Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A célszemély (Person of Interest) 4x08 - Point of Origin

2015. június 17. 15:00 - AaannnaaA

John kommandós cuccosban tület befelé egy épületbe, szokás szerint váll- illetve térdlövéssel illet minden ellent, akik ugyanolyan felszerelésben vannak, mint ő maga. Mielőtt ettől zavarba jönnénk egy térdlövést hősünk is begyűjt, ezzel leáll az akció, amiről így kiderül, hogy szimuláció – „Riley nyomozó” ezek szerint leendő utódait oktatja a „tanpályán”. Mindenesetre nem túl boldog, hogy valaki a tanítványok közül őt magát is eltalálta, de miután ő az oktatója, inkább verbálisan megsimizi a buksiját.

Az akadémiai hallgatók felkészítése nem véletlen, egyikük a mai célszemély, méghozzá az, aki eltalálta nyomozónkat – név szerint Dani Silva. Főncsi jelenti a fülesén, miszerint a fiatal nő eddigi ismereteik alapján teljesen átlagos életet él, nem tudni milyen veszély leselkedhet rá. Illetve egy azért rögtön akad, társai ugyanis kóstolgatják: nagyon nem megy le a gigájukon, hogy nőként jobb náluk. Egyikük a többieknél is vehemensebben támadja, így Főncsi megjelöli lehetséges veszélyforrásként. Szerencsére egy másik társa – Ortiz – megvédi Danit, sőt cimbizni is leáll vele, mikor kettesben maradnak: kéri, hogy a nő tanítsa meg pár fogásra, cserébe vállalja, hogy megtisztítja a fegyverét. Úgy látszik nem mindenkinek büdös egy nőtől tanulni.

1.jpg

John alig lép ki a kiképzőteremből, az ajtóban pszichomókusa, Dr. Campbell várja, akit a keresztnevén, Irisnek szólít – úgy nézem konzultáltak már párat. Persze a nő nem rá várt, hanem ő is az akadémián tanít, és ha már itt volt megkereste a férfit, akinek ő maga adott engedélyt, hogy kiképzőként lövöldözhessen egy kicsit, levezetni a felgyülemlett erőszaktúltengését. Az köszöni a segítséget, mire Iris közli: reggel találkozunk a kövi ülésen.

Hősünk ezután tovább figyeli Danit, szemmel és telefonon át füllel is, és látja, hogy a lányt korábbi „megmentője”, azaz csoporttársa sörözni hívja, de ő nemet mond, merthogy programja van. Nos, nem ártana kideríteni, mi az, de a feladat Fuszkóra vár, merthogy Johnnak rendőrként is kell dolgoznia néha (most éppen éjszaka).

2.jpg

Sajnos nem felejtkezhetünk meg Shaw múltkori buktájáról sem, a Szamaritánus már nagyban ügyködik a nőről készült kép visszaállításán, és bár a kép még töredékes, azért elküldi az adminnak, aki ugye Greer. Az öreg és Martine megbeszélik a múltkori esetet, mikoris kormányügynökök hagytak bűnözőket meglépni némi veszélyes vírussal; az öreg gyanítja, hogy ennek köze lehet Főncsiékhez, szóval utasítja a gyiloknőt, hogy kezdje el tisztázni az ügyet.

Dani megfigyelői eközben Shaw és Fuszkó, akik évődnek egy kört előbbi kocsijában, aztán felfigyelnek rá, hogy a célszemély mégiscsak eljött csoporttársai esti sörözésére, csakhogy nem csatlakozik hozzájuk, hanem kintről fotózza őket. Nocsak. Pillanatokkal később érkezik egy autó, ő pedig beül a sofőr mellé, miközben hőseink a telefonján át hallgatják a beszélgetést. Úgy néz ki megbízójával találkozott, akinek megmutatja a készített képeket, majd kap tőle egy stukit, amiből megfigyelői arra következtetnek, hogy mai célszemélyünk „elkövető”.

3.1.jpg

3.2.jpg

Másnap reggel Dani a csoporttársai szemetesét fésüli át, gondolom némi extra információért, miközben John távolról figyeli. Nem mellesleg miután hősünk itt van, ez azt jelenti, hogy kihagyta a mai pszichomókus-talit, amire a jó doktornő is figyelmezteti üzenet formájában. Persze ő vállat ránt minderre és kérdi Főncsit, hogy mire jutott Silva mobiljának tartalmával? Annyit már tud, hogy a lány adatokat gyűjt csoporttársairól – nem ártana tudni kinek dolgozik (alig számolták fel a HR-t, itt az újabb 'rendőrségre-beépített-bűnöző' ügy). Danit a turkálásban Ortiz zavarja meg, aki ismét közös programra invitálja, és ismét kosarat kap.

Közben nem árt átpillantani Fuszkóékra, ők mire jutottak, merthogy tegnap este követték a célszemély megbízóját, jelenleg a házát figyelik újabb történésekre várva. Miután nulla fennforgás van, és miután egész éjjel itt dekkoltak, nyomozónk tátott szájjal, üvöltve horkol az anyósülésen. Hangosan felröhögök. Shawnak egy idő után elege lesz, és oldalba vágja, mire Lionel ijedten ébred fel. Nem sokkal később a megfigyelt tag is megjelenik, és mivel Rico nyomkövetőt rakott az autójára nem érdemes utána menni, annál több felfedezni való lehet üresen maradt házában. Irány befele kutatni.

4.1.jpg

4.2.jpg

A Szamaritánus eközben a múltkor balul elsült vírusvadász-akció törölt képeiről azonosítja Tomast, eggyel korábbi célszemélyünket, akivel ugye Sameen együtt dolgozott az ügyön. A gép ezután a férfi tartózkodási helyének hiányában a bűntársait azonosítja, amivel már nagyobb sikerrel jár: a csapat tagjainak többsége ugyan halott, ám Katya (a női tag, akit John lekapcsolt) sitten van a Rikersben, így hozzá váltunk át. Beszélőn van éppen, és igazából meg sem lepődünk, hogy Martine jött hozzá, ügyvédnek adva ki magát.

Nem sokat kertel, azt akarja tudni, ki ajánlotta be a nőt és később a helyettesítőjét (ez volt Shaw, ugye) Tomas bandájába. Katya nem óhajt válaszolni, szó nélkül leteszi a kagylót és távozni készül, ám gyilokunkat nem ilyen könnyű lerázni. Megkocogtatja az őket elválasztó üvegfalat, jelzi a rabnak, hogy vegye fel újra a kagylót, majd egy fényképet vesz elő a táskájából, és az üveghez nyomja. A képen egy kislány van (gondolom az elítélté), ezt látva rögtön megnyúlik az arca és megnyílik a szája – kiadja Romeo nevét.

5.jpg

John az akadémia bejáratánál várja Silvát, aki távozik, ő pedig követné, de nem jut messzire, mert Iris sétál a személyes terébe és vonja felelősségre amiért nem jelent meg a reggeli terápián. Hősünk kétségbeesetten próbál szabadulni, hogy követhesse Danit, ezért magával rángatja pszichomókusát, hogy beszélgessenek menet közben. A nő semmi gyanúsat nem észlel, csak kulázza az okosságot John hőskomplexusáról. Ekkor Shaw és Rico jelenti a fülesén, hogy érdekes infókat találtak a célszemély megbízójának lakásában, eszerint Dani már rég rendőr, csak beépült az akadémiára, hogy megkeresse az ottani téglát, sőt már meg is találta (a nevét még nem tudjuk meg). Szóval azért kapták a számát, mert áldozat lesz...

Ezt megerősítendő jókora fekete furgon kanyarodik ki a következő sarkon, és kezd vad száguldásba célszemélyünk felé. Reese érzékeli a veszélyt, a lány után füttyent, odakiált, hogy bukjon le, aztán a földre nyomja Irist; Silva is veszi az adást, és egy álló kocsi mögé húzódik. A következő pillanatban a furgonból géppisztoly-sortűz zúdul hőseinkre, akik vadul tüzelnek vissza, miközben pszichomókusunk fejhangon sikít. Mikor vége van hősünk felsegíti, nem sokkal később pedig taxiba lapátolja azzal, hogy majd beszélünk. Zseniális jelenet, megnézem vagy háromszor.

6.1.jpg

6.2.jpg

Kettesben maradva Danival elkezdik átbeszélni a történteket. John elmondja, tud arról, hogy a lány rendőr, és sejti, hogy a belső ellenőrzésnek dolgozik, de nem tudja mit keres az akadémián. Talán téglát? A nő nem mond semmi lényegeset, megbízójához indul inkább, mert ha ő lebukott, felettese is veszélyben lehet. Reese bólint, és minden tiltakozása ellenére vele tart. Főncsi arra inti, hogy legyen óvatos – ha Dani valóban az, akinek gondolják, akkor a férfi álcája is felkeltheti az érdeklődését, lévén épp belső vizsgálat folyik „nyomozónk” ellen.

Fuszkó és Shaw közben egy közösségi házba érkezett, Főncsi ugyanis kiderítette, hogy ide jött az autó, amelyből a célszemélyre lőttek. A hely tele van cuki gyerekekkel, ám az egyik férfira, aki a teremben tartózkodik ráillik a lövöldöző személyleírása. Rico rácsatlakozik a tag mobiljára, aki gyanús tartalmú, és automatikusan megsemmisülő SMS-eket kap, miközben egy ugyancsak itt tartózkodó nő int neki, hogy induljanak meg hátrafelé. Átmennek a szomszédos kosárlabda pályára, míg hőseink sunyiban utánuk lopóznak, és a bejáratnál hallgatóznak.

7.1.jpg

7.2.jpg

És igen, a rosszarcok Dominichez csatlakoznak, akit Shaw egyelőre Mini-ként azonosít – Főncsi sem túl boldog, hogy a Testvériséggel van dolguk; sanszos, hogy ők építettek be valakit az akadémiára, akit most mindenáron védenének. A bűnözők Dominicnek jelentenek, miszerint a kiosztott pénze megtette hatását, sokan csatlakoznak hozzájuk, akárcsak a Trinitarios banda tagjai. A főnök bólint, ám egy dolog bántja a csőrét, miszerint Eliast (illetve a bandáját) nem tudják megtörni. A nő kijelenti, hogy előbb-utóbb találnak valakit, aki majd fecseg a csapatából, ám Dominic szerint erre nincs szükség, ő okosabb módon fogja ezt megoldani – részleteket azonban nem mond.

Ekkor a másik elé járult rosszfiút szólítja, aki elrebegi, hogy nem tudták megölni Silvát, mert egy öltönyös rendőr segített neki. A navvezír morcos lesz, a nő pedig előveszi a fegyverét, hogy így intézze el hibázó bűntársát, miközben Dominic csak annyit mond, hogy „a végén mind meghalunk”. Rico jelzi Főncsinek, hogy Mini elég magasan állhat a ranglétrán, ha csak így elrendel egy gyilkosságot, de Harold kontráz, mert végre rájön, amit mi már tudunk: Mini = Dominic. Exügynökünk előkapja a stukiját és a terembe rontana, ám ekkor gyerekek érkeznek kosarazni – így sajna nem tud bemenni, hogy lelője az ellent; egyben a halálra ítélt hibázó bandatag is ideiglenes halasztást kap a kivégzését illetően, bár az, hogy elvezetik sok jót nem ígér.

8.jpg

Kora este csatlakozunk újra a Testvériség vezetőjéhez, egy autóban ül a korábban látott női bandataggal és egy másik arccal – jelentik neki, hogy a halasztást kapott társukat elintézték. Ekkor Ortiz csatlakozik hozzájuk b+, eszerint ő a beépített emberük az akadémián. A csávó átad egy adathordozót, és közli, hogy letudta a tartozását, most már hagyják őt békén. Ja, mert ez így megy, mi? Dominic is ezen a véleményen van, de persze nem mondja ki, csak utasítja a rendőrtanoncot, hogy húzza meg magát, míg elkapják Danit, méghozzá a Trinitarios banda egyik telephelyén. Oké, mondja Ortiz, azzal balra el. A Testvériség vezére nagymonológban kifejti, hogy az akadémia gépein keresztül hozzá lehet férni a rendőrség szervereihez, így Ortizzal a rendőrség infóit lopatta el Eliasról.

Hajnalban egy késdobáló kocsmába Martine érkezik, hogy a csapossal fecsegjen cseppet. Némi jópofi után kap egy pofa whiskeyt, de aztán bekeményít, és jelzi, hogy tudja: bűnözővel áll szemben. Kiböki, hogy némi infóért jött, konkrétan korábbi sofőrje elérhetősége érdekli (aki ugye Rico, baszki). A férfi állítja nem tud semmit róla, de titokban az Angleren át üzenni próbál neki, de nem jön össze, lévén Martine (illetve gondolom a Szamaritánus) blokkolja a kimenő jelet. A nő azt is észreveszi, hogy Romeo egyik társa a háta mögött fegyvert fog rá, de lazán elintézi: a hóna alatt tartott stukiból hátrafelé lő ki, így is eltalálja a tagot (aha), elrántja annak fegyverét és azzal lő csaposunk karjába. Romeo vinnyogva fetreng a földön, és kínjában elárulja hogyan kommunikál Ricoval. Martine elkéri a férfi mobilját, aztán nagyon morcosan néz rá; látni nem látjuk, csak sejtjük, hogy a rosszfiú nem éli túl a találkozást.

9.1.jpg

9.2.jpg

Ugyanekkor John és Silva megérkezik utóbbi felettesének házához, amit rendőrautók vesznek körül, ez sok jót nem jelent, ugye. Hősünk egyedül megy be, odabent épp letakarják a ház tulajának holttestét, azaz Dani megbízója halott. A helyi rendőrök egyike gyorsan vázolja Johnnak a helyzetet: az áldozat Howard nyomozó, megtalálták a gyilkos eszközt is, ami egy akadémiai gyakorlófegyver. Azt gondolják egyik informátora ölhette meg. A célszemély eközben kiszállt hősünk autójából, de ő még épp idejében ér ki a ház elé, hogy elrángassa a nőt, és lehetőleg minél messzebb vigye a tetthelytől. Közben magyarázza el, hogy egyrészt az ő gyakorló fegyverével ölték meg a főnökét, ezzel gyanúsítottá téve, másrészt kirabolták a széfjét, amiben pedig Dani szerint az akta volt, ami bizonyítja, hogy ő a belső ellenőrzés embere, nem pedig gyilkos. Nos, ez most nem fog menni, úgyhogy jobb angolosan távozni.

Pár órával később ők ketten már egy biztonságos lakásban agyalnak a helyzeten. A lány elmondja, hogy elhunyt főnöke tudta egyedül, hogy ő az elhárításnál dolgozik, és ő ismerte a múltját is, miszerint fiatal korában egy utcai bandának dolgozott. Aztán letartóztatták, de a bíró felajánlotta, hogy elengedi, ha tovább tanul. Később a rendőr akadémiára került, ahonnan Howard kevéssel a diplomaosztás előtt kiemelte, mondván az ő előéletével ki fogja tudni szúrni, ha bűnözőtanonc akar majd bejutni az akadémiára. (John itt felveti, hogy az olyanokat, mint Laskey, aki a HR beépített embere volt, a nő pedig bólint). És azért volt csak papír alapú az aktája, mert megbízója félt a hekkerektől (khm).

10.jpg

Ekkor megérkezik Fuszkó, aki híreket hozott: Dani számlájára tegnap tízezer dollár befizetés érkezett, és megállapították, hogy a gyilkos fegyver az övé volt. Szóval valaki megpróbálja eláztatni. A lány bólint, tudja ki áll a dolgok mögött, rájött, hogy Ortiz a bűnözők téglája, a fegyverét is ő adhatta át a gyilkosoknak, lévén korábban felajánlotta, hogy ha megtanítja pár trükkre, megtisztítja a fegyverét. Ennyit a baráti gesztusokról. Silva indulna utána, hogy megcsípje, de John nyugalomra inti. Inkább felhívja Haroldot, aki bemérte a férfi mobilját és visszakövette az elmúlt időszakbeli tartózkodási helyeit, így kiszúrta, hogy Ortiz tegnap elment az akadémiára, feltörte a vezető irodáját és annak számítógépét, és adatokat lopott róla. Ezt egyelőre nem értik (mi már tudjuk, Eliasról csórt aktákat), ezért rátérnek a rosszarc jelenlegi fellehetőségére, ami a Trinitarios banda házában van, ugye. Míg John oda indul Főncsi megpróbálja kideríteni mit lopott Ortiz, hátha így megtudják, mit akar Dominic. Célszemélyünk persze nem óhajt meglapulni, hősünkkel tart a banda székhelyére.

Odafelé lelkiznek kicsit a kocsiban: a férfi biztatja, hogy benne megbízhat és számíthat rá. A lány kérdi miért segít neki, ő pedig beszél Carterről, mint hozzá hasonlóról, aki ugyanígy küzdött a korrupció ellen. Dani felemlegeti, hogy látta John aktáját, és nem látott benne katonai kiképzést, pedig fogadni merne rá, hogy a férfi kapott olyat. Mellédumálást kap válaszul. Mindenesetre nehéz terepre mennek sok ellenség közé ketten, mondja a nő, mire hősünk mutatja, hogy hozott erősítést: a hátsó ülésen Medve csücsül, a nyakában egy halom kézigránáttal. Hehh!

11.1.jpg

11.2.jpg

Nem sokkal később az eb már rohan is be az épületbe (ami amúgy egy iskola), a meglepett ajtónállók csak lesnek utána – hőseink ezt használják ki, hogy kiüssék őket és bejussanak. Odabent Ortiz épp a bandavezérrel smúzol, aki elrebegi, hogy a Trinitarios már a Testvériséghez tartozik, az akadémiai téglára pedig nincs szükségük – azzal a férfinak esik. Ebben a pillanatban ront be Medve nyomában a gazdájával, így Ortiz megmenekül a többiek pedig lefegyvereződnek. Illetve a rendőrtanonc a lövöldözés hevében fegyverhez jut, és Silvára fogja, ő pedig meglóbálja a sajátját.

A patthelyzetet némi szájkaratéval oldják, a csoporttárs magyarázkodik, hogy Dominic zsarolta, ezért vállalta, hogy fájlokat lop, Dani kiiktatásáról nem tudott. Főncsi helyesel John fülesén: Ortiz nagybátyja drogügybe keveredett, az ügyvédjét a Testvériség fizette. Némi feszkó után a férfi leteszi a fegyvert, ám fellélegezni már nincs idejük, mert az Trinitarios vállon lőtt vezére megnyomja a riasztót, ami a környék összes bandatagját ide vonzza. Szarban vagyunk.

12.jpg

Elindulnak az épületben (Reese és Silva fegyverrel, Ortiz csak úgy magában), miközben az érkező bandatagok lőnek rájuk. Főncsi egy helyiségbe irányítja őket, aminek eltorlaszolják az ajtaját, ám gyorsan rá kell jönniük, hogy zsákutcába kerültek – az a suli uszodája. Harold nem tud rendes kiutat javasolni, annyit lát, hogy a medence alatt csatorna húzódik, de ezzel nincsenek kisegítve.

John szerint azonban van megoldás, el is kéri a korábban Medvén látott, most Dani nyakában lógó kézigránát gyűjteményt. Az összeset egyszerre kibiztosítja, aztán belehajítja a medencébe. A robbanás likat üt az aljzatba, a víz rögtön megindul a csatornába. Persze túl sokáig tartana, míg lefolyik, ezért csobbanni kell, nincs mese. Reese előzékenyen Ortizt hajítja előre, utána Medve jön, aztán Johnék egyszerre. Kicsivel később meg pár sarokkal odébb jutnak ki a csatornából csurom vizesen – Fuszkó és Shaw várja őket. A rendőrtanonc bilincset kap, John és Dani pedig búcsút vesz egymástól.

13.1.jpg

13.2.jpg

Visszaváltunk a suliba, ahol a Trinitarios vezetője és pár bandatag szedi össze magát, miközben besétál Dominic. Cefet szópárbaj kerekedik arról, hogy ki mit tolt el, majd Dominic előadást tart, miszerint „Riley nyomozó” az útjában áll, de aztán visszatér a bénázó bandavezér problémakörre. Kiszúrja, hogy melyik tag a helyettese, és a kezébe adja a fegyvert. Hiába tiltakozik a főnöke, az némi hezitálás után lazán ledurrantja. Na baszki!

Másnap délelőtt John telefonon bájolog egy kört a pszichomókusával – abban maradnak, hogy hamarosan folytatják a terápiázást. Harold nagyjából kiderítette miket lopott Ortiz Dominicnek, és egyben rájött az indokra: az ügy egy emberre mutat, akinek meg is kapták a számát, ez pedig Elias. Lekáromkodom az eget!

14.jpg

Ezalatt Shaw a munkáját végzi a plázában, mint kozmetikum-eladó, idiótán bájolog az egyik vevővel, miközben a Szamaritánus beazonosítja a lelőhelyét az Angler profilja alapján, Martine pedig már itt is van. Romeo küld üzenetet a telójára, illetve mivel a férfi készüléke gyilokunknál van, nyilván ő keresi ilyen módon. Rákérdez az ellengépnél, hogy látja-e Ricot, de nemleges választ kap (gondolom a Forrás által üzembe helyezett kakukktojás működik a Szamaritánus szervertermében). Martine azonban alaposan körülnéz, és megpillantja exügynökünket. Ekkor ő is észreveszi a szőkét, aki fegyvert vesz elő – a részt Rico döbbent arcával zárjuk.

15.jpg

Az ijedtségünket levezetendő némi cukiságbombát bedobok itt a végén (galériában):

22 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2014.12.02. 11:33:44

A gránátfüzéres Medvekép nagyon rendben volt! Meg amikor John biztosította a kiscsajt, hogy Medve 100%-osan búvárképes. :)
Azért a végső jelenet nagyon odavert. Csodálom is, AaannnaaA, hogy arra semmi szentségelős, églekáromkodós észrevétel nem érkezett :)
Jó volt az is, mikor a pszichomókus majd összefosta magát az utcai lövöldözésnél, John meg lazán érdeklődött, hogy mi is van a hőskomplexusával? :D
OFF: Milyen volt a pingvinek filmje?

AaannnaaA 2014.12.02. 11:46:09

@Is: A szentségelés elmaradása jelzi a szereplő fontosságát. Látod, Eliasért lekáromkodtam amit kell....
Azt a pszichomókusos jelenetet amúgy kivágtam, gondoltam beteszem, de miután az elmúlt évadban annyi rossz tapasztalatom volt a beillesztett videókkal, hagytam a francba. Youtube-on meg nem találtam.
OFF: Nyugodtan várd meg, míg elérhető lesz az internetboltban.

Is 2014.12.02. 12:03:48

@AaannnaaA: OFF: Oh, ettől tartottam. :(
ON: A fontosságról: na, azért nélküle hol lenne az a finom többértelmű feszültség Forrással?

AaannnaaA 2014.12.02. 12:04:37

@Is: Hát, én anélkül is ellennék :P

Is 2014.12.02. 13:15:45

@AaannnaaA: Jó, de gondolni kell ránk, férfi nézőkre is. :P
A következő részben is lesz egy-két vidám pillanatuk.
Maga a rész meg... hej, fogsz te még szerintem szentségelni... :D
És lesz időd utolérni magad, mert ahogy látom, a következő részt csak december 16-án adják le... GRRRRRR...

Nézőke 2014.12.02. 13:17:03

jó,jó..de nyújtják mint a tésztát ezt a két MI háborút.Mikor lesz belőle valami? Egyébként már túl vagyok a 9esen,és nem spoilerezek semmit,ha azt kérdezem,hogy ha Szamaritánus mindenhez hozzáfér, hogy a 'csába nem lát akkor,ha egy köztéri kamerán kívülre kerülnek? Laptopok, ipadek mobilok, sőt autók tolatókameráihoz is hozzáfér, műholdakhoz is, ki tudja számítani egy golyó röppályáját azonnal, hogy nem lát valakit,ha egy utcában eltűnik,de pl. a sebesség alapján nincs ott a következőnél?

AaannnaaA 2014.12.02. 13:37:49

@Is: "A bezzeg a következő részben mennyi minden történik" - típusú kommentekért legközelebb ha találkozunk jössz egy sörrel. Kommentenként eggyel! :)
A kövi rész hv-ja ha minden jól megy még a héten megjelenik (nem akarom elkiabálni persze).

AaannnaaA 2014.12.02. 13:46:34

@Nézőke: Azt szoktuk mondani Neo-val, ha jó a cselekmény (itt jó), akkor az ilyen faszságok mellett hajlandóak vagyunk elmenni.
Természetesen van igazság abban, amit mondasz (főleg ha visszagondolunk az első évados Főncsi-Gép féle "hány ujjat mutatok" játékra), de nekem az izgalmak közepette fel sem tűnik amit írtál.
Viszont a "medence alatt megy egy csatorna gránátozzuk meg és ússzunk le a medencén át" meg nekem volt sok :)
Ebből is látszik, hogy más az ingerküszöbünk hülyeségtűrés esetére.
Legközelebbi sörözésen csinálhatnánk egy "forgatókönyvírók takarítónője" listát :D

Nézőke 2014.12.02. 14:12:10

..természetesen az MI miatt fáj,hogy ilyen butának állítják be a gépet, holott előre hogy kitervelt már megannyi dolgot terroristákkal kapcsolatban...na a medencés jelentet nekem is fájt, egyrészt a szívóerő akkora lenne,hogy odavágná hőseinket az aljára, másrészt mutassanak már egy kutyát,amelyik nagy levegőt vesz, és elmerül.. hihetőbb lett volna a gránátot a támadók felé dobni,aztán ágyő. Bár múltkor a páncéltörő lövedék miatt is fogtam a fejem, fennakadt egy ládában...

Is 2014.12.02. 15:08:01

@AaannnaaA: Miért, szerinted nem történik benne semmi és csak üres fekete képernyőt mutatnak? :P :P :P

A medencés jelenet valóban elég erős volt, pláne, ahogy Medve alámerült. Sebaj, néha a forgatókönyvíróknak is pihenniük kell, a takarítónők meg megdolgoznak egy kis extráért. :)

Az eltűnök a kamera előtt dolgot még valamennyire lehet magyarázni, bár kicsit nyögvenyelősen. De hát egy kis "suspension of disbelief" nem árt :)

AaannnaaA 2014.12.02. 15:12:03

@Is: Kár a gőzért, a sörrel akkor is jössz :P

Oktogon8 2014.12.04. 13:33:21

Jókat írtok (cikk és kommentek) élvezet olvasni. :)

@AaannnaaA:
A kövekzető rész tényleg jobb. Van benne egy nagyon jó utalás, egy kód. 103074= ’74 okt. 30.

---------- ENYHE SPOILER 4x09 ---------------
Ez: en.wikipedia.org/wiki/The_Rumble_in_the_Jungle
De ez spoiler, a link mögötti esemény dramaturgiájára hasonlít a 4x09 részére :)

---------- DURVA SPOILER 4x09 ----------

"The fight showed that Ali was capable of taking a punch and highlighted his tactical genius, changing his fighting style by adopting the rope-a-dope, instead of his former style that emphasized movement to counter his opponent. Film of the Zaire fight shows Foreman striking Ali with hundreds of thunderous blows, many blocked, but many others getting through. Foreman mostly struck to the sides and kidney region, but also landed some vicious shots to the head, seemingly with no effect"

AaannnaaA 2014.12.04. 13:42:48

@Oktogon8: Spoilert ne, pls! Spoiler megjelöléssel se. Az aktuális részt majd kitárgyaljuk az aktuális hogyvótnál, jó? :)

Oktogon8 2014.12.04. 16:54:02

@AaannnaaA:
Bocs:( Oké akkor csak annyit kellett volna írnom, hogy figyelj a 103074 kódra a köv részben.
Akkor ha már láttad a részt olvasd el és ha tudod töröld.

De NEM IGAZI SPOILER, NEM tartalmaz konkrét történetelemet.
Olyan mintha a Harry Potter végéről azt írtam volna, hogy úgy tűnik a legnagyobb példányszámú könyvek vége hasonló :)

tnsnames.ora 2015.04.23. 22:44:17

Jó kis eseménydús rész volt, kolosszális cliffhangerrel (nem is eggyel...mondjuk Elias célszemélyként való belengetése eltörpül a másik Shaw közvetlen életveszélye mellett). Megjegyzem előbb idejöttem elolvasni a hogyvolt-ot, meg most kommentelni, mielött megsasolnám mi lenne nagy kedvencemmel Shaw-val ;)
Azért remélem Nolanék annyira nem kegyetlenek, hogy a következő rész elején iktatják ki Shaw-t, mert akkor beperelem őket a fogyasztóvédőknél. :)
Voltak jó kis egysorosok (kutyafürdetés-zuhanyzás kézenfekvő témáiban, annyira azért nem kézenfekvő módon).
Nekem bejött a kézigránátos vízleeresztés, nekem az volt fura, hogy a vészcsengőt meg tudta nyomni a srác, persze nyilván értékes képsorok mentek volna veszendőbe, ha időben észreveszik, de akkor is. ;)

AaannnaaA 2015.04.23. 23:05:40

@tnsnames.ora: Nekem itt legjobban az Iris-es rész tetszett az elején (ha nem tiltotta volna le az átkozott indavideo több művemet, be is vágtam volna). De hát én csajból vagyok, ugye.
Meg a Medve fürdetősdi, az is szuper volt.
Azért ne maradj fenn hajnalig, hogy megtudd mi lesz Rico-val :)

tnsnames.ora 2015.04.23. 23:42:22

@AaannnaaA:
Késő, sajnos: már tudom, hogy sikerült túlélnie ezt a kalandot :)

AaannnaaA 2015.04.23. 23:45:38

@tnsnames.ora: Akkor megnyugodhatsz. De azért hagyj az évadból holnapra is pár részt :)

tnsnames.ora 2015.04.23. 23:47:48

@tnsnames.ora:
Bocsánat, késő van, nagyon vonz már az ágy: ezt nem kellett volna Pedig nagyon szoktam vigyázni a spoilerre. Külön sajnálom, hogy nincs elérhető közelségben delete-funkció.
Bocs-bocs mindenkitől.
:(

AaannnaaA 2015.04.24. 00:19:14

@tnsnames.ora: Szerintem ki fogják bírni, szóval nyugi :)

tnsnames.ora 2015.04.24. 07:59:28

Háááát. Én is utólag kapcsolódtam be a sorozatba (tökvéletlenül) és pont a spoilermnetesség miatt tudom nyugodtan olvasni a hogyvoltokat. Én a magam részéről nem örülnék a fenti inkriminált (tök felesleges) spoileres kommentemnek.

Gabba 2017.05.14. 11:40:22

@AaannnaaA: "üvöltve horkol" :D
ilyenre sose gondoltam, pedig igaz

a cliffhanger megint szemétség volt, gyorsan ugrottam is a kövi részre
süti beállítások módosítása