Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Breaking Bad 1x07 - Ha egy üzlet beindul…

2015. június 19. 09:00 - roxig

Hamar összehívják a tanári vezetést a J. P. Wynne középiskolában az eltűnt meth-labor felszerelések miatt, majd a DEA vezető nyomozója elmondja, hogy minden követ megmozgatnak azért, hogy kiderüljön, ki felelős a lopásért. A tanárok sorra teszik fel a kérdéseiket: nem értik, hogy ha eddig úgy volt, hogy az iskola gondnoka, Hugo felelős a történtekért, akkor a rendőrségnek most hogy hogy fogalma sincs, ki a tettes. Carmen igazgatónő Hugo védelmében gyorsan tisztázza, hogy a férfit nem érte az a vád, hogy drogot árult volna az iskolában, csupán a kocsijában találtak valamennyi marihuánát. A tanár-szülő hallgatóság viszont azon értetlenkedik, mégis hogyan kaphatott egyáltalán munkát az iskolában egy olyan ember, akinek priusza van, és vajon mit szólhatnak az egészhez a gyerekek, akik előtt letartóztatták. A nyomozó gyorsan visszatereli a szót az eltűnt kellékekre: nem állítja, hogy valamelyik dolgozó lenne a célszemély, lehet, hogy betörés történt, bár egyelőre ennek nincs semmi nyoma. Walter eközben az asztal alatt elkezdi simogatni Skyler combját, aki zavarában gyorsan lefogja férje kezét, ám hiába: Walt egyre feljebb kezdi simogatni a nőt, aki tehetetlenségében nem tud mást tenni, mit élvezni az egészet. Pár másodperccel később, miután belemerülnek, Carmen igazgatónő hirtelen Waltert szólítja: a férfi azonnal kihúzza a kezét feleségei lábai közül és elmondja, fogalma sincs, mi vagy ki állhat az ügy hátterében, mire Carmen elmondja, hogy Walter jelenleg betegszabadságon van, és külön megköszöni, amiért eljött erre a mai összejövetelre, mire a hallgatóság tapsolni kezd. Walter ezek után felsorolja, pontosan mik tűntek el a laborból, a meeting után pedig a szokásos hazaút helyett a kocsiban szeretkezik a feleségével. Skyler nem teljesen érti, mi jött rá a férjére, de eléggé élvezi a helyzetet, mire Walter csak annyit mond, hogy persze, hogy jó, hiszen illegális. Ő pedig aztán csak tudja.

kepernyofoto_2015-06-11_15_48_25.png

 

A citromsárga kosztümbe öltözött ingatlanügynök épp az alagsort mutogatja az érdeklődőknek Jesse házában, és bár a pár bizakodónak tűnik, a ragadós folyosópadlónál megtorpannak kicsit. A mennyezetre felnézve észrevesznek egy hatalmas foltot, amit az ingatlanos letud annyival, hogy itt-ott bizony ráfér némi felújítás a házra, de egy ilyen jó adottsággal rendelkező, békés környezetben ez csak nem lehet jelenthet akkora problémát. Közben Walter is megérkezik, majd miután az ingatlanos tájékoztatja, hogy Jesset a buszban találja, szó nélkül rányit a srácra, aki egy ócska matracon fekszik, bekötözött felsőtesttel, Walter új külsejét meglátva pedig egyenesen Lex Luthorhoz hasonlítja az öreget. A férfi elmondja, hogy meglátogatta a kórházban is, csak ki volt ütve, mire Jesse rávágja, hogy tudja, mivel Skinny Pete már rég elmondta, hogy Tuco címe iránt érdeklődött. Walter ezek után rákérdez, miért akarja eladni a házat, mire Jesse bevallja, hogy nem hogy élni, még szarni se tud rendesen egy olyan házban, ahol két ember maradványait is lehúzták a WC-n. A srác nem akarja elhinni, hogy Walt tényleg találkozott Tucóval, mire a férfi bizonyíték képpen átnyújt neki egy köteg pénzt, egészen pontosan 17500 +15000 dollárt. Jesset viszont nem érdekli a rahedli pénz: kiakad, hogy Walter képes volt üzletelni azzal, aki őt szarrá verte, úgy, hogy vele meg sem beszélte, ráadásul a beígért adagokat nem is tudják megfőzni, mivel legalább egy hétbe telik, míg megszerzik az ahhoz szükséges mennyiségű pseudót, amiért egészen Las Crucesig szokott autózni. De persze Walter is tudta volna mindezt, ha a változatosság kedvéért kikéri a véleményét.

kepernyofoto_2015-06-11_15_48_59_1.png

A kemoterápiás kezelések után Walter és Skyler visszamennek az onkológus zseni Dr. Delcavolihoz, Skyler pedig nem bírja visszafogni magát, hogy ne ossza meg a jó híreket az orvossal: Walt sokkal energikusabb és szexuálisabb, mint volt, ráadásul már a színe sem falfehér. Az orvos elmondja, hogy ezek nagyon jó jelek, de nem jelenti feltétlen azt, hogy a kemoterápia hatásos volt: először végig kell csinálni a teljes kezelést, és csak az új vizsgálatok után lehet kimondani bármi biztosat. Skyler ezek után rákérdez, hogy mi lenne, ha megpróbálkoznának az alternatív orvoslással is, mire Dr. Delcavoli csak annyit reagál, hogy amíg nem ütközik az általa javasolt kezeléssel, és a beteg jobban érzi magát tőle, felőle rendben van. Skyler viszont kiérzi a szavaiból, hogy csak pszichológiai hatást tulajdonít az egésznek, az orvos azonban biztosítja, hogy ennek is lehet jó hatása, így nem árt, ha kipróbálják.

kepernyofoto_2015-06-11_15_49_18.png

Walter egy roncstelepre beszélte meg a találkozót Tucóval, amire Jesse beszól, hogy látszik, hogy csak a filmekben látott eddig bizniszt, mert egy átlagos ember tényleg így képzeli a drogdílerek találkozóját. Holott az lett volna a célszerű, ha valami forgalmas helyen, mondjuk egy plázában vagy gyorsbüfében beszélik le a tárgyalást: azok nyitva vannak egész nap, nyilvánosak, nem lőhetnek le senkit, szemben ezzel az isten háta mögötti hellyel, ahol még a testüket is hamar elföldelik. Pár másodperccel később feltűnik Tuco terepjáróra, Jesse ijedt arcát elnézve pedig Walter felajánlja, hogy ha kell, egyedül is el tudja intézni az egészet, Jesse viszont nem futamodik meg és vele marad.

kepernyofoto_2015-06-11_12_53_48.png

Tuco kiszáll a kocsiból és azzal kezdi, hogy elnézést kér Jessetől, amiért úgy agyonverte a múltkor, dehát a drogbizniszben alapszabály, hogy először adni kell ahhoz, hogy aztán kaphass is valamit. A furcsa helyválasztás persze neki is feltűnik és megkérdezi, mi a francért kellett itt a halál faszán találkozni, mire Jesse nyomatékosan Walterre néz. Tuco ekkor megkéri Heisenberget, adja oda a heti anyagot, a fél tasak methet nézve pedig teljesen kiakad: Heisenberg hiába magyarázza, hogy problémájuk akadt a főzéssel, Tucót nem érdeklik a részletek. Nem erről volt szó, ilyen kevés cuccért ki se autózott volna ideáig, majd dühében odadob két köteg pénzt és elküldi őket a picsába, amiért ilyen gyerekes módon üzletelnek. Heisenberg viszont nem hagyja annyiban és utánaszól, hogy ha már itt van, adja csak oda szépen az összes pénzt, és tekintse befektetésnek: jó anyagot főznek, el fogja tudni adni az összeset, nekik viszont egy kis pénzre lenne szükségük, hogy gördülékenyebben menjenek a dolgok. Tuco először elküldi a picsába, majd mikor látja, hogy Heisenberg nem fél tőle, meggondolja magát: odaadja a 66 ezret azzal a feltétellel, hogy jövőhét péntekig megfőzi a lebeszélt csaknem egy kilós mennyiséget, mindenféle előállítási probléma nélkül, mire Heisenberg emeli a tétet, és a dupláját, majdnem két kiló anyagot ígér. Tuco nem veszi be a blöfföt és csak annyit reagál, hogy dumálni könnyű, viszont pénzzel tartozni, ráadásul pont neki, elég veszélyes dolog, majd dühében kiszórja a kötegnyi pénzt a földre és elhajt.

kepernyofoto_2015-06-11_15_50_30.png

Jesse teljesen kiakad Walter ajánlatán: már az eddigi egy kiló is problémás volt, kettőt aztán pláne nem tudnak megfőzni jövőhét péntekig, mivel legalább 2-300 sinus tablettára van szükség hozzá, ennyit pedig a világ összes gyógyszertolvaja sem tud összeszedni ennyi idő alatt. A kémikus viszont elmondja, hogy nem is lesz szükség gyógyszerekre, mivel fenil-acetont és aminokat fognak használni, így pedig biztosan meglesz a beígért két kilós adag. Jesse erre megkönnyebbül, viszont hamar leolvad a mosoly a képéről, amint Walter a kezébe nyomja az újabb bevásárlólistát. A legtöbb cuccot Jesse nem hogy felolvasni nem tudja rendesen, de beszerezni is kifejezetten nehéz, úgyhogy a srác inkább visszaadja a papírt és úgy dönt, kiszáll a buliból. Kijelenti, hogy Oregonba költözik, ahol úgyse találják meg, mire Walter elkapja és meggyőzi, hogy maradjon. Ez hátralévő életének utolsó napja, most eldöntheti, milyen életet akar magának: állandóan rettegésben akar élni, önbizalomhiányosan, vagy bebizonyítja, hogy mire képes, és megszerezi ezeket a cuccokat, amiket rajta kívül más nem lenne képes.

kepernyofoto_2015-06-11_15_50_52.png

A babaköszöntő buli a lehető legnagyobb rendben zajlik: Marie épp Walter Jr-nak szerepcsizik a kamera előtt, miközben Skyler és Hank azon hülyülnek, hogy ideje lenne Mariet bezáratni valami intézetbe, Hank pedig végre feleségül vehetné azt, akire mindig is vágyott: Shania Twaint. Végül Waltert is megtalálja a kamera, a Hollynak szóló jövőbeli üzenetben pedig elmondja, hogy állandóan a kislányra gondol, és sose felejtse el, hogy az életében egy dolog biztos: a családja nagyon szereti. Az ajándékok nyitogatásakor Skyler minden egyes apróságnak nagyon örül, Walter Jr. pedig közben felveszi a mellette álló nő melleit is az utókornak. Végül Marie és Hank ajándékára is sor kerül: egy méregdrága fehér tiara lapul tőlük kapott dobozban, Skyler pedig zavarában csak annyit tud rá mondani, hogy ez aztán igazán csillogós. Hank a témát elhallgatva megkérdezi Waltot, nincs-e esetleg valami erősebb piája, mint a sör, így félrevonulnak a teraszra viszkizni.

kepernyofoto_2015-06-11_15_51_35.png

Hank előkap egy szivart is a zsebéből, majd hirtelen zavarba jön és elnézést kér, hogy megfeledkezett Walter betegségéről. A férfit viszont nem zavarja, sőt, ő is kér egyet, mondván, már úgyis tüdőrákos, nagyobb baja nem igen történhet. A kubai szivart Hank egy FBI nyomozótól kapta ajándékba, és bár teljesen illegális, túl jó ahhoz, hogy lemondjon róla. Az illegalitásról beszélve Walter felhozza, milyen vékony a határ a legális és tiltott dolgok közt: ha ugyanezt az alkoholt 1930-ban fogyasztanák, törvénysértőnek minősülne, most pedig az ég világon semmi büntetendő nincs rajta. Ki tudja, jövőre mi lesz legális. Hank erre elkezdi sorolni a listát: talán a füvet szeretné? Vagy a kokaint, heroint esetleg? Figyelmezteti Waltert, hogy nagyon sok fegyenc hozzá hasonlóan vélekedik, talán nem ártana valamelyik nap ellátogatnia a helyi börtönbe. Ráadásul rengeteg olyan dolog volt anno legális, aminek sosem szabadott volna, ilyen például a metamfetamin is: anno Amerika minden egyes gyógyszertárában árulták. Ha valami, akkor ezt jó, hogy megszüntették.

kepernyofoto_2015-06-11_15_51_46.png

Walter később az Új-mexikói alternatív gyógyászat után böngészget, miközben Skyler még mindig a tiarán értetlenkedik: hogy lehet egy újszületett kisbabának fehérarany ékszert venni ajándékba? Hasznosabb dolog nem jutott eszébe a testvérének? Biztos volt legalább 500-600 dollár, talán az lenne a legjobb, ha visszavinné és inkább elkérné az árát. Walter figyelmezteti, hogy Marie biztosan megsértődik, ha kiderül, mire Skyler elmondja, hogy több szükségük van pelenkára, mint méregdrága ékszerekre. Walter megint felhozza az alternatív gyógyászati kezelést, és elmondja Skylernek, hogy talált egy egész jó helyet, amint szívesen kipróbálna, ha a felesége is belemegy, csupán egy hétvége lenne az egész, péntektől vasárnapig. Skyler meglepődik, de támogatja férje ötletét, és kifejezetten örül, hogy Walt esélyt ad magának a gyógyulásra.

kepernyofoto_2015-06-11_15_52_16.png

Jesse nevetségesnek találja Walter átlátszó hazugságát, az öreg viszont megdicséri, amiért beszerezte a nehezen elérhető hozzávalókat. A metil-amint viszont sehol sem találja, mire Jesse elmondja, hogy azt az egyet sehogy sem tudta beszerezni, mert durván őrzik, viszont talált két srácot, akik ki tudnák csempészni, a baj csak az, hogy tízezer dollárt kérnek, ő pedig már majdnem az összes pénzt elköltötte Tuco előlegéből a szükséges cuccokra. Egy szigorúan őrzött, kamerákkal és vasajtókkal felszerelt kémiai anyagokkal telezsúfolt helyről kéne ellopni, ami valahol délen van, ezért is kérnek olyan sokat cserébe. Walternek viszont új ötlete támad: ők maguk fogják ellopni.

kepernyofoto_2015-06-11_15_52_46.png

Walter kiszedi a termitet a játéktáblák hátuljából, amit Jesse garázsában talált: ez a vas-oxid és alumínium por keverék elég erős ahhoz, hogy feltörje a vas ajtók zárait, nem véletlenül használták már a II. világháborúban is. Ezzel az összes szükséges zárat fel fogják tudni törni, amit kelll.

kepernyofoto_2015-06-11_15_53_03.png

Skyler már másnap visszaviszi a tiarát az üzletbe, ahonnan Marie beszerezhette, a tulaj pedig a cseréhez a blokkot kéri. Skyler elmondja, hogy az sajnos nincs, mivel ajándék volt, mire a tulaj odahívja a biztonsági őrt és felszólítja, hogy tartsa szemmel a nőt, amíg ő hívja a rendőrséget. Skyler persze azonnal frászt kap, majd gyorsan szembesítik, hogy ezt az ékszert hetekkel ezelőtt ellopták, és ne tegyen úgy, mintha nem tudna róla. Ezek után a bolt hátsó irodájába kísérik, ahol a tulaj azonnal feljelentést tesz Skyler ellen, a várandós nő pedig kétségbeesik és elmondja, hogy soha életében nem lopott semmit, a tiara tényleg ajándék volt a születendő kisbabájának, ám mikor a tulaj rákérdez, mégis kitől kapta, nem hajlandó elárulni a testvérét. Sőt, még meg is fenyegeti a tulajt, hogy ha nem engedi el, azonnal felhívja a 3-as tévécsatornát és botrányt rendez, amiért egy ártatlan, terhes nőt egy sötét szobába zártak, mindenféle bizonyíték nélkül. A férfi persze kikéri magának: ez az irodája, nem egy sötét lyuk, és egyáltalán nem kezelik túszként, mire Skyler pánikba esik, hogy nem kap elég levegőt és eljátssza, hogy beindul a szülés. A tulaj és a biztonsági őr persze azonnal beszarnak, és inkább kiengedik az üzletből, Skyler pedig ahogy kiteszi a lábát, Marie-t tárcsázza.

kepernyofoto_2015-06-11_15_53_29.png

Elérkezett a lopás estéje, Jesse és Walter pedig a biztonsági őröket figyelik: miután elhajt az első őr a kocsijával, Walter odaadja Jessenek az álarcokat, amit egy helyi boltban szerzett, a srác pedig azonnal kiakad a nevetséges maskarán. Walter viszont sürgeti, hogy ne finnyáskodjon és lásson munkához, majd gyorsan szétvágják a kerítést, bemásznak a területre, majd az épület hátuljához futnak. Megnézik, tiszta-e a terep, majd mikor észreveszik, hogy az egyik őr váratlanul visszajött, kétségbeesnek. Persze hamar kiderül, hogy a férfi csak a WC miatt fordult vissza, így Jesse és Walter kihasználják a helyzetét és bezárják a pasast a bódéba. Miután ezzel megvannak, elsprintelnek a raktárhoz, ahol a metil-amint őrzik, ráteszik a zárra a termitet és alágyújtanak, mire a zár szikrázni kezd. A terv úgy látszik, működött: a zárat könnyedén kinyitják a robbanás után, ugyanakkor sajnos a riasztó is megszólal, így gyorsan berohannak és kicipelik a megfelelő hordót. A biztonsági őr közben hiába próbál kiszabadulni a WC-ből, sehogy sem tudja kinyitni az ajtót, segítségért pedig szintén hiába kiábál, mert senki sem hallja.

kepernyofoto_2015-06-11_15_53_42.png

Walter akárhogy próbálkozik, egyszerűen nem tudja beindítani a kisbuszt, végül pedig Jessenek sem sikerül: a motor túlmelegszik és elkezd füstölni, ezért úgy döntenek, inkább az alagsorban készítik el a pénteki adagot. Jesse simán legurítja a metil-amin hordót a lépcsőn, amin Walter persze kiakad és egyből üvöltözni kezd, hogy egy veszélyes anyagnál ilyet egyszerűen nem lehet csinálni. A garázsban berendezik az ideiglenes meth-labort, Walter pedig még időben rákérdez, hogy ugye ma nem jön az ingatlanos. Jesse gyorsan észbe kap és felhívja a nőt, hogy lemondja az aznapra beszélt programot, a hívás viszont túl későn érkezik: a nő éppen a nyílt nap dekorációját rendezgeti Jesse háza előtt.

kepernyofoto_2015-06-11_15_55_13.png

Már javában főzik a methet, mire Walter bejelenti, hogy a tervezett két kilónál kicsit többet kellene csinálni, hogy pénzelőnyben legyenek. A tegnapi ellopott metil-amin jó ideig elég lesz még, úgyhogy emiatt nem kell aggódni. Jesse rákérdez, mennyi ideig tervezi Walter folytatni a főzést, mire észreveszik, hogy valaki kint mászkál a kertben. Walter óvatosan, védőszerelésbe öltözve kinyitja a pince ajtót, a folyosóról pedig egy kislány néz vissza rá. A férfi megkéri, hogy maradjon csendben, majd visszamegy Jessehez és rákérdez, nem tartanak-e ma a házában véletlenül nyílt napot. A srác teljesen lefagy: úgy látszik hiába hagyott üzenetet, hogy halasszák el az egészet, így gyorsan az ajtóhoz rohan, nehogy véletlen valaki benyisson, és el tudja terelni a figyelmet a főzésről. 

kepernyofoto_2015-06-11_15_54_47.png

Eközben Marie egy üzletben nézelődik, mikor meglát egy pár szép fülbevalót a pultnál: a tükörhöz sétál és megnézi, hogy állna neki, mikor egyszer csak Skyler tűnik fel a háta mögött. Számon kéri a testvérét, miért bujkál előtte, és mégis hogy hozhatta ilyen helyzetbe, hogy lopott ajándékot adott a kislányának. Majdnem letartóztatták, mikor elment visszacserélni, mire Marie teljesen kiakad, hogy egyáltalán hogy jutott ez eszébe, Skyler viszont nem tágít és tovább faggatja a testvérét, hogy mégis miért lopkod az üzletekből. Marie persze mindent tagad és úgy tesz, mintha fogalma sem lenne, miről van szó, Skyler pedig mérgében faképnél hagyja testvérét.

kepernyofoto_2015-06-11_15_55_37.png

Az érdeklődők hirtelen furcsa szagra lesznek figyelmesek Jesse konyhájában, amit az ingatlanos légfrissítővel próbál palástolni. Mikor az egyik érdeklődő próbál lejutni az alagsorba, Jesse elküldi a fenébe és kiüvölti, hogy meggondolta magát, a ház nem eladó, és mindenki húzzon el a picsába. Walter hazaérve olyan fáradt, hogy egyből ledől a kanapéra, Skyler pedig narancslével kínálja. A férfi elmondja, hogy nem is volt olyan rossz ez az alternatív kezelés, majd mikor Skyler rákérdez, mi ez a szag, ami a férje ruhájából árad, Walter az indiai fűszernövényekre fogja. Skyler elmeséli, hogy járt az ékszerüzletben, ráadásul Marie nem hajlandó beismerni, hogy tényleg lopott, mire Walter csak annyit reagál, hogy az emberek néha hajlandóak bármit megtenni a családjukért, és kíváncsi lenne, Skyler hogyan reagálna, ha legközelebb róla derülne ki valami hasonló. A nő egy csókkal letudja a választ és megkérdezi, nem éhes-e, Walter azonban visszautasítja és tovább mereng a kanapén. Vajon meddig bírja még ezt a színjátékot?

kepernyofoto_2015-06-11_15_56_08.png

Azon a bizonyos pénteken Walter megint a roncstelepre beszéli le a találkozót Tucóval: egy régi autó ülésébe rejti a az anyagot, a drogbárónak viszont azonnal feltűnik a különbség a korábbi kristályhoz képest: ez az anyag kék. Heisenberg biztosítja, hogy minőségre attól még ugyanolyan tiszta, mint elődje, csak most egy másik kémiai folyamattal dolgoztak. Tuco, hogy tesztelje az anyag minőségét, gyorsan felszív egy kicsit, majd miután meggyőződik róla, hogy még mindig ugyanolyan bomba, átnyújtja a beígért pénzt. Nagyon elégedett, és biztosítja Heisenberget arról, hogy rengeteg pénzt fognak kaszálni a jövőben, mire a semmiből egyszer csak odaszól Waltnak Tuco egyik embere, hogy attól még ne felejtse el, kinek dolgozik. Tuco erre teljesen begurul és számonkéri a srácot, hogy mégis mi a francot képzel magáról, hogy merészel az ő nevében beszélni, Walter pedig hiába próbálja nyugtatni a dílert, Tuco idegességében úgy szétveri a saját emberét, hogy Jesse és Walt tátott szájjal nézik végig. Ezek után Tuco mosolyogva elköszön, hogy akkor jövő héten találkoznak, majd a másik nagydarab, kopasz fazon berakja a kocsiba szétvert kollégát, és elhajtanak a helyszínről. Walt és Jesse sokkot kapva, megkövülten nézik végig a jelenetet, majd elsétálnak a helyszínről.

kepernyofoto_2015-06-11_15_57_03.png

 

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása