Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Breaking Bad 1x02 - Minden kezdet nehéz

2015. május 15. 15:00 - roxig

Walter szex után kemény köhögőgörcsöt kap: gyorsan kimegy a fürdőbe, hogy megmossa az arcát hideg vízzel, a kimerültségtől viszont csak maga elé bámul. 12 órával előtte még Jesse-vel volt a sivatag kellős közepén, a meth-főzés ugyanis nem épp úgy zajlott, mint tervezték. Walter kitépi a kamerából a szalagot, amire rávette a búcsúbeszédét családjának, majd apró darabokra szaggatja. Nem sokkal később egy markolóval húzatják ki a dűnére kifutott lakóbuszt, az indián férfit pedig alaposan megfizetik azért, hogy ne kérdezősködjön. Persze azért beadnak neki egy sztorit arról, hogy csupán baleset történt, mivel a kávé véletlen Walter ölébe ömlött vezetés közben, de az alsógatyában ácsorgó férfi, és a lila monoklis Pinkman képe nem nyújt valami hiteles látványt. Miután elhajt a pasas, benéznek a kocsi hátsó részébe, ahol még mindig eszméletlenül fekszik a két drogdíler. A helyzet még ennél is rosszabbra fordul mikor kiderül, hogy a kocsi nem indul be. Walt viszont igyekszik optimista maradni: mikor épp azt részletezi, hogy Jessenél fogja majd leparkolni az ajtót, Pinkman kiakad és azonnal tiltakozni kell. White viszont ultimátumot ad: eltakarítják ezt a szart, ami történt, és utána soha többet nem találkoznak. A korábbi megállapodásnak lőttek, Pinkman elfelejtheti a partnerséget, a sivatagban történtekről pedig senkinek nem beszélhetnek. Jesse beleegyezik az ajánlatba, majd üdvrialgásban törnek ki, mire a kocsi pedig nagy nehezen elindul. Figyelmetlenségükben viszont kint felejtenek a földön egy gázálarcot, közben pedig az egyik hátsó férfi is magához tér.

kepernyofoto_2015-05-02_21_54_04.png

Walter másnap reggel meztelenül ébred a fürdőszoba kövén, Skyler hívására viszont gyorsan összeszedi magát. A reggelinél igyekszik úgy viselkedni, hogy Walter Jr. ne fogjon gyanút, és előad egy történetet arról, hogy mióta a végzősöknek megengedték, hogy saját fotóssal csináltassanak képet, a lányok folyamatosan feltűnő dekoltázzsal fotóztatják magukat. Bár fia veszi a poént és elkezd röhögni, Skyler fapofával hallgat, Walter pedig egyre azt részletezi, hogy még a kis mellű lányoknak is mekkora dekoltázsuk van a képeken, úgyhogy biztos kitaláltak valami spéci melltartót, ami a semmiből is nagy mellet csinál. Ekkor viszont hirtelen megcsörren a telefon, a rögzítőn pedig Jesse hangja szólal meg, aki az egyik telefontársaság emberének adja ki magát és burkolt üzenetet hagy. Walter persze azonnal a telefonhoz rohan, mire Jesse tájékoztatja, hogy Krazy-8 még mindig életben van. A férfi erre elmondja, hogy pont a családjával ebédel és baromi rossz időben zavarják ezekkel a sales-hívásokkal, Jesse viszont vastagon leszarja és elmondja, hogy még mindig hallja mocorogni Krazy-8-et a lakóbuszban, úgyhogy tuti életben van. Kurvára be van szarva, arról nem is beszélve, hogy fogalma sincs, mit csináljon. Walter a telefonba suttogja, hogy nyugodjon le, iskola után beugrik hozzá és elrendezik a dolgokat, Jesse viszont arra kéri, jelentsen beteget és menjen át azonnal, Walt viszont nem hagyja magát és leteszi a telefont. Skylert viszont nem győzi meg: a nő gyanakodva nézi férjét, megvárja, hogy lelépjen, majd amint kiteszi a lábát az ajtón, visszahívja a számot. Nem kicsit lepődik meg, mikor meghallja Jessie üzenetrögzítőjét, ami azzal a szöveggel fogadja, hogy “Yo yo yo. 148-3 to the 3 to the 6 to the 9, representing the ABQ, what up, biatch?!, Live it at the tone.” Skyler zavarában szó nélkül teszi le a telefont.

kepernyofoto_2015-05-03_22_00_54.png

Az iskolában Walter a királis molekulát tanítja, magyarázás közben viszont elakad, és gyorsan a thalidomidra vált, amiről elmondja, hogy míg egyik verzióját nyugodtan lehet adni terhes nőknek, hogy átvészeljék a reggeli rosszullétet, az eltérő oldalú változat borzalmas születési rendellenességeket okozhat. Ezek után az egyik diák, Ben jelentkezik és feltesz egy kérdés valamilyen gyilkossággal kapcsolatban, amire Walt teljesen kiakad, majd rájön, hogy igazából ő hallotta félre a kérdést. Óra után zavarában a szertárba menekül, a rácsot kinyitva pedig elvisz pár szükséges folyadékot a meth-főzéshez.

kepernyofoto_2015-05-03_21_24_06.png

Jesse közben a konyhafiókban matat és megtalálja anyja egy régi alapozóját:a tükörhöz megy és megpróbálja vele eltüntetni a sivatagban szerzett monoklit, ám ahelyett, hogy emberibb arca lenne, inkább úgy fest, mint egy félőrült. Hirtelen azonban zajra lesz figyelmes, majd mikor kinéz az ablakon észreveszi, hogy a lakóbusz ajtaja tárva nyitva áll: baseball ütővel a kezében siet a buszhoz, benézve viszont észreveszi, hogy Krazy-8 felszívódott. Miután a földön észreveszi a letépett ragasztószalag-darabokat, kisebb pánikrohamot kap. Walter eközben épp Jesse felé tart, az úton viszont kisebb meglepetés éri, mikor meglátja az út közepén tántorgó Krazy-8-et. Gyorsan visszafordul és lelassít a szétvert fejű, levegő után kapkodó férfi mellett, aki azonnal rohanni kezd, mikor felismeri Waltot. Figyelmetlenségében viszont egyenesen egy fához rohan, így megint elveszíti emlékezetét, Walt pedig berakja a hátsó ülésre és elhajt.

kepernyofoto_2015-05-03_21_27_18.png

Skyler a reggeli kamuhíváson agyalva olyan weboldalak után kutat, amivel ki tudja nyomozni a hívó felet. Miután begépeli a telefonszámot, a program gyorsan ki is írja a tulajt: Jesse Pinkman az, akinek neve és címe mellett a weboldalát is feltüntetik. Skyler nem haboz sokat, egyből ráklikkel a linkre, ami egy elképesztően bizarr társkeresőre irányítja. A srác háttérképe a marihuána, félmeztelen csajokkal fotózkodik, és imádja a milfeket. Sőt, ugyanabban az iskolába járt, ahol Walt tanít. Ha valami, akkor ez pedig nem lehet véletlen.

kepernyofoto_2015-05-03_0_07_32.png

Walter és Jesse azon agyalnak, vajon mi a fenét csinálhatnának az alig lélegző, kivert képű Krazy-8-tel. Emilio miatt már nem kell aggódni, ő biztosan nem élte túl a sivatagi incidenst, Krazy-8-tel viszont kezdeni kell valamit, a kérdés már csak az, pontosan mit. Jesse elmondja, hogy Krazy-8 eggyel magasabb szinteken mozog, mint az utcai dílerek: annyira azért persze nem ismeri, inkább az unokatestvérével, Emilióval dolgozott együtt, az mindenesetre biztos, hogy Krazy-8 hiánya sokaknak feltűnne. Walter ezek után azt kérdezi, mennyire veszélyes fazon, mire Jesse elmondja, hogy abból kiindulva, hogy tegnap mindkettejüket meg akarta ölni, elég veszélyesnek tűnik. Walter viszont egyre azt bizonygatja, hogy ha Krazy-8 elosztó, akkor biztos meg lehet beszélni vele a történteket, Jesse viszont azonnal eloszlatja a reményeit és szembesíti, hogy ne is álmodjon arról, hogy nem fogja lemészárolni a családját, ha elengedik. Ekkor a szellőzőből hirtelen felszűrődik szerencsétlen drogdíler lélegzése, mire Jesse egyből azzal jön, hogy tuti csak színlel, mert ő is ugyanezt csinálná hasonló helyzetben. Aztán ha tiszta lenne a terep, fegyverért nyúlna és megküzdene az életéért. Nem sokkal később le is merészkednek a pincébe, ahol elszállásolták a férfit: Krazy-8 eszméletlenül fekszik a földön és nagyon úgy tűnik, hogy nincsenek hátsó szándékai, Jesse-nek viszont hirtelen eszébe jut valami és gyorsan a garázsba rohan. Leszedi a motorjáról a biztonsági zárat, majd a nyaka köré teszi és leteszteli, ki tud-e belőle bújni. Miután ez nem sikerül, leviszi a cuccot a garázsba, Krazy 8-et pedig a nyakánál fogva egy oszlophoz kötik, hogy ne kelljen a szökése miatt aggódni.

kepernyofoto_2015-05-03_21_56_49.png

A nappaliban ülve Jesse és Walter még mindig azon gondolkodnak, mégis mi a fenét csináljanak: Pinkman egyfolytában azt kérdezgeti, hogy White kitalált-e már valamit, mire az idős férfi elküldi a fenébe és emlékezteti, hogy ebben a buliban ketten vannak, úgyhogy nem neki kéne egyedül kitalálnia a megoldást. Egyébként is, Jesse hozta el a sivatagba ezt a két félőrültet, ez az ő mocska, mire Pinkman visszavág, hogy őt viszont maga White fenyegette meg, hogy főzzenek együtt, különben lecsukatja. Walter erre viszont felhozza, hogy inkább a lakóbuszban lévő holttesttel kéne foglalkozni, mivel kint csak egyre melegebb lesz, a legfontosabb az egészben pedig az, hogy olyan megoldást találjanak ki, amire soha senki nem jön majd rá. Mivel Jessenek semmi nem jut az eszébe, Walter a kémiai megsemmisítés mellett dönt, vagyis, hogy savba áztassák be a testet. Jesse először azt hiszi, Walter csak viccel, majd utána leesik neki, hogy terve halál komoly, azonnal meghátrál. Nem bírja a hullákat, a közelükbe sem tud menni, mire White emlékezteti, hogy 50-50-ben állapodtak meg, és úgy lenne fair, ha sorsot húznának: egyikőjük gondoskodik a hulláról, másikuk pedig Krazy-8ről. A legegyszerűbb az lenne, ha feldobnának egy érmét, mire Jesse azonnal rávágja, hogy inkább mégis bevállalja a hullát. White viszont hajthatatlan és választásra kényszeríti a fiút: fej vagy írás. Jesse végül a fejet választja, és mákja van, mert tényleg az is lesz, így végül Walternek kell megölnie a férfit.

kepernyofoto_2015-05-03_19_34_34.png

Nem sokkal később megcsörren a telefon, a nappaliban sörözgető Walt pedig nehezen veszi rá magát, hogy felvegye. Jesse hívja, aki épp a savas megsemmisítés kellékeit szerzi be a helyi áruházból, azt viszont nem tudja, pontosan milyen műanyag tárolót szerezzen be. White elmondja, hogy kizárólag a polietilénből készült doboz jöhet szóba, mivel azt nem tudja a szétmarni a sav. A srác közben burkoltan rákérdez, elintézte-e már Krazy 8-et, mire Walter elmondja, hogy nem, de igyekszik. Pinkman azzal próbálja bátorítani az öreget, hogy Krazy-8 amúgy is baromi szarul van már, igazából szívességet tenni neki, sőt, valószínűleg olyan maradandó sérüléseket szenvedett a lakóbuszos incidenstől, hogy még egy kórházban sem tudnának rajta segíteni. Walter viszont nem válaszol és  lenyomja a telefont, Jesse pedig – miután meggyőződik róla, hogy senki sem látja – beleül a műanyag tárolóba: ha ő elfér benne, Emiliónak is jó lesz.

kepernyofoto_2015-05-03_21_57_59.png

Walter a konyhakésért nyúl, majd hirtelen meggondolja magát, és előveszi a fiók aljából a kalapácsot. Suhint vele párat a levegőbe, majd lecseréli a spejzban talált, sárga zacskóba tekert pisztolyokra. A fegyverek helyett viszont inkább a zacskón akad meg a szeme, nem sokkal később pedig le is megy a pincébe. Arra viszont nem is számít, hogy Krazy-8 teljesen magánál van: a férfi súlyos sérüléseket szenvedett, alig lát valamit, végül azonban mégis sikerül beazonosítania Waltert. A díler azt kérdezi, mit akar tenni vele, mire White, zacskóval a kezében ijedtében elfut. Krazy-8 viszont egyre azt hajtogatja, hogy szüksége lenne egy kis vízre, Walter pedig pár perccel később nem csak innivalót, hanem szendvicset, egy kis csipszet, valamint egy vödröt, kézmosót és egy guriga wc-papírt is visz neki. Krazy-8 nekilát az ételnek, majd megkérdezi, él-e még az unokatestvére, Walter viszont válasz nélkül hagyja. A konyhába érve a pultra öntött füvet nézi, majd eszébe jut, hogy ha tekerne egy cigit, talán könnyebben túlesne az egészen. Gyorsan neki is áll és megteker egy elég amatőr cigit, amit a tűzhely lángján begyújtva el is kezd szívni, közben viszont megérkezik Jesse, aki jót szórakozik betépett ex-tanárán. Mikor Walter rákérdez, mit sikerült vennie az áruházban, Jesse elmondja, hogy semmit, mivel egyetlen doboz sem volt elég nagy ahhoz, hogy beleférjen egy test. Walter viszont lazán rávágja, hogy akkor talán kettőt kellett volna venni: egyikbe mehetnek a lábak, a másikba pedig torzó. A kényelmetlen téma hallatán Jesse elfintorodik és Krazy-8-ről kezd kérdezősködik, Walter viszont kijelenti, hogy le kell lépnie egy orvosi vizsgálatra, de holnap megteszi, amit kell.

kepernyofoto_2015-05-03_20_03_22.png

Az ultrahang-vizsgálaton kiderül, hogy Skyler kislányt vár, a hír hallatán pedig Walter nem is lehetne boldogabb. A doktornő távozása után viszont Skyler viszont megkérdezi, hogy mégis ki a fene az a Jesse Pinkman. White először próbálja adni az ártatlant, mint akinek lövése sincs, miről van szó, Skyler viszont elmondja, hogy lenyomozta a reggeli hívást és ezt a nevet adták ki tulajnak. Sőt, a srác weboldala alapján tuti valami drogos lehet, és az is furcsa, hogy Walter tegnap este hajnali kettőkor állított haza, és  csak a jóisten tudja, épp merre járt. Azonnal mondja el, hogy mi a fene történik, és főleg azt, hogy ki az a Jesse Pinkman? Walter erre elmondja, hogy a volt diákja, akitől az utóbbi időben elkezdett füvet venni, mire Skyler viszont teljesen kiakad és azon rugózik, hogy lehet Walter ilyen felelőtlen, mikor a sógora a drogelhárításnál dolgozik. A férfi erre bevallja, hogy mostanában nem igazán találja a helyét, de ettől függetlenül ugyanígy szereti a feleségét és ha valami, ez az egy dolog soha nem fog megváltozni. Ha pedig Skyler viszontszereti, akkor most egy darabig jó lenne, ha nem baszogatná és kérné számon minden egyes lépését, már ha most az egyszer képes erre.

kepernyofoto_2015-05-03_21_23_00.png

A kémia dolgozat közben Walter hirtelen elkezd magában beszélni, mire a diákok furcsán méregetik. Eközben Jesse betépve próbálja csillapítani a gondolatait: Krazy-8 köhögése viszont egyre hangosabb, így dühében egyenesen a lakóbuszhoz rohan, hogy megsemmisítse Emilio holttestét. Csak egy darab hús – nyugtatja magát a srác, a buszajtót kinyitva pedig öklendezni kezd a szagtól. Ex-társa testét ellepték már a legyek, Pinkman viszont erőt vesz magán, felveszi a kesztyűjét és kihúzza a buszból. A ház előtt közben ismerős autó áll meg: Skylert annyira felkavarta a tegnap beszélgetés a rendelőben, hogy úgy döntött, személyesen teszi helyre a kis stílű drogdílert, mielőtt a férje még nagyobb bajba kerül. A hullát húzva Pinkman viszont időben észreveszi a kerítéshez közelítő nőt, a kocsi árnyékában pedig időben elrejti a holttestet. Skyler szó nélkül besétál az udvarra, Jesse pedig magánterületre hivatkozva épp kiutasítaná, mire a nő elmondja, hogy Walter felesége és a férje mindent elmondott a kettejük kis titkáról. Jesse teljesen lefagy a hír hallatán, amit Skyler azzal tetéz, hogy megemlíti a drogelhárításnál dolgozó sógorát, majd hozzáteszi, hogy ez az első és egyben utolsó figyelmeztetés: ne merészeljen többször füvet adni a férjének. Pinkmannek ekkor esik le, hogy Skyler valójában nem is tud semmit, majd ígéretet tesz a nőnek, hogy többet nem veszi fel a kapcsolatot a férjével. Skyler kifelé még megáll és lenyom egy szentbeszédet arról, hogy Jesse jobban tenné, ha másfajta melót keresne, a srác készségesen beleegyezését hallgatva viszont gyanakodva távozik.

kepernyofoto_2015-05-03_20_59_22.png

Pinkman elszív még egy spanglit a nappaliban, majd feltuszkolja a lépcsőn Emilio kukás zacskóba csomagolt holttestét. Miután nagy nehezen sikerül felcipelnie az emeleti fürdőszobába, káromkodva fekteti be a testet a kádba, majd nyakig önti savval. Nem sokkal később Walter is megérkezik, Jesse pedig egyből számon kéri, hogy tényleg van-e rokona a DEA-ben. A férfi bevallja, hogy igen, a sógora tényleg ott dolgozik, de nem igazán verte ezt eddig nagy dobra, úgyhogy jó lenne, ha elmondaná, mégis honnan tudta meg. Jesse erre beközli, hogy délután váratlanul betoppant a várandós felesége, aki megfenyegette, hogy ha még egyszer füvet mer neki adni, ráuszítja a sógorát. Walter viszont hirtelen furcsa szagra lesz figyelmes, mire Jesse bevallja, hogy közben betépett, de ő legalább elvégezte a saját részét és gondoskodott Emilióról. White könnyen dumál, de nem neki kellett felcipelnie egy hullát, majd bepakolni a fürdőkádba, és különben is, a francért kellett fel le rohangálnia a városban, mikor a kád is tökéletesen megteszi. Walter erre szinte sokkot kap és azonnal megindul a fürdő felé, a folyosó plafonján viszont észrevesz egy hatalmas, szivárgó vérfoltot. Pár másodperccel később a kémiai reakciónak köszönhetően beszakad az emelet, Emilio holtteste pedig cafatokban terül szét Pinkman folyosóján.

kepernyofoto_2015-05-03_21_17_08.png

A sivatagban eközben két kisgyerek játszadozik, labdázás közben pedig furcsa dolgot találnak a földön: egy gázmaszkot. A kislány, akár egy játékot, fejére húzza az álarcot és az égre tekint. Ezt biztosan véletlen hagyták idekint.

kepernyofoto_2015-05-03_21_18_22.png

4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tapmancs 2015.05.15. 22:21:26

A kádleszakadós jelenet után percekig nem tértem magamhoz. :) Óriási!

Gabba 2015.05.17. 21:50:15

Én még nem láttam a sorit, de eddig tetszik. A Better Call Saul is nagyon bejött és tetszettek a hogyvoltjai is.

Kedves roxig, ha elfogadsz egy javaslatot: kevesebb "viszont" is elég lenne, harmincig számoltam, aztán abbahagytam.

ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF 2015.05.20. 16:10:58

@Gabba:

Én az összeset láttam ebből, mondjam el a végét ? :))
De asszem szinkronosan csak 2 évadot ha jól emlékszem, mire levetítik az összest addigra meghalunk, heti egy rész, ezek viccelnek ?

teszt123456789 2015.05.29. 13:25:09

@ɐʇzsılıG soɹoʇoɯɹɐF: Nem érdemes várni rá, mert rettenetes a szinkron sajnos. :(
süti beállítások módosítása