Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 7x21 – In Plane Sight

2015. május 06. 11:00 - Zenóbia

Apa-lánya program van, ha csak el nem dugták az ülés alá Kate-et, de kétlem. Londonba repülnek épp, fasza kis légörvényeken keresztül, úgyhogy Castle már épp kezdene imádkozni/hányni, vagy esetleg felváltva, vagy a kettőt egyszerre, bár viszonylag nehéz hányás közben imádkozni. Nem mintha próbáltam volna. Szóval, előadást tart majd, íróknak, és Alexis nem fogja meghallgatni, egyrészt mert már kívülről tudja a beszédeit, másrészt mert a barátaival találkozik, harmadrészt meg mert vélhetően lezuhannak a tetves repülővel. Szerencsére Beckett szeme láttára, mert hogy épp beszélnek, amikor megszűnik az adás. Nem, nem zuhannak le, a személyzet nem azért nem mosolyog, mert már biztos a halál, hanem mert van a gépen egy faszi, Kyle Ford, légimarshall, aki küldött egy üzit a földnek, hogy szerinte fenyegetés van a gépen, de megoldja. Aztán eltűnt. Hopi. Castle-t kérik fel, hogy oldja meg az ügyet, mint egyetlen kompetens személy, ez már önmagában rémisztő, mondja Castle is.

7x21_castle1.jpg

Szóval a gépet már átkutatták, de azért megnézik még egyszer a rakteret Castle-val is, mibe fogadunk, hogy ott lesz a marshall, csak épp kibelezve. Na jó, nem kibelezve, de nyilván hulla, fejbebaszták valamivel, aztán betuszkolták egy bőröndbe. Egy nagy bőröndbe, na. Egészben. Viszont a támadó lenyúlta a pisztolyát, a lehetőségek végtelenek, ecseteli is Castle Beckettnek őket. Telefonos gyilkosságmegoldás lesz, végül is csak a lánya, és még kétszáz ember élete függ most Castle-től, nem stresszeli a dolog, dehogyis. Szerencsére Alexis Lanie-nél volt gyakorlaton, és még mindig jobb csinálni valamit, mint a helyén várni, hogy mikor jelenik meg valami elmebeteg egy pisztollyal, ezért inkább átnézi a hullát nyomok után, miközben apu próbálja összerakni a személyzettel a sztori elejét. A marshall tizenegykor még megvolt, valamit művelt a folyosó hátsó részén, aztán fél óra múlva meg már nem volt meg. Mivel az utasokat nem lenne célszerű szarrá ijeszteni a hírrel, hogy némá a fedélzeten van egy hulla meg egy elmebeteg, ezért nem kérdezhetik ki őket, viszont szerencsére van egy meleg pár, akik friss házasok, és szeretnek szelfizni.

7x21_castle2.jpg

Castle felajánlja nekik, hogy szívesen lesz a szelfibotjuk, és míg elmesélik, hogy ismerkedtek meg, lenyúlja a képeiket. Ez alatt Alexis kiderítette Lanie segítségével, hogy a gyilkos balkezes. Emmá’ valami. A melegek videóján pedig végre ott van a háttérben Ford, amit feltűnésmentesen próbálja meglesni az egyik utast, de nem sikerül neki, mert Isadore Baldon kiszúrja, hogy kiszúrta. Most meg azt szúrja ki, hogy Castle-ék kiszúrták, mert ezek is képtelenek feltűnésmentesen nézni, konkrétan addig bámulnak bele az arcába, míg a pasasnak fel nem tűnik. Na, de ő nem is Isadore, mert Isadore otthon ül a lakásában, csak épp ellopták az útlevelét. Az ál Isadore szétizzadja magát, de Castle szerint nem jó ötlet leteríteni, mert ha mégsem ő a gyilkos, csak egy szerencsétlen lúzer, aki lopott útlevéllel utazik, akkor az igazi gyilkosnak is leesik, hogy tudnak róla. Így aztán elterelő hadművelet jön, italt szolgálnak fel. Amit ő fizet, mert ez itt egy csóró légitársaság.

7x21_castle3.jpg

Ezzel a cseles megoldással megszerzik a pasas poharát, és egy spontán labort felállítva már meg is van az ujjlenyomata, ezáltal a pasas is, Aiman Haddad, szíriai állampolgár. Mellesleg terrorista, vagy annak készül, a szobatársa szerint eladta minden cuccát, mondván, már úgysem lesz rájuk szüksége. Míg kitárgyalják, hogyan tegyék ártalmatlanná, szarnak rá figyelni, így Aiman bevágtat a budiba telefonálni, és közli valakivel, hogy tudnak róla, de már mindjárt vége. Castle rátöri az ajtót és kirángatja, aztán ki kell hallgatnia, Beckett elmondja neki nyomatékosan ötször, hogy meg.tudod.csinálni. Addig is míg ő meg tudja, Alexis az egyik légiutaskísérővel lemegy megkeresni Haddad bőröndjét, mert az FBI kíváncsi, mi van benne. Ezek szerint mégsem dobta ki az összes cuccát, höhö. Vagy csak egy bombát hozott magával, még jobb. De nem, bár az alakja miatt épp plusz egy csoki hulla is lehetne benne, sőt, még az is kiderül, hogy igaz a meséje a rákos anyáról, akihez haza akar érni még időben.

7x21_castle4.jpg

Haddadnak még is van némi haszna, még pedig az, hogy hallotta, hogy Ford kapott egy csomó üzit, mielőtt eltűnt. Csak hogy nem a céges, hanem a magántelefonjára, azt meg lenyúlta a gyilkos. De Tory meg tudja oldani, hogy ha csak nem húzta le a pasas a budin, akkor elkezdjen pittyegni a telefon a gépen. El is kezd, ott van a raktérben, és kurva nagy mákjuk van, hogy nem a szintén kurva nagy kígyó mellé hajította be az emberünk, hanem a terrárium vagy mifaszom alá. Leveszik Ford ujjlenyomatát, közben mondogatják neki, hogy bocsi, hogy beleolvasunk a magánüzeneteidbe, de hát ha muszáj, akkor muszáj. Valakik tudták a magánszámát, és gyakorlatilag hátracsalták, azzal, hogy ha nem jössz, lezuhan a gép, aztán kinyírták. Beckették próbálnak rájönni, kivel köthető össze Ford a magánéletében is a gépről, addig is néha szerelmet vallanak egymásnak Castle-val, biztos ami biztos alapon. A gépen közben elindulnak a balkezes nyomon, kiosztanak valami nyomtatványt, aztán figyelnek.

7x21_castle5.jpg

Beckett szuggerálja a neten, a gép útját, és ismételgeti magában, hogy még fent van, még fent van, míg meg nem jelenik Tory, hogy megvan, honnan küldték az üziket a marshallnak. A nő, akié a telefon, Marilyn Singer, a légitársaságnál dolgozott, míg ki nem rúgták tavaly. Pert indított a cég ellen, de tavaly elvesztette. Parókában van, napszemüvegben, és balkezes. Őt is be kell gyűjteni, lassan egész kis csapat jön össze majd a raktérben. Castle leönti egy pohár vörösborral, ja, az mindig beválik. Most is, és a nő táskájában ott a telefon meg a pisztoly is, de mégsem ő volt. A marshallal együtt jártak, már fél éve, és épp el kellett volna menniük ez alkalommal egy rettentőenborzasztóanromantikus hétvégére, de Ford lemondta, mert csak. Erre ő úgy döntött, hogy követi álruhában a gépre, mert biztos most valaki másba szeretett bele egy hosszú repülőút alatt. A nők hülyék. Mind. Mindegy, addig is, míg ki nem derül, hogy igazat mond-e, leviszik Haddad mellé, hátha egymásba szeretnek a hosszú út alatt.

7x21_castle6.jpg

A nő igazat mond, mert a marshall direkt kérte, hogy ezen a járaton lehessen, nem pedig beugrott valaki helyett, és mielőtt felszállt a gép, átutaltak 9950 dollárt a számlájára. Miért nem 9952-t akkor már?! Ja, mert muszáj tízezer alatt maradni, hogy ne tűnjön fel. Kössz. Na szóval, aki utalta, az meg egy német iparmágnás, Victor. Victort nem szeretik a vámosok, de sosem sikerült rábizonyítaniuk semmit. Pedig szerettek volna. Victor elárulja, hogy védelemért fizetett a marshallnak, még pedig egy műtárgy védelméért. Egy tizenhárom millás karóra. Én meg itt epekedek egy harmincezresért, kezdem magam lúzernek érezni. A karóra az aukciós ház egyik alkalmazottjának a kezén utazik épp, mert így nem kell elvámolni. Cseles. Aaron Rich kezén van, vagy volt, mert Aaron bedrogozva alszik, mióta felszállt a gép. Van óra, csak hamis, valaki kicserélte. Valaki olyan, aki tisztában volt Kyle magánéletével, az utaslistával, és az utasok hitelkártya számaival.

7x21_castle8.jpg

Logikusan valaki, aki belsős. Hát, én elhiszem, hogy egy idő után meg lehet unni a légiutaskísérést, sok a köcsög. Debbie meg is jelenik végszóra az ajtóban, egy pisztollyal. Harminc éve rohad a gépen a sok gazdag embert kiszolgálva, és erre lenyúlták a nyugdíját is, hát, bepöccent. De mivel Debbie valójában jó ember, és Alexis meg ért az érzelmekhez, ezért a vége sírás, és nem lő le senkit. Ihajj. Marilyn viszonylag hamar túllépett rajta, hogy meghalt a pasija, biztosan úgy volt vele, hogy még mindig jobb, mintha kiderült volna, hogy megcsalja. Valaki lője le. Na, aztán Haddad is megnézheti az anyukáját, mert Castle ezt is elintézte, de a nagy elintézésre lop maguknak pár kis üveg tequilát, én megértem. Alexis pedig inkább mégis meghallgatja ezredszerre a beszédét, mert megérdemli. Ahogy Beckett is, hogy lássa, hogy leszállt a gép épségben. Én meg megérdemelnék még vagy öt napot egy borfeszten, bár nem bánnám, ha nem most rögtön. Ráér holnaptól is.

7x21_castle9.jpg

Címkék: castle
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Falatkányi 2015.05.06. 20:13:43

Pécsen ma kezdődik a borfesztivál, várunk szeretettel! :D

Zenóbia 2015.05.08. 11:36:09

@Falatkányi: óh, hát az mennyire jó lenne! :-) légyszi igyál helyettem egy pohár Irsait legalább, már ha szereted :-)

budapest23 2015.05.08. 13:09:15

csak nekem laposodott valahogy el a sorozat?

semmi season-arc, az eltünést is ripszropsz két külön(c) epizóddal letudták, és ez a folyamatos "Z-t mellékesen bemutatjuk, X a gyilkos, nemis, Y a gyilkos, nemis, valójában Z a gyilkos" kaptafa kezd egy kicsit unalmas lenni.

persze megvan még a finom beszólások és kimosolygások hálója, de valahogy leeresztett nagyon a lufi. lehet, hogy mégse kéne hosszabbítani? úgy hallottam, eddig amúgyis csak fillion kapott új szerzödést...

Neoprimitív 2015.05.09. 13:19:58

@budapest23: Tegnap hivatalosan is berendelték, de eddig még valóban csak NF írt alá.

budapest23 2015.05.09. 17:20:57

remélem, akkor legalább vérfrissítenek az írói gárdánál...
süti beállítások módosítása