Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Trónok harca 5x06 - Meg nem hajol, meg nem rogy, meg nem törik

2015. május 19. 11:00 - sixx

Braavos

Arya takarítóból hullamosónak lépett elő a Fekete és Fehér házban, ez lehet egyfajta promóció, franc se tudja, mindenesetre rém lelkiismeretes és nagyon figyelmes, körmöt vág, hajat most, a hulla nagyon pöpec lett, tán életében sem volt ilyen jóképű. A hullát elviszik, és mivel az ajtó egy résnyire nyitva marad, Arya már menne is kifelé rajta, de a szőke hajú, botos csaj, aki már vagy kétszer elverte, ott terem, és bezárja, nem mégy te sehová, hallode. Arya kicsit hisztis lesz, mondjad meg nekem, mi történik a holttestekkel, vagy nem mosok több hullát, mert a tököm tele van már. Majd. Amikor ideje lesz. Mg amikor készen állsz. Aryának ez nem elég, és megkérdezi a csajt, hogy ő kicsoda, hát, kérem szépen, egy westerosi nemes lánya, aki rájött, hogy az új mostohaanyja meg akarja mérgezni, és a braavosi bérgyilkosok segítségét kérte, a mostoha meghalt, ő meg azóta itt melózik. Arya mosolyog, nahát, rokonlélek, de a csaj arca elkomorul, és te ezt bevetted? És ha hazudok? Na, mossál csak hullát tovább. Apróság, de én sem értem, a hullamosástól miért lesz az emberből jó, bérgyilkos, de mit értek én a lovakhoz.

Arya alszik, illetve aludna, de Jaqen H'ghar hangja ébreszti, és az örök kérdés, ki vagy te? Én ezt annyira unnám, hogy az valami hihetetlen. Arya nem tetteti magát tovább, és aszongya, Arya vagyok, és elkezdi hogyvoltozni az első négy évadot, mire Jaqen H'ghar ráver egy pálcával, hazudsz, nyomorult, de Arya nem hagyja abba, mire kap még párat, de nem fogja be a száját, mire Jaqen H'ghar megkérdi, hogy mér’ hazudik a sokarcú istennek, és egy isteneset ráver, Arya elesik és üvölt, hogy jól van, ennyi volt, én nem játszom ezt a szar játékot többé, de Jaqen szerint ezt állandóan játsszuk. És ennyi volt, biztos lesz ennek még valami jelentősége, csak én nem látom még.

screen_shot_2015-05-19_at_04_34_32.png

Másnap(?) Arya a padlót sikálja a nappaliban, a kút mellett, ahová egy férfi behozza a lányát, aki nagyon beteg, de senki nem tudja meggyógyítani, és mivel iszonyú fájdalommal él, ide hozta, hogy legyen ennek végre vége. Arya felpattan, odamegy a kút mellett heverő kiscsajhoz, és azt mondja neki, hogy ő is ugyanilyen volt, az apja ide hozta, mert szerette, ő meg ivott a kútból és pikkpakk jobban lett. És megitatja a kislányt, közben mindezt Jaqen egy oszlop mögül nézi. Snitt, Arya a kislány hulláját mossa, Jaqen meg bejön hozzá, és nyitva hagyja az ajtót, hogy kövesse. Na végre. Mennek le az épület alagsorába, ami egyébként akkora, mint a Papp László Sportaréna, baszott nagy oszlopokkal, az oszlopokon emberfejekkel. Gondolom, a hullákéval, akik itt végezték. Készen állsz, kérdezi Jaqen, aztán megválaszolja, hogy nem, nem állsz készen, hogy senki légy, de valaki más, na az lehetsz.

Úton Meereen felé

Tyrion éhes, mert nem leltek falut, illetve nem az a baj, hogy nem leltek, hanem Jorah nem akar emberek közé menni, és a betegséget terjeszteni. Idegesíti, hogy Tyrion hisztizik, de amikor a másik aszongya, hogy Királyvártól Pentosig egy ládában kuporgott, csak megkérdi, miafasz. Mert megöltem az apámat, és menekülnöm kellett. Megdugta a szerelmemet. Neked legalább normális apád volt, mondja Tyrion, találkoztam vele a Falon. Mindent tudott az embereiről, nagyszerű parancsnok volt, nemigen születik manapság már ilyen, Jorah meg csak áll villámsújtottan. Tyrion rádöbben, hogy a nagy szája most elég mély emócionális sebet ejtett, és Jorah tőle tudta meg, hogy meghalt az apja. Elég szarul is érzi magát. Jorah felmordul, na menjünk a picsába.

Mennek tökön-paszulyon, árkon-bokron át, és Tyrion érdeklődik, hogy mi a nagy pláne a kis szőke bulában, mert hogy a Mormont-ház a Targaryenek ellen volt annak idején. Mert nem hittem már semmiben, mondja Jorah, cinikus pöcs voltam, mint te, de megláttam Danyt, amint belesétált a tűzbe három tojással, és kijött belőle három sárkánnyal. Medzsik, baszki. Ettől még nem lesz belőle jó királynő, mondja Tyrion, a családjában meg divat volt az őrület. Először meghódítjuk a világot, mondja Jorah, a fanatikus, Tyrion meg epésen megjegyzi, hogy na ja, hogy fog majd örülni a csajod a westerosi törpének, engem lefejez, téged megtesz főparancsnoknak, áthajóztok Westerosba, felégettek mindent, és tadá, máris ott ül a csaj a Vastrónon, mi? És utána mi lesz? Hát, majd uralkodik. Hm, folytatja Tyrion, a csaj, aki életében nem járt Westerosban, tuti ő a legmegfelelőbb erre? Jorah igazi fanatikus, ő a trón jogos örököse, és kuss.

screen_shot_2015-05-19_at_05_06_23.png

A partra leérve egy hajót pillantanak meg az öbölben, és mielőtt baj lenne, Jorah megragadja Tyriont és behúzza egy szikla mögé, mondom MEGRAGADJA, a szürkehámos kezével, hogy rohadna meg, hát megfertőzi! Az öbölben egy hajó áll, rabszolgakereskedők, mondja Jorah, akinek a látása jobb, mint egy sasé. De hát miért horgonyoztak le az öbölben, teszi fel a költői kérdést Tyrion, és mire felnéznek, a válasz ott áll előttük karddal a kezében, többedmagával. Szopás. És a következő snittben ki veri szájba az emberkedő Jorah-t? Hár Mr. Ekó a Lostból! Az egyik emberével megtárgyalja, hogy Jorah mehet a sóbányába, esetleg valami gályára, Tyrion viszont értéktelen, tessen elvágni a torkát, mire Tyrion kicsit izgatott lesz, várjunk csak, ezt meg kellene beszélni. Jó, mondja a kalózember, akkor a farkát, az szerencsét hoz. Tyrion rámutat, hogy neki akkora farka van, hogy senki nem fogja elhinni, hogy egy törpéét vágták le, mire a kapitány vállat von, jólvan, míg nem lelünk egy faszokkal kereskedő embert, életben marad.

Jorah megjegyzi, hogy Dany betiltotta a rabszolgatartást, mire a kapitány mondja, hogy egyrészt Volantis a végcél, ahol Dany még nem járt, másrészt meg Meereenben megnyitották a harci vermeket, azokban meg csak rabszolgák szoktak küzdeni. Tyrion erre lecsap, jól jártál, hallode, itt van a Hét királyság egyik legjobb harcosa előtted, mármint nem én, hanem Jorah. De hát egy nyugger, mondja a kapitány, az lehet, tromfol Tyrion, de 100 csata van mögötte, még dalokat is írtak róla. Igaz ez, kérdi a kapitány. Jorah bólint, Tyrion meg tovább üti a vasat, Lannisportban Ser Jamie-t is kiütötte a nyeregből. Ja, hogy ilyen lovagi viadalos bohóckodásba jó, értem, vigyorog a kapitány, az ide nem elég. Jorah benyögi, hogy dothraki nomádokat győzött le egy az egyben, ami már elég meggyőzően hangzik. Adj egy kardot, bebizonyítom. Mr. Ekó elvigyorodik.

screen_shot_2015-05-19_at_05_20_09.png

Királyvár

Kisujj az utcákat rója, amikor a Verebek rálelnek, szevasz Lancel, mondja Kisujj, mire a Lannsiter rokon hogyvoltozik, itten most új rezsim van, a vallási fanatizmus üli torát. Jó nektek, mondja Kisujj, és menne tovább, de feltartják, ettől ingerült lesz és aszongya, Cerseivel van sürgős dolga, nem kéne feltartani, ha egy mód van rá. Lancel figyelmezteti, hogy a kurvapecérek napja leáldozott, mire Kisujj megjegyzi, hogy mindketten egyfajta fantáziát árulnak, csak az övé legalább szórakoztató. Cerseitől ezt kérdi nem sokkal később, hogy ennek mi értelme van, mármint a Verebeket rászabadítani a városra, letartóztatni Ser Lorast, satöbbi? Engem itten inzultus ért, mondja Cersei, a vőlegényem férfiakkal hált, nahát. Meg kell válogatnunk, kivel barátkozunk, mondja Kisujj.

Cersei áttér Kisujj dolgaira, hozzad ide nekem a Völgy urát és lovagjait, hogy a király mellett harcoljanak. Jó, hallgat rám, majd teszek róla, de van még itt valami sokkal fontosabb. Megleltem Sansát. Életben van, sőt, nagyon is jól. Ott pocol Deresben, Roose Bolton meg a menyévé teszi. Mekkora geci már ez az ember. Cersei kiborul, a király tette meg Észak urának, mondja, ez így nem kóser. Kisujj még hozzáteszi, hogy ez volt ugye a jutalom azért, hogy elárulta a királyát, Sansával pedig meg is lesz az a legitimizáció, amire mindig is vágytak. Élve nyúzom meg Roose-t, mondja Cersei, Kisujj viszont azt tanácsolja, hagyja, hogy Bolton és Stannis kivéreztessék egymást, és majd akkor csapjon le. De hát eleve kurva messze van ide Deres, mondja Cersei, Kevin bátyám gyáva, Jaimie sehol. Majd én és a Völgy harcosai segítek, mondja Kisujj, mire kiröhögik, uzsorás kurvapecér, az vagy, de nem katona. És mi vesztenivalód van? Ha bukok, semmi közöd hozzá. És ha nyersz? Akkor add nekem Északot. Hoppácsak.

screen_shot_2015-05-19_at_05_29_59.png

Margaery nagyanyja megérkezik a Tyrell-birtokról, hogy helyre tegye ezt a Veréb-dolgot, nincs ezeknek bizonyítéka, mondja az unokának, aki azt feleli, hogy na ja, de mindenki tud Lorasról. A nagyi szerint Renly végigdugta az országot, de senkit nem érdekelt, mert a király testvére volt, Loras neg a királynőé, és kész, elintézzük. Ez Cersei műve, mondja a néni, majd én beszélek azzal a riheronggyal. És beszél is, először lekurvázza, aztán szembesíti azzal, hogy tudja, Cersei záratta be Lorast. Cersei széttárja a karját, én is megdöbbentem, hallod, nem tehetek semmit. Igen? De a katonáink, a lové, meg a kaja, amit ide szállítunk, az kell, ugye? Cersei magabiztos, háborút akarsz, néni? A Töviskirályné erre azt mondja, nem szerette Cersei apját, de legalább tisztelte, mert megértette, hogy néha együtt kell dolgozni az ellenfeleinkkel. Cersei válaszul rámutat, hogy Loras egy meghallgatáson vesz majd rész, nem tárgyaláson, és utána szabadon távozhat. Mármint ez a terv, ugye.

screen_shot_2015-05-19_at_06_22_21.png

Na, a meghallgatás nem egy vicces dolog, a Főveréb arról faggatja a meglehetősen rossz bőrben és rongyos ruhákban üldögélő Lorast, hogy mi is van ezzel a pederaszta viselkedéssel, hm? Leszarom a pletykákat. És amikor Renly meghalt? Nem akartál elszakadni az ágyától. A barátom és királyom volt. És Joffrey? Ő nem volt az? Joffrey megbocsátott nekem, és harcoltam érte. Renyl páncéljában, de mindegy, mondja a Főveréb, tagadod, hogy férfiakkal háltál, csókolóztál? Perszehogy tagadom. Dugtál Renlyvel? Sose. Más faszival? Azzal se’. Oké, ennyi volt a meghallgatás első része, most jöjjön Margaery királyné, van hozzá kérdésem. Hozzám? Én vagyok a királynő. Oszt? A hit nem ismeri a titulusokat. Nem lesz ennek jó vége. Mit mondasz ezekre a vádakra? Hazugság mind. Az istenekre esküszöl? Igen. Kösz, királyné. Ajaja, jön egy fiú tanúskodni, aki viszont úgy bemártja Lorast, mint a szart. Én voltam az apródja, és dugtunk. És a királyné is látta. Ez kezd egyre kellemetlenebbül alakulni a Tyrell-ház számára.

Cersei kifakad, álcából pláne, miért kellene elfogadnunk a szavát ennek a legénynek? Hiszen a királyné aszonta, Loras nem meleg. A srác benyögi, hogy Loras farka mellett van egy Dorne-alakú anyajegy, mire Loras felpattan, hogy puszta kézzel belezze ki, de lefogják és elhurcolják, a Főveréb meg közli a Töviskirálynéval, hogy akkor jöhet a rendes tárgyalás Loras melegsége ÉS Margaery hamis tanúzása miatt. És Tommen csak néz, és nem tesz semmit, a Töviskirályné meg olyan fejjel méregeti Cerseit, mint aki most fogadta meg, hogy elemészti, de sürgősen. Mondjuk ezt a menetet Cersei nyerte.

Dorne

Myrcella és Trystane (Doran fia) az esküvőt tervezgetik, ami már elég régóta húzódhat, mert a fiú rá akarja beszélni az apját, hogy bólintson már. Myrcella attól fél, hogy csak politikai esküvő lesz belőle, de nem, a srác jól lesmárolja. Nem dugunk, mondja, majd kicsit évődnek. Doran a teraszról nézi őket, és testőrkapitányára ráparancsol, hogy vigyázzon rájuk. Közben Bronn és Jaimie dorne-i harcosnak öltözve lovagol a város felé, ahol Myrcella pocol. És ott mi lesz, kérdezi Bronn. Majd kitalálok valamit, mondja Jaimie, és belovagolnak a városba, ahol a homoki kígyók és Oberyn exnője éppen azt tervezték ki, hogyan ölik meg a Lannister-hercegnőt. Ez szép lesz.

Jaimie-ék lelnek rá a gyerekre hamarabb, ott smárol a pasijával a kert másik végében, szevasz Myrcella, szevasz Jaimie bácsi, hát te? Trystan végigméri Bronnt és a vérfoltos göncöket, és tán mozdulna is gyorsan, de Bronn szól neki, hogy nem kéne ugrálni. A gyerek kardot ránt, Bronn leüti, már csak ez kellett. Jaimie megragadja Myrcellát, mennünk kell, hallod? A lánya csak a pasijával törődik, és közben megjönnek a Homoki Kígyók, ajaj, Jaimie karján menten ostor csattan, és a három nő nekik esik, amit Bronn egy “ó, faszom”-mal nyugtáz, majd kardozás jön, ami Jaimie-nek nagyon nem megy ugye egy kézzel, Bronn meg két vérszomjas csajjal küzd, elég szarul. Az egyik Kígyó leválik Bronnról, és viszi Myrcellát, de nem jut messzire, mert a testőrkapitány és emberei véget vetnek a bohóckodásnak. Ez a három nő rémes, a színésznők különösen.Az anyjukat is lefogják.

Deres

Sansa az esküvőre készülődik, azaz a hálókamrájában üldögél, amikor jön Ramsay csaja, hogy megfürdesse. Közben magyaráz neki, hogy majd legyen kedves Ramsayvel, mert úgy végzi, mint a többiek, milyen többiek kérdezi Sansa idegesen, mint Kyra, a kovács lánya, aki sokat beszélt, és Ramsay kicsit ideges lett tőle, és ráunt. Volt még sok, sorolja lassan, az egyiküket a kutyák szedték szát egy vadászaton például. És te mióta vagy belé szerelmes, Miranda? Én meg beleszartam a kis románcba, mi? Sansa Stark vagyok, ez az otthonom, és nem félek tőled. Miranda elmosolyodik, és nem szól semmit, Sansa meg kizavarja a picsába.

screen_shot_2015-05-19_at_06_45_43.png

Az esküvői ruhája fenséges és vastag, hideg van erre, érthető. Theont kicsípték a nagy napra, jön érte, hogy az oltár, azaz az istenek elé vezesse, de Sansa nem hajlandó hozzáérni. Theon szerint az nem lesz jó, mert majd ő szívja meg. Ramsay ugyanis egy szadista gyökér. Az esküvő nagyon szépen indul, a havas tájat és a nagy fát bevilágító lámpák fénye megindító, de nem értem, miért vaksötétben kell esküdni. Sansa ideges, vélhetően az esküvés miatt, bár van egy olyan érzésem, hogy Ramsay is a frászt hozza rá. Theon felkonfolja Sansát, Roose meg felteszi a kérdést? Igen, Sansa? Igen hát. Ramsay is igent mond, és erről ennyit.

A ceremónia után Theon a hálókamrába viszi Sansát, ahová Ramsay is követi, jól vagy, mylady? Azt szeretném, ha boldog lennél. Apám szerint szűz vagy. Igen, az, mondja Sansa. És miért? Tán félsz a törpéktől? Mert ugye Sansa egy ideig Tyrion felesége is volt, illetve technikailag még mindig az. Egy ujjal nem nyúlt hozzám. Nem hazudsz igaz? Mert az nem lenne jó ómen a nászéjszakán, mondja Ramsay, majd megsimogatja az arcát. Legyünk őszinték egymással, mondja, és smár jön. És most vetkőzz, utasítja Ramsay, és Theon sunnyogna kifelé, de nem ereszti, Bűzös, maradsz bent, baszki. Ajaja, ebből valami rettenetes fog kisülni. Na, vetkőzz, Sansa, mondja Ramsay, ne kelljen kétszer mondanom. Theon leszegett fejjel áll, de Ramsay utasítja, hogy nézze, ahogy nő lesz Samsából. És leszaggatja róla a ruhát, majd megerőszakolja.

Címkék: trónok harca
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cérnahuszár 2015.05.19. 15:08:28

@Thomas Dantes: Volt már ilyen a történelemben hogy a csuhások diktáltak, Savonarola anno jól megkeverte a cart, akkor állították le amikor a pápát is elkezdte ekézni. Addig hagyták hogy menjen a prédikáció, kb 10 évig?

Ha a nagyinak lesz esze, az anyucikirálynét is bedobja az üstbe, akkor már le fogja állítani Cercei ezt a verebes dolgot. Kisujj hogy áll a tyrrel házzal? Az egészet ő kavarja, ő a kulcsfigura, a házak csak hárítanak. Megszerezte eddig harrenhallt, övé a tully vár is, (robint elteszi láb alól) most indult észak felé, egész szép terület lesz az övé. Hatalmasabb lesz mint a többi nemesi ház.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.05.19. 15:13:49

@Dekatlon: azért a fejét karóra kérés picit ezt megnehezíti, nem?

Dekatlon 2015.05.19. 15:17:06

@Cérnahuszár: Aki sokat kavarja a szart, azt berántja a kanál... elég logius lépés lenne , hogy a nagyi bevádolja Cerceit. De azzal nem húzza ki az onokákat a pácból, csupán melléjük nyomja Szörszit. Sőt, akár a királyt is, születési jogán (hehe). És a király nem jogos király. Akkor viszont az unoka nem királyné... szóval veszélyes ez.

Dekatlon 2015.05.19. 15:21:58

@doggfather: ha már övé észak, szarik Cercei fejére. Sőt! Hősiesen megtagadja nemtelen parancsát, amivel hőssé válik és végképp legitimizálja magát északon.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.05.19. 15:23:13

@Dekatlon: és szembeszáll a királlyal? Nem olyan fajta ő...

Dekatlon 2015.05.19. 15:32:18

@doggfather: akkor meg időt húz, keresi a megfelelő karót, mittudomén :)
szerintem amúgy le tud annyira gyengülni a korona, hogy akár szembe is száll vele

lilcsi manó 2015.05.19. 15:36:42

Sansa egy idióta, Cersei egy hatalommániás szívtelen gyökér, a homoki kígyóknak meg remélem lecsapják a fejét az emlegetett pallossal
köszönöm hogy elmondhattam :)

Knapp75 2015.05.19. 15:59:34

A Homoki Kígyókat inkább Kisujj bordélyában tudnám elképzelni akciózás közben...
Amikor megjelentek, egyből az jutott eszembe, hogyan oldják meg, hogy mindenki életben maradjon.
Aztán ez úgy sikerült, hogy 5 profi (?) harcos percekig gyűrte egymást, de végül nem folyt annyi vér se, mint Sansa nászéjszakáján.

Tudom, hogy nem foglalkozunk a könyvvel, de lassan a főcímbe bele lehetne írni: "valahol messze, egy párhuzamos univerzumban". A helyszíneken kívül már ritka az egyezés. :)

Azért ez jó rész volt.
Eszembe jut, hogy a készítők megkérdezték előzetesen Martint, mi a célja egyes szereplőkkel (kinyírhatóak-e), de azt hiszem, ő inkább hálás, ha az HBO segít ritkítani a szálakat.

Cérnahuszár 2015.05.19. 16:03:22

@Dekatlon: Ha bekerül az üstbe cercei, akkor ki fog találni valamit amivel kiiktatja a szervezetet, mert már az lesz az érdeke. Az ára az lesz hogy onokák maradnak ahol vannak, férjjelöltként meg királynőként

Andrei Chikatilo 2015.05.19. 16:30:45

@Cérnahuszár: Csak azt nem értem, hogy Loras miért maradt (maradna) férjjelölt? Az öreg Tywinon kívül senki sem akarta azt a nászt.

sipi119 2015.05.19. 16:30:53

@vastyúk is ..: hmm.. de azért nem teljesen, mert Drogo végül is semmi mást nem csinált csak amiben felnőtt, nászéjszaka, akkor meg kell dugni a nőt és kész, sima tradíció ; Ramsay meg azonnal elkezdi / vagy próbálta elkezdeni megtörni Sansát is, tehát Drogo végül is csak a maga őszinte parasztos módján tette a dolgát, Ramsay meg direkt szemét megint. És igen a Myrandás reakció, na pl abból gondoltam h valami csak más lesz.
Nem tudom mit tudott volna tenni Ramsay ellen, de olyasmit vártam h oké lesz szex de valahogy nem hódol be totál hanem valami ravaszság/ csel / csábítás / vmi amivel hatással van ramsayre valahogy lesz a részéről

vastyúk is .. 2015.05.19. 16:59:36

@sipi119: hát igen. Viszont volt anno még jelenet, hogy Danynek mennyire rendelkezésre kellett állni se szó, se beszéd, mikor Drogó bejött a sátorba, hasra vágta az asszonyt, aztán durr bele. Ramsay ehhez még röhögött is. Hálás vagyok azért, hogy a nyúzóbicskáját nem vitte magával az ágyba. Nem tudom Sansa mit tehetett volna. Ramsay-vel szemben a behódolás fájdalommentesebb szerintem. Ha küzdött volna, szarabbul járt volna. Kíváncsi vagyok, hogy a következő részben hogy alakul ez a szál, az sokmindent el fog árulni arról, hogy mennyire nyekkent meg Sansa lelkileg.

Cérnahuszár 2015.05.19. 17:09:33

@Andrei Chikatilo: ja ő szabadulni akart. Viszont a tyrrel ház lóvéjára mégis szüksége lesz ha a vasbank elzárja a pénzcsapot, a lannisterek bányái kimerültek. Ha a nagyi meghal, lorasét talán beoszthatja feleségként, margaery viszont sosem hagyná hogy a pénztárcájában turkáljon. Persze lehet hogy erre nem gondol
Előbb utóbb azt veszi észre hogy kisujj valahogy túl nagy területet birtokol, a fejére nő.
A banyának aki jósolt neki az évad elején, igaza lesz, minden gyereke belehal az uralkodásba. Mert kell melléjük házastárs-szövetséges, viszont akkor a hatalom már kicsúszik cercei kezéből. Hülye volt hogy lorassal addig itatta a királyt amig azt elkapta a vadkan, mert addig királynő volt.

sipi119 2015.05.19. 17:19:23

@vastyúk is ..: de amúgy majdnem biztos vagyok benne h Theon most tört meg , illetve tört vissza vagy na :D szóval sztem ez most végleg betett neki, és valamit most már tenni fog

Ruadhnait 2015.05.19. 17:34:54

@sipi119: En is remelem, hogy visszakattan, csak keves eselyt latok ra. Nem tudom miert most torne meg, ha akkor nem tort meg, amikor a Ramsay a kutyakkal tepette szet azt a szerencset lanyt valamikor a 4.ik evadban es utana meg meg is borotvalta, ahelyett, hogy elvagta volna a torkat... Egy kis nemi eroszak a Tronok harcaban mindennapos eset. A kutyakkal valo szettepetes csak havonta egyszer fordul elo.

Almeron 2015.05.19. 18:07:12

A verebekkel nincs baj, volt ilyen állapot a történelem során, Persze ezeket a fanatikus csoportokat kiirtották, mihelyt helyreállt a rend (Vesteros esetén ha véget ér a polgárháború). De addig nagy kárt tudnak okozni.

vastyúk is .. 2015.05.19. 20:31:43

@sipi119: ühümm, jó kis indikátor lesz ez. A jelenetben végül is az ő arcát mutatta a kamera, szóval akárhogy is, de ez róla szólt. Nem lesz már a régi Theon, de az biztos, hogy Büdöske sem :D

Zsoofka 2015.05.19. 20:55:00

@borzlány: @vastyúk is ..: Én úgy látom, hogy Ramsayhez képest még egész jól megúszta Sansa a nászéjszakát, elvégre elkezhette volna fel is darabolni a boldog arát....
Mire tippeltek? KI gyilkolja le R.-t?
- Sansa
- Theon
- Stannis és/vagy Jon
- Kisujj
- Brienne

Zsoofka 2015.05.19. 20:57:03

@foxglove (F6): Szégyellem bevallani, de Remsay hiányozni fog, ha végre legyakja valaki... Láttam a face-n egy civil képet a színésztől, imádtam... Olyan mint Jockey a Dallasból. Tök jó utálni. Nagyon jól játsza a színész a karaktert.... :)

Gunsmoke 2015.05.19. 20:59:52

Gondolom a hullamosásnak azért van jelentősége, mert így fel tudja térképezni a delikvens minden porcikáját, ami nem elhanyagolható, ha már úgy is szó szerint a bőrébe akar bújni. Az arcok játékában, meg szerintem nem az a lényeg, hogy igazat mond e vagy hazudik, csak hogy elhitesse a mondandóját a másik féllel, vagyis hogy azt mondja, amit a másik hallani akar, így a közelébe tud férkőzni, mint ahogy azt a haldokló kislánnyal is tette.

A varjak, meg a három amiga szerencsétlenkedése viszont tényleg csak egy rossz vicc. Remélem már sokáig nem fog tartani.

vastyúk is .. 2015.05.19. 21:02:56

@mokamini: a misfits című sorozatban egy szuperhőst alakított, teljesen más személyiséggel. Nagyon jó színész.
Ami a nászékszakát illeti, én is örültem, hogy nem volt hámozás. Nekem teljesen a Dany-Drogo nászéjszakát juttatta eszembe. Személy szerint annak szurkolnék, hogy Sansa tegye el láb alól Ramsay-t, lehetőleg apró darabokban.

Zsoofka 2015.05.19. 21:07:17

@vastyúk is ..: Én is remélem, hogy Sansa R-n kezdi el gyakorolni a geciskedést.... Először lelkiterorral, aztán jöhet a fizikai :)))) De szerintem Theonnak sem fog megbocsátani. Talán még kínozni is fogja, hogy elhitesse R-vel, hogy behódol neki, ehhez jó alany szegén Bűzös.
Aztán, ha Sansa túléli ezt a házasságit, és esetleg visszatér Kisujj, lesz majd részéről nagyotnézés, hogy mi lett az "ártatlan" kislányból, és itt nem az elhált násziccakára gondolok :))))

vastyúk is .. 2015.05.19. 21:14:18

@mokamini: :D remélem igazad lesz. Döbbent Kisujjat akarok látni!!

Zsoofka 2015.05.19. 21:16:03

@vastyúk is ..: Olyat még úgy sem láttunk :)
És mi lehet Varissal? Azóta is keresi Tyriont? :)

vastyúk is .. 2015.05.19. 21:29:38

@mokamini: ááá, nem hiszem. Szerintem a kismadarai megsúgták neki, hogy jorah vitte el, és hogy Mereen-be mennek. Varys szerintem egyéb helyeken igyekszik szervezni a Targaryen restaurációt. Pl nem lennék meglepve, ha felbukkanna Dorne-ban. Bár az is lehet, hogy elkeveredett Essos-on.

,, 2015.05.19. 22:19:34

@mokamini: ugye?:) szerintem is zseniális:) és a karakter is jobban működik képernyőn, mint könyvben, az egyik előző részben volt egy beszélgetése az apjával a születéséről, az is baromi jó volt, ahogy az arcán végighullámoztak az érzelmek a dühtől a fájdalmon keresztül az elolvadásig (amikor azt mondta az öreg, hogy ő a fiának tekinti)
Én Theonra tippelek, szerintem is ez lesz a feltámadása, meg neki elég nyomós oka van a bosszúra.
A másik dolog, hogy akárhogy is nézzük, Sansa ennyivel még jól megúszta, eléggé elképzelhetetlen h az ő helyzetében a szüzessége elvesztése kellemes élmény legyen, szerelemből történjen. És ezt tudta ő is. Más kérdés persze ha Ramsay nem elégszik meg ennyivel.

Dekatlon 2015.05.19. 22:48:53

Theon restaurációhoz nagyon kellene, hogy ő ölje meg. Azzal vissza is kerülhetne a pályára. Aztán elmondaná Sansának, hogy a tesóit meg nem ölte meg, abból megbocsátás is lehet.

Arról itt még nem ejtettünk szót, pedig szerintem roppant mókás jelenet volt, hogy a törpét a nagy farka mentette meg. (Najó, a nagynak mondott farka) DUrva, hogy milyen helyzetekből képes kidumálni magát... :D

Zsoofka 2015.05.19. 22:56:13

@Dekatlon: Szerintem Theonnak már reszeltek... nem hiszek a rehabilitációjában.. :) Max a halál menti meg. És továbbra is hiszem, hogy Sansa lesz az, aki megszabadítja földi nyomorúságától...

valackyatömegből 2015.05.20. 04:07:02

Hát pedig se a sorozat történetében nem ez volt az első nemi erőszak, se Ramsaytől nem volt meglepő, se a sorozattól, se a RW-nél nem volt durvább, se a könyves verziónál. (azért kiemelve, mert annál is durvábbra ígérték)

gothmog 2015.05.20. 07:08:53

Ok, szóval:
Sansa -Brienne megesküdött hogy megvédi, meg arra is hogy kinyírja Stannist. A Boltonokat kinyírná Stannis, meg most már Cersei, meg Theon, meg a többi Greyjoy is. Sansa az egész vihar közepén áll, Kisujj pedig azt hiszi, ő vezényli az egészet.
Az megvan, hogy papíron Joffrey, Tommen és Mircella is Baratheon, közben meg mindenki tudja, hogy Lannisterek, ennek megfelelően is bánik velük mindenki, épp csak a Főveréb siklik el nagyvonalúan ezen tény, és némely következménye fölött. Ebből meg az jön, hogy ő is csak egy vén hataloméhes szarházi. Abból meg az, hogy a verebek kétélű fegyver Cersei kezében, főleg, hogy a nép velük szimpatizál, a Lannsterekkel meg annyira már nem.
Szóval aki úgy gondolja, nincs kraft az évadban, szerintem gondolja újra.

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2015.05.20. 07:57:42

@vastyúk is ..: @foxglove (F6): @mokamini: Sansa szerintem fel volt készülve rá, hogy mi fog történni. Arra biztos, hogy valami fog, és a lehetőségekhez képest még mindig nem ez a legrosszabb. Szerintem elég jól át is adja a színész, a viszonylag kevés szövege mellett már nem rettegve néz, mint a korábbi évadokban, hanem undorodva. Mint aki nehezen bírja, de elhatározta, hogy végigcsinálja. De azt nem hiszem, hogy magától kinyírná Ramsayt. Ahhoz kelleni fog Theon. Azt, hogy Sansa nyírja ki, csak úgy bírom elképzelni, hogy megérkezik Brienne és/vagy népfelkeléses kavarodás lesz, és azalatt kihasználja az alkalmat.

Alkibiadesz 2015.05.20. 09:09:15

@Thomas Dantes:
Volt már példa a történelemben a csőcselék és a fanatikusok uralmára: Firenze, Savonarola.

Tóthi 2015.05.20. 10:02:22

Ezt a sorozatjunkie-ra akartam írni, de megette a blogmotor:

Számomra érdekes, hogy leginkább vagy Dorne-t kritizálják, vagy a Sansát ért erőszakról szólnak mindenhol a kommentek. Előbbi jogos, az a szál súlytalan és a kivitelezés is - finoman szólva - hiteltelen, de utóbbi a sorozat logikája mentén egyáltalán nem volt váratlan. Egy kvázi középkori értékrenden röhejes a mai európai és észak-amerikai erkölcsi normákat számonkérni, különösen ha azok még - sajnos - ma sem mindenhol általánosak. (Pl. egy olyan országban sem, ahol egy feleségverő vak komondort lazán újra megválasztanak polgármesternek.) Mondom ezt erőszakellenes nőként.

Ez egy erőszakos fantáziavilág, aki nem bírja, vagy nem tud elvonatkoztatni a valóságtól, az ne nézze. Sansát nagyon sajnálom, de pont az őt ért traumáknál érzem legkevésbé koncepciótlannak a forgatókönyvet. Viszont éppen az ő alaposan felépített történetéből következik számomra a sorozat legnagyobb hibája: a Sansával történtek kapcsán legyilkolják Kisujj karakterét. Akkora támadási felületet ad maga ellen, hogy abból nem tud jól kijönni. A legjobb játékos ekkora hibát egyszerűen nem követne el. Pont abban áll a zsenialitása, hogy soha nem lépett fel nyíltan, minden cselszövése mögött újabb cselek és motivációk rejtőznek, ezekbe senkit nem avatott be, csak a szükséges mértékig. Dontost megölte a minimális kockázat miatt, erre most végighurcolja Sansát Északon, átadja Boltonéknak, aztán szalad Cersei-hez felnyomni őket? Ennek abban az egy esetben lenne értelme, ha Sansát is el akarná tenni láb alól, de az meg nagyon egydimenziós figurát feltételez, ennél ő összetettebb. Ráadásul eddig sokkal inkább biztonsági játékot űzött. A "Buktassuk-meg-a-Lannistereket-és-uralkodjunk-Sansával-Deresben"-tervben még sok a bizonytalansági tényező, ha erre hajt, túl korai lenne felfedni a kártyáit. Karakteridegen az egész, na.

TetraB 2015.05.20. 11:31:27

amíg telik-múlik az idő, ármánykodnak, minden részben jó pár új szereplő jelenik meg, a Holtak mit csinálnak? ilyen lassan vonulnak, vagy közben társasjátékoznak?

sipi119 2015.05.20. 11:33:10

@Tóthi: sztem nem karakteridegen, ha hozzáveszed h Kisujj tudja hogy Cersei egyre labilisabb / egyre alkeszebb + azt hogy Kisujj szerelmes volt Catelynbe, de Ned miatt nem lehetett az övé soha
most ha összejön a számítása gyakorlatilag Ned helyére lép, és övé a lánya - ez elég komoly revans

sipi119 2015.05.20. 11:35:07

@Tóthi: + még azt számold hozzá hogy mikor Dontost lenyilazták, még nagyon közel voltak a Királyvárhoz, nagyon könnyen elkaphatták volna őket. most meg úgy tért vissza hogy övé a Völgy + van egy nyilvánvaló szövetségese Deresben

Cérnahuszár 2015.05.20. 11:52:45

Amikor dontost lenyilazzák, kisujj simán rádobja Sansa nyakláncát hogy megerősítse hogy Sansa keze benne van a gyilokban, szerintem nem a kockázat miatt ölte meg, hanem hogy megtalálják a nyomokat. Dontoshoz nem volt nyíltan köze, azt jól titkolta.
Sansa neki egy bábú, amit rakosgat a játszmájában, eddig mindenre tudott magyarázatot adni, egyedül , amikor kidobta lisa arrynt a lyukon akkor került nagy bajba, az random döntés volt tőle. Nem tudhatta hogy Sansa falazni fog neki mielőtt megdumálja, mákja volt.
Most odavitte sansát hogy belekerüljön a tűzvonalba ha stannis és bolton öszecsap.
Északot elkérte cerceitől, kérdés mennyire megbízható cercei hogy odaadja a végén. De szerintem erre is van terve, ha cercei át akarja baszni.

Thomas Dantes 2015.05.20. 13:07:30

@Alkibiadesz: Igen, és végül hogy is végezte? Mind a hatalom , mind a nép egy része ellene fordult, és Savonarola sem fogatta el, mondjuk a Signoria tagjait, vagy egy gazdag firenzei nagy urat.

Thomas Dantes 2015.05.20. 13:20:50

@Meth, Not even once: De hiába legitimizálta, ez mit számít? Ez a megalkotott világ, egy olyan világ ahol hiába van elvileg Vastrón meg király, nincs komoly államhatalom. Még ha nincsenek is belháborúk, az ép aktuális uralkodó sok mindent nem tud tenni ha egy nagyhatalmű nemesi ház ellenszegül. Vagyis hát indíthat egy háborút, amit vagy megnyer, vagy nem . Némileg hasonlít ez a magyarországi kiskirályok korszakára. Egy kiskirályt nem fognak le csak úgy, ha meg mégis, az szinte azonnal újabb belháborút jelentene.

Na most a történetre vissza térve, mégis mit csinál a tyrell ház sok fegyverese, hűbérse? Ja, elfogták a házunk két vezető tagját, aki közül az egyik a király felesége? Na skacok, akkor menjünk haza zabot hegyezni? Nonszensz.

Mint ahogy az is: és a Királyvári gazdagok? Az még ok, hogy a szegények a Verebek mellé állnak. De nagyon sokak érdekeit erősen sértené egy ilyen vallásos banda. És ismétcsak: egy ilyen világban, a gazdag városi polgárság komoly fegyveres erő is, hiszen vannak zsoldosaik ,stb. De itt meg úgy tűnik, a városban is mindenki beletörődik, na akkor jól van ez van.

Tudom sokan példának hozták fel Savonarola-t, de ép paz ő példája mutatja, hogy komoly ellenségeskedés lett a dologból, és nem az volt, hát akkor ez van, elfogadjuk.

Sok önjelölt próféta, vallásújító, reformátor ,fanatikus vezető volt már a történelemben, és ez sose ment békésen. Még ha az ilyenek hatalomra is jutnak, csak erős harc árán, mert mind a hatalom többi képviselői, mind a egyszerű emberek egy része, szemben áll velük. Itt meg pikk-pakk átveszik a hatalmat?

Például az sokkal hihetőbb lenne, hogy Királyvárban a Verebek, és az anti-Verebek összecsapnak, valóságos háború van a városban, és oké, nyeretek a csuhások.

Különben is, jut eszembe, a kis szöszi ellen, mit össze nem tudnak szervezkedni? Hárpia fiai, meg minden, pedig sárkányai és komoly hadserege van neki, de sokan vannak ellene. Nem tűrik az új rendet, harcolnak ellene, és ez így természetes! De hülye csuhásokkal senki nem száll és nem is tud, és nem is akar szembeszállni?

Thomas Dantes 2015.05.20. 13:24:53

Még egy gondolaz: Kisújj, aki a legnagyobb játékos. Legravaszabb. Na pont az ő bordélyait zaklatják a csuhások. És mit tesz? Semmit. Hát szóval...had tegyék tönkre az üzletemet, és a bordélyaimat...nyugodtan...

Knapp75 2015.05.20. 13:30:41

Theon "ébredése"' már az esküvői szertartás alatt megkezdődött.
Ismét emberként mutatkozhatott, használhatta a saját nevét és azt is kimondta, hogy Ned Stark nevelte Sansával együtt.
Látszott az arcán, hogy ezek komolyan elgondolkoztatják.

Arya meg anatómia mellett éppen alázatot és fegyelmet is tanul a hullamosdatással, valljuk be, erre szüksége is lesz, mert leszámítva a Tywin pohárnokaként töltött rövid időszakot, nem arról szólt az élete, hogy másnak engedelmeskedjen és másokat tiszteljen. (a halált, a haldoklót, a halottat meg ebben a munkakörben úgy tűnik tisztelik)

Sansa meg "szabad akaratából" házasodott, valószínű volt, hogy Ramsey nem vár addig, míg beleszeret az ifjú menyasszony.
Ismerve a Bolton fattyú perverzióit, inkább örüljünk neki, hogy az előjátéktól eltekintett!

sélli_ 2015.05.20. 14:42:17

Az egesz Loras fele buzizas bizonyitas egy nagy hulyeseg. Az aprod/lovasz/asszisztens, szoval a csavo aki vadolja hogy marpedig volt akcio es hivatkozik az anyajegyre: ha aprod/lovasz/asszisztens akkor segedkezik egy lovag oltozesenel nem? Akkor meg siman oltozes kozben is meglathatta az anyajegyet. Kb ennyivel el is lehetne intezni. Felesleges cirkusz.

Hu szegeny Sansa nagyon megszivta... Ramsey egy allat, szerintem eddig birt magaval. Neki muszaj minnel elobb orokossel elorukkolnia, azzal is megszilarditja a poziciojat. Kozben meg elvezkedik nyilvan.
Theon ki fogja nyirni! Hirtelen felindulasbol de elvagja a torkat. vagy ilyesmi.

sélli_ 2015.05.20. 14:43:03

@Thomas Dantes: Igen, mert O ugy a nagy nyeremenyre gyur... ha egesz Eszak ura akkor nem szamit az a par bordelyhaz. a cel szentesiti az eszkozt.

ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF 2015.05.20. 16:03:20

Csak egy kérdésem van : Sokat buziznak ebben az évadban ?
Mert akkor kizárt, hogy elkezdjem leszedni ezt az évadot.
Mondjuk a 4.-et se láttam mert az meg túl uncsi volt állítólag, 3 évadot lenyomat azokban nem csalódtam.

sélli_ 2015.05.20. 16:07:15

@ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF: Nem. Sot. Talan most a legkevesebbet. Sztem eddig netto 5-7 percnel nem szantak ra tobbet.

ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF 2015.05.20. 16:14:36

Részenként 5-7 perc, vagy a 6 rész alatt ?
Nem mindegy :)

sélli_ 2015.05.20. 16:31:28

5-7 perc az OSSZES 6 resz alatt :) :) Talan a masodik reszben volt par perc, meg most a Loras fele meghallgatason (de pucerkodas nelkul! :))

Asszem 2015.05.20. 17:19:12

@sélli_: először én is erre gondoltam, hogy semmit nem bizonyít az, hogy az apród azt mondja látta az anyajegyet, viszont szerintem nem életszerűtlen az, hogy Loras mindezek ellenére nem tudott uralkodni az érzelmein (lehet szerelmes volt a paliba és ott és akkor nagyon megrázta az árulása) és ezért vesztette el a fejét.

Tehát simán csak hibát követett el, ha megőrizték volna Maergary-vel a hidegvérüket akkor ketten is tagadhatták volna a tanú szavának hitelességét, megnyomva azzal, hogy a királynő szava vs. egy ki tudja milyen kínzásoknak alávetett tanú szava áll egymással szemben.

De olyan gyorsan történt minden és olyan hamar eszkalálódott szarrá a helyzet, hogy még Lady Olenna sem tudta jól kezelni a szituációt.

Mondjuk én a jelenet végén nagyon vártam volna, hogy akkor Cersei-t is a tanúk padjára ültetik és feltesznek neki pár kérdést... :D

Asszem 2015.05.20. 17:21:07

@Thomas Dantes: nem tudom, hogy Kisujjnak milyen további érdekei fűződhetnek a bordélyok fenntartásához, anyagi biztos nem, információforrásnak jók lehettek, de per pillanat fontosabb és nagyobb ügyei vannak, semmit hogy harcba szálljon értük a verebekkel, akikről nem sokat tud.

Asszem 2015.05.20. 17:23:10

@TetraB: :) a Holtak / Mások is olyanok, mint a Tél. Jönnek, mint a Gyalog Galoppban az a harcos aki mindig csak futott a kastély felé, de sosem közeledett, aztán egyszer csak ott termett :-)

Tóthi 2015.05.20. 18:41:41

@Asszem: Szerintem a hirtelen felindulás azzal is menthető, hogy felháborodott az apród hazugságán. Eddig nem történt olyan, ami ne lenne kimagyarázható, ha képesek lehiggadni.

@sipi119: Kisujjnak (majdnem) olyan információs hálózata van, mint Varysé. Látja, hogy Tywin halálával Cersei-nek is harangoztak, elvesztette a jelentőségét. Tisztában van vele, hogy vannak még mások is játékban (Dorne, egyelőre Tyrellék, a Verebek, Dany sárkányostul), túl sok a bizonytalan tényező. Eddig a titoktartás volt a hatalmas előnye, mindenki azt hitte, az ő szövetségese - ha erről lemond, a saját dolgát nehezíti meg. Pluszban mivel nem hülye, azt nem felejtheti el, hogy a Völgy nem hozzá, hanem az Arrynokhoz hű, Robint viszont kiengedte a kezéből.

Ha én olyan ravasz lennék, mint ő, arra is számítanék, hogy Sansa is okozhat meglepetést, ha kikerül a befolyásom alól - még ha PszichoRamsey valódi jellemével nincs is tisztában. Sansa kezdő, nincs elég tapasztalata az önállóság terén, befolyásolható, és érzelmileg túlterhelt. Sőt, egy valóságos férj sokkal rosszabb Kisujj szempontjából, mint akár a száműzött Tyrion, akár egy távoli vőlegény, mivel az életközösség alaposan fel tudja borítani a racionális terveket - lásd Cat és Ned vonzalma, ami - ugyan nem ellenséges körülmények között, de - szintén kényszerházasságnak indult. Egy agyonhajszolt gyereklány óhatatlanul valamiféle menedéket látna egy rokonszenvesen viselkedő férjben. (Ha innen nézzük, Kisujj számára tiszta mázli, hogy Ramsey pszichopata, de ilyen szintű szerencsére komoly játszmát alapozni nem lehet.)

nota19 2015.05.20. 19:15:11

Szerintem Kisujjat most egyáltalán nem érdeklik a bordélyok, ő már sokkal nagyobb léptékben gondolkodik. Nem fog itt ezzel kicsinyeskedni. A Verebek pedig még megszívhatják, nincs garantálva, hogy a végtelenségig tűrnek nekik. Az, hogy Cersei ilyen hatalmat adott nekik bizonyítja, hogy milyen agyatlan liba. Azt hiszi, hogy egy női Tywin, a ravaszság netovábbja, és még azt a kevés szövetségest is elmarja, akiben bízhatna. Közben egy fanatikus vénembert próbál felhasználni, pedig messziről bűzlik az öregről, hogy nem ejtették a fejére. Szerintem már mindent tud Cerseiről, és le is fog rá csapni.
Csak most néztem meg a részt és előtte olvastam, hogy milyen nagy a felháborodás a nemi erőszak miatt. Fel voltam rá készülve, hogy hűha brutális lesz. (Félreértés ne essék, maga a nemi erőszak borzalmas és elítélendő dolog.) Magában a jelenetben viszont csak annyi volt, mint amennyi Ramsaytól "elvárható". Egyszerűen nem értem, hogy pont ebben a sorozatban, egy ilyen esemény kapcsán miért voltak úgy kiakadva. A lefejezés, az élve égetés, a belezés, kézlevágás, szemkinyomás az rendben volt? A vérfertőzés, kiskorú megrontása (Tommen) szintén? Komolyan nem értem. Ez egy naturális és brutális univerzum, aki nem bírja az ilyet ne nézze.
Theon nagyon jó volt, szerintem is lassan kezd feléledni, nem lesz a régi, de szinte biztosan, hogy segíteni akar majd Sansának.
Ramsay egy borzalom, de ha kinyírják nekem is hiányozni fog, mert piszok jó figura, Iwan Rheon pedig egyszerűen szuper.

Dekatlon 2015.05.20. 20:28:39

@nota19: ezt az erőszakon felháborodást én se értem. Pl. első évadban volt egy rész, ahol csecsemőket (!) gyilkolásztak tucatszám. Akkor semmi. Megerőszakolnak valakit? Kitör a lázadás.
Azaz talán mégis értem. A nagyon durva dolgot fikciónak tekintik, az mese. Az ilyen "életközeli" módon durva dologtól meg bekapcsol a hőbörgő mirigyük, mert az vélekedésük szerint akár velük is megeshet. Vagy valami ilyesmi.

Cérnahuszár 2015.05.20. 20:35:09

szerintem erőszak érhette a szenátornőt, vagy valakijét azért reagált erre így be, személyes érintettség kell ehhez
a csecsemőgyilkosságokra, lefejezésekre, kiherélésre nem volt megmozdulás

Dekatlon 2015.05.20. 20:49:21

@Cérnahuszár: fasza. Szóval, ha ököllel pofáncsapnak, tiltakozni fogok a boxközvetítések ellen..

nota19 2015.05.20. 21:09:09

@Dekatlon: Így igaz, de erőszak eddig is volt a sorozatban. Jaime-Cersei, Dany-Drogo, vagy Craster erődjében a lázadók tucatjával erőszakolták a nőket, és azt még mutatták is, mégsem háborgott senki. Sansa és Ramsay összeházasodtak, és az akkori erkölcsi normák szerint nem számított erőszaknak, ha a férj beteljesítette a házasságot. Sansa pedig, bár nyilván utálta az egészet és szenvedett, a saját jól felfogott érdekében nem ellenkezett. Ramsay saját magához képest egészen visszafogottan viselkedett, Theon kényszerű asszisztálásán kívül.
Nyilván százszámra voltak nők, akik kényszerű, elrendezett házasságban ugyanilyen inzultuson estek át a nászéjszakán. Ha Ned és Cat esetét nézzük ők se szerették egymást, alig találkoztak előtte, nyilván nem volt élvezet egy vadidegennel lefeküdni Catnek. Jó tudom, Ned az nem Ramsay, de akkor is.

nota19 2015.05.20. 21:14:40

@Cérnahuszár: hát manapság gyilkosság is akad szépszámmal, és egyik szörnyűbb, mint a másik. Nagyon sok filmben mutatnak be erőszakot, ennél sokkal brutálisabb módon is. Emlékszem volt régen egy amerikai sorozat a polgárháború idejéből (Észak és Dél), ott a női főszereplőt erőszakolta meg a férje szintén a nászéjszakán, sokkal durvábban. De ez csak egy példa.

Cérnahuszár 2015.05.20. 21:37:31

@nota19: arra is volt tiltakozás?
Az is lehet hogy jól megszerette a karaktert a képviselő asszony....
a tapasztalatom szerint akkor akar a másik ember dolgaiba beleszólni valaki, (még ha ilyen fiktív is) ha ő már pórul járt hasonló helyzetben, bejeleznek az emlékek hogy veszély. Nem akarja hogy megint ilyen történjen körülötte

nota19 2015.05.20. 21:57:07

@Cérnahuszár: nem tudok róla, hogy tiltakoztak volna miatta, de már elég régi sorozat. De említhetnék másokat is, a Trónok harcánál sokkal szelídebb sorozatokat is.
Én megértem, ha valakiben a rossz emlékek ilyen reakciót váltanak ki, de ez akkor is csak egy filmsorozat. Sokféle borzalom történik az emberekkel, és ezek szinte mindegyike megjelenik valamilyen filmben, sorozatban, ilyen alapon valaki mindig tiltakozhatna.

pocokman 2015.05.20. 22:42:30

Ha egy politikus valamiért azt akarja, hogy felfigyeljenek rá, akkor bevált módszer, hogy valami baromságon kiakadjon, benyújtson valami idióta törvényjavaslatot, stb, amire mindenki felfigyel. Tudja, hogy nem lesz a javaslatából semmi, de legalább bekerül a köztudatba a neve, és arra később már tud építeni. Tippem szerint most is csak erről van szó.

Costanza 2015.05.21. 02:35:40

Azt hiszem a sorozatban pillanatnyilag Aryanak van a vilag legjobb munkaja, mint hullamoso. Nem tudom, nekem ezek a fekete deli agresszor ostoros indiai-azsiai-afrikai? akcentusos goromba-buta arcu kigyonok nem tetszenek, es az anyukajuk is elegge unszimpi (vagy mostohaanyjuk), olyan felkapaszkodott-szeru nekem. Leginkabb az akcentus zavar, meg az a bena mellvert is a mellbimbokkal. Az egesz karakterek nemjok valahogy.

Costanza 2015.05.21. 02:44:22

@borzlány: az idos holgy szerintem tudja, hogy Cercei verfertozo volt Jaimevel stb, es szerintem ezzel a hadjarattal esetleg maga alatt vagta ki legjobban a fat, kizart hogy ez ne erje utol pont ot, aki a busz ala lokte a buzikat, nem tudom hogy fognak reagalni a tesoval kozos gyerekekre

Cérnahuszár 2015.05.21. 09:29:50

@nota19: nem írtam hogy az a normális hogy tiltakozik :) Agyaltam hogy miért teszi, miért csinál hülyét magából. De a legtöbb ember elkerüli ha kapcsolódik valami a rossz élményhez, pl azért nagy dolog a zsidóknak visszamenni a táborokba ahol senyvedtek, vagy egy cápatámadásos ismét belemegy a tengerbe, lebénult ember csak azért is csinál egy motort ami 3 kerekű és felül rá. Akiket zavar egy jelenet egy filmben, nem nézik mert nem akarnak emlékezni. Képviselő asszony meg túlparázta.
Persze az is simán lehet amit pocokman mond, csak a nevét akarta futtatni kicsit, hogy csinál valamit. celebkedik

Cérnahuszár 2015.05.21. 09:36:00

@Costanza: tényleg tudja, egyszer finoman beszólt tywinnak, amikor az pedzegette hogy loras kicsit meleg és ez undi :D Tywin lekoptatta hogy ez kitaláció.
Meg hát mindenki erről beszél, fattyúzzák a királyt a pórnépek
cercei tényleg nem okos, vagy azt hiszi hogy kézben tudja tartani a dolgot és csak az lebeg a szeme előtt hogy megszivassa lorast is meg a királynőt

Cérnahuszár 2015.05.21. 09:40:53

Az nem lehet hogy ramsey békén hagyja sansát, csak a szexet hajtja be majd rajta? A csajával is jól kijön, nem bántja, mondjuk az asszisztál a hülyeségeihez, a vadászataihoz meg egyebek. sansa nyuszi, meghajlik majd ahogy joffreynál is hajlott hogy életben maradjon, nem olyan mint theon akit ki kellett herélni hogy megtörje

Duke Silver 2015.05.21. 11:10:57

@Cérnahuszár: Cersei szerintem nem képes felfogni, hogy valaki is ellentmondhatna neki. Ő az anyakirályné - ezért a pozíciója miatt érinthetetlennek hiszi magát, ő Lannister - a származása miatt is úgy áll hozzá már a többi nemesi házhoz is, mint ha a sárból kapaszkodtak volna fel, és nincsenek vele egy szinten... gondolhatod mennyire foglalkoztatja pár közember, paraszt, stb... A szociális érzékenységben Joffrey nem új utat járt, abban tiszta anyja volt... Csak ostobább, amikor le akart mészároltatni MINDENKIT. :D

Cérnahuszár 2015.05.21. 11:31:03

@Duke Silver: ja joffrey tényleg a legalja volt. Milyen agya van Martinnak, ennyiféle gondolkodásba belebújni és azt úgy leírni hogy totál el tudod fogadni... még azt is elérte hogy várom hogy a hétvégének vége legyen az új rész miatt :D

Knapp75 2015.05.21. 20:05:27

Most Kisujj bordélyait végleg bezárták vagy csak vasárnap nem nyithatnak ki? :)

Az lehet, hogy más már jobban érdekli, mint a szolgáltatóipar, de a bevételei nagyrészt valószínűleg továbbra is onnan származnak.
Mondjuk nem is értem, minek helyezkedik, mikor egy bordélyházvezető általában tovább él Westeroson, mint egy király... (ha ő lesz Észak ura, akkor feleségül veheti Cerseit is, nem? ;) Onnantól nem lesz rangon aluli. )
Inkább a szexiparban kéne innovációkban gondolkodnia, pl. szexchat hollókkal vagy valami ilyesmi.

Sansa megerőszakolásán talán olyan szempontból érthető a felháborodás, hogy a Stark lányok azért kímélve voltak, pedig kb. minden részben (fejezetben) megtörténhetett volna velük ilyesmi..
Kicsit olyan, mint ha a producerek szándékosan akarnák überelni Martin "brutalitását".
A vörös nászba is sikerült "bónuszként" becsempészni egy terhes nő hasba szurkálását és Theon csonkítása sem volt szigorúan előírva.

Meridian74 2015.05.22. 03:47:14

@vastyúk is ..: "de akkor esetleg még ki is átkoznak az egyházból és akkor jujj milesz.."

Ilyenkor jön az, hogy azt a vallási szektát mindenestül kipurgálják, majd ledarálva pöcegödörbe szórják a tetemeiket.

kreff03 2015.05.22. 10:25:11

A Fekete és Fehér Házában az arcokat tárolják nem a fejeket. Sokarcú Isten, Arcnélküliek, rémlik valami?
Jorah azzal h megragadja Tyrion-t a ruhájánál fogva még nem fertőzi meg. Az már érdekesebb h Mr. Eko-val mi lesz, aki kaphatott rendesen Jorah véréből és nyálából, de nem is valószínű h ő sokáig a színen lesz.
Homoki kígyók meg Jaimie? ember, ne mááár, kis tájékozottságot legalább mímelhetnél...

borzlány 2015.05.22. 10:49:12

@Knapp75: én is pont azt érzem, hogy a sorozatban direkt fokozzák a brutalitást a könyvhöz képest. A nászéjszaka a könyvben durvább, de mivel ott egy kevéssé népszerű mellékszereplővel történik, annyira nem mellbevágó.
Annyira kevés Stark van már, hogy annak a néhánynak szerintem mindenki nagyon szurkol, ezért esett most ez nagyon rosszul pl nekem (ugyan nő vagyok, de erőszakolásnak a közelébe se kerültem még, hála az égnek).

Balfars 2015.05.22. 12:52:11

Amúgy eléggé inkonzisztens a sorozat a homokkígyók kapcsán. Amikor először látjuk őket, (legalábbis lándzsás Obarat mindenképp) badass harcosként próbálják őket bemutatni. Ezek után 3 percen át feltartja őt Mr. "eggyel ha lassú" Jamie Lannister.

Dekatlon 2015.05.22. 19:02:16

@borzlány: én meg férfi, és Theon faroklevágása igen rosszu esett. Mégse kezdem el szidni a sorozatot, mert egyszerűen hihető, hogy egy ilyen őrült ilyesmire vetemedik. Ahogy eléggé hiteles az is, hogy megerőszakol egy nőt.

Dekatlon 2015.05.22. 19:04:24

@Balfars: homokgyíkok retentesen el vannak rontva. Azok a csajok képtlenek eljátszani őket. Hiteltelen az egész, ha harcolnak, ha beszélnek.

minden luk 2015.05.22. 20:48:53

@ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF: az ily3n homofób majmok minek nézik a sorozatot?

ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF 2015.05.22. 20:53:53

@minden luk:

3 évadot láttam, addig nem buziztak.
Ez a homofób szöveg is már annyira trendi mint a szelfi ?
Ne fáraszd magad.

minden luk 2015.05.22. 21:06:35

@Thomas Dantes: Van egy alapvető félreértés a verebekkel kapcsolatban, amit nem látsz. Többen éltetek valós történelmi példával, én is behozok egyet: a verebek itt tulajdonképpen a keresztények, akik sokáig illegalitásban működtek, a szegények pártján voltak, aztán először a Római Birodalomban államvallássá tették, majd később évszázadokig Európában is meghatározó szerepet játszottak. És pontosan azért, ami neked nem fér a fejedbe: egy nagy hatalmú, gazdag, sok fegyveressel bíró nemesi ház tagja beáll mögéjük, ilyen volt a Német-Római Császárság. Vesterosban most ők a hivatalos, államszintre emelt vallás, elvileg a király és a királyság adminisztrációja őket támogatja. Aki ellenük fordul vagy tagadja a tanításaikat, megszegi azokat – éppúgy mint a keresztények esetében – az eretnek lesz és büntetést érdemel. Ez lett a Tyrellek veszte is, zseniálisan kipicsázta őket Cersei. A keresztényeknek is voltak militáns egységei, akikkel a lakosság nem feltétlenül szimpatizált, de a másik fele meg ugyan olyan szegény volt, mint az elnyomott rétegek és segítették őket. Szerintem ez azért jó, hogy belekerült a sorozatba, mert megmutatja, hogy a kereszténység is milyen egy manipulatív, hataloméhes és kegyetlen szekta volt, egy szép tanítás nevében.

minden luk 2015.05.22. 21:15:14

@ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF: Fáj az igazság? Aki fél megnézni egy évadot, mert meleg jelenetek lehetnek benne, jobb szó nem jut eszembe, mint, hogy homofób.

Írhattam volna faszkalapot is, de megelégszem azzal, hogy csak hazudsz, mert ha valóban láttad volna az I-III. évadot, ezeket a jeleneteket akkor látnod kellett volna:)

www.youtube.com/watch?v=kAXPC9ZFn-4

www.youtube.com/watch?v=taPGzbbuUu4

www.youtube.com/watch?v=Or0DVfBWMc8

ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF 2015.05.22. 21:20:29

@minden luk:

Aszongya hazudsz :)))))))))))))
Szakadj le már :)
Azt ha két csaj izéli egymást orrvérzésig tudnám nézni, de ha palik csinálják, nem, ennyike.
Ez nem fóbia, csak nincs ingerem rá, de téged bátorítalak, nézegesd őket.
Egyébként a sorozattal is gondom van, itt hypeoljátok ezt Ridikült :)

minden luk 2015.05.22. 21:20:46

@nota19: Igen, pont erre gondoltam én is. Ez a műfelháborodás meg különösen szánalmas egy olyan országban, ahol asszonyverő politikusok simán pozícióban maradhatnak, hogy az egyéb félrekefélésekről most ne is beszéljünk. A liberális amerikai képmutatásnál már csak a keresztény magyar képmutatás a szánalmasabb és nevetségesebb! Persze, értem miért, miért ez a zúgolódás: nyilván a felmutatott tükörben túl sokan észrevették saját magukat és most nyilván mindenki hibás hollywoodtól a kerékpárosokig, csak a házasságon belüli erőszakot elkövető ffi vagy nő nem.

minden luk 2015.05.22. 21:29:21

@ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF: Bizony, ezek a jelenetek az I-III. évadból valóak, amit te állítólag megnéztél. De ezek szerint mégsem. Tehát lófaszt se láttál belőlük, viszont idejöttél "buzizni" egyet, csak azért, mert ahogy most bevallottad, bajod van a sorozattal, hogy "hájpolják a ridikült"

Erre szokták azt mondani: nem kötelező nézni, távirányító és átkapcsolsz!

De vigyázz, sok filmben NÉGEREK is vannak, ami felér egy történelemhamisítással, hiszen a Toroczkai Tóth Láci kezéből is kiesett a popcorn, amikor NÉGERT látott a Hamupipőkében! Én a helyedben nem erőltetném a filmeket, sorozatokat, mindenhol csak ez a veszély leselkedik rád, egyszer egy "ridikül", aztán meg "néger", menjél inkább rovásírástáborba vagy reptessél turult :))

ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF 2015.05.22. 21:34:02

@minden luk:

Fogyatékos vagy, nehezen dolgozod fel az információt ?
Mint az oviba bazmeg, hazudsz nem láttad :))))))))))))))
Ne pattogj itt azon hogy elmondom a véleményem te mankee, vagy csak dicsérni lehet ?
Szakadj le, és nézegesd a kardozós sárkányos filmedet.

ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF 2015.05.22. 21:38:45

@minden luk:

Most látom milyen kemény kommentelő vagy, 2012 óta 25 hsz :)))))

minden luk 2015.05.22. 21:46:49

@ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF: Te tényleg nagyon szórakoztató kismajom vagy, idejössz eldicsekedni a fogyatékosságoddal és csodálkozol, hogy beleszaladsz a pofonba :D

Mesélj még mester, "ridikül", "kardozós, sárkányos" - a homofóbok mentálisan tényleg megrekednek 12 éves szinten? :D

ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF 2015.05.22. 22:00:33

@minden luk:

Nem tűnt fel mennyire szánalmasan tipródsz ?
Szinte fizikai fájdalmat okoz neked a tény, ha valakinek nem jön be a sori :)
Az meg hogy le jobbikozol mert nincs ínyemre a homoszexualitás, az jelzi milyen csőlátásod van, befejeztem veled, te durván nyomorék lehetsz :)
Szenvedj még a témán kiscsákó, én eleresztelek :integet

vastyúk is .. 2015.05.23. 11:49:20

@Dekatlon: arra jutottam, hogy az egyetlen eset, amikor a lányok normálisan jöttek volna ki ebből a kavarásból, ha úgy indul a száluk, hogy Doran herceg már elfogatta őket, mert mihelyst meghallották mi lett az apjukkal, elöntötte a vér az agyukat. Abban az esetben lehettek volna még szimpik. Hiányzik a súly a dornei szálból. Nem igazán jön át, hogy Doran egészen más terven munkálkodik. Bevallom visszajött a vacsora, mikor megjegyezte, hogy milyen jó is a martell lannister páros, mert ilyet aztán még nem látott a világ. Sajnos akármit mutatnak Dorneból, valahogy uncsi és szar.

minden luk 2015.05.23. 13:50:39

@ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF: Természetesen megint hazudsz, sehol nem jobbikosoztalak le, viszont köszi, hogy felfedted pártreferenciád, mondjuk nem nagy meglepetés :)

Amúgy jól érzékelted, nem szoktam kommentelni, csak olvasni, minden hogyvoltot elolvasok, kommentekkel együtt, amelyek mind magas színvonalúak, csak a te "buzizó" hozzászólásod okozott némi disszonanciát köztük, bocsánat, hogy szóvá mertem tenni.

Így utólag szeretnék tőled engedélyt kérni a szabad vélemény nyilvánításra, megengeded?

Duke Silver 2015.05.24. 01:22:02

@vastyúk is ..: azok a homokihüllők... se nem hitelesek, se nem szépek, se nem jó színészek... :S :S Eddig az egész sorozat leggyengébb castingja. Nem is értem, ennél sokkal többet vártam volna. Főleg azok után, ahogy Oberyn lándzsás harcmodorát,stb megkoreografálták. Ebben több lett volna. Érdekes, hogy nem találtak 3 gyönyörű táncos csajt, aki elugrabugrál ott vmi piszok látványosan. OK, h lehet ők se lennének épp egy Charles Dance-i vagy Peter Dinklage-i színészi magaslaton, de legalább eyecandynek elmennének.

Duke Silver 2015.05.24. 11:17:46

@Dekatlon: jahhhh. Kár értük. Hátukon vihették volna az évadot. Dorne-t amúgy is csak most mutatták először, mindenkit érdekelt (feltételezem)... Erre ez. Na mindegy. :D

együttnemműködő 2015.05.24. 17:45:21

@mokamini: Furcsa egy helyzet, de annak ellenére, hogy Ramsay jócskán túltesz még Joffrey-n is, van benne valami, amitől számomra arc lesz. Joffrey csak egy öncélúan kegyetlenkedő állatnak tűnt nekem - persze egészen addig, amíg meg nem fulladt a szemem láttára. Ráadásul nyolcszor egymás után.

,, 2015.05.24. 18:00:01

aki még nem látta, légyszi nézze meg ezt a vidit: comment.blog.hu/2015/05/22/itt_a_coldplay_fergeteges_tronok_harca-musicalje
Különösen 04.50-től 05.17-ig
Iwan Rheon <3 (könyörgöm csak a legvégén írják ki!!)

vastyúk is .. 2015.05.24. 18:24:22

@Duke Silver: @Dekatlon: hát igen, az arconpörgős ninja fattyú-hercegnők helyett kaptunk egy csapat csámpa-királynőt. Legalább tudjuk, hogy Dornért nem kell aggódni :D

Dekatlon 2015.05.24. 19:11:28

@foxglove (F6): Ez a musical nagyon durva! Ahogy Jon Snow énekli, hogy Wildling, you make my heart sing. tényleg nagyon mókás :))

Zsoofka 2015.05.24. 19:24:39

@együttnemműködő: Igen, már fejtegettem itt, hogy nekem egy dallasi Jockey 2.0, akit jó utálni :) Hiányozni fog, ha eléri a megérdemelt sors és valaki legyakja... :)

Zsoofka 2015.05.24. 19:39:43

@foxglove (F6): Én az 5. percél röhögök, ahol belép "Theon" és megijed "Ramsay"-től... Szenzációsak....

,, 2015.05.24. 19:53:21

@mokamini: igen, én is amiatt linkeltem be:)
bevallom régebben Alfie Allen annyira ellenszenves volt nekem, h miatta nem néztem az első 3 évadot, mert Theon a kedvenc szereplőm volt a könyvben és valami nagyon jó pasinak képzeltem el, mint a fiatal Jonathan Rhys-Meyerst kb, szal alig voltak nagy elvárásaim..:D
DE mára megbékéltem vele, és kifejezetten jól hozza Theont.
Ramsay meg pont fordítva, könyvben le sem szartam, most meg odavagyok érte Iwan miatt.

Costanza 2015.05.25. 18:31:43

Sansa nagyon szep kibontott hajjal a tegnapiban.... Vegre beindultak az esemenyek.....
süti beállítások módosítása