Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Orange Is The New Black 1x13 - Can’t Fix Crazy - évadzáró (18+)

2015. május 05. 13:00 - oharozsabimbolehetnek

Eljött az utolsó rész, amiben végre kiderül, merre vekengenek tovább hőseink. Burset és az apáca a karácsonyi műsorra castingolnak, nagyon érdekes produkciók közül. Van itt zsonglőr, beatboxer, moonwalker, és mindenki, aki egy kicsi bátorságot is érez magában, hogy színpadon énekeljen és/vagy táncoljon. Pennsatucky természetesen angyal akar lenni, de eddig az elmúlt években csak állat lehetett.

screen_shot_2015-04-12_at_4_40_08_pm.png

Chapman Healyt fűzi, hogy adjon neki engedélyt házasodni, de az öregnek nem fűlik hozzá a foga, hogy szívességeket tegyen Pipernek, mert még mindig haragszik rá. A konyhában nagy munka folyik, de jön Caputo, és átadja Gloriának. Red és csapata távozni kényszerül.

screen_shot_2015-04-12_at_4_49_09_pm.png

Az irodában az algóré próbálja meggyőzni Bennettet, hogy bár ő lesz a holnap dolgozója, ne jelentse az esetet, mert a zöldségeskocsit még a bejárat előtt kapta el, vagyis nem a zöldségárus, hanem ő hozta be a drogot a börtön területére. A gondolatmenet világos, Bennett visszatáncol az egészből.

Larry a szüleinél, akik tövig benyalnak neki a rádióinterjú miatt. De Larry letöri a lelkesedésüket azzal, hogy bejelenti, hogy Piperrel gyorsan össze fognak házasodni. A szülők rögtön le akarják beszélni róla.

Chapman a könyvtárban olvas, Alex jön jópofizni, de miután megtudja, hogy szőkelány férjhez megy, sértettségében azt mondja neki, hogy oké, de akkor ne gyere hozzám a problémáiddal, meg a drámáiddal a jövőben soha többet. Bennettet a parkolóban megkörnyékezi Bajszi, és a válasz után érdeklődik, annak híján pedig Diazról áradozik, hogy mennyire bele van zúgva. Bennett egy shaolin, tűr, csak tűr. 

screen_shot_2015-04-12_at_4_58_46_pm.png

Az étkezőben Pennsatucky a gyülekezetének puffog, hogy nem tud koncentrálni, amíg a sátán küldötte körülötte sertepertél. A másik asztalnál Nickyék Secret Santát húznak egy zokniból. Az új társaság kajája sokaknak tetszik, de ezt Red előtt titokban kell tartani. 

Az algóré, Fig most Chapmant dolgozza meg. Konkrétan átad neki egy listát, hogy ha valaha ismét a rádióban lenne, akkor ezeket feltétlenül mondja el, mennyi mindent tett ez az intézmény lakóiért. Erre Chapman átmegy üzletasszonyba, és azt mondja, oké, de te meg akkor intézd el nekem, hogy hozzámehessek a vőlegényemhez. Fig belemegy.

screen_shot_2015-04-12_at_5_10_25_pm.png

A konyhában a latinák vették át a szerepet. Nicky jön, hogy Red jobb- és balkeze is húzhasson Secret Santát. Red után érdeklődnek, de senki nem tud róla semmit. A postázóban három őr karácsonyi képeslapokat ellenőriz. Megtalálják azt, amit Diaznak írtak, és jót röhögnek rajta. Nyilván Bajszi írta, de erre ők nem jönnek rá. Aztán találnak egyet, amit Alex kapott Larrytől, amiben vőlegényke azt kéri, hogy vegye fel őt a látogatási listájára, mert beszélniük kell.

screen_shot_2015-04-12_at_5_11_43_pm.png

Nicky megtalálja Redet, és próbálja rávenni, hogy térjen magához, de annyira maga alatt van, hogy mikrós levest eszik, csak ne kelljen az étkezőbe mennie a többiek közé. Közben Chapman döglött patkányt talál a szekrényén egy rövid üzenettel. A feladó egyértelműen Pennsatucky. Taystee meg a barátnője azt magyarázzák neki, hogy ezzel egyedül kell elbánnia, mert ha szól az őröknek, akkor becsukják a zárkába a saját testi épsége érdekében. 

screen_shot_2015-04-12_at_5_17_46_pm.png

Red meg van győződve arról, hogy csak ő tud ellátni egy egész börtönt kajával, pedig sajnos a latinák is jól végzik a dolgukat, ráadásul van annyi eszük, hogy ha Normáék a közelben vannak, akkor spanyolul beszélnek. Red szabotázst akar, Normáékkal szeretné bomlasztani a bagázst és ezzel a konyhai munkát. De Gloriának négy gyereke van, pontosan tudja, milyen trükkök vannak, szóval közli Normáékkal, hogy ha szarakodnak vele, kirakja őket. Bennett szemrehányást tesz Diaznak, amiért félrekefélt, és oylan jó alakítást nyújtott, hogy Bajszi fülig beleszeretett. Diaz magabiztos, téged szeretlek, őt utálom, és ezzel el is van intézve. De mégsem, mert Bennett közli, hogy ez neki nem megy így tovább.

screen_shot_2015-04-12_at_5_27_55_pm.png

Nicky és Alex kápolnadíszítés közben Chapmanről beszélgetnek, meg arról, hogy mekkora szívás, hogy dobta Alexet. Crazy Eyes pedig nem hisz a szemeinek, hogy milyen szerepet kapott a múlja ellenére. Közben Larry megérkezik Alexhez. Tartsd magad távol a menyasszonyomtól. Alex aszondja, jó. Larry nem érti. Alex világossá teszi. Neki mindegy, nem ő akarta megdugni Chapmant, hanem épp fordítva történt. És Larrynek nem ő a baja, hanem Piper, mert teljesen hülye. A tusolóban Pennsatucky próbálja megfélemlíteni Pipert, és sikerül is neki, amikor előkap egy fogkefébe rejtett pengét, és belevág a saját tenyerébe, majd a vérét szőkelányra keni. Bennem is megállt volna a szar. Taystee hívja az őrt, aki épp jókor érkezik, és elkergeti a fogatlan némbereket. Ennek ellenére Chapman nem mer aludni éjszaka.

screen_shot_2015-04-12_at_5_38_55_pm.png

Csakúgy, mint Red, aki az éj leple alatt maga megy a konyhába, és szabotálja a munkát, pl sót tesz a rizsbe, és olajat ken a sütő belsejébe. Másnap reggel Murphy begyújtja a sütőket, és amikor kinyitja az egyiket, az arcába csap a láng. Vagyis Red fegyvere épp visszafelé sül el, az ő embere sérül meg. Diaz a közelben állt amúgy, és Bennett védelmezően eléugrott, ezzel bizonyítva, hogy kicsit sem közömbös iránta. Caputo a teendőket sorolja utána Bennettnek, aki elmondja neki, hogy Fig megkérte, ne jelentse a drogügyet, amitől Caputo a plafonra ugrik idegességében. 

screen_shot_2015-04-12_at_5_55_24_pm.png

Boo Chapman Secret Santája, és csomagot hoz neki, a kis csavarhúzót, amit az elején szerzett tőle. Eközben Norma, aki Redet húzta, széttépi a papírját, mert nagyon haragszik egykori főnökére, amiért veszélybe sodorta őket. Nicky Morellot húzta, és nászutas képet ollóz össze neki mindenféle újságból. Megmutatja Alexnek, aki közben fülbevalót csinál épp Nickynek, de elég béna lett, úgyhogy semmi ajándéka nincs. Nicky megoldja a dolgot. Tudod, mit akarok karácsonyra? kérdezi, és belenyúl Alex gatyájába. Red meg annyira unja a mikrós kínai levest, hogy minden büszkeségét feladva az ebédlőbe megy, de nem szolgálják ki. 

screen_shot_2015-04-12_at_6_06_26_pm.png

Na, mélyül Chapman nyomora, telefonál ugyanis Larrynek, aki kihátrál a kapcsolatukból, mert Alex rádöbbentette, hogy itt egyetlen ember bántja őt, és az Piper. Chapman menne Alexhez megbeszélni, de az elzavarja. No, eljött a karácsonyi műsor ideje. Mindenki izgatott, csak a szőkelány nem. Ott kezdődik, hogy Fig kiosztja Healyt, hogy ha mégegyszer felhív hozzátartozókat a leszbikus faszságaival, akkor pokollá teszi az életét. Aztán jön Caputo egy csokor virággal Suzannenek, aki nagyon örül neki, majd bemutatja a pasiját. Egyre jobb. Elkezdődik a műsor. Kiderül, hogy mindenkinek van hangja, még Normának is, aki eddig néma volt. A nagy hepineszt Chapman nem is bírja, ki kell mennie. Pennsatucky meg utána. Piper kimegy az udvarra, a minijézus meg utána. Előkap egy keresztet, ami Istent szimbolizálja természetesen, hogy Ő győzhesse le Pipert. Chapman összefossa magát, egyetlen reménye az udvarra épp kilépő Healy, de ő meg tüntetőleg visszamegy, amikor rájön, mi a szitu. Magára maradt, egyetlen esélye a csavarhúzó. Előkapja, Pennsatucky felé suhint vele, aki ijed meg nagyon, hiszen Isten az ő oldalán áll. Elvágja Piper kezét, majd prédikál egy sort. Közben Chapmanben meg föl a pumpa, és egyszer csak eldurran az agya, és nekiugrik a minijézusnak, és csak üti, üti, és üti. Vér fröccsen a hóra. 

screen_shot_2015-04-12_at_6_19_13_pm.png

Címkék: sorozat 18+ OITNB
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása