2015.04.20. 16:59:28

@Is: Majd megmagyarázzák a "Ms. Groves fiatal évei és kalandozásai" c. epizódban a kövi évadban :) Ha lesz kövi évad.

Neoprimitív 2015.04.20. 17:14:11

@Is: Lehet, hogy rosszul emlékszem, de nekem a mostani cicaharc kivételével nem rémlik, hogy Root nagyon pofozkodott volna? A második évad elején egyszer őt agyba-főbe verték, amit egész jól tűrt, de ő inkább a lesből támadó szárítókötél volt: sokkoló, injekció, stb.

Mondjuk én azért nem akadtam ezen fenn, mert úgy voltam vele, hogy aki veszélyes életet választ és van egy csepp esze, az igyekszik felkészülni arra, ha a dolgok rosszra fordulnának, tehát a közelharci önvédelem szakmai alap.

Nézőke 2015.04.20. 23:08:20

köszönjük a hogyvótot, az tisztán látszik,hogy mennyire lekötött a rész,a máskor részletesen elmagyarázott A CÉLSZEMÉLY NEM BÍRJA KNYITNI A KOCSIT, vagy FORRÁS PÁRBESZÉDE A PINCÉRREL most kimaradt, nem véletlenül....akkor hát a szokásos listám: A bárban - mint azt utólag látjuk Greer mozivásznán - minden szemszögből fel van véve célszemélyünk,ámbátor John seholsem kerül képbe,még véletlenül sem. Amikor RILEYkéne üvölti ka nevét,később Martine nem azonosítja, pedig innentől pofon egyszerű lenne. Ugyanezen baklövés,hogy Martine LÁTTA 3x Johnt,és tudják,hogy rendőr, meddigtartan átvizsgálni egy adatbázist? Nonszensz. A harmadik,hogy a böriben azért kapcsolja ki a kamerát a Szamaritánus,hogy
1. ne legyen bizonyíték,amit kb seperc alatt letörölhet vagy manipulálhat
2. ne lássa,hogy mi történik,mert nem bírja a vért..és közben hátha kiszabadítják a célszemélyt.

Ha ilyen egy MI,akkor valamit nagyon másképp értünk....pedig mekkora tröszt lehetne...csak az írók úgy látszik, amolyan takarítónőfélék....

AaannnaaA 2015.04.21. 09:14:25

@Nézőke: Igazából ezek azért maradtak ki, mert ha minden apróságot beteszek, akkor sokkal hosszabb lenne a hogyvót. Pedig Forrás párbeszéde a pincérrel pölö tök jó volt. De valahol muszáj húzni, különben a kutya nem olvas :)
Ez a kövi résznél is látszani fog, ott a rengeteg párbeszédet kellett zanzásítani... Holnap elolvashatjátok a végeredményt. Na azt aztán tényleg jó lesz kibeszélni. Ahogy nézem elég vegyesek a vélemények róla.

A kamerakikapcsolással kapcsolatban igazad van, Martine ügyében meg pláne! Az írók alkalmazhatnának jobb takarítónőket is. Vagy maguk helyett tehetségesebb írókat :(

Is 2015.04.21. 10:29:20

@Nézőke: @AaannnaaA: A kamerakikapcsolással kapcsolatban hadd védjem meg a takarítónőket! :) Szerintem azért kapcsolta le, mert azok a kamerák élő képet sugároznak az őrpulthoz, és nyilván nem annyira szeretett volna szemtanúkat. Szóval szerintem nem az utólagos törlés lett volna gond, hanem az azonnali nézőközönség.

AaannnaaA 2015.04.21. 10:39:00

@Is: Oké, igazad van. A Martine-ügyet is el tudjuk valahogy sikálni, vagy az szimplán f@szság? Nekem egyelőre utóbbinak tűnik premier plánban üvölteni John mostani nevét. Bár én hirtelen nem emlékszem, hogy honnan tudnák, hogy rendőr, mint @Nézőke: írta. Mert akkor full felesleges infó a neve, elég egy adatbázis-ellenőrzés a Szamaritánus részéről és már meg is van.
Értelmes magyarázat esetleg?

Nézőke 2015.04.21. 10:40:41

@Is: na igen. Tipikus MI,hiszen nem a monitorokat kapcsolja ki,hogy legalább ő lássa mi folyik ott,hanem a saját szemét takarja el. Mondom,ha az ember ilyen MI-t alkot,akkor nem kell félni a Skynettől és társaitól, még passziánszban is elvernénk.

Nézőke 2015.04.21. 10:49:17

@AaannnaaA: azért azt ha ők nem is,de mondjuk Dominiqe és társai tudják hogy rendőr,és egy laza ok-okozat összekapcsolással máris lehallgatható lenne az infó... komolyan, még a '98as Közellenség is rémisztőbb valóságot tárt elénk,pedig ott még ember irányította az adathalmazt.

tnsnames.ora 2015.04.26. 11:07:04

Nekem már ott problémáim voltak a résszel, hogy Szamaritánus elképesztő körülményes módját választotta a "laikus" Khan likvidálására. Értem én, hogy kellett egy résznyi tartalom az évadba, de akkor is.

Flankerr 2015.07.04. 16:03:59

@tnsnames.ora: A szamaritánus egyik trükkje, hogy észrevétlen maradjon, manipuláljon, meg hasonlók. Nem volt ez rossz rész szerintem.
süti beállítások módosítása