Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dominion 1x06 - Black Eyes Blue

2015. június 25. 13:00 - Szencsike

Lássuk az előző rész végén elkapott Angyalka (megszállás előtt Claire édesanyja) sorsának további alakulását. Mihály érkezik, Alex egy kaszinó páncéltermében láncolta le a nőt, aki az életéért könyörög. A főangyal nem örül a fejleményeknek, Alex hazudott a feletteseinek, azt jelentette nekik, hogy a városban gyilkolászó angyal halott. Ezzel Mihályt is kellemetlen helyzetbe hozta, mert ő tudta ki Angyalka és Riesen tábornok őt kérte meg, hogy intézkedjen az ügyről. Alex azért nem ölte meg a nőt, mert Claire anyja, és tud róla dolgokat, illetve a régi szövegekben olvasott a Kiűzetésről. E szerint a megszállottakat a Kiválasztott fogja megszabadítani. Mihály is tud erről, de ezek csak egy kétségbeesett ember kétségbeesett szavai. Akkor Alex mégis hogy legyen Kiválasztott, ha ennek az egyetlen léleknek sem tud segíteni? Mihály szerint ez a szertartás veszélyes, mind a megszállt testre, mind Alexre. A srác vállalja a kockázatot, de jobb lenne, ha Mihály lépne valamit az ügyben.

6x1.png

Riesenék, Claire vigyorog apura, ez lenne a köszönet a zenedobozért. Claire azt hiszi, hogy az apjától kapta, aki persze nem mondhat mást, mint igen, örülök, hogy tetszik kislányom. A dobozka azt a dalt játssza, amit az anyja is dúdolgatott neki, szóval ez még külön pluszpont. Apuka is örül, a lánya is örül, minden szép és jó. Viszont apunak hírei vannak, David Whele nem száll le róla, lesz bizalmatlansági indítvány. Claire segítsen, egy találkozón kéne részt vennie, még a szavazás előtt, a lánya igent mond. Lássuk a Whele családot, Junior a szobor előtt gyakorolja az aznapi prédikáció szövegét, ám megjelenik apuka. Nem az istentiszteleten szeretne részt venni, már régóta nem hisz semmiben, inkább a fiával csevegne. Előkapja a szemkötőt, Juniorban megáll az ütő. Pár másodperces hatásszünet után apuka folytatja, nagyon büszke a fiára, hogy elkapott még egyet Gábriel oltárszolgái közül. Na, Junior levegőhöz jut, igen, igen, egyre többen vannak. Többen, bizony, lehet még a magasabb V szintűek között is vannak követők. Ha David akár egyet is találna, kivégeztetné… A fiúcskának jó misézést, apuka angolosan távozik.

Lássunk egy régi barátnőnket, Uriel, épp balettozik, valamivel szórakoztatnia kell magát a nagy magányában. Mihály ezt a kis műsort figyeli, a testvére bosszúságára nem jelezte előre, hogy jön. A főangyal üzletelni jött, egy Vermeer képet hozott, amire Uriel már régóta vágyott. Cserébe a képért, Urielnek át kell adni az Apokrif iratokat. Ezekkel a szövegekkel csak egy valamit lehet csinálni, Mihály nem lehet ilyen őrült, hogy megteszi?! Ő nem is, de a Kiválasztottnak jó lecke lesz, ha elbukna, mert ő követeli a könyvet. Uriel kérte tőle, hogy tanítsa őt, hát tanítja, például így. Minek, a kiűzetés veszélyes és Gábriel sem örülne, ha tudná, mit csinál. Ez most nem Gábrielről szól. De igen is, róla, ha egy kiűzés sikerül, sikerülni fog több is, az pedig Gabriel terveire is hatással lesz. Mihálynak a szöveg kell, de Urielnek nem kell a kép, valami mást akar. Alex ücsörög Mihály ágyán, a rajta lévő szent tetkókat Uriel tanulmányozza, ami igencsak zavarja Alexet. Üdv a világomban, mondja Mihály, legalább más is látja, ő mennyit szenved a testvérével. A nő nem megfejteni akarja a tetkókat, hanem mint művészi alkotást szemléli, mint az Atya hátrahagyott utolsó jelei. Alex megunja a tapizást és bámulást, neki a könyv kell! Uriel átadja, de vajon Mihály mesélt az évezredes tudást birtokló könyvről? Most fog mesélni, ezt az egyetlen próféta írta, aki sikerrel hajtott végre kiűzetést. Mindenki más elbukott, mikor angyali megszállót akart elpusztítani. Vagyis az angyalok már hosszú-hosszú évezrede szórakoznak az emberiséggel, akik nem veszik észre, hogy kik is szállták meg őket valójában. Itt a könyv, tessék ezt használni, de még is hogy, ha a lapok üresek. Valóban, Mihály mérgesen Urielt figyeli, lehet kamu könyvet adott nekik, de talán csak Alex a nyitja a kérdésnek. A srác koncentrál, majd a testén újabb jelek bukkannak fel, a könyvben pedig megjelenik a szöveg, amit Alex el is tud olvasni.

6x4.png

A piacon William sétál és abba a kis kávézóba tér be, ahol Pál testvér is dolgozik. Mosolyogva beszélgetni kezdenek, ám Junior hamar átvált szigorúvá. Az apja megtalálta a szemkötőt, üzenje meg minden Gábriel-hívőnek, hogy egy időre húzzák meg magukat, nem lesz gyűlés bizonytalan ideig. Pál lázadozik, nem szabad félniük, Junior gyorsan lehűti. De igen, az apja elég okos, hogy megtalálja, és a sivatagba vigye őket kivégzésre. Ha élni akar, tegye, amit mondott. A kaszinóban, Mihály látogatja meg Angyalkát, a nő rettegve köszönti az Arkangyalt, kezdésnek jó, nem most fog meghalni. Mihály a miértre keresi a választ, miért nem maradt ki a háborúból? Elvett egy testet, ezzel része lett Gábriel mocskos kis világának. A nő félt, megbánta a tettét, ezért igyekezett tisztelettel bánni a testtel, nem tett semmi rosszat. A rossz egy relatív fogalom, Mihály kapott is választ, meg nem is. A Riesen-házban a Tábornok köszönti Arikát, ám a helenai főnéni észre sem veszi őt, úgy sétál el mellette és csak Claire-t köszönti. Egy újabb nő, aki a megmaradt túlélő városok egyikét vezetheti hamarosan. Remélhetőleg így lesz, addig is egy akadályt kell leküzdeni, ami káros hatással van a városra. David lenne ez, Arika tudja, ő nincs David hatása alatt. De mi van az ígéreteivel, ezeket vajon betartja, kérdi bölcsen a Tábornok, erre még Arika sem tudja a választ. Claire kap egy üzenetet, kimenti magát. Az előtérben ott áll Alex, mindenképp el kell menniük valahova.

6x5.png

A páncélteremben Claire megláthatja azt a nőt, aki valaha az édesanyja volt. Nem túl szép látvány, a lány hátra hőköl, hiába van Angyalka az üvegajtó másik oldalán, aki szólongatja az ő kislányát. Alex elmeséli, hogy találta meg őt. Claire legnagyobb döbbenetére az apja is tudott a dologról, az pedig, hogy viszonya volt vele, csak még jobban megijeszti. Alex úgy hiszi, hogy az apja Angyalkában a feleségét, Claire anyját látja, csak úgy, mint most Alex. Ez az angyal más, lehet valóban ott bújik meg benne az anyja. Claire hallani sem akar semmiről, számára az anyja halott, ez a dög ölte meg, aki az ajtó túloldalán van, Alex teljesítse a parancsot, ölje meg! Alex tovább győzködi a lányt, szereti őt, nem hozta volna ide, ha nem hinne abban, hogy sikerrel járhat. Beszéljen vele, legalább hallgassa meg kezdetnek.Gábriel-hívők kicsi szektája megtartja az utolsó talit a rejtőzködés előtt. Pál testvér közli William hivatalos üzenetet, de egy váratlan pillanatban katonák támadnak rájuk és lőnek mindenkire, pár főnek sikerül menekülnie.

6x6.png

A Tábornok és Arika tárgyalnak tovább, a katona egy régi bajtársáról sztorizik. Ő a Hill Légibázis vezetője volt, a háborúk idején, pont ott, ahonnan Helena városa megörökölte a légierejét. Egy támadáshoz Riesen majdnem küldött oda egy kisegítő egységet, de végül a katonatárs nélküle is győzelmet aratott. Viszont ennek ára volt, abból a bizonyos légierőből csak három, azaz három darab gép, egy B-52-es bombázó és két Bell-9-es helikopter maradt meg épségben. Ez lenne Helena híres-hírhedt, rettegett légiereje, amire David Whele is olyannyira vágyik. Még Arika is elismeri, hogy jelenleg ez a legenda adja Helena erejét. A két városnak közös az ellensége, Gábriel, Vegának pedig vannak eszközei, amivel atombombát tudnak készíteni, Helenának pedig ott a B-52-es, amivel ledobhatják. Arika még is így kételkedik, Evelyn királynő nem akar háborút Gábriellel, amíg a város nincs közvetlen veszélyben.

6x7.png

Angyalka megkapta, amire oly nagyon vágyott: beszélhet Claire-rel. Sok köszönet nincs benne, a lány teljesen elutasító, még akkor is, mikor megtudja, hogy Angyalka hagyta ott neki a zenedobozt. Azt a dalocskát az anyjával énekelgette, nem vele, aki csak azért tudja ezt, mert az apja szeretője és elmondta neki. Angyalka nem adja fel, ez a szeretősdi is a kölcsönös bizalomra és hűségre épült, mint a házasságuk. Az anyja ott él benne, aki szenved attól, hogy nem lehet a családjával. Nem lehet az ő kis Izzie-jével. Erre már Claire is odafigyel, az Izzie név az anyja és az ő titka volt. Anyuka Isabelnek keresztelte volna el a lányt, az ő édesanyja után, de a férje, a Tábornok szava erősebb volt, Claire lett a gyermek neve, középső névként kapta meg az Isabel nevet. Izzie-nek viszont csak az anyja szólította, így egy kicsit a férjét is bosszanthatta. Ám ezt az infót a Tábornok sosem árulta el Angyalkának. Claire-ben falak omlottak le, Angyalka megragadja a karját, az ő Izzie-je itt van! Kint a folyosón, Claire-nek fogalma sincsen, hogy ez a lény vajon tényleg az anyja-e, de azt már érti, hogy Alex miért nem ölte meg. Ugyanúgy ahogy Mihály is, a Főangyal meghozta a könyvet, ha valami, akkor ennek segíteni kell kiszabadítani anyut.

6x8.png

Gábriel-hívőknél, nagyon cudar a helyzet, William és azok, akik nem jelentek meg Pál hívására, vagy éppen túlélték a mészárlást, megérkeztek. A katonák halottak, a hívők között még akad néhány túlélő, például Pál testvér is. Ő azt akarja, hogy Gábriel tudja meg, milyen szörnyűség érte őket, de William vállalja Seniorért a felelősséget. A páncélteremben eljött az idő anyuka megmentésére, aki mintha érezné a vesztét. Alex elkezdi felolvasni a szent szöveget, Angyalka pedig egyre jobban fél. Az angyali megszálló Claire-től várna segítséget, de a lány nem tesz semmit. Angyalka retteg és küzd azzal a láthatatlan erővel, ami megpróbálja őt elpusztítani, de a Kiválasztott szavai erősebbek nála. Angyalka eltűnik a testből, immár Clementine, Claire anyukája van jelen. Mihály is büszke lehet a kis tanítványára, erre a sikerre még ő sem számított. Anya és lánya újra összejöhetnek, de az öröm nem tart sokáig, anyuka egyre sápadtabb, majd összerogy és levegőért kapkod. Még Mihály sem tud mit tenni, Clementine végleg eltávozott, már csak a haldokló teste maradt. Claire érzelmei a gyűlöletbe csaptak át, Alex hibája, ki másé…

David a napi üléstervet olvasgatva lép a szenátusi terembe, de a Tábornokon kívül már nincs ott senki. Az ülést egy órával korábbra tették, David esetleg lemaradt az értesítésről, milyen kár... Egyébként az alku Arikával egész jó, de a nő átverte őt. A szenátus megkönnyebbült, mikor a Tábornok tudatta velük, hogy a helenai légierő csak kamu és a város nem adott ki ezért az értékes atomtitkokat. A valódi tudás jelenti az igazi hatalmat, Davidnek csak hamis információi voltak. Arika ennek ellenére is Vega bizalmát élvezi, azzal a feltétellel, hogy eléri Evelyn leváltását, majd Vega támogatásával ő kormányozza tovább a nők városát. A bizalmatlansági szavazás egyébként megvolt, csak David szavazata hiányzik, ezek után ő sem mer a Tábornok ellen szavazni, vagyis egyhangú döntést hozott a szenátus, még mindig ő a város vezetője. Este, a Tábornok otthon mosolyogva fogyasztja a vacsorát, hát igen, eredményes napot zárt sok szempontból. De betoppan az elgyötört Claire a zenedobozzal. Itt már nincs helye mellébeszélésnek, Claire beszélt Anyu-Angyalkával, és az apjához hasonlóan ő sem akarta őt elengedni. De itt a vége, ha a városlakók ezt megtudnák, óriási botrány lenne. De ha a Tábornok lemond, összegzi, hogy áldozatos munka árán ő ennyire volt képes átadja az irányítást neki és szépen eltűnik a színről. Emlékeztetőként a zenedobozt az asztalra dobja és távozik.

Whele-ház, David pont az ellentéte a Tábornoknak, egy itallal a kezében mereng az elbaltázott napon. Hogy még rosszabb legyen, Junior érkezik, az őrök, akik a hívőit megölték, nem jönnek vissza. David tudta a gyerekéről, mióta megszületett, hogy csak bajt fog rá hozni. Ezt az árulást sosem fogja lemosni magáról. William előveszi a fegyverét, ezzel legalább kiváltja apuka elismerést. Most igazán büszke rá, legalább személyesen intézi el, hadd lássa meg benne a bujkáló vadat! Csak egy lövés, de ne tévesszen! William lövés helyett leüti az apját. Ugrás San Francisco-ba, Uriel megszállottan rajzol, a szent jeleket próbálja papírra vetni, de Mihály csak időpocsékolásnak tartja, a jelek folyton változnak, így a rajz sem aktuális már. Mindegy, az a lényeg, hogy vannak jelek, amit nem is biztos, hogy csak a Kiválasztott tud értelmezni, ennyire az Atya nem lehet kiszámítható. Mihály elhozta a Vermeert, Uriel ne rajzoljon többet, ne mondja el senkinek. A nő félvállról odavet egy ígéretet, de ez nem elég Mihálynak. Legyen, Gábriel nem fogja látni a jeleket, ez már jobb, Mihály ledobja a képet és megy.

David a Gábriel-hívők kis közösségében ébred, itt az ideje a beavatásnak! Meg lehet még őt menteni, hát fogadja el Gábriel fényét. David bocsánatot kér, mentegeti magát, de William meg se hallja, aki nekiáll a szertartásnak, apura is rákerül a sál és jöhet a karó, majd a fájdalmas bordatörés, mert a fájdalom csak megerősít. Claire tipeg be a páncélterembe, Alex még mindig ott van, nagyon sajnálja. Ami anyuból maradt, az csak egy fájdalmasan levegőért kapkodó test. Claire magához öleli anyut, elkezdi dúdolni a kis dalocskát és befogja az orrát. Még ez a haldokló test is az életért küzd, de a vég már eljött…

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása