Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Flash 1x18 – All Star Team Up

2015. április 24. 15:00 - SuperLawyerGirl

Szép este ez a Central city-i rendőrségnek, már elvesztettem a számolást hány bűnözőt kapott el a Barry-Eddie-Joe halálos hármas. Nem úgy egy szegény tudósnőnek, aki amint beszáll az autójába és bezárja az ajtót, ezer meg ezer méh támad rá, és halálra csípik. Mostantól asszem tartok egy kis kemotoxot a kesztyűtartóban. A helyszínelés során Allen legnagyobb problémája, hogy nem akar S.T.A.R. Labsbe menni, mert nem fér a bőrében, ráadásul a nyelvére sem nagyon tud lakatott tenni, hogy ne mondja el Cisconak és Caitlinnek miben sántikál. Joe egyelőre el tudja kerülni a katasztrófát, és lebeszéli hősünk az őszinteségrohamról.

vlcsnap-2015-04-20-22h26m29s126.pngA laborban aztán megbeszélik, amit már tudunk, hogy méhek okozták szegény hölgy halálát, ami azért fura, mert egy méhhulla sem volt a kocsiban, pedig mindenki tudja, hogy a kis potrohosok elpusztulnak a csípésük után. De még mielőtt ebbe nagyon belefolynánk, megjelenik Felicity, és rögtön ki is ráncigálja magával az utcára barátainkat. Bizonyos idő elteltével az is kiderül miért: a pasija, Ray, az A.T.O.M. ruhájával – értsd DC Vasember copy – tart hatásos belépőt. Ráadásul még belevisznek egy kis Superman megemlékezést is a párbeszédekbe, vagy csak az írók ennyire fantáziátlanok. Ray Felicityhez méltóan idegesítő, igazán jó párost alkotnak, bár Barry szemmel láthatóan nem ezen az állásponton van.

vlcsnap-2015-04-20-22h37m26s47.png

Ráadásul mikor segítséget kér a páncél hibájának megjavításához – egy borzasztó viccesnek szánt „I can’t lift it up.” mondattal előadva, majd abba belezavarodva – akkor Allen teljesen kiborul, hogy ők erre nem érnek rá. Egyszerűen nem tud normálisan viselkedni, hiába na. Felicity megmenti a helyzetet és elrángatja Flasht kávézni. Közben az őrsön Iris támadásba lendül, hogy kiszedje Eddie-ből, hogy mit titkol, szegény srác meg csak szenved, de tartja a száját, majd Joe-hoz fordul segítségért. Csak azt nem értem, hogy ehhez miért kell közölni a főnökkel, hogy nem szexelt két hete a lányával. Joe persze helyre rakja, hogy míg nem veszi el, addig csak ne ugráljon, majd ő eldönti mi a legjobb a lányának. Eddie leforrázva távozik – a házassághoz nem fűlik a foga – és Barryhez fut segítségért, de ő sem oldozza fel a hallgatási fogadalma alól. Felicity a hangulat javítása érdekében egy dupla randi + Barryt szervez nekik.

vlcsnap-2015-04-20-22h56m07s249.png

Közben a laborban Cisco és Ray elcsevegnek, és talán megoldást is találnak az Atom ruha problémájára. Ekkor Mr. Ramon azonban hallucinálni kezd, méghozzá azt, ami meg is történt vele az eredeti idősíkban, vagyis, hogy Harrison a Reverse Flash és őt jól megöli. Ábrándozásából Caitlin hívása rángatja ki, újabb rovartámadásra került sor – mi közben megtudjuk, hogy a méhkirálynő egy szőke hölgyemény. Flash odarohan, de elkésik, emberünk halott, ráadásul némi meglepetésként a méhecskék is ott vannak, és üldözőbe veszik. Bár a rész elején magabiztosan kijelentette, hogy el tud futni néhány rovar elől, úgy tűnik ez mégsem megy olyan jól, alaposan összecsípik, és meg is halna, ha nem lenne beépített defibrillátor a ruhájában. Persze gyorsan gyógyul, így semmi akadálya a csoportos vacsinak – amit mindenki furcsának talál – de előtt még kérdőre vonja Ciscot, amiért az nem vezette ki az épületből, de Harrison kiáll mentoráltja mellett.

vlcsnap-2015-04-20-23h05m30s241.png

Az étterem valami superfancy hely, amit ráadásul Ray kibérelt egész estére, hiszen ő kőgazdag. Az este azonban nem alakul úgy, ahogy szeretnék, Iris a legocsmányabb módon jelenetet rendez mindenki előtt, amiért Eddie titkolózik, Barry is olyan fejet vág minden alkalommal, amikor Harrison említésre kerül, mint aki mindjárt agyvérzést kap, végül el is rohan az asztaltól. Felicity utána, és kiszedi belőle mi nyomja úgy a lelkét, hogy nem tudja moderálni magát. Közben Iris hisztije a tetőfokára hág, és ultimátumot ad Eddie-nek, vagy elmondja mi van, vagy szakítanak, és elrohan. Mindeki teljes sokkban, amit a laborból érkező hívás szakít meg: Flash ruhájából kibújt egy méh, és harcba szállt a tudóscsapattal. Barry pont időben ér oda, így Harrisonnak nem kell kiugrania a székéből, hogy elkapja.

vlcsnap-2015-04-20-23h20m09s78.png

Kiderül, hogy nem egy metahumannel van dolgunk, hanem egy őrült tudóssal, aki robotméheket fejleszt. Némi fejtörés után rájönnek, hogy a két halott közötti kapcsolat a Mercury Labs, így meg is látogatják Dr. Tina McGeet. Tina megadja a hiányzó darabot a kirakósból, a méhkirálynő neve Bree Larvan, és bepipult, amiért elkaszálták a gépméh projektjét. A küldöttség erre figyelmezteti, hogy valószínűleg veszélyben van, az érdemes hölgy azonban nem hallgat rájuk, főleg miután lenyúlták a tachyont. Barry megosztja a nagy hírt Felicityvel, aki válaszul elkezdi győzködni Allent, hogy mondja el Cisconak és Caitlinnek, hogy mit gyanít. Ezzel azonban nem értünk végére a nap nagy beszélgetéseinek. Barry otthon találja Irist, és szívhez szóló beszédet tart Eddie nagyszerűségéről, és hogy csak jót akar a lánynak. Sajnos nem kerüljük el azt sem, hogy Allen benyögje, hogy ő csak azt akarja, hogy boldog legyen plátói szerelme.

vlcsnap-2015-04-20-23h31m19s126.png

Caitlin és Felicity is girl-talkolnak, Felicity aranymondása, hogy Ray olyan, mint Barry Oliver testében. Ami fura, hogy Caitlin irigykedve jegyzi meg, hogy tudóstársnője milyen szerencsés a pasijával. Akkor ő nincs együtt Firestormmal? És ha de, akkor mire irigykedik? Kétségek között hagynak, a fogságukban tartott méh aktivizálja magát, és nagyon menne valahová: Mercury Labsbe. Felicity beméri, hogy honnan irányítják a rajt, azonban Flash nem mehet oda, mert rossz a defibrillátor a ruhájában, így marad Atom. Ray épp időben érkezik Tina segítségére, Felicity meg ráirányítja a bogarakat jobb ötlet híján. Persze ez nem oldja meg a problémát, de Cisco kitalálja, hogy Ray vigye őket a vízbe, az elektronikájuk tönkremegy tőle. Ez be is válik, bár Atom ruhája is, de bezuhan a furgonba, így minden jó.

vlcsnap-2015-04-20-23h39m50s94.png

Barry közben meglátogatja Breet, majd nem csinál semmit, csak utasítgatja Felicityt, hogy csináljon valamit, mert nem akar itt meghalni. A lánynak e kívánság parancs, így a nagy Flashnek nem marad más, mint megbilincselni az őrült tudóst. Na jó, mégis kell neki is egy kis sikert adni, így Cisco megszúratja magát egy méhvel, hogy megmentse Rayt tőle. Össze is esik élettelenül, de Barry megrázza, és ettől magához tér. Ezek után Tina meglátogatja Barryt, és bocsánatot kér, amiért nem fogadta el a védelmet. Allen megértéséről biztosítja, majd kifaggatja, miért olyan ellenségesek Harrisonnal.

vlcsnap-2015-04-20-23h48m32s208.png

Dr. McGee elmondja, hogy Wells Tess halála után teljesen megváltozott – mi tudjuk miért – ezért hidegültek el egymástól. Iris meglátogatja Eddie-t, és elmeséli, hogy mit mondott neki Barry, majd jó alaposan kirúgja, „mert ha szeretsz, elmondod, hogy mi van”. Szegény Eddie, Allen mindenki életét elrontja. Végül Barry elmondja Cisconak és Caitlinnek, hogy Dr. Wells a Reverse Flash, mire Cisco bevallja, hogy hallucinációi vannak, így ő fogékonyabb a teóriára, de Caitlin keményebb dió lesz. Itt a vége, összegezzünk. Igazából nem volt rossz maga a cselekmény, sőt még lehet tetszene is. A problémám az összes karakterrel van továbbra is. Iris lenne itt az álomnő, de had ne fejtegessem, hogyan viselkedik. Barry is egy lehetetlen alak, Ray meg Felicity a többiekkel karöltve egysíkú. Bár nagyon szeretném, nem győz meg ez a sorozat, és már nem sok esélye van. Talán a következő rész…

Címkék: the flash
11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2015.04.24. 15:25:52

"Ami fura, hogy Caitlin irigykedve jegyzi meg, hogy tudóstársnője milyen szerencsés a pasijával. Akkor ő nincs együtt Firestormmal? És ha de, akkor mire irigykedik?"
Elméletileg? De. Gyakorlatilag? Valahol az Isten háta mögött járnak valamiért, amire már nem is emlékszem. Gyanítom, nem boldog a távkapcsolattól.

Iris soha nem idegesített ennyire, az ultimátum meg nevetséges, ahogy már az előző rész alatti kommentemben is említettem. Mégis, milyen jogon követeli egy rendőrtől, hogy az mondjon el neki mindent, amit csinált? A tanúvédelmi program listáját nem akarja?

Mikor Ray bejelentette, hogy majd megy ő, mert az A.T.O.M. ruháján nem hatolnak át a gépméhek, azért csendesen megkérdeztem volna tőle: és az arcoddal, amit csak egy fél plexi takar, mi a helyzet?

Az meg, hogy hogyan hallucinálhat Cisco valami olyanról, ami számára nem történt meg... legalábbis fura. Persze, nyilván mindent meg lehet magyarázni, de ez azért még az én képregényszerető énemnek is egy kicsit sok.

És igen, maga a történet nem volt olyan rossz. Wells és a titka pedig egyértelműen az, ami leginkább életben tartja ezt a sorozatot. Kíváncsi leszek a hátralévő pár részre.

ocse1917 2015.04.24. 22:44:23

A Superman kikacsintás volt a színész miatt.
Egyre jobban irritál a sorozatban látott hülyeségek. Az nem zavar ha létrehoz egy saját világot, saját törvényekkel, de akkor azokat tartsa is be! Azért kellett a Flash szuperruha, mert légellenállástól szétszakad a normál ruha + a súrlódás sem segített neki. De most már simán fuvarozgat embereket mindenféle probléma nélkül, pedig még gyorsult is.
Iris meg... Szimplán már el kellett volna küldeni a francba. Az a sorozatban a legnagyobb sci-fi, hogy még nem fojtották meg.

ocse1917 2015.04.24. 22:48:49

Ja, még annyi. Az előző részben egy betonfalon átment, most meg egy üvegépületből nem tud kitörni !? És miért úgy képzelik el még mindig számítógépes embereket, hogy 3-4 gép között forgolódnak?
Ááá, hagyni kellene a francba, de érdekel a reverse - flash szál.

,, 2015.04.24. 23:00:17

a méhecskéket meg felicityéket passzolom, a lényeg nekem Ciscoék beavatása volt, ez viszi előre most a cselekményt hálisten. (Iris menthetetlen, rá nem is pazarolok már több szót:)
@Is: Ciscóra állítólag lesz magyarázat.
@SuperLawyerGirl: Remélem csak azért vagy eltűnve mert tanulgatsz... majd szólj h mikor kell legközelebb drukkolni. köszike h még mindig kitartasz azért itt is:)

SuperLawyerGirl 2015.04.25. 12:23:49

@Is: még ha nem is lenne rendőr a pasija, akkor is tiszteletben kellene tartania, ha valamit nem akar elmondani...nem bírom azt a nőszemélyt, és valahogy mindig új mélypontokat sikerül elérnie
@ocse1917: engem is mindig csak a Reverse-Flash motivál, csak azt nem tudom, mi lesz a második évadban, ha ezt kilövik
@foxglove (F6): igen, igyekszem valami értékelhetőt elsajátítani. :D azóta már egyet magam mögött hagytam, a következő május 7...Daredevilt nézed? És ezt láttad-e már: www.ew.com/article/2015/03/25/halt-and-catch-fire

Is 2015.05.04. 22:31:12

A 19-es rész hogyvoltjához írt kommentjeimet hibaüzenettel dobja vissza. Ott dögöljön meg.

SuperLawyerGirl 2015.05.04. 22:37:25

@Is: próbáld meg újra, nekem műxik :)

Is 2015.05.05. 10:59:58

@SuperLawyerGirl: "Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra!"
A POI alá pl. simán megy. De zeppelem. Annyit nem ér az egész, hogy sokadszorra is leírjam. Azért kösz.

SuperLawyerGirl 2015.05.05. 11:24:44

@Is: ennyi erővel már leírhattad volna ide is :D most szegényebbnek érzem magam a véleményeddel :(

,, 2015.05.05. 11:30:07

Én sem tudtam kommentelni. már nem nagyon emlékszem, mit írtam, megdicsértem a hv-ot és a szokás ömlengés Wellsről, szal semmi extra nem volt benne:)

Is 2015.05.05. 11:33:36

@SuperLawyerGirl: Eh, csak mert te kéred: szóval a Wells-es vonal erősödése jót tesz a sorozatnak, Iris ellenére is.
Viszont a végén nem értem, hogy ha Everyman nem tudta, hogy kit rejt a gyorslábú jelmeze, miért éppen Cisco, Caitlin, Eddie és Iris képében riogatta? Vagy csak a legutolsó alakokat hozta vissza, amiket felvett, mint amikor Voldemort és Harry varázspálcájának összeakadása előhozta a Priori Incantatem-et? :)
süti beállítások módosítása