Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Nagypályások 1x01 - Kezdők hibái

2015. június 23. 09:00 - _lovas_

Milyen az élet azután, hogy valaki éveket húzott le az NFL-ben a Miami Dolphins védőjeként, keresett egy rakás pénzt, megvan a luxuslakás meg a nő is? Hát, a reggelek elég szarok. Ébredéskor cseng a fül, a sokezer ütközés miatt a test össze van törve, lehet zabálni a fájdalomcsillapítót. Ezt csinálja visszavonulása után tanácsadóként kereső Spencer Strassmore is. Reggel első dolga, hogy elropogtasson néhány tablettát. Így már sokkal könnyebb a nap, a hegyomlásnyi testet is könnyebb munkára bírni. 

ballers1.jpg

Valami hasonlón mehetett át a volt csapattárs haverja is. Csak ő a szeretőjével száguldozott Miamiban, amikor összevesztek azon, hogy elhagyja-e feleségét. Aztán letarolta őket egy kamion. Spencer megbízható faszi, szóval beszédet mond a volt csapattárs temetésen, miközben az első sorban egy csaj bugyit villant neki. Ezzel jár, ha valaki az NFL-ben nyomta. A beszéd viszont pocsék. A búcsúztatás után Spencer néhány játékosoknak el is sírja, mit bénázott, aztán a drága autóknak támaszkodva mosolyogva szervezik a következő bulit. Spencer azért még odamegy bocsánatot kérni az özvegyhez, valójában ő se tudja, hogy miért. De segítene valahogy a családnak. Az özvegy viszont azt javasolja, inkább szedje össze magát, mielőtt ugyanúgy elcseszi a karrier utáni életét. Spencer azt gondolja, hogy vele ez sosem történhet meg. Le is küld néhány fájdalomcsillapítót a naplementében. A gyógyszerezést sem tudja rendesen kiélvezni, mert hívja a ligában újonc Vernon. A srác elkövette az ilyenkor szokásos hülyeséget, amibe minden elsőéves beleesik: seggére vert az első profi szerződéssel kapott pénznek. Felbukkantak a régi haverok meg a legtávolibb családtagok, és nem lehetett nekik nemet mondani. Szóval Vernonnak kéne egy kis pénz, mondjuk háromszázezer dollár. Spencer nem tudja elképzelni, hogyan lehet ennyi pénzt ilyen hamar elverni. Szeretné tudni, mi történt valójában, de Vernon gyorsan lerakja a telefont. Sok idő nincs agyalni Vernon pénzköltési szokásain, mert menni kell van az ügynökségre. A főnök előadja, hogy temetéseken lehet a legjobb bizniszeket összehozni, a sok gyászoló játékos hirtelen mindent máshogy lát. És a helyzet az, hogy Spencernek hoznia kellene egy kis pénzt a konyhára, mert eddig gyengén teljesít. Elvégre azért vették fel, hogy a játékoshaverjaihoz hozzáférjen az ügynökség. Ráadásul az elhunyt haver üzleti ügyeit is sikerült elszúrnia.

ballers2.jpg

 
Ezalatt egy másik volt játékos Charles, a temetés után otthon zabálja a csipszet a kanapén fekve. Mindenki másképp dolgozza fel a gyászt. Charlesnak amúgy munkája sincs, a temetés miatt ma szabadnapot kap a nőjétől, de holnap mehet vissza állást keresni. Ha már szabadnapot kapott, megtolja egy kicsit az estét, elugranak a korábban leszervezett játékosbuliba. Sok a nő meg az aranynyaklánc, Spencer is felbukkan smúzolni egy kicsit, közben kioszt néhány tanácsot a fiataloknak. Például ne verjék el az összes pénzüket méregdrága autókra, amik a parkolóban sorakoznak. Charlest odabent megpróbálja felszedni egy hírességekre vadászó csaj, de amikor kiderül, hogy Charles már nem játszik, a csaj megy is tovább. Bezzeg Ricky, az elkapó, akivel Spencer is elbeszélget, a mosdóba hurcolja a lányokat.

balllers11.jpg

A mosdóból kifelé belefut egy szurkolóba, aki előbb adja a jófejet, aztán kicsit provokálja Rickyt, mire a játékos elkezdi ütlegelni. Előkerülnek a mobilok, NFL-játékos ver szurkolót, a TMZ imádja az ilyet. Spencer rögtön látja, hogy ez karrierbuktató lehet, úgyhogy, kitaszigálja a bárból Rickyt, Charlest riasztja az autóért. Mit lehet csinálni, Ricky hívhatja az ügynökét, Jasont. Neki ugyan lenne jobb dolga egy szőke nővel, de azt ígéri, hogy elsimítja az ügyet. 

ballers10.jpg

Spencer és Jason másnap összefutnak, és megvitatják, mi legyen a hülyegyerek Rickyvel, akinek elég rosszul áll a szénája a klubjánál. Van idő beszélgetni a csóró Vernonról is, róla meg az derül ki, hogy egy gyerekkori haverja kezeli a pénzét, nem csoda, hogy háromszázezer dollárokért kuncsorog. Jön a nagy ötlet: Spencer majd kölcsönad neki, és vállalja, hogy kezeli az ügyeit. Az ötlet még a dörzsölt Jasonnak is meredek. Spencernél ma nincs népszerűbb ember, a verekedő Ricky is találkozni akar vele, még a munkahelyére is elment. De nem akar feltűnést kelteni, megvárja a parkolóban,valószínűleg a luxusautója sem tűnt fel senkinek. A főnök hajszolja Spencert, csapjon le Rickyre, itt a lehetőség.  Ricky ideges, nem akarja, hogy kirakják a csapatból, mert lehetne újra tanulni a játékokat, de valami Jacksonville-hez hasonló karriertemetőben. És ki akarna Jacksonville-ben játszani? Hiszen az a csapat Londonba jár át haknimeccekre. Maximum visszavonul, úgyis az ölébe esik majd valami. Spencernek ellenben kiábrándító meséje van arról, hogy milyen elfelejtett játékosnak lenni, és Ricky sem áll attól messze, hogy elkúrja az egészet, és hiába menő elkapó, fel kéne nőni.

ballers5.jpg

Charles közben munkakeresésre indul. Beugrik egy helyi autókereskedésbe, tapasztalata semmi, még egy kiflit se adott el életében. Akkor minek van itt, kérdik. Előszedi az utolsó mentsvárát, a focitémát, szerencséjére az alkalmazott felismeri, minden sínen van. Rickyt közben úgy kivágják a Green Bay Packersből, mint macskát szarni, még ha bánja is a bűneit. Spencernek és az ügynök Jasonnak rimánkodik, javítsák meg a karrierjét. Kiderül, hogy az ügynök már puhatolózott néhány csapatnál, de semmi konkrét ajánlat nincs. Spencer telefonjában az összes ilyen helyzetre van egy szám, felhívja egy régi megfigyelőhaverját, az majd hátha gründöl valamit. Bezzeg Charles, megvan a meló, menő chevroletes baseballsapkát is villant otthon. A nő odavan, még táncol is, ha már Charles ilyen keményen megdolgozott a munkáért. Rickyéknél nincs tánc, csak agónia, a sporttévéken vezető hír, hogy kivágta a Packers. Nincs más, imádkozni kell. Megígéri istennek, hogy szétrúgja mindenki seggét a pályán, ha újra játszhat. Ámen.

ballers3.jpg

Charles első napja a melóhelyen. Egy jól öltözött faszival cseveg a pecázásról egy böhöm nagy truck mellett. Kiderül, hogy a Dolphins-játékosmegfigyelőről van szó, akivel Spencer beszélt, és még emlékszik is Charlesra az egyetemi bajnokságból. De igazából Rickyről puhatolózik. Charles szerint Ricky rendes gyerek, csak félreértik. A megfigyelő lelép, Charlest leszidják, hogy engedett egy ilyen pénzesnek tűnő embert csak úgy lelépni. Az exjátékos felvilágosítja a főnököket, itt egészen másról volt szó.  

ballers6.jpg

Ricky imáját meghallgatták, a Miami Dolphins leigazolta, a gyógyszerfüggő évek még odébb vannak, hurrá. Megígéri a csajának, hogy bármit vállal, amit kérnek tőle a csapatnál. Na jó, speciális egységben azért nem fog rohangálni. Spencerék persze jól sejtik, hogy ezt az esélyét is eljátssza majd. Nem is tévednek. Ricky hiába szalad, hogy a kikötőben először találkozzon a Dolphins-edzővel. Egy percet késik a találkozóról. A hajón tespedő klublegendák, Don Shula és Larry Csonka felváltva küldik el a picsába, a hajó pedig elmegy.

ballers7.jpg

Spencer közben kezd kicsit megfáradni, hosszú ez a nap, és jól jönne néhány fájdalomcsillapító. De azért még elugrik Vernonhoz. Az újoncnál annyi ember lebzsel, hogy a feléről fogalma sincs, kicsoda. De megkapja a háromszázezer dollárt Spencertől, cserébe megígéri, hogy visszafizet mindent, sőt, Spencer nyugodtan kezelheti az ügyeit. Spencer kezet fogna az üzletre, Vernon már továbblibben. Lassan vége a napnak, Ricky még mindig a kikötőben dekkol. Visszaérkeznek Dolphinsék. Az edző el van ragadtatva, hogy Ricky nem ment haza. Megkérdezi tőle, mi a három legfontosabb dolog. Isten, futball és a család a válasz, ezen a vizsgán is átment. Megkapja a második esélyt, üdv a Miami Dolphinsban. És azt is megtudja, hogy sokat köszönhet Charlesnak, aki csupa jót mondott róla, és már melója is van. Ricky örül, az edző munkára fogja, első feladat, hogy hozza utána a félméteres halakat, amiket fogtak a tengeren. 

ballers8.jpg

Itt az este, Ricky bőszen hálálkodik Spencernek, hogy megmentette a karrierjét. Ő is belemegy, hogy mostantól Spencer kezelje az ügyeit. Gyűlnek a kliensek. Kell is majd a bevétel Spencernek, mert a nagy jótékonykodásban annyira leégett, hogy mozira sem maradt pénze.

Az HBO új sorozatáról, a Nagypályásokról szóló kritikánkat itt olvashatja el. 

Címkék: ballers
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.06.23. 15:57:48

jó lesz ez, kicsit még keresi a helyét, de én remélek.
hogy minden hbos sorinak marky mark a producere az röhej. :D:D

wakondok 2015.06.23. 17:22:27

nem Scula, hanem Shula

Duke Silver 2015.06.23. 22:39:51

felvezető résznek jó volt... kérdés mit akarnak jobban kibontani.

xclusiv 2015.06.23. 23:23:02

@wakondok: Igen, Don Shula

És a post-tal kapcsolatban, noha nem láttam még semmit ebből a sorozatból, de az "És ki akarna Jacksonville-ben játszani? Hiszen az a csapat Londonba jár át haknimeccekre." kicsit erős nekem.

Az igaz, hogy a Jags az mostanában rendszeresen játszik Londonban, és amúgy egy punchbag is mostanában, de idén 3 meccs lesz a Wembley-ben, azaz a 32-ből 6 csapat fog itt haknizni. És 2012-ben a Pats, 13-ban pedig a 49ers "haknizott" Londonban, és az adott naptári évben (vagyis előző év rájátszásában) mindkét csapat Superbowl-t játszott (és vesztett szorosan, de ez mindegy is).

Szóval ha ez így elhangzott a show-ban akkor OK, és kezd egyre jobban érdekelni :)
Viszont a miheztartás végett leírtam a fentieket, hátha érdekel valakit :)

_lovas_ 2015.06.23. 23:57:12

@xclusiv: az inkább arról szólt, hogy a legtöbb játékos a háta közepére se kívánja a londoni túrát, ez több helyen, többször elhangzott az elmúlt években. Don Shulát meg javítottam, kösz, elgépelés volt.

xclusiv 2015.06.28. 20:08:48

@_lovas_: ja, hogy így a londoni túra.

Ezt megértem, viszont a ligának nagyon fontos piac Európa, szóval egyre több ilyen túra lesz. Pár éve még csak 1 meccs volt évente, most már 3. Szóval 6 csapat a 32-ből túrázik...
süti beállítások módosítása