Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 3x15 – Istenek voltunk

2015. június 15. 11:00 - Kapitánylány

"Ne légy erkölcstelen, ne légy rothadt, ne légy féreggé!" – Halottas könyv (The Book of the Dead)

A mai részünket egy építkezésen kezdjük, egy új termet fedeznek fel, amelyben rég elfeledett tárgyak bukkannak elő. Az egyetemről ide hívott nő egy dobozon 1946-os feladócímkéket talál, Egyiptomból érkezett a láda. A nő izgatottá válik, ki is nyitják a ládát, amelyben egy Anubisz szarkofág található, persze ezt is felnyitják, a tudósnő menten elélvez a látványtól.

01.jpg

Wu az elmegyógyintézetben veszi ki épp az éves szabadságát, miközben az Aswang-ról rajzol képeket. Közben csoportosulás van, Hank még mindig ott tart, hogy el kell mondani Wu-nak az igazat, Nick nem tartja épp megfelelőnek az időt. A Grimm oldalán áll még Rosalee, Juliette és Monroe is, nem biztos, hogy Wu fel tudná dolgozni a keveréklény világot, meg kell várni mi lesz a kezelés eredménye, hátha magától talpra áll.

02.jpg

A rész elején megismert Vera Gates épp interjút ad egy riporternek a szarkofág felfedezéséről, közben máshol egy férfi dühöng haverjának, hogy ez mekkora tiszteletlenség, sőt kegyeletsértés. A professzornő elmondja, hogy azért jelentős ez a lelet, mert más szarkofágok fáraókat vagy nevezetes személyeket jelenítenek meg, míg ezen Anubisz van, a Holtak Egyiptomi Istene. A két srác elhatározásra jut, oda kell menniük.

A srácok igen hatékonyan törnek be az egyetem kérdéses részébe, örömmel veszik tudomásul, hogy a múmia még mindig a szarkofágban van, azonnal el kell vinniük, de előtte még Karl jeleket rajzol a falra. Robert persze idegessé válik, lever valamit, amit a kint járőröző biztonsági őr meg is hall. A terembe belépve az őr fegyvert fog rá, Robert kénytelen a rejtekéből előbújni, de Karl átváltozva az őrre támad, azonban a fegyver elsül, Robert bocsánatot kérve hal meg. Ekkor a terembe még egy őr érkezik, Karl simán lelövi a megtámadott őr fegyverével.

03.jpg

Wu a kezelőorvosának az Aswang támadási módjáról mesél, teljes elhiszi azt amit látott, csak az a baj, hogy mások nem látták ezt a lényt a támadáskor. Nick és Hank érkezik látogatóba, kiderül, hogy Wu nem is emlékszik az első vizitre. A beszélgetést a telefon csörgése szakítja félbe, Nick hírt kap az egyetemi gyilkosságokról, Wu-nak kezd gyilkosság-honvágya lenni, reméli hamarosan szabadul innen.

A helyszínre érve Franco jelent az ügyről, a támadóról a leírás, olyan mint Anubisz, valószínűleg álarcot viselt. Nick megállapítja, hogy a gépekért törhettek be, és kíváncsiságból megnézték a múmiát is. Vera Gates ekkor érkezik meg, a szarkofág miatt aggódik, ki is nyitják, a belsejében pedig egy Anubisz kinézetű múmia fekszik, de még nem volt idejük letapogatni a holttestet, így nem tudják mi rejtőzik a fásli alatt. Nick a falra felfestett jelekről kérdez, Vera folyékonyan fordít, az ábrák jelentése: „Megvédem a holtakat!”, idézet Tutanhamon sírjáról. Sajnos Vera a helyszínelés végéig nem dolgozhat, így elvonul, a fiúk pedig azon morfondíroznak, hogy a múmia kelhetett-e életre.

04-1.jpg

04-2.jpg

Ausztriában vagyunk, Viktor Sebastien-t hívatja magához, itallal kínálja, amit persze nem fogad el, de Danilov érkezik ekkor, lefogja Sebastien-t és megitatják vele a piát, Danilov ezután elhurcolja kihallgatni Renard bizalmasát.

Az őrsön az ujjlenyomatokból kiderül a srácok kiléte, persze mindkettő körözés alatt áll, Karl-nak múzeumi betörések miatt is van priusza. Nick kifejti, hogy a támadó valószínűleg egy keveréklény, ami úgy néz ki mint Anubisz. Ekkor át is váltunk Karl-ra, aki éppen pakol, telefonhívást kap, az elbénázott betörés miatt magyarázkodik, de ígéri, hogy ma este megoldja a dolgot.

05.jpg

Meisner vadászatból tér éppen vissza a kis erdei lakba, babasírást hall meg a közelben, egy bokor alatt meg is találja a kislányt. Dühösen ront be Adalind-hoz, de kiderül, hogy a gyerek végig az anyja mellett volt, várták vissza a férfit, mert kialudt a tűz. Meisner a fát a kandallóba rakja, értetlenkedik, mert ő odakint megfogta a kislányt, érezte a szívverését, a tűz ekkor fellobban, valószínűleg a baba mesterkedett.

A fűszerboltban gyülekeznek újra, a halottat valószínűleg úgy sikerült így mumifikálni, hogy folyamatosan félelemben tartották, illetve szereket adtak be neki. Nick hieroglifákat is megmutatja, a jelentésüket meghallva Rosalee és Monroe Beati Paoli szavakat ismétlik. Kiderül, hogy ez egy keveréklény bűnszervezet, ami a keverék kincseket hivatott megóvni, illetve megakadályozni, hogy azokat közszemlére tegyék. Keverékpárosunk is ellenzi a múmia megszentségtelenítését, ezért Nick és Hank a lakókocsihoz indul, Monroe is menne, de asszonyka maradásra bírja, jön az esküvőszervező. Immáron kettesben Rosalee vigasztalja Monroe-t az elmaradt kutatás miatt, de a dúvad inkább azon agyal, hogy hívni kellene a Keveréklény Tanácsot. A nő szerint felesleges, bemondták a hírekben, valószínűleg így is tudják már.

06.jpg

Wu-nak rémálma van megint, az Aswang támadja meg, halálra váltan tér magához, rémülten ismétli magában, hogy ez csak egy rémtörténet, nem valóságos.

Juliette talál is egy bejegyzést egy egyiptomi gyilkosságról, amit valószínűleg egy keveréklény követett el, erről felvétel is készült, szerencsére meg is van, meg lehet nézni. A régi felvételen egy Grimm ős talált meg egy Anubisz szarkofágot, benne egy múmiával, majd láthatjuk, hogy egy embert kínoz, de csak Nick látja, hogy az átváltozik Anubisszá. A feljegyzéseket továbbolvasva kiderül, hogy a lény a Beati Paoli tagja volt, és azért akarta ellopni a múmiát, hogy tisztességben tudja eltemetni. A leírás szerint a fáraók gyakran temettették el magukat mumifikált Anubiszokkal, mert úgy hitték így ők is istenné válhatnak, persze ilyen lények ritkák voltak, így számos rabszolgát kínoztak meg halálra, mire találtak Anubisz keveréklényt. A feljegyzés végén kiderül, hogy a Grimm megígérte, hogy végtisztességet vesz, majd megölte a lényt, na mibe fogadjunk, hogy nem teljesítette az ígéretét az ős? Nick és Hank felpattan, Karl biztos próbálkozni fog, értesíteni kell Vera-t.

07.jpg

Rosalee és Monroe még a fűszerboltban pakolászik, kopogtatás zavarja meg őket, úgy látszik nem jól olvasható a zárva felirat. Vásárló helyett Alexander, a tanács ügynöke lép be, Nick-kel szeretne beszélni.

A letapogatás eredményét elemzik Vera és társai, világosan kitűnik, hogy nem összeállított, hamisított testről van szó. A nyomozópáros ekkor lép be, tanácsolják a professzornőnek, hogy a múmiát szállítassa el egy biztonságosabb helyre, mivel nagy rá az esély, hogy újra be fognak törni. A nő nem hagyja magát, plusz őröket vett fel, szóval nincs ennél biztonságosabb hely, ő folytatni akarja az évszázad felfedezésének a vizsgálatát, majd faképnél hagyja a fiúkat. Nick mobilja csörög, Monroe jelentkezik be, Alexander találkozni akar vele, irány a farkaslak.

08-1.jpg

08-2.jpg

Sean próbálja Sebastien-t felhívni, de a mobil hangrögzítőre kapcsol, századosunk aggódni kezd. Félelme nem is alaptalan, bizalmasát régi szép módszerrel próbálják jó szóra bírni, de eddig még nem vallott, szóval folytatni kell a kínzást.

Wu-hoz Juliette érkezik látogatóba, elmeséli, hogy amikor elvesztette az emlékeit Nick-ről, akkor ő is kísértetekkel hadakozott, majd beleőrült a látottakba, annyira valóságosak voltak. Végül beletörődött, hogy nem számít az egész, még ha valóságosnak is tűnik, nem félhet tőle, így kezdte el jobban érezni magát.

09.jpg

Nick megérkezik, Alexander örül a találkozásnak, a Grimm annyira nem. Az ügynök segítségért jött, Karl megszegte a tanács törvényét, embert ölt, így Nick-nek ki kell végeznie. Alexander elárulja, hogy ma fog az Anubisz újra próbálkozni, a professzornőt felhasználva akar bejutni majd a múmiához. Vera érkezik haza, a lakása azonban nem üres, Karl támadja meg egy késsel. Hank érkezik meg az ügynök távozása után, elárulja, hogy kiadta a körözést a bérelt autóra, figyelni fogják Alexander-t. Nick próbálja Vera-t elérni, de a nő nem veszi fel, irány a lakása. Vera közben kényszer alatt lemondja az extra őrzést, nincs rá szükség, hiszen a rendőrök elfogták a gyanúsítottat.

10.jpg

Viktor és bérencei megérkeznek arra a helyre, ahol Sebastien elvállt a menekülő párosunktól, felfegyverkezve indulnak el a megkeresésükre, miközben a megvert, megkínzott bizalmas a hátsó ülésen gubbaszt. Meisner a levadászott állatott készíti el épp nyárson, Adalind társalogni próbál vele, kiderül, hogy Meisner kedvesét a királyi család ölte meg, egyszer bosszút fog állni rajtuk. A beszélgetést Sean hívása szakítja félbe, riadóztatja párosunkat, Sebastien-ről nincs hír már két napja, menekülniük kell, Zürich-be kell eljutniuk.

11.jpg

Wu Juliette szavait idézi fel magában az Aswang rajzát nézve.

Nick-ék Vera lakásába törnek be, de a lány már nincs otthon, elrabolták. Hank ekkor tudja meg, hogy Alexander már 3 napja itt van Portland-ben, vajon még miben nem mondott igazat? Irány az egyetem, valószínűleg az ügynök is a közelben lesz majd.

Vera és Karl érkezik meg a laboratóriumhoz, majdnem egy biztonsági őrbe rohannak, de még időben rejtőznek el. Nyomozópárosunk ekkor ér oda, az őrt a bejárati ajtóhoz küldik. Hank üzenetet kap, Alexander autója is felbukkant az egyetem közelében.

Monroe nyugtalanul jár-kel, zavarja, hogy a tanács tud a barátságáról Nick-kel, nagyon nem akar összekötő lenni a két fél között. Újra mobilhívás, keverékpárosunk is elindul az éjszakába.

12.jpg

Karl felnyitja a szarkofágot, Vera nagy felfedezésnek tartja, a srác inkább kegyeletsértésnek, átváltozva támad a nőre, aki ájultan köt ki az egyik sarokban. Nick és Hank érkezik meg, a Grimm verekedésbe kezd a lénnyel, de végül simán leveri Karl-t, aki csak azon kesereg, hogy nem lesz végtisztesség adva a múmiának.

Vera fejét fájlalva jön ki az egyetemről, esküszik, hogy Anubisznak látta a támadóját, Nick bemagyarázza neki, hogy az ütés miatt képzeleg. Immáron kettesben Alexander feltűnéséről kezdenek el beszélni, több van itt, irány a labor.

13.jpg

Viktor és a vadászkopók megérkeznek a kunyhóhoz, de a menekülő páros már nincs ott, de nem lehetnek messze, mivel még nem aludt ki a tűz teljesen, csak szagot kell újra fogniuk a bérenceknek. Adalind kicsit fárad a gyaloglástól, Meisner biztatja, hogy már nincsenek messze.

A laborba visszaérve természetesen a múmia már nincs a helyén, keverékpárosunk jelenti is, hogy Alexander most pakolja be az autójába. Nick az ügynök autója elé áll, nehezményezi, hogy kihasználták, Alexander szerint nem egyezett volna bele, hogy elhozza a mumifikált keveréklényt. A Grimm most elengedi a férfit, de szerintem végül maga Nick vitte volna el a múmiát eltemetni.

14-1.jpg

14-2.jpg

A múmiát egy máglyára téve égetik el, így adva végtisztességet, miközben a keveréklények átváltozva vesznek végső búcsút. Hank kicsit furának tartja a 3000 éves múmia elégetését, de Nick szerint ilyen se történik meg velük minden nap.

Wu végre gyógyultan szabadul ki, nyomozópárosunk jött is érte, Wu viccelődik is velük, hogy elhagytak egy múmiát. Drew elmeséli a fiúknak, hogy sikerült feldolgoznia a látottakat, rájött, hogy a szörnyek nem léteznek, csak képzelődés volt az egész, és nem is lesz ennél több soha, na persze…

15.jpg

Címkék: grimm
19 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2015.06.15. 11:15:20

A szinkronban Gates nevét folyamatosan géznek hallottam, még vihogtam is, milyen jól passzol a múmiához

Kapitánylány 2015.06.16. 18:47:28

@Gabba: XD nem is figyeltem erre! :D

Pácsó Ármándó 2015.06.16. 19:23:22

Ez a múmiás rész elég jó volt!

AaannnaaA 2015.06.16. 20:38:53

Jó kis rész volt ez! Szegény Wu nyűglődését úgy sajnálom, igazán beavathatnák már!
Ja, és rájöttem, hogy egyre jobban bírom Meisnert (nem, nem a hasizma miatt :P).

Gabba 2015.06.16. 21:07:45

@AaannnaaA: @Kapitánylány: @Pácsó Ármándó: sziasztok, gyűlés van? :)
követeljük Wu beavatását! ha előrelép, lehet belőle WU 2! :)

Pácsó Ármándó 2015.06.16. 21:14:29

@AaannnaaA: Á, dehogy azért :-)

@Gabba: Követelhetjük :-) Csak attól tartok, hogy a forgkönyvírók élvezhetik szegény Wu nyűglődését :-(

2015.06.16. 22:54:20

@AaannnaaA: de én igen, azért is :D

Wu nagy kedvencem, és nagyon bosszantott, h vakon hagyják és nem avatják be. hank-et miért, és őt miért nem? mert hank a társa nicknek? ugyanmárrrr, ő is ugyanúgy megérdemelte volna. wu <3

ez pedig egy nagyon szép rész volt, utolsó képért puszi kapitánylánynak, neki is jár érte a <3

csókol mindenkit a biri :*

Kapitánylány 2015.06.17. 08:23:40

@Gabba: a WU 2 fájt, mondhatni ütött! :D

@Szent Borzadály: helló, szia, rég voltál itt! :)
én Alexander hasizmát szeretném látni, izé, rosszul írtam, több szerepet neki! :D

@AaannnaaA: a hasizmán kívül mi fogott meg Meisner-ben? :)

Kapitánylány 2015.06.17. 08:24:58

@Pácsó Ármándó: szerintem is, külön élvezik, hogy szenvedtetik, de talán egyszer, ha azt nézed ő is velük dolgozik, egyszer elkerülhetetlen lesz Wu beavatása, szerintem

AaannnaaA 2015.06.17. 09:20:47

@Kapitánylány: Ööö, azt nem írhatom le spoiler lenne...
Na jó, ezekben a részekben ahogy viselkedik az nekem nagyon szimpi, meg a jövőbeni spoileres, le nem írt ténykedése is :)
Meg a hasizma! Aaarrrggghhh!!! :D

2015.06.17. 17:58:22

@Kapitánylány: mindig elolvasom, elolvaslak, csak csendben és magamban :)

Gabba 2015.06.17. 18:31:10

@AaannnaaA: nem hiszem el, hogy holmi nyomorult hasizom ennyire imponál... ahol meg vitorlarudak meredeznek, oda be se szagolsz :)

@Szent Borzadály: föld alatti mozgalmár lettél? :)

Pácsó Ármándó 2015.06.17. 19:05:18

@Kapitánylány: Melyik az Alexander?

@Gabba: Vitorlás hogyvolt íróként egyet kell, hogy értsek!

Pácsó Ármándó 2015.06.17. 19:14:21

@Szent Borzadály: És ha néha lennének jó gondolataid, amelyek Kapitánylánynak vagy Gabbának tetszenek?

2015.06.18. 21:08:25

@Pácsó Ármándó: de nincsenek, azért is vagyok csöndben :)

a korábbi szériáknál az volt a jó, h 1-2 nappal később jött is a HV, gyakorlatilag együtt néztük mindannyian a kanapén összebújva a kockás pléd alatt, és szinte azonnal ki is tárgyalhattuk a frissen megélr/megélt eseményeket :) most viszont -főleg a hosszú kihagyás miatt- már jóval előrébb járunk, és így nem is merem kommentálni, mert spoiler nélkül nem menne nekem, én kevésbé tudok uralkodni magamon, ellentétben veletek. :)

a posztok továbbra is nagyon faszagányosak, élvezettel olvasom mindet :)

Adalindus továbbra is egy dög, de még mindig nagyon bírom, Bitsie-től pedig rosszul vagyok, továbbra is szörnyen ellenszenves nekem, sajnálom, ez a véleményem. :/ Egyszerűen képtelen vagyok megkedvelni. Monroe-ék pedig továbbra is cukkerek :)

2015.06.18. 21:19:05

@Gabba: nem-nem, a mozgalmárok aktívak, én csak lesen vagyok :)

Pácsó Ármándó 2015.06.19. 07:50:26

@Szent Borzadály: Értem mire gondolsz Borzadály. Más az amikor még friss az élmény.
süti beállítások módosítása