Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Bear Grylls: Sztárok a vadonban 1x06 - Deion Sanders

2015. június 09. 11:00 - Chat Géza

A Discovery sorozatában Bear Grylls ebben a szezonban utoljára visz magával egy celebet a vadonba, hogy a maga módján jól megszívassa, azaz megmutassa milyen úgy túrázni, hogy az ember maga tapossa ki a több száz méteres sziklafal oldalán araszolgatva a turistaösvényt.  Az utolsó szerencsés Deion Sanders, akinek a neve talán a 120yard blog masszív olvasótáborának mondhat valamit, de legyen elég annyi, hogy ő az amerikai foci Koplárovics Bélája. Deiont a méretéből adódóan nem kellene félteni, egy böszme, benga állat, de miután meggyónja a kamerába, hogy még az életben nem töltött egy éjszakát se a szabad ég alatt, de még úgy túrázni se nagyon volt, garantált pár kiborulás.

1.png

A túlélés helyszíne a festői Utah állam, mert itt egyszerre van sivatagi kopárság és hófödte hegycsúcsok egyaránt. Bear már érkezik is, hamar felkapja a csendben szotyolázó Deiont, majd felpakolja a helikopterre, aki remegve, magát többszörösen is odakötve a géphez álldogál a kilépőn, míg Bear jól elszórakozik azon, hogy Deion még Marty McFlay-nál is nyuszibb. Kedvenc desszantosunk egyelőre nem terrorizálja agyon a focistát, nem kell a helikopterből se lekommandóznia, se hátra szaltóval a vízbe ugrania, csak simán le kell mászni a kilépőről, mintha csak másnaposan folyna le szépen a fajansz oldaláról. Bear dob egy lájkot a pilótának, aki el is húz, mint a vadlibák. Ezzel meg is volnánk, gondolja magában Deion, aki azt hiszi, hogy ez volt a meló nehezebbik része. Most lesz világos számára, hogy még rengeteget kell baktatni.

2.png

Átpréselik magukat pár szúk szikla között, majd kisebb-nagyobb tócsához érnek, amiben elidőznek egy keveset, mire Bear közli, hogy amúgy ezekben kígyók szoktak hesszelni. Deionnak több se kell, rohan előre, taknyol is egyet és már a szárazföldön szentségel. Két kanyar után megpillantják a vacsorájukat is, egy kígyót. Deion 10 lépést hátrál, nehogy bármi gond történjen, míg Bear egy száraz faággal próbálja legyakni a mérges kígyót. A hegy hátán egy stábbal is túlélő desszantos elkéir Deion kését, mire az több méterről odahajítja, mintha csak a SuperBowl utáni BBQ-t megszakítva patkódobálást játszana a szomszéddal a kertben. A kígyó erre bepipul, Bear is kicsit leizzad, hogy ugyan nem várta, hogy átadás-átvételi szerződéssel lepapírozzák a kés "ide passzolását", de egy kézből kézbe metódust elbírt volna a dolog. Mindegy, a kígyó végül megmuredel, de Deion még így sem hajlandó közelebb menni, mire Bear egy kicsit megkergeti a sztyeppén a döglött kígyótetemmel a kezében. A dráma után jön a lelkizés: Deion mindent az anyjáért csinált, aki a belét is kidolgozta, de amióta az NFL-ben nyomja, azóta a mamának egy percet se kellett dolgoznia.

3.png

Az esti táborhely kijelölése előtt még le kell ereszkedni egy hasadékba. Bear egy darab kavicsra is ráköt egy kötelet, ha kell és simán bemagyarázza, hogy ez így már biztonságos.

"Hihetetlen ez a Pali, több kötele van, mint egy Cowboynak."

Kis nyegleóskodás után Deion is leszenvedi magát, tábort vernek, kígyót sütnek és kedélyesen csacsorásznak, majd ledőlnek.

"Bear hétszer fingott az éjjel. Hogy honnan tudom? Onnan hogy számoltam, mert ébren voltam."

Deionnak nem ez volt élete éjszakája, folyton kígyók, gyíkok, békák után kutatva kémlelte környéket a kis zseblámpájával. Ő baja, igazán sunyhatott volna egy keveset, mert most minden erejére szükség lesz, hogy felmásszon a hegy tetejére, ahol majd a helikopter felveszi őket.

4.png

5.png

Addig nincs is gond, amíg csak hegymenetben kell sétálni felfele, de amikor elérnek a részhez, ahol konkrétan a tátongó mélység fölött kellene egy kis körömpiszoknyi szélességű helyen oldalazva végig araszolni, ott Deion leblokkol és nem mozdul. Bear átvedlik egy Oravecz Nórába oltott millimos lifecoachba, de ez se segít, csak az, hogy Deion elkezd a maga kitalált, halandzsa nyelvén dumálni Istenhez, aki ezek szerint azt válaszolta a sok a habalaba-dzsabalamára, hogy: kellj föl és járj! Innen már végigimádkozza a túra hátralevő részét, amire nagy szükség is van, hisz egy 1,5 métert ugrani is kell majd, minden biztosíték nélkül, de kis remegés és bokalefosás után a görög mitológiákat kenterbe verő isteni közbenjárásnak, ismertebb nevén Deus ex machinának hála Deion átszökell, mint egy gazella, felmászik a csúcsra, onnan meg a helikopterre. Jó sztori, vége.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása