Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Trónok harca 5x08 - Rideghon (18+)

2015. június 02. 10:12 - sixx

Meereen

Dany ugyan a harci veremből kihozatta Ser Jorah-t, a titkos vírusgazda/hősszerelmes lovagot, és kistermetű kísérőjét, Tyriont, a nagyszájút, de ez egyelőre csak azt jelenti, hogy nem egy poros gladiátorarénában fejezik le őket, hanem mondjuk egy piramis belsejében. Jorah mondana valamit, de Dany úgy néz rá, hogy élő embert nem tudok mondani, beleértve a magyar politikai élet 99,99 százalékát, aki nem szarná össze magát tőle. Jorah elhallgat, jöhet Tyrion, téged miért ne fejezzelek le, ha tényleg az vagy, akinek mondod magad? Mert én két Lannistert is kinyírtam, mármint mutert és a fatert, és ez azért csak számít valamit. Ja, és akkor rögvest fogadjalak a szolgálatomba, kérdezi Dany enyhe félmosollyal, mire Tyrion műfelháborodik, hogyhogy, még csak most találkoztunk, korántsem biztos, hogy beállok hozzád.

Ez így folytatódik egy ideig, Tyrion elmeséli, mit tud Danyről, akin a fehér ruha alatt jól láthatóan egy melltartó feszül, ami nekem anakronisztikus, de gondolom, Emilia Clarke szerződésében kikötésként szerepel, Dany meg arról érdeklődik, hogy oszt? Ismered a sztorimat (jó, nem minden részletet, pl. Drogo hajnali nemi erőszakolását, a lószívevést meg a sárkánykeltetést kihagytad, de mindegy), és ettől most kezdjek hullámozni? Tyrion arca sem rezzen, nem, úrnőm, de uralkodni úgy, hogy nem ismered Westerost, nem fogsz tudni. Én meg ösmerem azt a vidéket. Hát, nekem meg nagy hadseregem van és nagy sárkányaim, szóval kussbavagy. Tyrion azzal zárja le ezt a részt, hogy na ja, de a pogrom és a politika csak az első két betűt tekintve illik össze.

screen_shot_2015-06-02_at_05_59_54.png

Jorah mindeközben alig mer levegőt venni, és most ő jön, mert Dany aszongya Tyrionnak, hogy jöhet az első tanácsod, mi legyen ezzel a palival, akinek azt ígértem, hogy lefejezem, ha még egyszer meglátom? Hát, ez egy kicsit elhamarkodott lenne, felség, ha minden bizalmasodat kinyírod, nem sok marad a végére. De az igaz, hogy Jorah nem állhat melletted, amikor bevonulsz majd Westerosba, bármennyire is megváltozott az évek alatt, és bármennyire is szerelmes beléd, mert az, ugye. Erre Danynek könnyes lesz a szeme, és aszongya, de hát nem vallotta be a bűnét, az meg nem megbocsátható. Na, akkor száműzöm Joraht MEGINT, remélem, ezúttal tartós lesz. Jorah elkullog, és a városkapu előtt sokat sejtetően nézegeti a kőemberek által megpocsíkolt alkarját. Hja, meg fogsz halni. (Ha ez a rész ennyire tömény lesz, sose végzek a hogyvolttal.)

Az epizód egyik csúcspontja jön, Tyrion és Dany kettesben tárgyal, Tyrion iszik, és amikor Dany kérdi, miért ölte meg a fatert, aszongya, hogy majd ha Dany úgy dönt, hogy nem fejezi le, és ha kap még sok bort, akkor elmondja, mert azon túlmutat a dolog, hogy nem jött ki az apjával. Dany úgy dönt, viszont a bort elveszi tőle, na hogy is van ez a dolog akkor? Tyrion inkább témát vált és óvatosan rámutat, hogy itt Meereenben, meg végig az öbölben Dany csak a köznép segítségével uralkodik, de nagyon okosan hozzámegy egyik gyűlölt ellenségéhez, ami előtt le a kalappal, viszont mindez Westerosban nem lesz elég, mert a nagy házak soha ne fogják támogatni. Dany erre azt mondja, hogy ezek a házak csak egy-egy küllő a kerékben, Tyrion meg bólint, azok, te meg ezt akarod megállítani. Dehogy, mondja Dany, össze akarom törni. Szóba kerül Varys is, aki még mindig Volantisban kóringyálhat, és Dany annyira nincs odáig érte, hiszen ki akarta nyíratni, és Jorah is az ő parancsára kémkedett utána, de Tyrion szerint ő az egyetlen ember, akiben megbízik - és az ilyen emberek jól jönnek ám a westerosi expedícióhoz. (A két színész, de különösen Peter Dinklage, ebben a jelenetben kivételesen jó.)

És ha azt tetszett volna hinni, hogy Jorah csak úgy elmegy a naplementébe és valahol a hegyekben válik kővé, hát kurvára nem, visszamegy a rabszolgakereskedőhöz, aki megvette a kalózoktól, és fizet érte, hogy Dany elé kerülhessen a nagy arénába. Hogy aztán ezzel mi a terve, azon felül, hogy megfertőzzön mindenkit a környezetében, nem tudom, de van egy olyan érzésem, hogy az íróknak sincs határozott elképzelése.

screen_shot_2015-06-02_at_07_29_16.png

Királyvár

Cersei kicsit leamortizálódik a Főveréb vendégszobájában, ahol inni is csak akkor kap(na) ha gyón, de de nem gyón, így elég hamar cserepesek lesznek azok a lefelé biggyedő ajkak. A ruháját lecserélték a Prison őszi-téli kollekciójára, a szappant hagyjuk, de a gerinc megmaradt, és úgy küldi el az anyjába az őt vízzel zsaroló apácát, hogy az kénytelen nevelő célzattal párszor szájba verni, tessék már gyónni, királynő kend, mert sose megyünk haza. Megdöglesz, sziszegi, majd üvölti Cersei, mert majd jön a fiam, és ellátja a bajod. Ugyanarról a Tommenről beszélünk, ugye?

Pár nappal(?) később Qyburn is meglátogatja a kissé leépült Cerseit, és ugyanazt mondja neki, mint az apáca, vallani kéne még a tárgyalás előtt, egyébként nem lesz kijutás. És Tommen, kérdezi Cersei, hol a fiam? Hát, toporog Qyburn, bezárkózott a szobájába és nem jön ki, még nekem sem nyit ajtót. Mondjuk ezt megértem, én sem engedném be a lakásba ezt a nyomorutat. Cersei nem gyón, inkább üvölt, a Qyburnt kísérő apáca meg szépen a földre önti a vizet. Cersei nem túl királynős mozdulattal elkezdi felnyalni.

screen_shot_2015-06-02_at_07_30_46.png

Braavos

Arya egy története mesél Jaqennek Lanáról, az osztrigaárusról, aki tök úgy néz ki, mint Arya, csak nem zsákruhába van, és a haját oldalt két, idétlen kis hajfonatba kötve hordja, és hát naphosszat osztrigát árul a kikötőben és figyel, mert az a dolga. Amikor a sztoriban téved egyet, Jaqen ráhúz egyet a pálcájával, de mintha mi sem történt volna, Arya gyorsan vált, és mesél tovább. Megkapja az első feladatát is: a kikötőben van egy faszi, rosszarcú gyökér, aki fogadásokat köt mindenféle hajóskapitányokra és azok tengerbe veszésére, de néha, amikor sokat bukik, nem fizet. Arya először csak négy, ipari mennyiségű ecettel leöntött osztrigát ad el neki, de legközelebb már az ecet helyett valami mérget kell rálocsolnia a portékára, mert az egyik átvágott a sokarcú istenhez fordult, és ilyenkor ez történik. Amint Arya kihúzza a lábát, Jaqenhez odalép a másik szolgálócsaj és kissé féltékenyen megjegyzi, hogy Arya kurvára nem áll készen a gyilkolásra. Jaqen vállat von, az istennek rohadtul mindegy.

Deres

Sansa végre kiszedi Theonból hogy az öccsei élnek és Hodoroznak valahol az országban, persze ez nem ment ilyen egyszerűen, de most a lélektani hadviselés minden lépését nem fogjuk booncolgatni, mert nem vagyok Dr. Csernus. Szóba jön az árulás is, mármint Theoné, a szerencsétlen annyira fél Ramsaytől, hogy nem merte nem elárulni Sansát, és még ideológiát is gyárt hozzá: azért pofázott, mert meg akarta menteni, hiszen Ramsay mindent tud, és nem akarta, hogy Sansának baja essék. Hát, a rendszeres erőszakolás az elég nagy baj, Theon, szóva ezen túl vagyunk már, de mesélj tovább, hallgatlak.

Ramsay és a fater hírt kap, hogy Stannis hatezer katonával készül az ostromra, ebből 3000-nek egyelőre még van lova, pillanat, csak 2994-nek, hat megfagyott, mire leírtam a mondatot. Roose csak a vállát vonogatja, oszt? A falak megerősítve, ha jön Stannis, fejjel megy neki, hajrá. Nekünk van kajánk fél évre előre, ha Stannis támad, vagy halálra fagy, vagy fellázadnak az emberei, vagy ez így mind egyben. Ramsaynek nem tetszik a terv, fater, te északi vagy, Stannis meg egy déli tapló, akit el kell taposni. Üssünk rajtuk, mondja. Roose szerint egy okos hadvezér nem adja fel az előnyét, és ebben, valljuk be, van valami. Mellesleg térdig érő hóban nem fogja kivezényelni ez embereket, mert minek. Ramsay nem az egész sereget kéri, csak húsz embert, akivel lecsaphat gerillában.

A Falon

Samu nincs még jól, de Szegfű két dugás között szakít egy kis időt arra is, hogy a sebeit nyalogassa helyette, szóval jól lesz. Megjön Oly, a legidegesítőbb kiskölyök evör, és Jon hogy- és holléte felől érdeklődik, közben úgy meregeti a szemét, mint akinek Batmankomplexusa van, és bosszút akar állni, amikor meg Samu aszongya, hogy nyugi, visszajön az, mert ilyen családból származik, Oly megkönnyebbül, mert ez egy pszichopata kis genyó/sérült lelkű kisgyerek, aki, ha összeáll Ser Alliserrel (márpedig össze fog, mert az meg egy hatalommániás gyökér), akkor még hogyismondjam, sok borsot törhet Jon orra alá.

screen_shot_2015-06-02_at_07_49_27.png

screen_shot_2015-06-02_at_07_49_43.png

Rideghon

Az epizód felénél vagyunk (tényleg, pont a felénél), és Jon most kerül elő Tormund és a kis szarka haverjai társaságában egy ladikban. Éppen egy hegyorom alatt, a sziklafal oltalmában felhúzott viskósor felé tart, ami előtt az amerikai hadseregben rendszeresített, ún. közelegatél-álcaruhát (pocokprémmel és műgyantából faragott, emberi csont-imitációval súlyosbított verizó) viselő szakállas népek várják igen savanyú/morcos arcot vágva. Jon is kibírja röhögés nélkül, itten a varjak halni szoktak ugye, nem parádézni. Az öbölben kurva sok hajót látunk, amiket ugye Stannistól kaptak (kösz, kommentelők) és végre a CGI is stimmol, asszem erre a részre tolták oda a költségvetés java részét, pedig ez még csak a nyolcas, a nagy hepajok mindig a 9.-ben szoktak lenni.

A helyi erők vezetője, a Csontkirály egy kicsit emberkedik, lebuzizza Havast és Tormundot, és hallani sem akar Jon ajánlatáról, sőt, gyilkolászást helyez kilátásba, mire Tormund nemes egyszerűséggel agyonveri, mert neki ne pofázzon már egy ilyen csontruhás rohadék, ugye. Tormund határozottan szimpatikus faszi, problémamegoldó képessége jóval fejlettebb, mint sok kollégámnak. A döntés: a vének/elöljárók tanácsa meghallgatja Havast, akinek nem tetszik, forduljon a Tormund vezette panaszkezelő osztályhoz, köszönjük.

A megbeszélésre egy nagyobb viskóban kerül sor, aminek a tetejét egy ponton kivágták, hogy egy óriás is beférjen, ez vicces. A sok szakállas faszi között jó látni egy nőt, a dán Birgitte Hjort Sørensent, a Borgen című sorozat szőke tévériporterét (tessék nézni, nagyon fasza sorozat, és nem a csaj miatt), aki egy Karsi nevű Vadat alakít, mellette áll egy rakás szakállas és pár emberevő Thenn, Havas meg elővezeti a dolgot, az van, hogy közeleg a tél, és azzal együtt a Mások, vagy mi az isten a magyar elnevezése a White Walkereknek, és ez nem jó, sőt. Mert ezeknek van zombihadseregük, és az pláne nem jó, szóval tessék szépen nekem hinni, eljönni a falhoz, azt kinyitjuk, átmentek, kaptok földet, letelepedtek és amikor jönnek a Mások, akkor harcoltok.

A Másokat nem lehet legyakni, mondja egy Thenn, és mindenki bólogat, ja, nem tudsz te semmit Havas Jon, az meg erre kicsit ideges lesz, anyátok picsáját, ez már nagyon szar poén volt az előző évadban is, tessék, obszidián, itt van egy zsákkal, ez viszi a Mások bőrét. És ezt honnan tudod, Varjúkirály, kérdezik gúnyosan, tán kinyírtál egyet? Nem, Samu volt az, a kövérkés haverom. Ez az a pont, ahol Havas elveszti a hallgatóságot, Tormund viszont vesz egy nagy levegőt, én hiszek neki, ez az egyetlen megoldás, gyertek velem, és meglátjátok, jó lesz. Pár szakállas, az óriás és a csaj odaáll mellé, a Thennek viszont nem, ők inkább embert ennének, és coki Havas.

Az evakuáció elkezdődik, telnek szépen a ladikok, és amikor Karsi éppen a gyerekeit pakolja be az egyikbe, az ember rosszat sejt, hiszen ha egy vészhelyzetben levő nőt a gyerekével mutogatják sokat, akkor az olyan, mint a fronton harcoló katonának a kezében a kedvese fotója, csak pillanatok kérdése, hogy bekapjon egy skulót. És mintha csak engem akarnának igazolni az alkotók, elkezdődik az a mayhem, amihez foghatót még ebben a sorozatban nem láttam, meg úgy amúgy nem sok helyen: egy nagy hóförgeteg érkezik a viskókat körülvevő falon túl, és a hóból előjönnek a zombik, azok a holtak, akiket a Mások keltenek életre, kék lesz a szemük, és még akkor is mennek előre, amikor már csak csontvázak. És kibaszott sokan jönnek, olyan frankón megcsinálva, hogy csak na.

A Thenn vezér hoz egy nehéz döntést és bezáratja a kapukat, ezzel nem sok jót téve saját magával, mert a kint rekedt Vadak automatikusan zombik lesznek, amint meghalnak és feltámadnak, és kész, fel van találva a folyamatos utánpótláshadsereg. A zombik nekiesnek a kerítésnek és átrágják magukat rajta, ez egy ideig csak idegesítő, de utána már nem vicces, mert a kerítés megadja magát, és megindul a betörés, elszabadul a pokol, olyan mészárlás kezdődik, hogy ihaj. Erről írni minek, ill. nem lehet nagyon, mutatunk képeket inkább.

A harc közben minidrámák is vannak:

  • a nép menekül a ladikokhoz, nők, gyerekek, öregek le vannak szarva,
  • az óriás hátán fürtökben lógnak a zombik, de lesepri őket, és egy csomót el is tapos,
  • kurva sok zombi van és nagyon gyorsak,
  • Havas, Tormund és a Thenn vezér a legény a gáton, azt is kitalálják, hogy a kerítésen ütött rést egy talicskával tömjék el,
  • egy Más is bejut, akit ugyebár hiába ütnek mindenféle eszközzel, lepereg róla,
  • Havas megy az obszidián hegyekért, összecsap a Mással, de szív, a kardját elejti, a Más hajigálja, mint egy rongybabát,
  • aztán Havas odakint felkapja a karját, ami valíriai acél,
  • ÉS KINYÍRJA A MÁST, MERT OBSZIDIÁN IS VAN A KARDBAN A VALÍRIAI ACÉL VISZI A MÁSBŐRT, HELLÓ,
  • Karsi nagyon keményen harcol, de amikor zombigyerekek jelennek meg előtte, akkor feladja és hagyja, hogy megöljék - gyereket nem öl,
  • még több zombi jön: a hegygerincen, halott lovakon ülő Mások utasítására leugranak, meghalnak(?), felpattannak, rohannak,
  • bukó a csata, menekülni kell.

És a végén Havasék ladikba szállnak, az óriás meg belesétál a tengerbe és úgy megy az egyik hajóhoz, a parton meg megjelenik egy Más, a fején koronaszerű kinövésekkel, ő, kérem szépen az Éjjeli király vagy mi, aki annak idején a Falon volt parancsnok sorban a 13., azaz kurva régen, (Havas a 998.) de szerelmes lett egy Más csajba, és lelépett vele, de ez most mindegy, a lényeg, hogy szépen kilépked a partra, egy szót nem szól, csak felemeli a karját lassan, mire az összes hulla feltámad, köztük Karsi is, kék szemmel, zombiként, bazdmeg, és Havas a ladikból nézi az erődemonstrációt, és tudja, hogy Westeros kibaszott nagy bajban van. Irány a Fal, menteni a menthetőt.

Címkék: 18+ trónok harca
433 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Fred Edison 2015.06.03. 15:10:17

@WmWinters: Jó de ez így is durva volt. Gondolj bele, hogy ha nem csak halljuk hogy több ezer ember sikoltozik, majd pár másodperc alatt elcsendesedik, hanem mutatják is, akkor milyen villámgyors mészárlást láttunk volna.Pár pillanat alatt szó szerint eltűnt egy kisebb stadionnyi ember. Akik ilyen gyorsan gyilkolnak, azok ha egyesével jönnek is szinte ellenállhatatlanok, kb. egy csíkot kellene belőlük látni.

WmWinters 2015.06.03. 15:13:42

@Dr. Fred Edison: Persze értem mire gondolsz, de szerintem egy stadionnyi ember nem volt kinn. :D Viszont azt aláírom h mutathattak volna belőle vmit ... amit mondjuk megint nem értek, h a kapun dörömböltek és lenn lehetett látni asszem az árnyékot, mikor "zombisodtak" akkor meg semmi nem volt ott mikor a Magnar kinézett ... Fura volt az a jelenet az biztos .. :D

WmWinters 2015.06.03. 15:20:03

@Dr. Fred Edison: nam ost megnéztem újra, tényleg k.va sok ember volt ott, de nem mind a kapu előtt úgyhogy szép fokozatosak lehettek :DDD

vastyúk is .. 2015.06.03. 17:51:38

@Dr. Fred Edison: azért kell a hóvihar, mert a zombik abban mozgékonyabbak. Valszeg erősebben tudják őket uralni a Mások, ha hideg van, és sötétség. Mert az alatt a hóvihar alatt sötétség van. És igen, az hogy ilyen gyorsan végeznek a kint rekedtekkel sajnos nem túlzás.

vastyúk is .. 2015.06.03. 17:53:55

@WmWinters: a lokális hóvihar miatt nem látszódott semmi szerintem. De mekkora egy pszichológiai hadviselés már ez. Teljesen beszaratja a még élő védőket.

Bicepsz Elek77 2015.06.03. 18:00:09

@milyen feri....: Karl ivott a koponyajabol.
A kiralyukon kivul mindegyik WWk egy prototipus, ahogy lattam.
Igazandibol kiralyt sem valasztanak, mert a kiralyon kivul egynek sincsen.onallo akarata max. affele jeg terminatorok
.@Cérnahuszár: A sorozatban Davos Kings Landingban tette ki.
A nepeknek nem volt fegyveruk a zombik es a masok ellen(obszidian es tuz).

WmWinters 2015.06.03. 18:15:13

@vastyúk is ..: Jaja egyet értek, nagyon kemény volt és szerintem teljesen átjött a képernyőn az arcokra kiült félelem. Nagyon jól megvolt csinálva!

agnesko 2015.06.03. 18:33:31

Szerintem elég sok minden utal arra, hogy a Mások ellen a sárkányok lesznek a megoldás. Az obszidián másik neve sárkányüveg. A Valyriai acélt sárkánytűzben edzették. Szóval, szerintem Dany-nek a legégetőbb problémája nem a Vastrón megszerzése lesz első körben...

vastyúk is .. 2015.06.03. 22:30:50

@agnesko: jah, csak az a vicc, hogy Dany azt sem tudja, hogy vannak Mások.

Balfars 2015.06.04. 08:34:48

A hófelhő + még spórolást is jelentett a CGI büdzsében az azt követő akcióorgiára.

Dany sárkányait és Dany állattrenírozói sikereit elnézve az a mentés úgy fog kinézni, hogy a sárkányok kedvük szerint gyújtogatnak mindenfelé és véletlenül pár más meg zombi is belekerül a szórásba. :)

agnesko 2015.06.04. 08:47:56

@vastyúk is ..: Gondolom, ha fél Westeros befagy, annak már messzebbre is elér a híre. :D

sipi119 2015.06.04. 13:15:03

amúgy a hófelhő valami olyasmi lehetett mint a II. éved végén amikor megjöttek

www.youtube.com/watch?v=bT7RkRK6qkk

emlékszem h szabályosan kirázott a hideg amikor a harmadszor megfújták a kürtöt :D

Duke Silver 2015.06.04. 13:29:02

@vastyúk is ..: Tyrion viszont volt a falon, találkozott Mormonttal is, amikor embert kértek, akkor ha jól emlékszem ő reagált egyedül komolyan a levélre, mindenki más csak röhögött a kistanácsban. Hátha ő mesél Dannynek is.

vastyúk is .. 2015.06.04. 13:42:53

@agnesko: @Duke Silver: Persze-persze. Csak nem szeretek Danyre, mint megmentőre gondolni. Mentse meg valaki olyan a világot, aki az eleje óta komolyan vette a fenyegetés, és nem azért megy, mert így jó pontokat szerezhet a trónigényéhez. Danynek már most akkora arca van, hogy alig bírná el egy sárkány, akkor mi lenne, ha még "megmentené" a világot?! Remélem ő csak egy másodhegedűs lesz.

vastyúk is .. 2015.06.04. 13:47:08

@sipi119: hát azóta sem értem, hogy Samu hogy maradhatott életben abba a jelenetben. :D hihihihiihi

vastyúk is .. 2015.06.04. 13:55:59

@Balfars: Egyébként azon beszartam, mikor a jurtában látták Jonék közeledni a Mást, és elaludt a tűz körülötte. nem tudom, hogy ezt a trükköt képesek-e eljátszani a random szűnyegbombázó sárkányokkal is, de az biztos, hogy Melisandre arcát megnéztem volna, ahogy az Istene épp veszít.

agnesko 2015.06.04. 16:21:32

@vastyúk is ..: Végül is, nem Dany kell, csak a sárkányok. :D Bár, ez nem olyan egyszerű elszedni tőle őket, ezt már az egyszeri kopasz rabszolga-kereskedő is belátta, pedig akkor még kisebbek voltak a sárkányok.
Melisandre meg a sárkányok tüze is mágikus, nem? Szerintem azért azt a Mások sem oltják el olyan könnyen.

Duke Silver 2015.06.04. 17:08:08

@vastyúk is ..: Danny Tyrion megjelenése által nézhetővé vált... hátha Tyrion munkába állásával meg uralkodásra alkalmassá fog :)

nota19 2015.06.04. 19:08:43

@vastyúk is ..: hát én sem szeretném Danyt megmentőnek, nemcsak az arca hatalmas, de a tettei is teljes alkalmatlanságot árulnak el. Elküldi azt az embert, aki a tanácsaival segítette, megmentette az életét, nélküle lehet, hogy a Hegyek Anyjánál fonná a gyapjút : ) Persze elárulta, igen, nem is vallotta be, ez tényleg csúnya dolog volt. De ha a mérleg két serpenyőjét nézzük, több a pozitív, mint a negatív momentum Jorah-val kapcsolatban. Már akkor amikor elzavarta nálam leírta magát, előtte is valamennyire, de itt végleg.
Csak attól félek, hogy Dany megkerülhetetlen lesz egyrészt a sárkányai miatt, másrészt mert Targaryen.

Dekatlon 2015.06.04. 20:44:02

@vastyúk is ..: Azért a Melisandre féle tűz gondolom táposabb, mint a sima szalonnasütő típusú...

vastyúk is .. 2015.06.04. 20:56:00

@Dekatlon: hihihihihihi. oké, de azért mégis ilyesztő volt, ahogy kialudt a szalonnasütős tűz. Remélem a vörös rébék villant majd valami Másölést. :D

@nota19: @agnesko: Jaja. Dany megkerülhetetlen a sárkányai miatt a francba is. :D Persze biztos vagyok benne, hogy a sárkánytűz kicsit felsérti majd a Másokat és leolvaszt belőlük egy darabkát, de kíváncsi vagyok, hogy ők még mit tartogatnak a tarsolyukban, hogy van-e ellenszerük a sárkánytűzre meg persze Melisandre-ra.

@Duke Silver: Jó, de akkor uralkodjon inkább Tyrion, Dany meg menjen fizetetlen szabadságra ;) hihihihihihi

agnesko 2015.06.04. 21:15:19

@vastyúk is ..: Nekem nagy kedvencem volt amúgy még Dany az első évadban, tök érdekes volt, ahogy ijedt kislányból nővé érik, aztán ráébred a saját erejére, de aztán nagyon ellaposodott a karaktere, meg teszetosza lett. Értem én, hogy bele kell jönnie a királynősködésbe, de nem lehetne ezt valahogy érdekesebben megoldani? A másik meg: elvileg a sárkányok a gyermekei. Na most, basszus, az ember, ha rossz a gyereke, bezárja egy sötét pincébe?! Ezzel biztos megszeretteti magát velük, és kezelhetőbbé válnak. Ha nem megy a királynősködés, meg a sárkány idomítás egyszerre, akkor inkább idomítson sárkányt, mert így nem sok hasznukat veszi majd. (Vagy, vegye ki dvd-n az Így neveld a sárkányodat :D )

nota19 2015.06.04. 21:34:52

@agnesko: szerintem Danynek fogalma sincs, és nem is volt soha, hogy mit kellene kezdenie a sárkányokkal. Csak úgy lettek egyszercsak, még arra is menet közben jött rá, hogy csak sült húst esznek (hehe). Gőze sincs mit kezdjen velük még most sem. Talán Tyrion tud valamit segíteni, hiszen ő rengeteget olvasott a sárkányokról. Igazából nem derült ki, hogy a régi sárkányurak hogyan irányították a sárkányaikat. Mágiával, a pokolkürttel, vargolással, vagy mivel? Valahogyan csak irányították őket Aegonék, amikor letarolták Westerost.

sipi119 2015.06.04. 22:13:58

@vastyúk is ..: amúgy ez is sokszor előkerült h mivan ha a Mások valójában jó arcok. könyveket olvasva ezt nem hiszem, de pl érdekes h ugye Sam-et életben hagyták abban a jelenetben, és most kb ugyanaz volt Jonnal, simán kinyírhatták volna ott azon a szaros csónakon, és megint csak nézték

ő + Sam kb a két leghűségesebb Varjú -- nem tudom
de sztem Jon előbb utóbb vhogy máglyára kerül és ott majd kiderül vmi (ez az én teóriám)

vastyúk is .. 2015.06.04. 22:30:42

@agnesko: HIhihihihihi. Igen, valószínűleg még idomított kutyát sem látott, hogy semmi ötlete sincs, hogy egy sárkányt hogy lehetne lábhoz szoktatni. Szerintem Hablaty módszerét Dany túl melósnak találná. hihihihihihi

@sipi119: Húúú, érdekes, amit írsz, ha egyszer bekövetkezne, rágódjunk majd rajta :D

Wyrfarkas 2015.06.04. 22:32:00

Elgondolkodtam kicsit.Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Cersei Braavosba küldte az öreg Tyrellt,Ser Merynt kíséretében,aki bizony rajta van Arya "listáján".Lehetséges egy Ary vs.Merynt fight?

vastyúk is .. 2015.06.04. 22:47:06

@Wyrfarkas: Hogy a viharba ne. Nagyon gyanús, ha két kebelbarát egy szigetállamba kerül találkoznak. Bár ki tudja, ment már el Pod és Brienne mellett Kisujj szekere Sansástól. Persze végül találkoztak a fogadóban.. Az ötlet nem rossz a következő két részből pedig biztosan ki fog derülni, hogy beigazolódik-e. Legalábbis reménykedjünk benne, hogy Mace Tyrell valahogy elvergődik a bankig.

Aszusz 2015.06.04. 22:49:17

@vastyúk is ..: Lehet, hogy Jon Snow nem véletlenül ment tanulmányútra Hablatyékhoz? :)

Wyrfarkas 2015.06.04. 23:03:18

@vastyúk is ..:
erre számítok(titkon)én is,csak hát Cerseit ismerve nem biztos,hogy azért küldte vele Merynt,hogy nyugodt útja legyen.....

vastyúk is .. 2015.06.04. 23:06:32

@Aszusz: hihihihi. hát persze hogy nem. Először is, a forgatókönyvíró küldte, másodszor meg sokat tanult, és nulla aranysárkányába került. Jó persze hideg volt időnként, de összejött neki egy barlangfürdőzés is all inclusive, happy ending, rájött hogy léteznek wargok. Szóval akárhogy is, Havas Janinak már lenne fogalma, hogyan is szoktasson lábhoz egy sárkányt. Végül is van háziasított farkasa is. Persze még nem próbálta ki, hogy a wargolás menne-e neki is. A lényeg; kimondottan kifizetődő kis tanulmányút volt északra menni :D

vastyúk is .. 2015.06.04. 23:11:12

@Wyrfarkas: Igaz. Amit leművelt Cersei a többi Tyrell vezetéknevű emberrel Királyvárban, tesze-tosza Mace bácsi sem számíthat sokra. A Feketevízi-csatában is meg volt bízva egy királyi testőr egy Kistanáncs tag meggyilkolásával, de Tyrion szerencséjére ott volt pont Pod. Szóval akár az is lehet, hogy Cersei terminálni akarja az öreget, de csak persze miután kialkudott valami hosszabb futamidőt a bankároknál.

Wyrfarkas 2015.06.04. 23:18:35

@vastyúk is ..:
Az eddigi évadokat tekintve,én a következő(9.)részt várom a tetőpontnak.A 10."csak"valami levezető epizód lesz/lehet.

vastyúk is .. 2015.06.04. 23:24:18

@Wyrfarkas: Érdekes, én most nem várok akkora tetőpontot a kilencedik részben. Valahogy az az érzésem, hogy a bazzzzmegolást a 10. részre kell tartogassam. DE persze lehet, hogy tévedek. Ez csak ilyen tippféle. Valószínűleg csak azért leszek annyira rosszul, hogy megint várnom kell áprilisig :D

WmWinters 2015.06.04. 23:26:34

Szerintem ez h Samu életben maradt kicsit hajaz a könyves menekülésükhöz ... Mert a könyvben akkor öl meg egy WWt mikor lemarad a "tűzgyűrűtől" a sorozatban viszont amikor Szegfűvel van akkor öli meg -asszem- és gondolom amiatt mert a könyvben is láttak egy csomó félholtat -valaki javítson ki, rég olvastam azt a részt ...- lehet h e miatt, aztán fogalmam sincs :D Lehet megsajnálta a WW h "Szegény dagadt fekete ruhás gombóc, ejjj, ne bömbölj megmarad az életed :D"

WmWinters 2015.06.04. 23:28:48

@vastyúk is ..: én is így vagyok vele ... és az se nyugtat h Martin még nem tervezi kiadni a 6. könyvet ... :DDD
Am tuti olyan lesz a 10. rész amit mondtál, végig b+ és mellé fel leszel spannolva 1 évig h adják már ki! :D

kisPocok 2015.06.04. 23:36:02

@Wyrfarkas: viszont ha lesz harc ott, akkor a Tyrell dédimama milyen levelet kapott fekete pecséttel 1-2 résszel ezelőtt? Ezek szerint nem Mace halálát hozták neki? Kiderült már valami a levéllel kapcsolatban?

vastyúk is .. 2015.06.04. 23:36:39

@WmWinters: hihihihihi. a Mások meg a kegyelem. Hát nem tudom. Mondjuk úgy inkább hogy ez egy aprócskának tűnő változtatás. Egyébként kábé jól emlékszel - nekem is ilyesmi rémlik. Akárhogy is legyen, kivárjuk!! ;)

kisPocok 2015.06.04. 23:43:32

@vastyúk is ..: tőled is kérdezem: Tyrell nagyi fekete pecsétes levelet kapott pár résszel ezelőtt. Mi lehetett benne?

vastyúk is .. 2015.06.04. 23:45:23

@kisPocok: A fekete pecséten egy poszáta volt, ami Kisujj címerállata. Szóval Kisujj üzent a néninek. Ezt támasztja alá az is, hogy a következő snittben kábé már Kisujj feltúrt bordélyában beszélgettek arról, hogyan kéne kibaszni Cersei-el.

Wyrfarkas 2015.06.04. 23:52:17

Ja,és még valami.A Töviskirálynő és Kisujj milyen ajándékra gondolt?

WmWinters 2015.06.04. 23:52:41

@vastyúk is ..: Nem tom ez már ilyen késő esti gondolat volt :DD
Megelőztél a pecsétes válasszal .. :D

WmWinters 2015.06.05. 00:11:05

@Wyrfarkas: mmint arra gondolsz h Kisujjnak van egy ajándéka a nyanyának ? "Egy jóképű fiatalember?"

vastyúk is .. 2015.06.05. 00:17:49

@Wyrfarkas: Hát szerintem Kisujj az alkalmazottját ajándékozta (Olivart- aki vallott a Tyrellek ellen) Cerseinek, és a Töviskirálynőnek pedig Lanselt testvért, vagyis inkább azt az információt, hogy a Főveréb közelében van egy szintén vallásos fanatikus, aki tud ezt-azt Cerseiről, szóval legyen csak türelemmel a Töviskirálynő. és hát csak a rész végéig kellett várnia. Legalábbis szerintem

Aszusz 2015.06.05. 00:20:17

@vastyúk is ..: (Én tanulmányút alatt inkább arra gondoltam, hogy Kit Harington szerepelt az Így neveld a sárkányodat 2-ben. Ő Eret fia Eret, és még sárkánya is lesz a végére :) )

Wyrfarkas 2015.06.05. 00:27:21

@vastyúk is ..:
tényleg így volt,köszönöm a mindig gyors,és szuper válaszaidat.

vastyúk is .. 2015.06.05. 00:34:24

@Wyrfarkas: A Lány megteszi, amit lehet. ;)

Cérnahuszár 2015.06.05. 08:42:51

@WmWinters: már én is gondolkodtam miért marad időnként életben valaki a másokkal való tali után, ez random náluk vagy sem? Arra jutottam hogy aki nem rohan el, megáll és csak néz, annak van némi esélye.
De lehet hogy aurát látnak, és a bekrémelteket hagyják a fenébe mert úgy sem veszélyesek.

Dekatlon 2015.06.05. 10:21:42

@Cérnahuszár: Szerintem sima statisztikai hiba. Ha nyugton vagy (mert betojtál, elájultál, vagy te vagy a rejtőzködő Rambo) egyszerűen nem vesznek észre.

vastyúk is .. 2015.06.05. 10:45:44

@Aszusz: jaaaaa, Na ez a poén nem esett le. Bocsesz. hihihihihihi

Gyula_80 2015.06.05. 13:44:57

@sipi119: Megégette a kezét a lámpával még az első évadban.

sipi119 2015.06.05. 14:40:14

@Gyula_80: nemá tényleg? az viszont borítja az én elméletemet .. :(
melyik részben volt az, esetleg emlékszel? visszanézem

Gyula_80 2015.06.05. 14:53:02

Itten e: www.youtube.com/watch?v=M2TlSM-2SyI&noredirect=1
De attól még ne boruljon az elméleted, elvégre Visszeres is csak ideig-óráig viselte jól az aranykoronát...

nota19 2015.06.05. 15:45:42

A Targaryenek NEM TŰZÁLLÓAK ! Egyik se az, Dany sem. Az első évadban a vérmágiának köszönhette, hogy nem sült meg, egyszeri és megismételhetetlen volt. Sok Targaryent feljegyeztek akik a tűz által haltak meg, pl. az a fószer, a nevére már nem emlékszem, aki futótüzet ivott, vagy aki ki akarta kelteni a sárkánytojásokat, és ennek következtében leégett a Nyárodunak nevezett vár?, birtok?, vagy valami. Olyan sárkánylovas is volt akinek a fél oldala belesült a páncéljába, a nagy harci hevület közepette.

Gyula_80 2015.06.05. 15:51:10

@nota19: Részben egyetértek, abban azonban nem, hogy egyszeri ésmegismételhetetlen alkalom volt. Dany legalább háromszor bizonyította, hogy jól bírja a hőt, egyszer a legelső epizódban, amikor pucéran belesétál a forró vízbe, másodszor amikor kiveszi a tojásokat a tűzből, és neki semmi baja nem lesz, a szolgálólánynak viszont pikkelyes lesz a tenyere, és harmadszor van az, amit te is említettél.

sipi119 2015.06.05. 16:20:09

@nota19: meg amikor Viserys meghal, akkor mondja Dany h nem volt sárkány, mert a tűz nem öli meg a sárkányt (de akkor most Dany hőálló, Viserys meg nem?)

www.youtube.com/watch?v=5M-ROiCBh-s&t=4m40s

nota19 2015.06.05. 16:22:17

@Gyula_80: jól bírja a hőt, sokkal jobban mint egy egyszeri halandó ez rendben van, de nem tűzálló. Nem tudom, hogy könyves utalások érdekelnek-e, nem akarok spoilerezni, de van olyan jelenet, amiből egyértelműen kiderül, hogy nem tűzálló. Remélem a sorozatba is bekerül.

nota19 2015.06.05. 16:26:25

@sipi119: Dany kb. semmit nem tudott a családjáról, csak amit a defektes Viserys mondott neki. Az a mondat nagyon jól hangzott, de vajon mi az értelme? Szerintem igazából semmi. Viserys is telivér Targ volt, ebben senki sem kételkedik, így eleve az, ahogyan végezte, cáfolja a tűzálló teóriát. Nem volt igazi sárkány- ez igaz, de más szempontból.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2015.06.05. 18:23:34

@vastyúk is ..: pont Meryn igyekezett eltenni Tyriont Blackwaternél.
+1 Arya vs. Meryn találkozásra Braavosban: bár ha Arya okosan tanult eddig, Merynt meg fogja lépni és csak haldoklásakor fedi fel magát.

William Hunter 2015.06.05. 18:35:32

Tetszik, hogy Richard Brake-et választották a Night's King szerepre. Bár a "sorozatgyilkos" fizimiskájából semmi nem látszik, azért a magas, szikár alakja szerintem illik a karakterhez.
(Érdekesség: A Batman Begins-ben ő gyilkolja meg Bruce Wayne szüleit).
www.imdb.com/name/nm0104114/?ref_=nmbio_bio_nm

Rubiusz 2015.06.05. 20:06:37

@adamskij: Ser Mandon Moore próbálta kinyírni az Imp-et, akit aztán Pod megölt. ezzel szemben Meryn még vígan éldegél

Duke Silver 2015.06.05. 20:45:06

@adamskij: Meryn az volt, aki kardlappal püfölte Sansát Joffrey parancsára.

,, 2015.06.05. 20:46:03

@Wyrfarkas: tetszik a neved:) Ser Wyrfarkas:)

Duke Silver 2015.06.05. 20:46:24

@vastyúk is ..: nem tudok azonosulni Cersei karakterével (nem is baj), de én MAce Tyrrelt nem bántanám. Az egyetlen a családból, akivel nincs gebasz, mert ostoba és lojális + pénzt is ad. Elküldeni is azért küldte el valszeg, h a többiekre rácápázhasson

Dekatlon 2015.06.05. 21:22:43

@Duke Silver: ez mellett szólnak érvek, de akkor miért azzal a hóhér testőrrel küldte el, mikozben jelentőségteljesen ránézett...
Aztán amikor a vénember mejegyezte, hogy egyre kevesebben vannak a kistanácsban, az is értelmezhető egy gyilkosság miatti rosszallásnak, amire Cercei válasza az volt, hogy de még mindig nem elég kevesen. Ami meg értelmezhető,egy kuss, vagy te is megdöglessz, fenyegetésnek.

vastyúk is .. 2015.06.05. 21:26:25

@Duke Silver: persze-persze. én sem bántanám, csak azt mondtam, hogy Cersei-nek megfordulhatott esetleg a fejében. Ki tudja.

Duke Silver 2015.06.05. 22:17:06

@Dekatlon: @vastyúk is ..: azért egy nagy ház fejét ilyen nyíltan... végül is Cersei azt hiszi,h ő mindent megúszhat.

Ettől függetlenül én őt nem bántanám. Irányítható. Nem egy Ned Stark vagy egy Tyrion :D

vastyúk is .. 2015.06.05. 22:40:23

@Duke Silver: hát ez épp nem nyílt. Hosszú tengeri úton egy viharban bárki beleeshet a vízbe. ;)

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2015.06.06. 00:04:29

@Rubiusz: @Duke Silver: én kérek elnézést, ezt elnéztem.

Mace Tyrellnek szerintem nem esik baja, ez az Iron Banknek biztos nem érdeke - és Cerseinek /Lannistereknek sem.

Bicepsz Elek77 2015.06.06. 00:33:13

@Duke Silver: Szerintem az o karakteret nagyon elb..tak a filmben. Amugy meg ajtonyitogato szolgara(statisztara) sem tellett??? Randyl Tarlynak minimum ott kellene ulnie a tanacsban. Meg 3 karaktert beletenni nem lett volna nagy kiadas(par kezdo szinesz ingyen is megcsinalta volna es makogtak.volna 3 mondatot). Epp az ilyen kis dolgok miatt nem eri el a 3~as es 4~es sorozat
szinvonalat.
Az Iron Bank meg futhat a penze utan, mintha csak devizahitelre adta volna..
Mandon Moore meg nev szerint csak a konyvben van emlitve. Bar az, hogy Eyre~bol valo megmagyarazhatja, hogy ki volt a megbizo...

Wyrfarkas 2015.06.06. 10:56:47

@foxglove (F6):
nagyon köszönöm,am.egy debreceni zenekar neve,de ide is passzol :-)

Wyrfarkas 2015.06.06. 11:03:56

@Dekatlon:
én azért bízom benne,h eljutnak Braavosba,összejön a "randi",és Arya törleszthet,törölhet egy nevet a listáról. Márcsak Syrio Forel miatt is.

nota19 2015.06.06. 11:55:05

@Bicepsz Elek77: hogy érted, hogy elb..tk? Mace Tyrell a könyvben is ugyanilyen teszetosza szerencsétlen volt. Aki a családból igazán ér valamit az Lady Olenna. Persze a könyvben népesebb a család, Garlan, Willas, stb. de egyiknek sincs igazán jelentősebb szerepe Lorasnál. Garlan együtt érez Sansával, Willast, pedig nem is látjuk, csak említik.

Balfars 2015.06.06. 20:06:22

Tyrell apu szerintem se lett tökéletes. Ok, egy mamlasz mindkét helyen, de a könyvben legalább 2-3 dologban irányítja a házukat. A Lannister szövetség tekintetében mindenképp és a Margery mint királyné témakör is eléggé az ő erőltetése. Itt meg csak sodródik az árral végig. Így elég furán jön ki, ez a szövetség is. Mert ha ő nem tolta ezt a szekeret mint családfő akkor Loras rövid életű bosszúhadjárata+Margery indíttatása a királynői címért nem tudja ellensúlyozni Lady Olennaát aki kb. a legelső jelentében megmondta, hogy részéről ez a Lannisteres, királyvári játék nagyon nem pálya.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2015.06.07. 08:36:33

@Balfars: pontosan, elkelt volna egyszer már egy Tyrell családi vacsora jelenet, ahol több belső kapocs és feszültség kiderül erről a házról. sajnos ez a hajó már elúszott, így most az Iron Bankkel tárgyalás lesz az első alkalom a sorozatban, amikor Mace Tyrell önállóan dönthet.
Randyll Tarlyra meg szükség lenne, talán a legerősebb Tyrell-csatlós.

,, 2015.06.07. 21:11:46

@Wyrfarkas: jó választás volt:)
nemsokára jön az új rész:)

Bicepsz Elek77 2015.06.07. 22:57:11

@nota19: csak egyszeru gondolkodasu(atverheto), de kozel sem teszetosza(ajtonyito, tolllvivo csicskas), akinek egy onallo gondolata sincs. Manipulalni sem egyszeru. Annyiban sikertelen, hogy ugye, hogy Storm's End~et (most s)nem tudja bevenni, de az affele bevehetetlen erod amugy is.
Na de nem az elteressel van a baj, hanem azzal, hogy emiatt elegge igenytelenek es osszecsapottak lettek ezek a jelenetek.
Nem Garlan es Willas lenne a fontos, hanem az, hogy a Tyrellek a tanacsban fontos szerepet toltottek be(a hadiflotta parancsnoksaga pl.), es Cersei ugyesen tavolitotta el oket, mielott Margareyt elkezdte volna tamadni. Persze Olena az esz, Joffrey megmergezesenek a tervet csak o, Kisujj es talan par(az elok sorabol eltavozott) ember tudta, na es persze mar Margery is csak.utana lett beavatva. Na de Mace Tyrell nem volt pipogya korantsem(ilyenekre adni kellett volna. pl. Stannis is mindig hivatta Jon~t es sohasem o ment hozza(etikett). Na es Jonnak mindig le kellett elotte terdelnie. Ugyanugy egy nagyur is kikerne maganak, hogy kifutofiu legyen, meg nyitogassa az ajtot.
@sipi119: nem mindegyik Targeryen sarkany(=tuzallo). Az utolso Rhaegar volt Barristan Selmy szerint(valamifele mutacio). Bar szerintem az iro nem eppen kovetkezetes ezzel kapcsolatban(sem), mert Jon pl. megegeti magat mar az elejen(ergo o sem "sarkany").

Bicepsz Elek77 2015.06.08. 12:52:23

Ez a 9 es resz durvan depresszios...

warr 2015.06.08. 13:52:44

@Bicepsz Elek77: reméltem, hogy ez a lépés nem lesz meglépve... :(

Duke Silver 2015.06.08. 16:14:40

@warr: Stannisnek bizony a jó kurva anyját

Bicepsz Elek77 2015.06.08. 16:25:58

koemberkent ugguse elt volna sokaig...
De ha ket dardatol elbogi magat egy sarkany akkor nem nagy jovot josolok Dannynek...

William Hunter 2015.06.08. 17:05:49

SPOILER - SPOILER (ha nem láttad még az 5x09 részt) SPOILER - SPOILER
@Bicepsz Elek77:
Szvsz a sárkányok nem túl intelligensek, viszont mindhalálig hűek az “anyukhoz”.
Drogon részéről felért egy öngyilkossággal, hogy berepült, az aréna közepére.
Viszont egy megfelelő lovas irányításával, a levegőből hatékonyak lehetnek.

@DUKE SILVER:
+1
Vajon az a bizonyos amerikai szenátorasszony aki azt ígérte, hogy nem nézi tovább a sorozatot, miután Sansa-t "megerőszakolta" a férje, most mit szólna, hogy az egyik legszeretetreméltóbb gyerekszereplőt máglyán égette el a saját apja? Családon belüli erőszak a legmagasabb hatványon. :(

Cérnahuszár 2015.06.08. 17:11:24

sixx írta hogy előre fél a 9 résztől

kaneki 2015.06.08. 18:10:33

@Bicepsz Elek77:

Még elég kicsik a sárkányok, a kifejletteken nem hiszem hogy könnyen áthatolnának...

Bicepsz Elek77 2015.06.08. 18:17:19

@William Hunter: Ernek a perek:
~homofob gyilkossag
~afroamerikai hajoskapitany kinzasa es leolese
~hazassagon beluli nemi eroszak
~elevenen elegetes sarkany es maglya altal
~sajat gyerek ellen elkovetett gyilkossag
~szomjaztatas
....
~

Bicepsz Elek77 2015.06.08. 18:22:28

@Bicepsz Elek77: Bocs afrowesterosi vagy sothoryosi~westerosi

High Marshal of the Reach 2015.06.08. 20:42:14

@Duke Silver: Én inkább Stannisről érzem, hogy a könyvekhez képest el...ták. Könnyen irányítható, kritikátlan vallási fanatikust csináltak belőle.

Bicepsz Elek77 2015.06.08. 22:57:59

Ja es mi a f...om lett Havasek hajoibal???

YessicaHard 2015.06.08. 23:17:41

Bocsi ha baromságot kérdezek, de a Mások meg a zombik nem ugyanazok? Mindenkinek kék szeme van, nem? Nem értem...

Centurio Q 2015.06.08. 23:20:30

@Bicepsz Elek77:
Az nem nagyon lett kifejtve, dramaturgiailag érdekesebb volt, hogy a szűk kapun vonulnak át mindahányan, nem szimplán megkerülik hajókkal az egész falat és kiteszik a vadakat a másik oldalon.
Az nem baj, ha változtatnak a könyvhöz képest, az sem, ha egyszerűsítik a vén idióta által túlbonyolított, inkoherens, széttartó, teljesen felesleges szálakat felfuttató, majd azokkal ötlet hiányában százoldalakon keresztül szerencsétlenkedő sztorit - így akár a következő évadban már a végére járhatnak -, csak az ilyen logikátlan húzások nem annyira segítenek...

vastyúk is .. 2015.06.09. 00:11:11

@YessicaHard: A sorozatban vannak azok a lények, akik egyszer már meghaltak, és valami furcsa hókusz-pókusz segítségével feltámadtak, és tényleg totál agyatlanul írtják azt, akiben van még némi élet. Őket Wight-nak hívják következetesen az angol verzióban, a magyarban szimplán csak holtak. Vannak azok, akiknek a bőrük ilyen jeges-fehér árnyalatú, tipikusan ráncosak, esetleg fehér haj és értelemmel rendelkeznek, és képesek irányítani a már meghalt és el nem tüzelt holttesteket a már említett hókusz-pókusszal. Őket hívják következetesen White Walkernek. Az Others gyakorlatilag gyűjtőnév rájuk (Wight + White Walker), viszont a magyar fordításban asszem csak a Másokat használják, és tipikusan a White Walkereket értik alattuk, a zombikat meg simán holtaknak szokták címezni.

Bicepsz Elek77 2015.06.09. 01:38:10

@vastyúk is ..:
En ugy latom a WWknak sincsen sajat akarata a kiralyukon kivul(max. be vannak programozva).

vastyúk is .. 2015.06.09. 02:08:20

@Bicepsz Elek77: Van nekik. Gondolj arra, mikor az első évad első 10 percében először látunk Mást (WW). Simán kinyír mindenkit, de egyet életben hagy hírvivőnek. Sehol a közelben nincs ott a királyuk és a halott gyereket simán irányítani tudja, feltámasztja. Szóval azt mondanám a film (is) alapján, hogy van akaratuk, és van hierarchiájuk, tehát ők is parancsot teljesítenek. Az is jó pl, hogy amikor Janival harcol a Más bácsi, meglepődik, mikor megáll a kardja Hosszúkarmon. Számomra ez azt jelenti, hogy önálló helyzetfelismerési képességgel és "érzelmekkel" rendelkezik.

YessicaHard 2015.06.09. 16:08:13

@vastyúk is
Nagyon köszi! Most már mindent értek. :)

shred 2015.08.14. 11:25:21

Már lehet, hogy szóba került, de én nem jöttem rá, vagy nem figyeltem jól: hogyan lettek Kiráyvárban a Verebek a rendfenntartó erő? Eddig az egész város hemzsegett a Lannister-katonáktől és a testőröktől, akik egy mukkanásra legyaktak bárkit. Most meg ezek a botos szerzetesek uralják az utcákat. Ennyire kézivezérlésű lenne a hadsereg, hogy ha Tommen király otthon durcáskodik, akkor ők is a töküket vakargatják a kaszárnyában?
süti beállítások módosítása