Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A férjem védelmében 6x20 - The Deconstruction

2015. május 21. 11:00 - fuszulykavirág

Alicia egy sajtótájékoztatóval nyitja az eheti epizódot, ahova Peter a kezét fogva kísérte el, és támogatóan áll mögötte. A megromlott kapcsolat ellenére ez most őszintének tűnik, a bajban mégis összezárnak. Alicia bejelenti, hogy lelép az államügyészi posztról a felmerült csalások vádja miatt, amihez neki nyilván semmi köze, de nem akarja, hogy az elhúzódó újraszámlálási procedúra megbénítsa a hivatal működését. Nem igazán volt más választása, de azért ez eléggé összetöri, és nem tudja, mihez kezd most. A sajtótájékoztató zseniális, pont úgy áll Peter Alicia mögött, mint Alicia állt Peter mögött, amikor megismertük őket.

1_alicia_peter.JPG

A republikánus fővadász összeereszti saját két ügyvédjét Diane-nel és Caryvel, mert akad egy téma, amiben történetesen egyetértenek: a kötelező minimumbüntetések mindenki szerint igazságtalanok, amikor a bíró nem dönthet másként, minthogy kiszab egy büntetést, még akkor is ha nincs meggyőződve annak helyességéről. Ezeknek az eltörlését szeretnék ők mindannyian, ehhez keresnek egy ügyet. Diane jelöltje egy nagymama, aki postára adott egy csomag drogot, és éppen 6 évre ítélik, a másik esélyes ügy, pedig egy szobafestő, aki egy sérülés után a fájdalomcsillapítókra szokott rá, amiből végül drogvád lett.

A céget időközben átnevezték Lockhart, Agos & Lee-re, Alicia pedig látogatást tesz Diane-nél és a partnereknél, és mindenki nagy mosollyal várja őt vissza a régi helyére. Nagy megkönnyebbülés ez Aliciának. Viszont nem avatják be Diane és Kalinda ügyébe, pedig azzal már ott tartunk, hogy Cary és Kalinda egymásra licitál, hogy ki adja fel Bishopot. Mindenki meg akarja menteni a többiek seggét. Az ügyésznő kért egy napot Carytől, ez idő alatt kell Kalindának olyan bizonyítékot szereznie Bishop ellen, hogy tanúskodnia se kelljen, és akkor minden jó lesz.

2_kalinda.JPG

Diane találkozik a drogdíler nagymamával (amúgy a fiáé volt a csomag), és segítséget ajánl neki. A nagymama nem akarja bajba keverni sem a fiát, sem a kirendelt védőjét, amiért az nem végzett valami jó munkát, de azért börtönbe se szívesen menne 6 évre, így nyitott Diane segítségére. Alicia az egyik ügyféltől tudja meg, hogy Diane azt mondta neki, nincs miért aggódnia, mert Alicia nem tér vissza a céghez. Hát túl szép is lett volna ez a visszafogadás ahhoz, hogy igaz legyen. Peter azt tanácsolja neki, hogy tornássza fel a kilépő pénzét a cégnél, fogja meg a saját klienseit, és kezdje újra egyedül.

3_alicia.JPG

Alicia Finnel felfegyverkezve tér vissza megtárgyalni a visszatérésének részleteit, és mint kiderül, David Lee az, aki vonakodik elfogadni a feltételeket, Diane és Cary tényleg vissza akarják őt venni. De a megbeszélés összhatása tényleg az, hogy csak húzzák az időt, és az ügyfeleire játszanak, így Finn is azt tanácsolja, hogy Alicia kezdje el bebiztosítani magának az ügyfeleit, mielőtt megelőzik. Diane ötlete, hogy a kirendelt védő inkompetenciájával mentse meg a nagymamát sajnos kútba esik, mert a védő eléggé kompetens. Viszont kiderül, hogy a nagyinak azért kéne börtönbe mennie, mert sosem használt illegális szert – ha függő lenne, simán mehetne rehabra a böri helyett. A helyében én gyorsan rászoknék a cuccra.

4_diane_cary_lee.JPG

A többiek rájönnek, hogy Alicia is a saját klienseivel akar ellovagolni a naplementébe, úgyhogy most már hivatalosan se bízik senki senkiben. Kalinda miután hazafuvarozza Bishop fiát, beoson a drogbáró dolgozószobájába és a mindenféle védelmet nélkülöző laptopjáról másolgat le magának ígéretesnek tűnő adatokat. Majdnem lebukik, végül persze nem, de Bishop azért gyanút fog. A gyanúja pedig be is igazolódik, mikor a monitorján egy figyelmeztetés fogadja, hogy legközelebb óvatosabban távolítsa el a csatlakoztatott eszközt. Rá is állítja a technikai szakemberét, aki kettőt nyomogat a gépen, és máris mindent meg tud mondani a csatlakoztatott eszközről.

5_bishop.JPG

David Lee feltüzeli a partnereket, hogy Alicia tényleg ki akar válni – ismét, és azt javasolja, hogy álcából folytassák az egyezkedést, de közben győzködjék az ügyfeleket, hogy maradjanak. Kalinda egyébként nem a saját pendrive-ját használta az adatlopáshoz, hanem Bishop első emberének, Dexternek az adathordozójával szöktette meg a bizalmas infókat. Kalinda így tiszta marad, át is adja az anyagot az ügyésznőnek, Bishop meg leveri majd a belső ellenzékét – ha lesz rá ideje. Elegáns megoldás. Diane megpróbálja elintézni, hogy a drogdíler nagymamát rehabra küldjék, de ehhez a nagyinak is meg kell jelennie, szóval nem ártana őt is beavatni.

6_diane.JPG

Egy ideig még folytatódnak az egyezkedések Alicia visszatéréséről, de végül csak kibújik a szög a zsákból, és Diane azzal vádolja Aliciát, hogy elárulta őket, és vica versa. Kalinda bizonyítéka alapján Bishopot letartóztatják, Cary pedig kiakad, hogy akkor Kalinda majd pórul jár, de Bishop egyelőre a saját emberére gyanakszik. A drogdíler nagymama sajnos nem megy át a teszten, nem sikerül meggyőznie az ügyintézőt a függőségéről, így nem opció a rehab. Bishop embere, Dexter, Kalindát keresi, de csak Caryt találja, aki megpróbálja elhitetni vele, hogy ő nyomta fel Bishopot, de Dexter sem ennyire egyszerű lény, és rájön, hogy Kalinda lopta el a pendrive-ját.

7_cary.JPG

Időközben Kalinda a partnerek viszályát is elsimítja: rávilágít Aliciának, hogy amúgy mindannyian ugyanazt akarják, hogy Alicia visszajöjjön, és egy óriási félreértés ez az egész. Cary elújságolja a fejleményeket Kalindának, aki elindul, hogy ismét rendbe tegye a dolgokat. Diane és Alicia végre leülnek beszélni, másodjára talán menni fog. Kalinda így nem találja otthon Aliciát, de Diane-nel telefonon igyekszik elvarrni a szálakat: valami gond volt a drogdíler nagyinál talált cucc mennyiségével, ez lehet majd az ügy kulcsa. Nem tudni, mire készül Kalinda, de nagyon elköszönős hangulatban van. Végül meg se várja Aliciát, csak egy borítékot hagy neki.

8_alicia_peter.JPG

Másnap a bíróságon Diane előadja, hogy a nagyinál talált ecstasyk ketté voltak vágva, vagyis a valóságban csak feleannyi volt, így a bíró boldogan bocsátja próbaidőre az elkövetőt. Diane republikánus fővadásza, az aktuális „nagy ügyfél” bejelenti, hogyha Alicia visszatér, akkor ő bizony ott hagyja a céget, nem kíván a Florrick névvel azonosulni. Így Alicia végül mégsem tér vissza. Az ügyfelei nem akarnak kiugrani vele, ő pedig teljesen elfáradt. Peter igyekszik lelket önteni belé, hagy majd meglesz még a nagy visszatérés. És Kalinda felszívódott: üres a lakása és a telefonszámát is megszüntette. Végezetül Alicia még elolvassa Kalinda levelét, és végre kitör belőle a sírás is, bár azt egyelőre nem tudjuk meg, mit írt Kalinda.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása