Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Breaking Bad 1x03 - A felfedezés

2015. május 22. 11:00 - roxig

Walter és Jesse gázálarcba öltözve súrolják Emilio cafatokra szakadt maradványait a padlóról, miközben a véres, testéreszes szivacsok facsarásakor nagy erőkkel öklendeznek. Walter, hogy elterelje figyelmét, visszaemlékszik egy évekkel ezelőtti délutánra, mikor az emberi test összetevőit vizsgálva arra a kérdésre keresték a választ, mégis mi töltheti ki azt hiányzó két ezredet az ember összetételéből. Közben Emilio vére a parketta rései között lecsepeg a pincébe is Krazy-8 lába elé, miközben a férfi maradványaitól Walter a fenti WC-be öntve szabadul meg.

kepernyofoto_2015-05-14_15_28_24.png

Walter Jr. és Skyler épp a gyerekszoba falát festik, miközben a latergikus hangulatú Marie hófehér tornacipőjét szidja: ebben nem is szakembernek, hanem inkább szánalmas ápolónak tűnik, aki undorító öregembereknek szolgálja fel az ételt. Walter Jr. erre visszakérdez, hogy ha ennyire utálja, akkor mégis minek hordja, mire a nő rávágja, hogy csak a kényelem miatt, ugyanis nagyon jó tartás ad az amúgy is problémás talpának. Közben hirtelen megcsörren a srác telefonja, a rejtélyes beszélgetés után pedig egyből arról faggatja az anyja, lány hívta-e. A fiú erre rávágja, hogy nem, csak a haverja, Louis volt az, aki beugrik két percre, na nem mintha bárkinek is köze lenne hozzá. Skyler erre csak annyit válaszol, hogy oké, a jövőben viszont ne nagyon használja már azt, hogy Yo, mert ha valamit, ezt a kifjezést aztán tiszta szívéből gyűlöli. Amint Walter Jr. kilép a szobából, Marie persze azonnal problémázni kezd: ott kimaradt egy folt a falon, és különben is, miért a terhes Skylernek kell festenie mázolnia, miközben van egy élterős férfi is a házban. Skyler erre felajánlja, hogy a beszólogatás helyett átengedi a terepet testvérének, majd áttereli a témát arra a rövid novellára, amin épp dolgozik. Van benne egy stoner karakter, amihez kéne néhány ötlet, és mivel Marie régen többször is szívott, hátha tud segíteni egy kicsit. A nő erre teljesen letaglózva rávágja, hogy igen, talán egyszer kipróbálta még ezer éve, de nem volt semmi extra, inkább csak sokkal komorabbá vált tőle. Skyler erre elfordul és próbál teljesen normálisan viselkedni, mire Marie gyanút fog és azzal vagdalkozik, hogy Walter Jr. biztos elkezdett tépni, mire Skyler határozottan rávágja, hogy erről szó sincs. Marie viszont hajthatatlan és arról kombinál, hogy biztos ez a Louis nevű srác szerzi neki az anyagot, Skyler viszont teljesen határozottan megkéri nővérét, hogy vegye komolyan, amit mond: Walter Jr. nem füvezik, tényleg csak a novellához kéne pár ötlet, fejezze be végre a kombinálást.

kepernyofoto_2015-05-21_15_56_23.png

Jesse és Walter felfújható gyerekmedencében állva, egymást slaggal locsolva próbálják lemosni védőruhájukról Emilio maradványait. Miután sikerül nagyjából megszabadulniuk a véres húscafatoktól, Jesse felmegy a fenti fürdőszobába, titkos rejtekhelyéről pedig elővesz egy zacskó metamfetamint, majd ráül a WC-re, amin órákkal ezelőtt még a srác maradványait húzták le, és elszív egy adag kristályt. Eközben Walter Krazy-8 vödrét üríti és fertőtleníti lent a pincében, miközben a kikötözött férfi a földön lévő vértócsát nézi. Mielőtt Walter távozna, utánaszól, hogy forduljon vissza és nézzen a szemébe, majd elmondja, hogy még a legrosszabb ellenségét se kötné hozzá egy oszlophoz a nyakánál fogva, ebben ugyanis fikarcnyi emberség nincs. Walter erre bocsánatot kér, majd a lépcső felé veszi az irányt, Krazy-8 viszont nem hagyja annyiban és benyögi, hogy hiába reménykedik titokban abban, hogy hirtelen feldobja a talpát, nem fogja megkönnyíteni a helyzetet, úgyhogy vagy vegyen erőt magán, és ölje meg végre, vagy engedje el a francba. Walter viszont tudomást sem vesz erről, így a díler utánaüvölti, hogy nem mindenki képes a gyilkolásra, láthatóan Walter sem, mire a férfi visszafordul és számonkéri, honnan a fenéből tudja a nevét. Krazy-8 erre rávágja, hogy ki mástól, mint Jessetől, akit még megfenyegetni sem kellett ahhoz, hogy eláruljon pár szaftos részletet, hiszen alapból nagy a pofája. Végülis honnan máshonnan tudhatná például, hogy a gimiben a diákja volt, vagy, hogy van egy mozgássérült fia. Krazy-8 vázolja Walter opcióit: vagy elengedi, vagy hidegvérrel megöli, de ez, amit most művel, egyáltalán nem méltó hozzá. Arról már nem is beszélve, hogy az igazi probléma nem a pincében, hanem odafent van.

kepernyofoto_2015-05-21_15_57_45.png

Jesse még javában tép a fürdőszobában, mikor Walter egyszer csak kopogtat: a srác kiüvölti, hogy foglalt és húzzon el, a férfi viszont tovább püföli az ajtót. Jesse erre megint kiszól, hogy épp szarni próbál, hagyja már békén, Walter viszont ezzel mit sem törődve tovább feszegeti a kilincset, majd végül hátrál, és berúgja az ajtót. Jessenek persze még annyi esze sincs, hogy elrejtse a drogot, így Walter teljesen kiakad a metamfetamin láttán és utolsó junkie-nak nevezi a srácot, a pucslijánál fogva megragadja és számonkéri, mégis hogy a fenébe árulhatta el Krazy-8-nek nem csak a nevét, hanem azt is, hogy hol dolgozik, és hogy mi van a fiával. Ezek után fogja a methet és megfenyegeti Jesset, hogy lehúzza a WC-n, mire Pinkman hiába érvel azzal, hogy negyvenezer dollárt ér, White szembesíti, hogy ha elszívja, akkor semmit sem. Hiába üvölt rá a srácra, hogy álljon fel a WC-ről, Jesse úgy szorítja a deszkát, mintha az élete múlna rajta, így elkezdik egymást rúgdosni, majd Walter megfogja a fiút és a lábánál fogva rántja le az ülőkéről. Mire épp sikerül felnyitnia a tetejét és beledobni a methet, Jesse megrúgja és elesik, így a srácnak pont van annyi ideje, hogy kihalássza a vízből a csomagot.

kepernyofoto_2015-05-21_16_10_25.png

Miután Walter elállja az ajtót, Jesse a nyitott ablakon át kidobja a drogot a kertbe, majd versenytfutnak a lépcsőn - Walter legalábbis csak próbál, rohanás közben ugyanis kemény köhögőrohamot kap és összeesik. Pár másodperccel később össze tudja kaparni magát és pont időben leér a kertbe: Jesset kirántja a kocsiból és leülvölti a fejét, hogy mégis mit képzel, hova megy, mikor dolguk van. Jesse erre ráförmed, hogy ő már elvégezte a részét Emilióval kapcsolatban, úgyhogy kioktatás helyett inkább White-nak is el kéne rendeznie végre a dolgokat Krazy-8-tel. Walter erre visszaszól, hogy olyan jól végezte el a munkáját, hogy ő azt neki két óráig kellett takarítani, úgyhogy nehogy már neki álljon feljebb, mire Pinkman rászól, hogy kinyalhatja a seggét, ő ezt az egészet nem akarta, és különben is, neki kell majd ebben a hullaszagú házban rohadnia. Walter erre megint felhozza, hogy ha mindent az ő utasításai szerint csinált volna, akkor nem lenne rothadó hullaszag, mire Jesse megint felhozza az érmedobást, ami szent, és mégis mit képzel, hogy nem tartja be a részét, amit magára vállalt. Pinkman ezek után beszáll a kocsijába – mivel az ajtó nem nyílik, az ablakon mászik be -, majd rászól Walterre, hogy vár rá némi munka az alagsorban, és kurva jó lenne, ha végre elvégezné. Elhajt a kocsival és magára hagyja az öreget.

kepernyofoto_2015-05-21_15_58_25.png

Marie a közeli cipőboltban nézelődik, és hiába kér segítséget az eladótól, a lány telefonál és magasról leszarja. Közben Marie telefonja is megcsörren: Hank hívja, aki épp egy razzia közepén van és a gyanusítotakkal üvöltözik, Marie közben pedig felpróbál egy leértékelt tűsarkú cipőt, amit már régóta kinézett. Miután Hank jól megrugdos egy húsz-harminc körüli, fehér atlétás latinót, a nő egyből elpletykálja legújabb teóriáját, vagyis, hogy Walter Jr. füvezik. Hank persze hülyeségnek tartja, Marie viszont elmondja, hogy maga Skyler kért tőle burkoltan tanácsot, ha pedig a saját anyja azt hiszi, hogy füvezik, akkor csak van már benne valami. Az lenne a legjobb, ha Hank kicsit ráijesztene, mielőtt a végén még tényleg rászokik és eladja a szüleit kilór, a férfi viszont kiröhögi: fű túladagolásról még ő sem hallott, és különben is, inkább Walternek kéne csinálnia valamit. Marie viszont felhozza, Walter Jr. mennyire tiszteli Hanket, éppen ezért jönne pont tőle olyan jól, ha a szakmai hátterét felhasználva kicsit megrémítené a srácot. Hank végül belemegy és megígéri, hogy munka után beugrik hozzájuk. Marie-ra közben rászól az időközben az eladólány, hogy zokni vagy harisnya nélkül nem próbálhatja fel a cipőt, majd mikor az gyorsan hátramegy a raktárba ellenőrizni valamit, Marie gyorsan belebújik a tűsarkúba, megnézi magát a tükörben, majd kiteszi a helyére saját tornacipőjét a kirakatba, és kisétál az üzletből. kepernyofoto_2015-05-21_15_59_02.png

Hank a környék lehető legundorítóbb moteléhez hajt Walter Jr.-ral a kocsiban: a földön használt óvszer és üres borosüveg hever, és már kora délután igénytelen prostik flangálnak. Hank beáll a parkolóba, majd megkérdezi a fiútól, hogy tetszik neki a környék: Walter Jr. eléggé zavarban van, nem igazán érti, mire megy ki az egész, úgyhogy elmondja, hogy nem igazán jön be neki ez az egész. Hank viszont nem hagyja annyiban és megkérdezi, szívesen élne-e itt, mire a srác elmondja, hogy nem, és különben sem érti, mi ez az egész, úgy volt, hogy fagyizni mennek. Hank viszont cseppet sem zavartatja magát: szerinte nem baj, hogy tettek egy kis kitérőt, érdemes megnézni, hogy él a társadalom lecsúszottabb fele, amihez Walter Jr., ha van egy kis esze, sosem fog tartozni. Elmondja a srácnak, hogy ezt a környéket csak úgy hívják, hogy Kristály palota, mivel főleg metamfetamin függők lakják: mocskos, erőszakos drogfüggők, akik a saját nagyanyjukat eladnák egy csíkért. Walter Jr. erre elkezd röhögni, mire Hank elmondja, hogy csak ne nagyon nevessen, mindegyik meth-függő ugyanis fűvel kezdte, aztán nézze csak meg, hová jutottak. A srác itt már rákerdez, hogy mégis miért pont neki kell végighallgatnia a szentbeszédet, mire Hank elmondja, hogy szereti, és nem akarja, hogy hasonló helyzetbe kerüljön: ő is volt fiatal, tudja, milyen ez, egyszer-kétszer kipróbálni, de nem éri meg a kockázatot, hogy utána rászokjon a keményebb drogokra. A szentbeszéd közben a nyomozó kiszúr egy elképesztően igénytelen prostit, aki épp az automatából vesz magának piát, majd odaüvölt neki, hogy menjen oda. A szőke hajú nő nagy nehezen odabotorkál, mire Hank rászól, hogy egyrészt vegye le a kezét a kocsiról, másrészt sétáljon át a másik oldalra a fiatal sráchoz. Hank rákérdez, mennyi egy menet, mire Wendy rávágja, hogy ilyen fiatal fiúval nem hajlandó csinálni, mire Hank rászól, hogy rohadtul nem ezt kérdezte, és ne gondolkodjon már ennyit, még a végén megfájdul az agya. Ezek után megkérdezi a nőt, hogy tépni szokott, vagy inkább lövi-e magát, mire Wendy rávágja, hogy egyiket sem, a fogait elnézve viszont egyértelmű, hogy kamuzik. Walter Jr. persze egyből elfintorodik, majd Hank arra bíztatja, hogy ha van kérdése, nyugodtan tegye fel a nőnek, a fiú viszont kihátrál és letudja annyival, hogy már így is eleget hallott. Hank persze tovább faggatja a nőt: rákérdez mit szív még – a kolbász nem számít, mire Wendy rákérdez, hogy Walter Jr. mozgássérült-e. A férfi erre rávágja, hogy csak eltörte a lábát focizás közben, majd elküldi a nőt a francba, de azért még utána üvölt annyit, hogy legközelebb nem ússza meg ennyivel.

kepernyofoto_2015-05-14_19_43_59.png

Wendy felsétál a szobájába, a roló mögül kémlelő Jesse pedig egyből elkezdi faggatni, hogy mégis ki volt ez a fekete terepjárós fazon. A prosti erre elmondja, hogy valami rendőr és egy töröttlábú focista, és nincs semmi gáz, csak szórakoztak vele, valószínűleg füvet akartak venni. Jesse viszont azon aggódik, hogy biztos őt keresték, majd leveszi a nadrágját és az ablakon kifelé bámulva megdugja a nőt. Wendyt annyira érdekli az egész, hogy a menet közben benyögi, hogy elfelejtett sört venni, majd mintha mi sem történt volna, folytatja az egészet.

kepernyofoto_2015-05-21_15_59_50.png

Walter eközben a WC-n ülve pro és kontra érveket gyűjt, megölje vagy elengedje-e a pincében fogva tartott Krazy-8-et. Először a kontra résszel kezdi: felírja, hogy az a morális értelemben vett helyes döntés, ha elengedi, talán meg lehet győzni, és különben sem tudna együtt élni magával, ha meggyilkolna valakit. A pro hasábba viszont az az egyetlen érv kerül, hogy ha elegendi a fickót, az biztosan megöli az egész családját. Később lemegy a nappaliba, felhívja Skylert és Bogdanra fogja, amiért még mindig nem ért haza: túlóráznia kellett az autómosóban, és nem volt szíve nemet mondani. Skyler erre visszakérdez, hogy tényleg az autómosóban van-e, mire Walter rávágja, hogy persze – arra viszont nem is számít, hogy Skyler rég tudja, hogy két hete felmondott, idegességében ugyanis felhívta Bogdant, aki tájékoztatta a fejleményekről. Walter erre elmondja, hogy meg tudja magyarázni, és el is fogja, ha hazaért, Skyler viszont megkéri, hogy inkább maradjon ott, ahol van, majd rányomja a telefont. Krazy-8 közben elkezd üvöltözni, hogy elég éhes és kaphatna-e valamit enni, mire Walter összeüt neki egy sajtos-sonkás szendvicset, sőt, még a kenyér szélét is levágja. A pincébe lefele menet viszont megint rájön egy köhögőroham, ami annyira erős, hogy megint elájul.

kepernyofoto_2015-05-14_20_04_48.png

Ismételt köhögőrohammal tér magához, mire Krazy-8 megjegyzi, hogy azt hitte, már nem is fog magához térni. Walter rákérdez, mennyi ideig volt eszméletlen, mire a srác elmondja, hogy úgy nagyjából 10-15 percig. Rákérdez, hogy ugyanattól az anyagtól van-e ennyire ki, mint amitől ő volt a lakóbuszban, mire Walter elmondja, hogy nem egészen, mivel tüdőrákos. Ezek után gyorsan összeszedi a tányérdarabokat és a kajamaradványokat a földről, majd felmegy, hogy készítsen egy másik szendvicset. A konyhába érve bedobja a darabokat a kukába, majd leporolja a ruhájára és az arcára tapadt port. Előveszi a hozzávalókat a hűtőből és újabb szendvicset készít, ezúttal pedig kivesz alulról egy karton sört is. A pincébe visszatérve Krazy-8 hezitál a szendvics láttán, mire Walter elmondja, hogy nyugodtan megeheti, nincs benne méreg. A srác erre viszont megjegyzi, hogy pedig ha kémikus lenne, ő tuti ezt a módszert választaná, mire Walter viszont odagürít egy sört a túsznak. Rákérdez, mi az igazi neve, mivel ezt a Krazy-8-et inkább nem használná, mire a túsz elmondja, hogy Domingo, de ezt sosem szerette igazán. És különben is, csak saját magát szívatja Walter, mert csak még nehezebb lesz úgy megölnie, ha jobban megismeri.

kepernyofoto_2015-05-21_16_08_54.png

Walter erre felhozza, amit korábban a díler mondott: talán igaza van, és tényleg nem képes embert ölni, és bármilyen indokot megragadna azért, hogy ne kelljen, úgyhogy itt az ideje, hogy elkezdje győzködni. Krazy-8 erre elmondja, hogy először biztos azzal kezdené, hogy megígéri, nem fog Walter vagy a családja után menni. Hogy ami kettejük közt történt, azt mindketten szépen elfelejtik. De az ő helyzetében bárki ugyanezeket ígérné, akkor is, ha az ő esetében ez most kivételesen igaz is. Elmondja, hogy idevalósi: Albuquerqueben születet, mindig is itt élt, sőt, diplomája is van, üzleti tanulmányokat végzett a helyi egyetemen. Eredetileg zenét akart tanulni, de a szülei lebeszélték, mondván, ebben nincs komoly pénz, az apja pedig a Tampico Furniture tulajdonosa. Walter erre rávágja, hogy azt ismeri, ott vették anno Walter Jr. bölcsőjét, sőt, még a reklámra is emlékszik a a tévéből, majd elénekli a szlogent, amit Krazy-8 mosolyogva hallgat végig. Walter hozzáteszi, hogy a srác apja azért közel sem volt olyan barátságos élőben, mint a reklámokban, és még valami garanciát is rá akart sózni, mire Krazy-8 elmondja, hogy ez volt az ő nagy durranása, és minden létező vásárlóra rátukmálta. Egyébként ő is ott dolgozott, amíg be nem sokallt és lelépett, így még az is lehet, hogy ő cipelte Walter Jr. bölcsőjét a kocsihoz. Walter erre megkínálja még egy sörrel, gurítás helyett viszont ezt már egyenesen a kezébe adja. Krazy-8 erre rákérdez, Jesse tudja-e, hogy rákos, mire Walter elmondja, hogy ő az egyetlen, akinek eddig elmondta, még a családja sem tudja. Egyszerűen nem áll készen arra, hogy elmondja nekik. Krazy-8 erre rájön Walter titkára: hogy csak ezért főz methet, hogy hátrahagyjon valamennyi pénzt a családjának, így viccből benyögi, hogy azonnal ír egy szép csekket, ha elengedi. Walter persze nem röhög rajta, így a srác elmondja, hogy még nem késő kiszállnia ebből az egészből – ne süllyedjen le idáig, mert nem méltó hozzá. Walter a sírással küszködve vallja be, hogy fogalma sincs, mihez kezdjen, majd ránéz a túszra és végre meghozza a döntést: elengedi.

kepernyofoto_2015-05-21_16_00_22_1.png

Walter leveszi a kulcsot a konyhaszekrény tetejéről, majd mielőtt lemenne, lehúzza a maradék sört. Összenyomja és kidobja az üres dobozt, a kukába dobva viszont észreveszi a nemrég kidobott tányérmaradványokat. Egy hirtelen jött megérzéstől vezérelve kiszedi a széttört darabokat, amit összeilleszt a pulton, a végeredmény pedig igazolja félelmét: egy darab hiányzik. Újra áttúrja a kukát, hátha csak elsiklott a hiányzó darab felett, hamar egyértelművé válik viszont, hogy nem erről van szó: Krazy-8 tényleg eltett egy darabot, amíg eszméletlenül hevert a földön.

kepernyofoto_2015-05-21_16_00_44.png

Még mindig kissé sokkos állapotban sétál le a lépcsőn a kulccsal a kezében, mire Krazy-8 feláll, és mosolyogva megköszöni, amiért helyes döntést hozott. Walter arra kéri a srácot, forduljon meg, hogy ki tudja nyitni a zárat, majd óvatosan a mit sem sejtú fiú mögé húzódik. Még egyszer megkérdezi tőle, nem mérges-e, mire Krazy-8 elmondja, hogy csak haza akar menni és elfelejteni ezt az egészet.. Élni és élni hagyni. Hirtelen viszont megérzi, hogy valami nincs rendben, így rászól a Walterre, hogy nyissa már ki a zárat, az idősebb férfi viszont egyfolytában Krazy-8 kezét figyeli. Ahogy sejtette, a srác persze egyből a pólója alatt kezd el matatni, Walter pedig könnyes szemmel ismeri be, hogy rájött a tervére. Krazy-8 erre gyorsan a tányérdarabhoz nyúl, mire Walter meghúzza a nyaka köré tekert zárat és addig el sem engedi, amíg a srác meg nem fullad. Közben egyre csak azt hajtogatja, mennyire sajnálja az egészet, majd Krazy-tel együtt Walter is összeesik, és a zárba kapaszkodva zokog.

kepernyofoto_2015-05-14_21_04_42.png

A környéken másnap reggel ugyanúgy zajlik az élet, mint korábban: a bedagadt képű Jesse reggel tíz tájékán érkezik meg, majd miután benéz a kertjébe és látszólag mindent rendben talál, behajt a kocsival és egyenesen a lakóbuszba megy. A hátsó részt persze teljesen üresen, kipucolva találja, így gyorsan a pincébe megy, ahol a Krazy-8 nyaka köré tekert záron kívül semmit sem talál.

kepernyofoto_2015-05-21_16_01_12.png

Eközben az Új-mexikói sivatag közepén Hank és egy csapat rendőr egy nemrégiben leégett területet vizsgál, amiről Hank seperc alatt megállapítja, hogy bizony meth-főző hely: anyagot venni ugyanis senki nem jön ki ilyen messzire, a tűz pedig biztosan nem magától keletkezett. Valószínűleg mozgó meth-laborról lehet szó, a kérdés már csak az, mi a fenéért hagytak vagy felejtettek itt egy jampec kocsit is. Gomez tájékoztatja, hogy már átkutatták az autót, így Hank csak az idejét vesztegeti az átvizsgálásával, a férfi viszont mégis talál egy kis zacskó metamfetamint a rádió mögé gyűrve. Az már a gyakorlott Hanknek is azonnal feltűnik, milyen átlátszó és tiszta az anyag, közben pedig egy járőr is odaszól a nyomozóknak, kezáben a Walterék által véletlenül ott felejetett gázmaszkkal.

kepernyofoto_2015-05-21_16_01_27.png

Walter egy felüljáró szélére húzódva bámulja az alatta elhaladó kocsikat. Olyat tett, amire azt hitte, sosem lenne képes. Megint eszébe jut annak a régi délutánnak az emlékfoszlánya a kutató éveiből: mi van, ha az a hiányzó két ezred tényleg a lélek súlya lenne? A léleké. A dörrögő motorzajtól hirtelen megint visszazökken a jelenbe: gyújtást ad és elhajt. Hazaérve Skylert a hálószobában ücsörögve találja: a nő sírva néz rá, mire Walter szűkszavúan csak annyit mond, hogy valamit meg kell beszélinük. Itt az ideje, hogy színt valljon.

kepernyofoto_2015-05-21_16_01_38.png

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása