Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kemény motorosok 5x12 – Isteni ajándék

2015. június 25. 13:09 - glaurung24

Egy részre vagyunk az évadzárótól és még rengeteg dolgot kell lezárni, úgyhogy a tempó (meg a cselekmény) még a múlt hetinél is durvább. Jaxy monológja, pontosabban naplózása nyitja a heti részt: az jelenti igazán, hogy férfi vagy, hogy tudatában vagy a tetteid hatásainak, és mások érdekében előbb lépsz, mint a sajátodéból. Ennek nyilván lesz még jelentősége később, ahogy az is sejthető, hogy fontos nap lesz a mai a Fiúk életében, de arra Jaxy sem gondolt, hogy majdnem azonnal úgy indul, hogy Elvis közli, ültessék az asztalhoz HB-t, mert kész mindent bevallani a klubnak. Óriási meglepetésre ez meg is történik, HB elmondja, hogy ő állt a betörések mögött, és bár elsősorban kapzsiság és büszkeség miatt tette, de attól is félt, hogy Jaxy még nem áll készen arra, hogy vezért legyen. De belátta, hogy tévedett, már bizonyította Jaxy, hogy jobb elnök, mint ő valaha is volt. A jelvénye nagyon gyorsan ugrott, a halálról szóló szavazás viszont amellett, hogy nagyon lassan is ment, Elvisnél megállt, ő ugyanis nemet mondott.

vlcsnap-2015-06-25-08h50m58s129.png

Jaxy rettenet ideges, ahogy kilép az épületből, egyből nekiront HB-nek, Sebhely sem tudja lerángatni róla, csak Tigris segítségével, de addigra már jó pár kemény ütést bevitt az öregnek. Mivel mindez az udvaron történt, WD és Rémrendes is végignézték az egészet… Szerencse, hogy itt kiadta magából a feszültséget Jaxy, mert így nem tépte szét Elvist, amikor ketten leültek beszélni. Az elnök szerint helyettese megegyezett Hellboy-jal a háta mögött, de van igazság abban, amit a másik mond, miközben az asztalra dobja a HB mellényét: semmit, de semmit nem tudna rábizonyítani az öregre, az asztal mellett sem tudták volna elviselni azok után, amiket tett. Viszont ha nem egyezik meg HB-vel, akkor a klub háta mögött ölte volna meg Jaxy, azzal pedig pont ugyanolyanná vált volna, mint amilyen HB volt. Jaxy nehezen fogja fel, hogy miért az a helyes dolog, hogy elengedik az öreget, de legalább belőle is kijön kicsit, amit nem nagyon mondott senkinek: Szakáll halála óta nem nagyon tud már szeretni, az elnöki kalapács pedig bizony rohaszt belülről, ahogy az Szakáll megmondta neki.

vlcsnap-2015-06-25-08h57m11s26.png

A kiszavazás talán még rosszabb büntetés is volt magában HB-nek, mintha megölték volna, amikor Rémrendes magára hagyja, azonnal zokogni kezd, hiszen mindent elvesztett. Jaxynek viszont még nagyobb gondjai lehetnek, a Pápa hívatja egy gyors egyezkedésre. Ki is kéri a tanácsát, hogy mit tegyen HB-vel: kövesse azok tanácsát, akiben bízik, vagy menjen a rossz ötlet után. Pápa szerint vakarja meg, ha viszket, és ezt akár úgy is meg tudja oldani, hogy nem szedi szét vele a klubot: maradjon ki belőle, és csak a végeredményt nézze. A jó tanács után jön a kemény üzlet: HB-t kitették a klubból, Tigris megtette, amire tartotta Jaxy, úgyhogy itt az ideje, hogy Pápa is kapjon valamit. Egy napot két Jaxy, hogy elintézzen mindent Linnel és az írekkel. Áll az alku, de gyorsan emlékezteti Jaxyt Pápa, hogy ha mégis visszalép, akkor kartell-Lin-üzletnek, a lakóparknak és a klubnak is vége.

vlcsnap-2015-06-25-09h19m42s216.png

Az ügyvédnőnk is rendesen kavarja a dolgokat, a kórházban gyorsan beleviszi Dokinőt egy a jövőben kínossá válható beszélgetésbe: van-e bármiféle biztosítás, terv, akármi arra az esetre, ha vele vagy Jaxyvel történne valami, merthogy ugye a gyerekek könnyen Rémrendeshez kerülhetnek. De gond egy szál se, majd ő megoldja a dolgot. A köztes megoldást az jelenti, hogy elmegy Wendyhez, mindenki nagyon örül, legalábbis egyelőre. Nagy segítség az ügyvédnő, de van is dolga: Dokinőnek Otto gyilkossága után kell vallomást tennie, és rendesen meg is izzasztják, de szépen felkészült a válaszokkal: férje börtönbüntetése miatt vállalta az önkéntességet, de fogalma sem volt arról, hogy Ottóval is összefuthat bent. A szerződést sem nézte át, úgyhogy azt sem tudta, hogy nem szabad bevinnie semmit a rabnak, a keresztről pedig eszébe sem jutott, hogy fegyver lehet belőle, meg hogy Otto mire lehet képes vele.

vlcsnap-2015-06-25-09h12m16s110.png

Már csak egy komoly szálat kell lezárni: az üzlet Lin és a kartell között. Machetééknek minden nagyon tetszik, amit látnak és hallanak, kivéve, hogy nagyjából 2-3 hónap kell arra, mire mindenkit lefizetnek, hogy biztonságos és folyamatos legyen az ellátás. Ez nem az a kéthetes menetrend, amiről eredetileg szó volt, de működhet a dolog, viszont akkor kell még egy nagy szállítmány az írektől, hogy a kartell kibírja az átállást. Egy oldal pipa, jöhetnek az írek, akik egész jól viselik, hogy HB már nem klubtag. Csakhogy felbukkan a találkozón (amit egy csűrben tartanak) Galindo állig felfegyverzett fickókkal, mert kicsit aggódott, hogy mi lesz az üzlettel, miután beszélt a Pápával és ő is értesült HB sorsáról. Nem sok kellett, hogy elszabaduljon a pokol, Jaxy az egyik pillanatban még azt üvölti, hogy nyugi, mert mindenki ugyanazt akarja, a másikban Galen lelövi a kartell egyik emberét, ami után persze mindenki lőni kezd. Jaxynek is le kell lőnie egy kartell-embert, hogy Elvist megmentse, de az írek elég gyorsan alulmaradnak, Machete meg visz mindent, amit a csűrben talált, de a klubnak kell kifizetnie, hogy törlesszék a megölt embereket. Galen is rászáll Jaxyre, mindkét kontinensen meglesz ennek a hatása, mondja. Mivel Jaxy fél, hogy Galen valami durva dolog tesz, amíg nem fizetik ki, gyorsan felhívja Dzsúzt, hogy mindenkit értesítsen, de Rémrendessel is beszélni akar, úgyhogy őt is kerítse elő.

vlcsnap-2015-06-25-09h27m05s38.png

Rémrendes eközben Stricit látogatja, aki a latinókat igazgatta épp, amikor meglepte. Azért jött, hogy az orvos kuncsaftját rá lehetne-e venni, hogy megnézze HB-t, mert Dokinő nem kifejezetten hajlandó erre, ahogy Sebhely sem. Ha már ott van, Strici megkérdezi, hogy ugye nem csak úgy mondta este, hogy szereti, hanem úgy is gondolja. Úgy is gondolja, és ha Expornós nem tör rájuk azzal, hogy Tigris keresi Rémrendest, biztos meg is ünnepelték volna a nagy felismerést. HB és Dzsúz közben pakolgat, előbbi odaadja a régi pisztolyát a fiúnak, bár Szakállnak szánta mindig is. Megjön Tigris, hogy elmondja, vész van, jobb lenne mindenkinek a klubban, még HB-nek is, nem kéne egyedül hagyni, akármit is gondoljon Jaxy, indulás. Dzsúz elrak még gyorsan egy pisztolyt, nyilván nem ok nélkül.

vlcsnap-2015-06-25-10h05m44s193.png

A kórházban Wendy sétálgat Abellel, Jaxy még nem tudja, hogy Dokinő engedte meg neki. Kint akarja ezt a dolgot megbeszélni az exével: amikor kiérnek Sebhellyel, még látják a nőt a sarkon ülni, majd egy kis csikorgó kerék és Wendy helyén már csak egy táska – elrabolták az írek. A kórházban a titokzatos emberünk is felbukkan, Dokinőt már az irodájában várja, eljátssza neki a békés, gyászoló rokont, aki csak a testvére haláláról szeretne bármit megtudni. Aztán elmondja, hogy valójában rendőrbíró, nevezetesen Lee Toric, bár már visszavonult hivatalosan. Ettől még nagyon is érdekli, mi történt a börtönben, rá is száll kicsit Dokinőre, hogy nem-e a férje kérésére vitte be a keresztet Ottónak, aki másnap tett volna vallomást. Egyből el is mondja Jaxynek, hogy mi történt, no meg hogy azért beszélt Wendyvel, mert fél, hogy vád alá helyezik, és akkor mi lesz.

vlcsnap-2015-06-25-11h03m51s248.png

A klub tele van emberekkel, mindenki itt húzza meg magát. Eggyel többen vannak, mint kéne, legalábbis Jaxy szerint HB-nek semmi keresnivalója nincs itt. Csakhogy az öreg jól informált: vagy a fegyvereket, vagy a pénzt akarja Galen, különben megölik Wendyt, és az sem zavarja őket, hogy már nincs együtt Jaxyvel, nem véletlenül vitték el, a B terv meg az, hogy Abelt viszik magukkal Belfastba. Ez már a harmadik évadban is durva volt, úgyhogy nem viccelnek. Mivel Machete nem fog lemondani a fegyverekről, sürgősen kell 475 ezer dollár – még jó, hogy Strici hallgatózott, és meg tudja szerezni, illetve van is neki annyija, mert ebből akarta megvenni a nagybátyja farmját, hogy visszavonuljon oda. Egy éve megvan már a pénz, mégsem lépett, mert nehéz kiszállni a mókuskerékből. Megegyeznek a pénzről, amit előlegnek szán, hogy később fegyvert kapjon, amivel a 222-es ellen nyomulhat majd.

vlcsnap-2015-06-25-10h16m34s28.png

HB-t küldik el a pénzzel az írekhez, ha már úgy is olyan jóban vannak, de megy vele Tigris is tartaléknak. Elengedik Wendyt, de a kis találta tökéletes alkalom arra, hogy HB elárulja a klub igazi tervét: kiszállnak mindenből és Lin veszi át a fegyverkereskedést. HB viszont inkább indítana egy független kis vállalkozást, ami átvenné Lin helyett a dolgokat, és a SAMCRO is kapna egy kis jutalékot a buliból. Az íreknek tetszik a dolog, úgysem bíznak más amerikaiban, csak Hellboy-ban, aki viszont szeretné egy kicsit meghúzni magát Belfastban, talán Rémrendessel párban, de az még nem biztos. Kifelé menet felajánlja Tigrisnek, hogy szálljon be, ha szeretne. Wendy viszont nem jött ki valami jól az emberrablásból, ez, meg Abel korábbi elrablása bőven elég neki ahhoz, hogy jelentse az eseteket és megpróbálja megszerezni a felügyeleti jogot a fia felett. Dokinő kiakad, de Jaxy szerint nincs bizonyíték, HB és Rémrendes megoldja egymás közt a dolgokat, Otto és a rendőrbíró ügye sem jut sehová, nem kell félnie a börtöntől. Rá is állítja WalkingDeadet a rendőrbíróra, hátha kiderül róla valami.

vlcsnap-2015-06-25-10h33m00s168.png

Jaxy valamit beszél Tigrissel, de nem tudjuk mi az, csak annyit, ahogy Happyt kérdezi, minden készen áll-e. Elvist is érdekli, mi következik, de Jaxy szerint a másik egészségére nézve jobb, ha nem maradnak kettesben. HB viszont búcsúzik Rémrendestől, amikor találkoznak, mert tudja, hogy ha marad, akkor az elnök megöli. Hívja Rémrendest is, de ő nem mehet, de azért meggondolja még. Kiderül aztán, mire kellett készülnie Happynek: lemázolják HB összes kaszás-tetkóját. Elég durva melónak tűnik, de az öreg rezzenéstelen arccal tűri. Jaxy közben lelép, hogy találkozzon Tigrissel, aki Wendyt kutatta fel neki. Jaxy nem azért jött, hogy megölje a korábbi fenyegetések miatt, sokkal jobb terve van: belövi a csajt, és ha nem marad nyugton, felhívja a munkahelyét, hogy beállva sétált be Abel napközijébe. Ezzel el is intézte szegényt, bármilyen keményen is küzdött, hogy újra tiszta legyen. „Soha nem fenyegeted meg többet a családom” – hangzik a rész utolsó mondata.

vlcsnap-2015-06-25-10h54m28s251.png

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása