Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 3x14 - Anyai szív

2015. június 11. 09:00 - Kapitánylány

"Odamegyek egy házhoz, és bekúszom mint egy kígyó... Felfalom a gyermeküket, és megsajdítom a szívüket." - Aswang legendája

Alpok mélyén vagyunk, megkezdődött a szülés, Meisner segédkezik, amikor is felüvölt az újszülött, Adalind pedig újra átváltozik boszorkányszörnnyé, nagy az öröm és a boldogság.

Kedves kis páros kel fel a vacsoraasztaltól, kintről figyelik őket, baj lesz itt. Várandós anyuka hízeleg férjének, elfelejtette kiváltani a gyógyszerét, férjurát bízná meg ezzel. Míg a férfi elindul a beszerző körútra, addig asszonyka nyugovóra tér, kint pedig Szmeagol mászik fel a fára, hogy bejusson a lakásba. Ez a keveréklény azonban veszélyesebb, mint hasonmása, nem az Egy Gyűrűt keresi, hanem hosszú nyelvét a terhes nő hasába szúrja. A kismama felébred a fájdalomra, sikítozva próbálja kihúzni a lény nyelvét, azonban nem végleg szabadul meg tőle, a szörny bejut, majd folytatja a szipolyozást. A szomszédasszony siet segítségére, anyuka megsebzi a lényt, aki végül magára hagyja az alélt áldozatot.

01.jpg

Wu és társa vacsorázik a járőrautóban, érkezik a bejelentés a támadásról, Wu felismeri a címet, ott lakik egy régi, női ismerőse, irány a helyszín. Ők érnek oda elsőnek, Wu a lány mellé térdel, aki erőtlenül az Aswang szót ismétli. A mentősök is kiérnek végre, a férj is hazaér, irány a kórház, Wu tanácstalanul néz utánuk, az Aswang távolból figyeli.

Nick és Hank érkezik meg a helyszínre, csak hamar kiderül, hogy az ifjú pár jó ismerőse Wu-nak. A szobában mindenhol vérnyomok vannak (falon, plafonon), az ablakpárkányon és a kinti fán pedig óriási karmolás nyomok. A tanú kihallgatása következik, a lány elmondja, amit látott, a sebet Dana hasán, és néha csattogó hangot hallott, Wu eltűnődik a hallottakon.

A kórházban kiderül, hogy Dana a történtek ellenére jól van, a baba se sérült, csak a magzatvíz mennyisége lett kevesebb, mintha kiszívták volna. Sam-et, a férjet is kihallgatják, de neki alibije van, a támadás alatt a patikában volt.

02.jpg

Juliette is megnézi a képeket a karmolásokról, de nem tudja megállapítani, hogy milyen állat okozhatta, akár keveréklény is lehet, ha pedig az, akkor Wu-nak persze hazudni fognak.

A kórházban Wu a lány ágya mellett strázsál, Sam érkezik meg, hazaküldi pihenni a rendőrt. Az ifjú férj hívást indít messzi földre, a beszélgetés során idegesen változik át Aswang-gá, dühödten kéri testvérét, hogy derítsék ki hol szállt meg Dana támadója.

Wu álmában a helyszínen tartózkodik, Dana az Aswang szót ismétli, csattogó hang a háttérben, Wu egy ajtón keresztül mesélő nagymamájához jut, aki az Aswang-ról mesél az ifjú Wu-nak. Wu ekkor felébred, az ablakon keresztül az Aswang tör be, de ez is álom, Wu ijedten ébred fel rémálmaiból.

03.jpg

Meisner jelentést tesz a kislány megszületéséről a századosnak, én úgy látom egy kis mosoly suhant végig az akár apuka arcán.

Nyomozópárosunk az őrsön teljesen tanácstalan az üggyel kapcsolatban, jön egy hívás, irány a kórház, Dana felébredt.

Wu kuzinját keresi fel, a nagyi meséjére kérdez rá, ő is úgy emlékszik rá, mint Wu rémálmában, nagyon úgy néz ki, hogy valaki úgy támad, mint egy Aswang.

A kórházban kiderül, hogy mivel kábították el lányt, ez nagy mennyiségben emlékezetkiesést is okoz, szóval Dana nem sok mindenre emlékszik. A kikérdezés során ki is derül, hogy Dana csak az óriási fájdalomra emlékszik, minden más homályos. Wu a macskagyökér emlegetésekor ér oda, kivonulva a fiúkkal már éppen kibökné a gyanúját, de meggondolja magát.

04.jpg

Sam rendrakás közben kap hívást, rokon kiderítette, hogy hol szállt meg a keresett személy, a beszélgetést az ajtócsengő szakítja félbe. Wu áll az ajtó előtt, körbenézne még a szobában, Sam feleslegesnek tartja, már kitakarított. Wu ekkor az Aswang mondára kérdez rá, Sam nevetségesnek tartja, elindul inkább a feleségéért a kórházba.

Ha megrekedsz nincs más hátra, mint a fűszerboltba menni, Rosalee-nak mindenre van ötlete. Jelenleg csak a macskagyökérről tud nyilatkozni, a magzatvíz leszívással kapcsolatban tanácstalan, irány a lakókocsi.

Sam a motelhoz hajtott először, az anyja nyit ajtót, aki a régi hagyományokra hivatkozva az elsőszülöttet akarja, hogy tovább éljen, különben egy hónapon belül meghal. Egyébként is, Sam-nek még rengeteg gyereke lehet, míg anyukája csak egy van, nem kis érzelmi zsarolás ez, különben is, tartozik ennyivel neki a fia! Sam nemet mond, hiába könyörög neki az anyja, még repülőjegyet is ad, csak tűnjön el. Persze anyuka Aswang nem engedelmeskedik, széttépi a jegyet.

05.jpg

Wu a kórházban segédkezik a pakolásban, végül Sam is megérkezik, Wu elhívja egy négyszemközti beszélgetésre. Rendőrünk rá is kérdez hol volt eddig, Sam bevallja, hogy az anyjánál volt, de anyuka és Dana nincsenek jóban, ezért nem jelent meg eddig. Wu végül megfenyegeti Sam-et, hogy ne essen bántódása Dana-nak, Sam visszaszól, hogy Dana az ő felesége, nem pedig Wu-é.

A lakókocsiban is rátalálnak a lényre, így derül ki, hogy vérrokonságban kell lennie a magzatnak és az Aswang-nak ahhoz, hogy hatásos legyen az elsőszülött áldozat. Hank be szeretné avatni Wu-t, de a többiek helytelenítik, nem pont ez az alkalom lenne a legjobb a felvilágosításra. Hank végül beleegyezik, irány megnézni a rokonokat is.

06.jpg

Sam és Dana hazaérkezik, Dana rákérdez, hogy Drew és Sam miért vannak fasírtban, a férj hárít, őt csak zavarja a felesége és Wu közötti barátság.

Drew Wu (néha viccesek a szülők) a fiúkat kérdezi az ügy állásáról, közlik, hogy a rokonoknak néznek épp utána, Wu közli is, hogy Sam anyja épp itt van Portland-ben. Wu ekkor az Aswang témát hozza fel, Sam-et gyanúsítja a támadással. Nick próbál terelni, Wu teljesen hülyének tartja magát, el is indul inkább haza, Hank utána rohan, de végül csak nem avatja be Wu-t.

Wu persze nem megy haza, hanem Dana házához hajt, onnan hívja fel barátnőjét, a hogyléte felől érdeklődik. A beszélgetés végére egy taxi érkezik a ház elé, Lani anyuka érkezik meg, de ahelyett, hogy az ajtón csengetne be, átváltozva a fán keresztül közelíti meg a házat Wu legnagyobb döbbenetére.

07.jpg

Nick és Hank a motelnél kutakodik, megtalálják a macskagyökeret és a széttépett repülőjegyet, Lani biztos nem utazott el. Hank a taxi társaságot hívja fel, Lani tartózkodási helye után érdeklődik.

Sam ébren őrzi felesége álmát, zajokat hallva kimegy a folyosóra, ahol az anyu-Aswang rátámad, ájultan a lépcső alján végzi. Dana is felébred, férjét keresve kel fel, de Lani jön be a szobába, a nő megnyugtatja, azért jött, hogy gondját viselje a menyének. Visszafekteti a lányt, lágyan dúdol, Dana el is alszik, Lani pedig a pocakját kezdi el simogatni.

08.jpg

Wu értetlenül áll a fa előtt, miközben Lani újra elkezdi szipolyozni a magzatvizet. Drew az ablakon belesve meglátja az ájult Sam-et, betörve az ajtót ellenőrzi a férfi pulzusát, ekkor hallja meg a csattogó hangokat, rémülve rohan fel a szobába, ahol hitetlenkedve látja az Aswang-ot, aki ráront végül a rendőrre. Nick és Hank ekkor érkezik oda, Hank hívja a mentőket, Nick pedig az utolsó pillanatban lövi le Lani-t, aki megölni készült Wu-t. Drew teljesen elborzadva figyeli, hogy az Aswang visszaváltozik Lani-vá, semmit se ért ebből, Nick próbálja meg lenyugtatni, de Wu-n mutatkozni kezdenek az őrület jelei.

09.jpg

Meisner betakargatja Adalind-ot, majd a haját akarja félresöpreni, de ezt az újszülött nem nézi jó lila szemmel, és körbetekeri a férfi kezét Adalind hajával, frász kerülget ettől a kislánytól!

Mint várható volt, Wu beutaltatta magát az elmegyógyintézetbe, megviselte az eset. A 314-es szobába látogatók érkeznek, Hank és Nick próbálják ésszerű mesével áltatni Wu-t, de a férfi teljesen megzakkant, csattogó hangokat hall, illetve egy Aswang támad rá éppen.

10.jpg

Címkék: grimm
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2015.06.12. 12:43:19

Remélhetőleg várandós anyukák nem nézték ezt a részt...

Wut meg ideje lenne lassacskán beavatni, ha teljesen megzakkan, ki fog vicceseket mondani?

Kapitánylány 2015.06.16. 18:46:48

@Gabba: hát nem volt egy leányálom ez a rész...

Pácsó Ármándó 2015.06.16. 19:24:33

Köszi a szörnyképeket, végre Wu is belesodródik az eseményekbe!
süti beállítások módosítása