Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Breaking Bad 1x04 - A drogbáró

2015. május 29. 13:00 - roxig

Hank épp az ‘Operation Icebreaker’-t vezeti fel kollégáinak, mikor Gomez beoltja, hogy nehéz úgy komolyan venni egy ügyet, ha az mindig a mentolos cukorkát juttatja az eszébe. Hank erre elveti az ötletet és visszavág társának azzal, hogy egy-két steak vacsora után tényleg ráférne a leheletére pár mentolos drazsé, majd Krazy-8 fényképével visszatereli a szót a nyomozásra:Krazy-8, vagyis Domingo Gallardo Molina nem az az átlagos agyatlan drogdíler, egyszer sikerült lekapcsolnia, mikor még az utcán tevékenykedett, de a csávó olyan, mint a Jefferson család: felfelé bukik. Csakhogy most nagyon úgy tűnik, hogy eltűnt, valószínűleg megölték – az autóját a sivatagban találták meg, a legutolsó személy pedig, akit beköpött, nem más, mint a saját unokatestvére, Emilio Koyama, aki szintén felszívódott. Hank elmondja, hogy normális esetben letudná annyival, hogy valaki tett egy rohadt nagy szívességet, csakhogy Krazy-8 kocsijában találtak vagy 2 gramm metamfetamint, a laboros vizsgálat pedig kimutatta, hogy ez a legtisztább anyag, amivel valaha dolguk volt, egészen pontosan 99.1%-os. A kémikusuk teljesen el van ájulva, állítólag még ő maga se lenne képes ennyire tiszta anyagot előállítani, ráadásul nem is valami lepattant mexikói laborból származik: Krazy-8 kocsija mellett találtak ugyanis egy gázmaszkot, így elég erős a gyanú, hogy egy mozgó meth-laborral van dolguk. Új arcok vannak a városban, és bár még nem tudni, pontosan kik, és honnan jöttek, az biztos, hogy az eddigi kotyvasztókhoz képest elképesztően magas a tudásuk. Nagyon úgy néz ki, hogy Albuquerque-nek új drogbárója van.

kepernyofoto_2015-05-28_10_33_34.png

Walter a húst grillezi, és nem tudja levenni a szemét a frissen sülő, sercegő darabokról. Hank még pont időben szól rá, hogy a szart is kisüti belőlük, ha így folytatja, majd gyorsan odaszól Skylernek, hogy hozza már ki a konyhából a maradék nyers húst, mert az első adag elég szépen odaégett. Az ebéd végül jól sikerül, még úgy is, hogy Marie hozza a szokásos formáját és még azt is megkérdezi, biztosan zsírszegény majonézt használtak-e a káposztasalátához. Miután Walter körbekérdez, szeretne-e valaki még inni valamit, Walter Jr. benyögi, hogy el tudna viselni egy sört, mire Hank beoltja, hogy ő meg Shania Twaintől tudna elviselni egyet s mást, de arra sajnos nem igen fog sor kerülni, ahogy Walter Jr.-nak sem a sörivás. Miután Walter bemegy egy kis szódáért, a hűtőnél álldogálva a hideg üvegekkel igyekszik csillapítani a hőséget, majd gyorsan kimegy és folytatják az ebédet. Hank jófej bácsikájaként épp azt ecseteli Walter Jr.-nak, hogy úgy néz ki, mint egy filmsztár, a lányok pedig hülyék, ha nem állnak sorba az ajtajánál minden nap, mire Marie is bíztatni kezdi a fiút, hogy mennyire aranyos. Walter mosolyogva hallgatja Hank monológját a férfi szexszimbólumok változásáról, Skyler pedig le sem veszi aggódó pillantásait a férjéről. Miközben Hank arról beszél, hogy Marie vagy ötvenszer lekoptatta azelőtt, hogy elment volna vele randizni, a nő benyögi, hogy azok más idők voltak, mert akkor még nem vezették be a zaklatási szabályzatot. Hank ekkor Walter és Skyler megismerkedésének történetére tereli a szót, így Walt elmeséli, hogy Skyler egy nyári munka alkalmával hosztesszként és egyben pénztárosként dolgozott, ő pedig sokat járt oda, mert közel volt a laboratóriumhoz. Ahogy először megpillantotta Skylert, utána csak akkor ment be az étterembe, ha Skyler is épp dolgozott. Mikor épp nem volt nagy a forgalom, a nő titokban mindig keresztrejtvényt fejtett a pult alatt, amikor pedig ezt Walter észrevette, onnantól kezdve ő is elkezdett keresztrejtvényt fejteni, miközben a sajtos szendvicsét ette. Így történt, hogy végül minden egyes nap, ebédidőben, a New York Times keresztrejtvényét fejtegették egymástól három méterre. Aztán végül Walter észrevette, hogy Skyler bámulja, úgyhogy odaszólt neki, nem tudna-e esetleg segíteni az egyik feladványban, innentől kezdve pedig elkezdtek beszélgetni, Walter pedig bevallotta, mennyire borzalmasan béna a keresztrejtvényfejtésben. Skyler a könnyeivel küszködve hallgatja a nosztalgiázós történetet, végül viszont nem bírja magába fojtani és elsírja magát az asztalnál. Marie azonnal testévre mellé siet és vígasztalni kezdi, mire Skyler zokogva berohan a házba és csak annyit mond, hogy kérdezzék Waltert. Marie számonkérően néz vejére, mire Walt bevallja, hogy tüdőrákos. Hank és Marie teljesen ledöbbenve, szótlanul reagálnak a hírre, míg Walter Jr. csak bámulja tovább az ételt az asztalon.

kepernyofoto_2015-05-28_10_50_57.png

Bőven beesteledett már, Walter Jr. pedig az ágyán üldögél, és sír,, miközben fejhallgatóval a fején zárja ki a külvilágot. Walter a betegségének részleteit magyarázza a családnak a nappaliban: egy hónapja diagnosztizálták, miután összeesett az autómosóban. Marie szóvá teszi, hogy nem érti, miért nem avatták be őket előbb, mire Skyler elmondja, hogy ő is csak két napja tudja, és megígérte Waltnak, hogy titokban tartja, bár ez az elmúlt 48 óra idegileg teljesen kikészítette. Ráadásul pont hétvége van, így Walter orvosát sem tudta felhívni. Hank rákérdez, miért nem akarta Walter elmondani senkinek, mivel ők egy család, és az ilyen dolgokon csak együtt, egymást segítve tudnak keresztül verekedni, majd kicsit azon értetlenkedik, hogy mégis hogy a fenébe lehet tüdőrákos, mikor életében nem dohányzott. Skyler erre elmondja, hogy neki elég erős a gyanúja, hogy ez a húsz évvel ezelőtti laboratóriumi munkának az eredménye, Walt viszont gyorsan rácáfol, mivel mindig az előírt védőöltözetben dolgoztak. Marie ezek után arról érdeklődik, mi lesz a következő lépés Walt számára: szerinte ki kellene kérni egy másik orvos véleményét is, ezért holnap beszél a radiológiai osztállyal, és összeállítják Walternek a lehető legjobb onkológiai csapatatot. Skylert megnyugtatja testvére ötlete, felesége kedvéért pedig Walt is lelkesnek tetteti magát. Sykler ezek után ránéz Walter Jr.-ra, hogy ő hogy viseli ezt az egészet, ha már így kellett megtudnia, hogy az apja halálos betegségben szenved, majd miután a férfiak kettesben maradnak, Hank megígéri Waltnak, hogy bármi is történjen, ő biztosan gondoskodni fog Skylerről és Walt Jr.-ról.

kepernyofoto_2015-05-28_11_04_00.png

Jesse haverja, Combo nem igazán érti, mitől ragad ennyire Jesse folyosójának a padlója, a plafonra nézve pedig meglátja a beszakadt fürdőkád véresnek tűnő helyét. Nézi egy darabig, majd visszasétál a nappaliba, ahol Jesse épp valamilyen importált sütivel kínálja a másik spanját, Skinny Pete-t. A kopasz srác gyorsan árkérdez, mégis mi a fene történt a folyosón, mire Jesse elmondja, hogy beszakadt a mennyezet, biztos valami gáz van a házzal, ráaádásul az egyik darab pont szemen találta, ezért van monoklija is. Skinny Pete erre felajánlja, hogy az apja biztosan meg tudná csinálni, mivel valami építőmunkás, így Jesse elkéri a számát, Combo viszont gyorsan a drogokra tereli a szót: kéne neki egy kis kristály, hátha van Jessenek takarékon egy kicsi, mire Skinny Pete rákérdez arra, hogy tényleg lecsukták-e a volt partnerét, Emiliót. Combo gyorsan rávágja, hogy igen, de nem valami sokáig, ugyanis az unokatestvére, Krazy-8 hamar kiváltotta. Jesse elmondja, hogy ő erről az egészről semmit sem tud: egy ideje már csak a saját ügyeivel foglalkozik és nem tud semmit az aktualitásokról. Combo nagyon erőlteti a kristályt, Jesse pedig bevallja, hogy szerencséjük van, mivel nemrég főzte meg az eddigi legjobb adagot: új receptet használ, kémiailag baromi tiszta a cucc, igazi bomba, mostanában viszont azon gondolkodott, hogy leáll az egésszel, mert túl paranoiássá vált, meg egészségügyileg is jót tenne. A két srác erre elmondja, hogy ha csak azért nyomatja ezt a bullshitet, mert nem akar osztozkodni, semmi gáz, de legyen már benne annyi, hogy őszintén megmondja, Jesse pedig hiába ajánlja fel, hogy tépjenek inkább, a srácok készülődnek lelépni, így nem marad más választása, mint elővenni a kanapé párnája alól az elrejtett anyagot.

kepernyofoto_2015-05-28_11_20_19.png

Másnap reggel Jesse teljesen kikészülve kémlel ki az ablakon, majd azért, hogy enyhítse a feszültséget, elszív egy adag kristályt. Az anyag viszont pont az ellenkező hatást váltja ki: csak még idegesebbé válik, a függöny mögé bújva pedig továbbra is gyanakodva nézelődik ki az ablakon. Egyszer csak egy helikopter hangjára lesz figyelmes, majd a háza előtt gyanús motoros alakok parkolnak le. A nagydarab, bőrszerkós férfiak karddal és kézigránáttal a kezükben igyekszenek Jesse házának bejárata felé, a kopogtatásra pedig a fiú laposkúszásban kiszedi az elrejtett methet a hangszóróból, kirohan a hátsó ajtón, majd átkúszik gyorsan a lakóbusz alatt, és átmászik a kerítésen. Később persze kiderül, hogy csak a Jehova tanúi kopogtattak egy Jézusos prospektus miatt, a bukósisakba és ünneplőbe öltözött srácok pedig a biciklijükre pattanva masíroznak át a következő házhoz.

kepernyofoto_2015-05-28_13_09_56.png

Walter épp a fürdőszobában cseréli le a lábáról a kötést, Krazy-8 ugyanis elég durván megszrukálta a vádliját az elrejtett tányérdarabbal. Lefertőtleníti a sebet, majd pillanatragasztóval összeragasztja, és friss gézzel lefedi, mintha mi sem történt volna. A nadrágjánál viszont észrevesz egy, a sebből szivárgó vércseppet, amit a mosdóban, fogkefével súrolva igyekszik eltüntetni, közben viszont köhögőrohamot kap, és Skyler is bekopogtat az ajtón. Walter kiszól, hogy minden rendben, csak egy kis egyedüllétre van most szüksége, majd elfojtott hangon folytatja a köhögést, hogy a felesége ne hallja meg. A konyhába kiérve Skyler épp azzal az orvossal egyeztet időpontot,akivel Marie összekötötte, majd halkan kéri meg a férfit a telefonban, hogy hitelkártyával fizethessenek. A nő örömmel újságolja el Waltnak, hogy sikerült bekerülniük az ország egyik legjobb onkológusához, Dr. Delcavolihoz péntekre,, a férfi viszont arról érdeklődik, mennyibe fog mindez kerülni, vagy legalábbis az előleg, amit már aznap ki kell fizetni. Skyler elmondja, hogy ötezer dollárt kérnek, mire Walt kiakad, hogy mégis minek kéne ennyit fizetni azért, amit már amúgy is tudnak. Skyler viszont megkéri, hogy ne a pénz legyen most a legfontosabb: bár a biztosításuk valóban nem fedezi ennek a költségeit, de majd megoldják valahogy, Hanktől is kölcsön lehet kérni, amit Walt persze azonnal ellenez. Skyler erre bedobja, hogy Walt anyjához is fordulhatnának, amúgy is fel kellene hívnia, hogy mi a helyzet. Walt erre megígéri, hogy majd ő összeszedi a pénzt az előleget úgy, hogy kivesz valamennyit a nyugdíjalapjából.

kepernyofoto_2015-05-28_13_08_54.png

Titokban viszont a gyerekszobába megy, aminek a szellőzőjébe ragasztotta az első meth-adagból szerzett pénzt. Miközben számolja, hirtelen beindul a szellőzés, és több bankjegy is felszívódik, majd Walter Jr. lép a szobába. Walt azzal a béna magyarázattal áll elő, hogy egérhangot hallott és ezért ellenőrizte a szellőzőrendszert, a fiú viszont megkérdezi, mi a fene ütött az apjába, hogy úgy viselkedik, mintha minden rendben lenne. Walt szótlanul áll a szoba közepén, majd ezek után észreveszi a kiságyon díszelgő címkét: valóban a Tampico Furniture-nél vették anno, Krazy-8 apjánál, még az is lehet, hogy tényleg a fiú cipelte ki.

kepernyofoto_2015-05-28_13_08_44.png

Walt az országúton autózik, mire észrevesz mögötte egy szirénázó rendőrautót: azonnal bepánikol, a zsebébe dugott több ezer dollárt pedig gyorsan az ülés alá rejti. Lehúzódik az útról, mire a járőrautó elhasít mellette, ő pedig megkönnyebbülésében röhögőgörcsben tör ki. Ezek után a takarékpénztárba hajt, a parkolóban pedig kienged egy terepjárót, hogy aztán beállhasson a helyére. Hirtelen viszont balról beelőzi egy piros kabriós, öltönyös pojáca, és gyorsan elfoglalja a helyet, Walter pedig ökölbe szorított kézzel próbálja türtőztetni magát, majd mikor meglátja a pasas rendszámtábláját, amin az áll, hogy ‘KEN WINS’, csak még jobban felhúzza magát. A takarékpénztár a pasas telefonálásától hangos: arról panaszkodik fennhangon, hogy negyvenezer dollár nem épp valami kiadós bónusz, sőt, még 10%-al kevesebb is annál, mint amennyi hasznot hozott a cégnek csak idén. Walter közben beáll a pasas mögé a sorba és folyamatosan méregeti, amikor pedig az egyik kiszolgálót kezdi el stírölni, és részletesen leírni a telefonban, annyira belemerül a csávó fixírozásába, hogy észre sem veszi, hogy ő következik. Odaadja a készpénzt az ügyfélfogadónak és átutaltatja az Új-mexikói Onkológiai Központnak, ahogy azt Syklernek megígérte.

kepernyofoto_2015-05-28_13_07_51.png

Eközben egy másik házban épp egy idősebb házaspár vacsorázik tizennégy éves forma gyerekükkel. A férfi azon értetlenkedik, hogy a kissrácnak, Jake-nek mégis miért kellene választania két hangszer között, mikor mind a kettőn nagyon tehetséges. Az anya ezek után arról érdeklődik, elég egyéni figyelmet fordít-e rá egy bizonyos Mr. Pendington, mire a kisfiú elmondja, hogy igen, mindenkivel igyekszik pár szót váltani a próbák alatt, így a nő elégedetten figyasztja tovább a vacsoráját, mondván, hogy a visszajelzés milyen nagyon fontos dolog. Ekkor viszont érdekes zajra lesznek figyelmesek a hátsó kertben, így a férfi gyorsan kiszalad, hogy megnézze, mi a fene történt. A fűben fetrengve viszont nem mást találnak, mint a másik fiúkat, Jesset, akinek a lába beakadt az egyik kerti székbe. Jesse régi szobájának falát a srác gyerekkori rajzai és kisiskolás fotói díszítik, a srác pedig sapkástól ruhástul fekszik be gyerekkori ágyába, hogy aludjon valamennyit. Csak másnap este, vacsoraidőben tér magához, a szülei pedig a konyhában épp arról beszélgetnek, hogy át kellene nézni Jesse karjait tűnyomok miatt. Az apa ekkor megkérdezi, megengedjék-e idősebbik fiúknak, hogy maradjon, mire az anya elmondja, hogy a presbiteriánus templomnak vannak azok a gyülekezetei, ha azokra eljárna Jesse, akkor felőle rendben van a dolog. Ekkor hirtelen Jesse jön le a konyhába és megkérdezi, mikor lesz vacsora, mire a szülei elmondják, hogy kábé egy óra múlva, az anyja ezek után pedig felajánlja, hogy szívesen kimossa a ruháit, Jesse viszont visszautasítja és kimegy az étkezőbe. Az apja közben kijelenti, hogy még egyszer nem hajlandó végigcsinálni mindazt, amit anno, így Jesse után megy az étkezőbe, hogy befenyítse, mikor viszont meglátja, hogy fia épp a vacsorához terít, megenyhül a szíve és szótlanul visszamegy főzni.

kepernyofoto_2015-05-28_13_07_16.png

Másnap az iskolában Walter Jr. a kémiateremben várja az apját, aki felajánlja, hogy ha tud várni húsz percet, akkor akár együtt is hazamehetnének. Walter leül az asztala mögé és elkezdi javítani az aznapi dolgozatokat, majd, hogy oldja a múltkori feszültséget a gyerekszobában, elmondja fiának, hogy azért viselkedik úgy, mintha semmi sem történt volna, mert szerinte a dolgok majd úgyis alakulnak a maguk módján. Walter Jr. viszont egy mosolyon kívül mást nem reagál a magyarázatra.

kepernyofoto_2015-05-28_12_01_45.png

Jesse épp a Jake falán lógó matléta díjat csodálja, miközben a kissrác épp valamilyen házi feladatot gépel a számítógépén. Közben egy másik díjat is megmutat bátyjának, amit azért zsebelt be, mert írt egy dolgozatot arról, milyen kémiai anyagokat tartalmaz az a papír, amire az Albuquerque Journalt nyomtatják, Jesse pedig megdicséri, egyúttal pedig figyelmezteti is öccsét arra, hogy nem lehet mindent megtanulni a könyvekből. Felajánlja, hogy többet kellene együtt lógniuk, és ha tanácsra van szüksége, hozzá nyugodtan fordulhat, van már ugyanis  egy-két tapasztalata. Egyszer viszont csak megjelenik az anyjuk, aki arról érdeklődik, minden rendben van-e, majd miután látja, hogy a fiúk tényleg jól kijönnek egymással, kimegy, de az ajtót azért tárva nyitva hagyja. Jesse persze kiakad és megkérdezi az öccsétől, ez mégis mi volt, és miért kezelik úgy, mint egy bűnözőt, aki bántja a kis kedvencüket, mire Jake elmondja, hogy pont nem ő a kedvenc, hanem Jesse, a szüleik ugyanis állandóan csak róla beszélnek.

kepernyofoto_2015-05-28_13_07_00.png

Jesse kimegy és elszív egy cigit a kertben, az ágyban feküdve pedig azon gondolkodik, amit korábban Jake mondott. Mivel nem tud elaludni, felkel és az ágya végében lévő ládához lép, amiből olyan régi emlékeket szed elő, mint a gyerekkori játékai és rajzai. Egyszer csak viszont megtalálja egy régi, egyes kémia dolgozatát, aminek a hátuljára Mr. White-ról csinált egy karikatúrát, kémcsővel a seggében. Ekkor hirtelen megcsörren a mobilja: Combo hívja, és arról érdeklődik, van-e még esetleg abból a kémiailag nagyon tiszta, ütős anyagból, amiből megkínálta a minap. Jesse rávágja, hogy nincs több ingyen adag, menjen az adományközpontba, ha kuncsorogni akar, mire a srác elmondja, hogy az unokatestvére gazdag barátainak kéne, úgyhogy ha kéne egy kis pénz, jó lenne összehozni az üzletet.

kepernyofoto_2015-05-28_12_11_07.png

Walter a ház szellőzőnyílásait ellenőrzi, és szedegeti ki belőlük a múltkor felszívódott bankjegyeket, mikor hirtelen csengetnek: Jesse áll az ajtóban, és azért jött, hogy rávegye Waltert, főzzenek egy újabb adag metamfetamint. A férfi viszont paranoiás és azzal vádolja a srácot, hogy be van drótozva, mire Jesse elmondja, hogy erről szó sincs, és mégis hogy a fenébe feltételezhet ilyet. Nem mondta el senkinek, hogy együtt dolgoztak, viszont bárki, akivel megkóstoltatta a methet, odavolt tőle, úgyhogy ha benne van, főzhetnének majd valamikor megint. Walter viszont elküldi a francba és megfenyegeti, mire Jesse búcsúzóul a képébe vágja azt a négyezer dollárt, amit a legutóbbi főzésükből szereztek.

kepernyofoto_2015-05-28_12_27_42.png

Péntek reggel az onkológus megerősíti Walter gyanúját: 3-as stádiumú tüdőrákja van, ami azt jelenti, hogy valóban igen komoly a betegség. Skyler rákérdez, ettől még gyógyítható-e, mire az orvos elmondja, hogy ő inkább a kezelhetőség szót használná. A kezelések ugyanis – mint a kemoterápia – valóban sikeresek és akár több évvel is meg lehet hosszabbítani a páciens életét, sőt, akár a daganatot is kisebbíthetik. Walter a mellékhatásokról érdeklődik, mire  Dr. Delcavoli elmondja, hogy ez mindenkinél változó, van, hogy nem is jelentkezik, hogy közepes mértékű, a legrosszabb verzió pedig az, mikor tényleg szörnyűek. A legtipikusabb tünet a hajveszteség, ami a kemoterápia után néhány héttel jelentkezik, ahogyan a fáradtság és a kimerültség is. Előfordulhat ugyanakkor az is, hogy nem akar majd kikelni az ágyból, sokat fogyhat, jelentkezhet izomfájdalom és étvágytalanság is, esetleg kiszáradhat a bőre, hatással lehet a májára, sőt, a szexuális élete is megváltozhat. Walter igyekszik higgadtan végighallgatni a lehetséges forgatókönyveket, de miközben a rosszabbnál rosszabb tüneteket sorolja az orvos, kezdi elveszíteni a fonalat.

kepernyofoto_2015-05-28_13_06_28.png

A bejárónő épp Jesse szobájában takarít, mikor az éjjeli szekrényen lévő növény levelei között egy jointot talál. Nem sokkal később a szülők számonkérik Jesset, hogy merészelt füvet hozni a házba, a srác pedig hiába mondja, hogy nem az övé, nem hisznek neki. Hiába kapott már több esélyt, és folytatták le ugyanezt a beszélgetést több alkalommal is, ugyanennél az asztalnál, Jesse folyton csak átveri a szüleit, ebből pedig most elég volt. Az anyja felszólítja, hogy pakolja össze a cuccát és menjen el, mire Jesse nevet egyet, feláll az asztaltól, a szülei pedig sírásban törnek ki. A ház előtt álldogálva épp a taxit várja, mikor kisöccse, Jake kijön mellé és megköszöni, hogy nem árulta be. Megkéri a bátyját, hogy adja vissza neki a jointot, mire Jesse előveszi és eltapossa, mondván, úgyis szar füből van. Beül a taxiba, és elhajt.

kepernyofoto_2015-05-28_13_14_41.png

Skyler épp egy rákkal kapcsolatos prospektust olvasgat, miközben Walt és Walt Jr. egy ufókról szóló dokumentumfilmet néz. Skyler megkérdezi a férjét, felhívhatja-e a kórházat, hogy jövőhéttől elkezdenék a kezelést, mire a férfi hezitálva annyit válaszol, hogy szerinte még át kellene egy kicsit jobban beszélni az egészet. Skyler nem érti, mit kell ezen még jobban átrágni, mire Walter elmondja, hogy tizenkilencezer dollárról, vagy többről van szó. A nő viszont hajthatatlan: a pénzt meg lehet oldani, majd fizetnek részletekben, sőt, ő is visszamehet dolgozni, majd kitalálnak valamit, Walter viszont szembesíti azzal, hogy mi van, ha elköltik az összes pénzüket az ő kezelésére, és mégsem ér semmit, mert egy-két éven belül úgyis meghal. Hagyja itt a családját, adósságokban úszva? Nem. Nem hagyhatja, hogy az érzelmeik alapján döntsék el ezt a kérdést, gondolni kell a jövőre is. Talán nem a kezelés jelenti a megoldást. Ekkor viszont Walter Jr. viszont hirtelen az apjához vágja, hogy ha nem akarja magát kezeltetni, akkor mi a francért nem hal már meg? Adja fel a picsába, és haljon meg.

kepernyofoto_2015-05-28_13_06_21.png

Walterre vezetés közben is rátör a köhögőroham, a benzinkútra hajtva pedig megint meglátja azt a kabriós csírát, aki pár napja annyira felidegesítette. A tapló persze megint a telefonján lóg, sőt, még egy öreglányra is rádudál, hogy gyorsabban sétáljon. Miután a férfi bemegy az üzletbe, Walter gyorsan kiszáll a kocsiból és a kabrió mellé sétál. Elnézegeti egy darabig, majd kinyitja a motorháztetőt, és a motorra helyezi a vízes ablakmosó lapátot. A motor persze azonnal kisül, a biztonság kedvéért pedig még a tetőt is visszahatja, majd miután elsétál, a kocsi hirtelen felrobban. Walter gyorsan visszaszáll a kocsijába, miközben pedig a surmó pasas kirohan az üzletből és azonnal rikácsolni kezd, hogy ez mégis hogy a fenébe történt, az autó egy vagyont ér, és mit álldogál már itt az eladó, hívja a tűzoltókat de gyorsan. Walt viszont mosolyogva hajt el a helyszínről: ha a saját helyzetén nem is tud változtatni, legalább ezt az idiótát helyretette kicsit.

kepernyofoto_2015-05-28_13_01_33.png

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2015.06.01. 10:51:15

A vége nagyon jó volt ahogy Walter beszállt a kocsiba azza fejjel... Viszont magyar verzióban Meth-et következetesen Speed-nek mondják... Féltek, hogy a nézők nem fogják tudndi, hogy mi az Meth és ezért inkább közérthetőbb drognevet találtak ki?

É2I 2015.06.02. 14:36:14

Ja és ránézésre inkább cracket főzöt apu, mint speedet, de mindegy is....
A torrentes verzióban azért van 1-2 plusz, amiért ezúton is köszönet.

Szigmund Frajd 2015.06.03. 16:09:11

@Prof. William: Meth = Methamphetamine = Metamfetamin = Speed. Ezek mind ugyanannak a drognak a különböző elnevezései, nem kellett semmit kitalálni.
süti beállítások módosítása