Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Bear Grylls: Sztárok a vadonban 1x01 - Ben Stiller

2015. május 05. 09:00 - Chat Géza

Bear Gryllsről már kismillió sorozat készült, hogy ő aztán tényleg túlél, akár a hegy hátán is, így most nehezítő tényezőként egy vicces embert visz magával, hogy a Discovery új műsorában közösen cumizzanak a természetben, ami így sült csirkével és pisa ivással sem tűnik egy olyan hű de fergeteg nagy hepajnak. Ben Stiller, a Kidobós, a Keresd a nőt, a Trópusi vihar, de leginkább a Zoolander sztárja már Skóciában várja celeb desszantost, hogy elinduljanak a nagy túrára. Ben tölt magának egy kis whiskyt, majd környezettudatosan elhajítja a műanyag poharat. Érkezik is a helikopter megy a nice to meet you, aztán lehet is felszállni a helikopterbe. Illetve, hogy csak a kiállóra. Így repülnek egészen a Skye sziget hegységéig. Ben már itt barna vonalkódosra firkálja a Calvin Klein alsógatyát, pedig még csak el se kezdődött a buli igazán. Mondjuk így már világos, hogy minek kellett annyi szar papírt aláírnia és a feleségére meg a gyerekeire hagynia mindent, ha esetleg úgy alakulna, ugye – vallja be a színész a süvítő szél és a helikopterzaj kíséretében.

4.png

A nagy hegylakósdi máris egy kisebb problémába torkoll: túl nagy a köd, a helikopter nem tud tovább menni, azaz kezdésnek egy negyven mérföld gyalogszer vár rájuk. Bear elárulja, hogy amúgy a tengerészgyalogosokat itt szokták kiképezni, mert aki itt túlél, az mindenhol túlél. Jó tudni. Tekintve, hogy Ben Stiller, saját bevallása szerint egy éjszakát se sátorozott még. Az már fix, hogy a vicces ember nagy deficite lesz a tévés túrázásnak.

- Ez pont olyan mint a Trópusi vihar – kezdi Bear a haverfelvételt.

- Aha, csak meg ne halj itt nekem. Akkor minden fasza lesz.

Menetelnek felfelé, beiktatnak egy biztonsági kötelet, arra az estre, ha lecsúsznának a francba. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy Bear egy kavicsra kötelet köt, amit aztán beakaszt egy szikla alá. Igen, ez annyira biztonságos és szakszerű, mint amilyennek hangzik. Ben se lett halál nyugodt, de az élet megy tovább, plusz van még 35 perc adásidő, így itt tutira nem lesz semmi para, legfeljebb kihagy egyet a celeb ember szíve. Nem nagy ügy. Találnak egy szarvas koponyát egy szikla tetején, amiért Bear minden biztosító kötél nélkül el is megy, hisz a túlélés elsőszámú szabálya: szedj össze minden szemetet. Meglepő fordulat, két snittel később óriási szükség lesz erre a koponyára, amit egy kis sziklavájatba beékelve, átmeneti csiga/csörlőként alkalmazva tudnak csak leereszkednek egy sziklán.

5.png

6.png

Lassan beesteledik, aztán még sehol egy táborhely, az élelemről meg nem is beszélve. A közelben találnak egy barlangot, amihez egy cirka 20 méteres falon kell leereszkedni. Miután Ben megtanul csomót kötni,meg is kezdik az ereszkedést. Ben nem hiszi, hogy ezt rá kellene bízni, mert mégis 20 méter zuhanhatnak miatta, ami haverok között sem egészséges módja a lejutásnak. Nem kell fosni, ha nem lenne atombiztos a csomó, akkor Bear kötötte volna meg, szájjal, de a bíztató szavak tárházából Beartől most is csak egy „minden rendben lesz”-re futja.

Lent a kiapadt kis patakmederben találnak pár kagylót. Bennek semmi más dolga nincs, mint ezeket összeszedni. A vicces ember persze tudja, hogy ezeket majd biztos meg akarja etetni a celeb desszantos, abból meg ő nem kér, köszöni szépen, így inkább négy kagylóval bőven beéri. Bevackolnak a barlangba, tüzet raknak és falatoznak. Bennek könnybe lábad a szeme olyan szar a tűzön sült kagyló

- Hány éves voltál, amikor elkezdtél fura izéket enni? (Ben)

- 5-6 (Bear)

- Az én fiam is vadon termő chicken nuggetseket zabál egyfolytában. (Ben)

Reggel Bear már vígan kávézik vagy mit csinál, mire Ben is kikecmereg a barlangból. Néz is icsipás szemekkel, hogy na, most akkor mi lesz, mire Bear annyit mond, hogy egy út van csak, mégpedig felfele, ahonnan jöttünk. Hipp-hopp a kötélre ráapplikálnak egy speckó kampót meg egy hurkot, hogy legyen mibe dugni a lábukat és mehetnek is. New Yorkban nem így kezdődik a reggel, hogy a 9 to 5 office jobba igyekvő emberek alpinistaként másznak fel az 55. emeletre, hogy aztán szűntelen robotolhassanak, így Ben is csak les ki a fejéből, hogy ez tuti nem fog menni. Két métert se halad, de máris zihál. A fal felénél kicsit kidől, de Bear nem megy át Kőagy őrnagyba, mondja, hogy semmi baj, egyszer csak felérnek. Így is lesz, kis montázzsal megsegítve a puhány színészecske skóciai vergődését már látjuk is, ahogy kaptat felfele és sikeresen megérkezik a hasadék tetejére.

Innen már csak egy öbölt kell megkerülni és vége is a rémálomnak. Ez a sétagaloppnak behazudott kis „megkerülés” annyit jelent, hogy egy sziklapárkányon oldalazva elaraszolgatnak egy kiugró részig. Mire Ben pislant egyet és megkérdezné, hogy tök véletlenül nincs-e esetleg valami más járható út, addigra már Bear rég megindult. Innen ez már gyerekjáték, Ben se sérveskedik, Balu kapitány is megérkezik a hidroplánnal. Bear beugrik a vízbe, a sziklák közi majd odakaffant Bennek, hogy ne parázzan, ugyanoda ugorjon, ahova ő, és akkor nem fogja rommá törni magát. Egy, kettő, hááá, rom. Ben ugrik, túléli, elúsznak a repülőig

Fasza volt meg minden, de legközelebb a Bahamákon éljünk túl, lécci, mondja Ben.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása