Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Halt and Catch Fire – CTRL Nélkül 2x02 – New Coke

2015. június 10. 09:00 - SuperLawyerGirl

Érdekes helyszínen kezdünk, egy repülőgép hangárban, amely egyben egy nappali és galéria is. Joe és Sara meglátogatják a lány apját, Jacobot, akivel a beszélgetés kellemesen indul, de miután a menyasszony magára hagyja a férfiakat, kissé más tónust vesz. Nem vesztegeti az időt, rákérdez McMillantől, hogy mégis hogyan akarja eltartani a lányát. Joe megpróbálja kibeszélni magát a dologból – teret engedve régi önmagának – de az apósjelölt átlát a szitán, és közli, hogy ő a helyében nem álmodozna, nincs sok munkalehetősége; majd felajánlja, hogy dolgozzon az ő olajcégénél, ami persze Joe önérzetét nem simogatja.vlcsnap-2015-06-09-16h51m25s65.pngKözben Gordon keni a kenyereket a gyerekeknek, és bepörögve ecseteli Donnának, hogy mi mindent akar csinálni. Felesége azonban egy mappába mélyed, a Mutiny elég komoly anyagi gondokkal küzd, hitelt meg már nem kapnak. Cameron ezalatt Yo-Yo fejét mossa, hogy ne töltsön annyi időt a grafikával, és estére legyen kész a játék, majd Lev következik Donnával együtt, amiért az ő határozott utasítása ellenére megcsinálták a chat programot. Azért ha már megvan ki is próbálják, de az első felhasználó fejvesztve menekül, ahogy rájön, hogy nincs játék. A jeges hangulatot Bosworth érkezése töri meg, aki egy mankóval nehézkesen biceg be.

vlcsnap-2015-06-09-17h05m55s60.png

Csak kapkodtam a fejem, hogy én erre egyáltalán nem így emlékeztem. Mindenki áll, mint a cövek, mire a frissen szabadult elmeséli, hogyan törte el a bokáját a börtönben. A hallgatóság elszörnyedve néz, mire John elhajítja a maskarát, csak viccelt, kutya baja, és munkája is van, itt a Mutinynál. Donna erről semmit sem tudott, és csúnyán néz Cameronra, majd az udvaron meg is mondja, hogy nem ebben állapodtak meg, plusz Bosworth semmi értékeset nem tud nyújtani a cégük számára. Gordon elmegy az orrvérzésével az orvoshoz, ahol őszintén megmondja, hogy kólázni szokott. A doki lehordja, hogy ebbe bele is halhat, de Clark megnyugtatja, hogy ő nem hajlamos a függőségre. Otthon aztán nyílván a semmitől vág ilyen fejet.

vlcsnap-2015-06-09-17h53m47s53.png

Minden kütyüjét kipakolja, szögbe állítja, de csak nem jön az ihlet a munkához. Szerencsére a mágikus por kéznél van, így könnyebb megtanulni C-ben programozni. Vagy nem, így jobb tevékenység híján betárcsázza a Mutinyt, és felhívja Donnát. De nem jár sikerrel, Donna nincs beszélgetős kedvében, rárakja a telefont, a játékban meg hiába a Sexybeard usernév, a nyerésben nem segít. Donna és Cameron próbálnak seed moneyt gyűjteni, az előbbi egy rózsaszín kiskosztümben, az utóbbi a szokásos szerelésében. Mikor meglátják egymást, mind a ketten azon kezdenek el aggódni, hogy a másik biztosan jobb gardrób-döntést hozott, de még mielőtt eldönthetnék a kérdést, behívják őket.

vlcsnap-2015-06-09-18h09m37s147.png

Az ügyfél nincs nagyon lenyűgözve, egyrészt csupán két játékot termelt a Mutiny majdnem fél év alatt, azok is online futnak, és az USA lakosságának csupán 10%-a rendelkezik számítógéppel, 5% modemmel. Ilyen körülmények között kérdéses, hogy tud-e profitot hozni a biznisz. Donna elkezdené meggyőzni arról, hogy mire lennének képesek némi pénzzel, de az úriembert csak az érdekli, hogy van-e illetve terveznek-e gyereket, ami ugyebár elvonja őket a munkától. Cameronnál elszakad a cérna, és megmondja, hogy inkább közölje velük egyenesen, kapnak pénzt, vagy sem.

vlcsnap-2015-06-09-18h20m05s21.png

Joe – miután Sarával megbeszélte – elfogadja apósa állásajánlatát, és nagy reményekkel érkezik a toronyépülethez. A 23. emeltről aztán leküldik az alagsorba, ahol már várja is barátságos és pocakos felettese, hogy eligazítsa. A feladata lényegében dokumentumok optikai felismertetése, és kézzel való korrigálása, és ha jó kisfiú lesz, akkor használhatja majd a nagy gépet is, na de persze csak engedéllyel. Szegény Joe álla a padlót verdesi a döbbenettől. Gordon közben teljesen el van szállva, és megszállottan teszteli a Tank Battle-t, amiben egy hibát vett észre. Még Stant is áthívja, majd elküldi, hogy vegye fel a mellékelt családi képen szereplő lányait az iskolából. A kép mellé még egy kis pénzt is dob, hogy vegyen már nekik valami rágcsát – igazi mintaapuka. Stan csak hápogni tud.

vlcsnap-2015-06-09-18h27m40s233.png

Gordon beront a Mutinyhez, de Donna még nem ért vissza, így Yo-Yonak és Levnek mondja el, hogy az ágyúk random találják el egymást. Persze a két programozó ezt rég tudja, de Clark megoldást is kínál számukra, nem is rosszat. Azonban nem élvezheti sokáig a sikert, mert az iskolaigazgató telefonál, hogy valaki el akarta rabolni a gyerekeket, így Gordonnak távoznia kell, hogy tisztázza a félreértést. A srácok boldogan mosolyognak, a Donna felé való hallgatásuk pedig némi pizzával megvásárolható. John közben nem túl boldog, az ifjúság folyton csínyeket talál ki, és ő már túl öreg ehhez.

vlcsnap-2015-06-09-18h36m19s42.png

Donna és Cameron visszaérkezik a főhadiszállásra, de nincs nyugtuk, ugyanis valaki behackelte magát a rendszerükbe, letöltötte a Parallaxot, jobb grafikát tett rá, és elkezdte ingyen osztogatni a népnek. Lev gyorsan ellenőrzi, hogy a felhasználók között van-e, innen pedig már csak egy lépés a címét megtalálni. Cameron és Donna rögtön odamennek. Tomról gyorsan kiderül, hogy egy rendkívül okos fiatalember, aki meglehetősen jól ért a játékokhoz. Cameron nem tér magához, Donna meg csak azt hajtogatja, hogy ha még egyszer ilyet tesz, akkor leperlik a gatyáját is.

vlcsnap-2015-06-09-18h40m27s218.png

Lev felbontja John levelét, amit még a börtönből írt Cameronnak. Először mindenki nevet az előadásán, de aztán rájönnek, hogy mennyire ízléstelen, amit tesznek, de Lev nem hagyja abba. Ekkor sétál be a szerző, és utasítja, hogy ha már elkezdte, olvassa fel végig. Cameron is megérkezik, és dühödten zavarja szét őket, míg John fejlehajtva elsétál. Gordon ezalatt Stant győzködi, hogy legyen a partnere a következő projektjében, bármi is legyen az, de exkollégája már eldöntötte, hogy Kaliforniába megy. Még játszanának egy Tankot, de az rosszabb, mint volt, és ezt a Mutinynál is észreveszik. Valaki ugyanis ismét betört a rendszerbe, és átírta a programot, ami így egy csomó játékost ráenged egy telefonvonalra, míg ők a központban csak egy előfizetőt látnak.

vlcsnap-2015-06-09-18h44m52s45.png

És vajon ki tette ezt? Hát persze, hogy új barátunk, Tom. Cameron ismét meglátogatja, hogy megtudja, hogyan csinálta. A srác elmondja, majd felajánlja a segítségét. A lány erre támadásba lendül, hogy ha annyira szeretne velük dolgozni, miért nem böki ki végre. De emberünk hárít, hogy neki nem kell a munka, szereti amije van, a kioktatásból meg nem kér, ha kell az ajánlata, akkor csak szóljon Cameron. A lány nem vár, lecsap a lehetőségre. A Mutinynál bűntudatosan somfordál Donnához, hogy szerinte fel kellene venniük a srácot, de vele akart először beszélni.

vlcsnap-2015-06-09-19h05m12s216.png

Mindannyiunk kedvencének elég ránéznie Cameronra, hogy tudja, a lány már fel is vette Tomot. Megmondja neki, hogy vegyen le egy kicsit az ígért fizetésből, mert felhívta az ügyvédi irodát, ahol a srác dolgozik, és elmondta mi történt, ami mint kiderült, az utolsó csepp volt a pohárban, hogy kirúgják, és ezt Tom is tudja, így bele fog menni a kevesebb pénzbe. Azt azért hozzáteszi, hogy még egy ilyen, és az ő fizetését is másnak adhatja, mert le fog lépni. Cameron most mindent megígérne, annyira boldog, persze, hogy nem csinál többet ilyet.

vlcsnap-2015-06-09-19h13m42s195.png

Joe felhívja az első napja végén Sarát, és őszintén elmeséli, hogy mennyire megalázó munkát kapott. A lány válaszul beavatja, hogy az apja az ő exférje miatt bünteti most, mivel Peter belehúzta az üzletbe Jacobot, aki bízott benne, hiszen a veje volt, ezért sok pénzt vesztett. De máris felhívja, és megmondja neki, hogy nem teheti ezt. Joe meglepő módon megembereli magát, és meggyőzi jegyesét, hogy ne tegye, szeretne megmérettetni, és méltónak találtatni. Szeretlekkel búcsúznak, de utána MacMillan sokáig mered szomorúan a telefonra, de azért küld egy gofrisütőt az apósnak, egy köszönöm note-tal. Gordon Donna lábát masszírozza, és megbeszélik a nap eseményeit. Jó végre így látni őket, és Donna is őszintén beszámol, nem tereli le. Erre Gordonnak támad egy ötlete, hogy valahogyan mégis meg lehetne tudni, hogy hányan használják a Mutinyt, és el is rohan dolgozni.

vlcsnap-2015-06-09-19h20m48s100.png

Bos és Cameron az udvaron beszélgetnek, kiderül, hogy Cameron igazi neve Cathrine, és a Cameron az apjáé volt. Neki írt leveleket Vietnámba, ezért írta véletlenül így alá a Johnnak írt sorokat. Bosworth elmondja, hogy kívülállónak érzi magát, és időre van szüksége, nem tud most dolgozni. A lány őszintén elszomorodik ezt hallva, különösen, hogy John nem tudja mennyi időre van szüksége, mire összeszedi magát. Gordonnal zárunk, ahogy belemélyed a munkába, a kokaint pedig eldobja, nagy megkönnyebbülésemre.

vlcsnap-2015-06-09-19h26m54s188.png

Minden résznél leírom, hogy még mindig tetszik a sorozat. Joe-nál egyre inkább azt érzem, hogy kezd felébredni a szunnyadó régi énje, főleg amikor közli Jacobbal, hogy az olaj a múltról szól, és őt csak a jövő érdekli. Nyilvánvaló, hogy Gordon saját állításával ellentétben egy függő jellem, és a kokainról csak a munkamánia tudja lehozni, remélem, hogy talál valamiféle egészséges egyensúlyt. A show sztárja a szememben Donna, aki az első évados csókját leszámítva megőrizte az integritását miközben profi lett. Bár nincs benne az a vak tűz, mint a három másik főszereplőben, éppen ez menti meg attól, hogy ön- és közveszélyes legyen, ezért vele tudok a legjobban azonosulni. Az új szereplőről, Tomról, meg annyit, hogy borzasztó, hogy mennyire arrogáns, de közben valahol szimpatikus is. Ami biztos, hogy Cameronnak láthatóan egy bizonyos típus jön be. Immár nyilvánvaló, hogy a sorozat lényegében rebootot kapott, a karaktereket finomhangolták, és a súlypontokat is jelentősen áthelyezték. Ebben a részben a hardware-re is kisebb hangsúly került, bár Gordon kipakolt egy Atari 800-ast és egy Commodore 64-est (nyomtatóval!) – nyilvánvaló, hogy a Tom által dobált software fogalmakat akarják a figyelem középpontjába helyezni. Érdekes, hogy az első évadban Cameron volt a páratlan programozó zseni, most pedig teljesen mély vízbe kerül az élsimítással, a page-flip pufferezéssel, színközelítéssel – Tom szerint spagetti kódot írtak (azaz feleslegesen bonyolultat és rosszul strukturáltat), sőt még Gordon is rápirít a programozókra az időbélyegzőkkel. Jövő héten meglátjuk, hogy Gordon képes-e támogatni Donna-t álma megvalósításában, vagy annyira beleveti magát a Mutiny megmentésébe, hogy csak magára koncentrál.

 

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

,, 2015.06.13. 19:52:56

no. jól alakul. Egyedül Gordon miatt aggódom, a mogorva első évados Gordont jobban kedveltem, én is remélem, hogy ez a kokainfüggőség most lezárult, nem tesz jót a karakterének. Nem karakteridegen, mert egyértelmű volt eddig is, hogy mániákus, csak eddig ki tudta élni a melóban.
Várom azt is, hogy Joe mikor és mivel lép vissza a bizniszbe:)

,, 2015.06.13. 19:54:18

Amúgy jó képeket választasz, a 3. különösen üt:)

SuperLawyerGirl 2015.06.16. 22:04:56

@foxglove (F6): én nem szerettem a mogorva Gordont, mert nem illettek össze Donnával. Így látom, hogy mi lehetett régen a kettejük dinamikája, és tetszik. Joe egy kitörésre váró szunnyadó vulkán, akit én akkor szeretek a legjobban, amikor megállíthatatlan, az olyan szexi. A 3. képnél annyira nevettem, nagyon szórakoztató a beállt Gordon minden arcmozdulata, többször is újranéztem, hogy a legjobb pillanatot merevíthessem ki, de nehéz döntés volt. :D
süti beállítások módosítása