Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kékpróba (Rookie Blue) 6X01 – A szatír

2015. július 01. 09:00 - Bruti

Ha valaki az igazán kemény drámák mellett, könnyebben emészthető, de szerethető rendőrös sorozatra vágyik, itt az ideje, hogy felfedezze magának a Rookie Blue világát. Az Universal Channel jóvoltából 11 héten keresztül követhetjük kedvenc rendőr "újoncaink” kalandjait, immár a hatodik évaddal.

1.jpg

Ott vesszük fel a fonalat, ahol az előző évadban eldobtuk, vagyis a robbantós gyilkos ügyében nyomoznak, ami ugye felvetett pár érdekes kérdést. Kezdésként a csinos rendőrnő McNally és sármos pasija Sam Swarek szabadságának utolsó pillanatait kapjuk el, ahol kiderül, hogy arrafelé is rövidek a vakációk, vagy legalábbis annak érzik szerelmeseink. Majd váltunk a 15-ös körzet másik két zsarujára, a kicsit bolondos Chloe-ra és a volt katonára, Nickre, aki szigorú edzést tart a csajnak. Vagyis csak tartana, mert Chloe mocskosul el van puhulva. De már ugrunk is az őrsre, ahol Dov Epstein rendőr és Cruz elemző próbálja megfejteni a bizonyítékraktárban felrobbant bomba rejtélyét. Ugyanis a bomba semmilyen hasonlóságot nem mutat a robbantó eddigi bombáival, ráadásul semmi értelme nem volt elpusztítania a bizonyítékokat. Cruz nyomozóról közben kiderül, hogy állapotos Swarektől és, ha ez igaz, akkor a kis MCNally-Swarek szerelmes galambpárunk felé megint felhők ereszkednek.

2.jpg

A csapat törzshelyén a Pennyben iszik a banda, gyors körképet kapunk arról, hogy minden szereplő visszatért, majd Swarek összefut Cruz-al és már jöhet is az évad egyik komplikációja: elmondja neki, hogy terhes és ő a gyerek apja. Nem nyomul, csak közli a tényeket. Ugrunk McNally-re, aki éppen hazaért, mikor csörög a telója. Sam hívja, hogy közölje vele a gyerek dolgot, de nem jön össze a dolog, mert a csajt a lakásban megtámadja egy maszkos. Rövid dulakodás után a támadó elmenekül. Perceken belül a helyszínre érkezik Sam és Traci is, akié a lakás.

3.jpg

Reggel a 15-ös körzetben kezdünk, ahol a nem bántóan szimpatikus Duncan újonc fárasztja Nicket, mikor megjelenik az előző évadban felvezetett vörös csaj. Nick akkor ráhajtott, persze fogalma se volt róla, hogy rendőrnő, az meg nem sokat árult el magáról és szépen el is tűnt. Most mindenesetre kiderül, hogy Juliet Wardnak hívják és persze idevezényelték a 15-be. Nagyon úgy néz ki, hogy lesz még egy párocskánk. Vagy nem. Az idén hál’ istennek nem kaptunk újabb főnököt, szóval az eligazítást Shaw kapitány tartja. Bemutatja a friss húst, majd ráállnak McNally esti támadójára. Lehet nem is a ő volt a célpont, hanem a lakás tulaja Traci, aki beköpi, hogy van egy srác a helyi kávézóban, aki állandóan kérdezgeti, de nem tűnik veszélyes alaknak. Gailék azért behozzák a srácot és Sam kikérdezi. Valószínűleg nem ő a hunyó, de ad tippeket. Közben McNally és Traci meglátogatnak egy nőt, akit valószínűleg a keresett emberünk támadott meg. Aztán kiderül, hogy nem csak megtámadta, hanem meg is erőszakolta. A csaj retteg tőle, hogy visszajön a támadó, de eddig nem tett feljelentést. Vissza a 15-be, ahová küldtek egy szexuális bűnesetekkel foglalkozó nyomozót, aki finoman letiltja őket az ügyről, mivel nem akarnak pánikot kelteni. Ez nagyon nem jön be a csapatnak és elhatározzák, inkább telekürtölik a környéket, hogy mindenki zárkózzon be éjjel.

4.jpg

Sam próbál többet megtudni Cruz állapotáról. Kiderül, hogy már négy hónapos terhes, szedi rendesen a gyógyszereit, mire megjelenik McNally így félbe marad a csevej. Páronként járják a várost és figyelmeztetik a lakosságot. Nick, Duncan-al, Gail, Chris-el járőrözik. Megtudjuk, hogy Gail, aki pár évaddal ezelőtt leszbikussá avanzsált, most éppen egy színes kiscsajt akar örökbe fogadni, míg Chris egy volt drogos nővel kavar, aki ráadásul házas. Az őrsön az új csaj Nickről érdeklődik és pont jónál, mert Chloe elég szószátyár, meg persze kellően bolond is, de ez most nem lényeg. Közben Traci és Pov kiagyalják, hogy minden megtámadott nő, előző nap virágot kapott „XOXO” feliratú kártyával. Na, ezen már el lehet indulni. Egy virágboltból jönnek a csokrok, valaki hamis néven, bankkártyával fizet értük. Kiderítik kinek ment ma ilyen csokor és a McNally-Swarek páros már úton is van. Mivel senki nem nyit ajtót, úgy gondolják legjobb, ha berúgják. Na, erre már a tulaj is előkerül a fürdőből és kérdi a két okost, hogy mi volt a terv. Nem sokat magyaráznak, inkább evakuálják a csajt, ők ketten meg az íróasztal alatt várják a szatírt. Közben McNally próbálja kiszedni Samból, hogy mi az a nagy teher, amit a bamba arcán hordoz már egy napja. Swarek mondaná, de sose alkalmas az idő rá, most éppen a lenti kollégák szólnak, hogy mozgás van az erkély körül. Fél perc alatt elkapnak valami tejfölösszájút, aki mint kiderült csak a laptopjáért mászott volna be a csajához. Ez baj, de nagyobb baj, hogy valószínűleg elriasztották az igazi szatírt. Vissza az őrsre és Swarek végül alkalmat talál arra, hogy elmondja a csajának, hogy Cruz terhes. McNally nem fogadja túl jól a hírt, faképnél hagyja Sam-et. Aztán előkerül a nyomozó is, aki letiltotta őket a szatírról, egyből ki is veri a balhét, hogy elcseszték az ügyét. És tényleg…

5.jpg

Cruz nyomozó közben kiokoskodta, hogy lehet semmi köze nincs a robbantónak a bizonyíték raktárban történt robbanáshoz. Sőt, tovább megy. Csak rendőrök juthattak be a raktárba, tehát csak rendőr vihette be a bombát is. Ez a verzió annyira nem tetszik Epsteinnek, de megígéri, hogy segít neki. Lezárásként az új csaj még kicsit barátkozik Nick-el és bocsánatot kér tőle, amiért nem mondta el az igazat magáról, majd ugrunk Chrisre, aki éppen indul haza az őrsről, de ott találja a szeretőjét. Kérdőre vonja, hogy mit keres itt és egyáltalán honnan tudta, hol dolgozik, mikor kilép az ajtón a főkapitány, a nő férje. Hoppá! De van itt még furcsaság, az új csaj beül egy fekete fickó mellé, aki az őrsről kérdezgeti ő meg mindenről jelent neki. Ez még érdekes lesz. A legvégén McNally, sírdogál kicsit az irodában és arra gondol, hogy ezekkel a szemét pasikkal mindig csak a baj van.

7.jpg

Címkék: Kékpróba
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása