Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Flash 1x17 – Tricksters

2015. április 17. 15:00 - SuperLawyerGirl

Tizenöt évvel ezelőtt indítunk, ahol őrületes lassításokban láthatjuk Barry anyukájának utolsó perceit, és főként a két Flash élet-halál küzdelmét. Közben a jelenben Joe és Allen próbálják összerakni, hogy milyen vaj van Harrison fején, és bár a válaszokat nem tudják, a kérdésekre rátapintanak: Wells akarta, hogy Barry speedster legyen? Mit akar tőle, és főleg miért van szüksége arra, hogy Allen gyorsabb legyen? Mindezeket a meglepően értelmes megállapításokat robbanások szakítják félbe, amelyek Flash azonnali figyelmét követelik. Egy Trickster nevű láthatóan nem teljesen épelméjű fazon, helyes kis csomagokat ejtőernyőzött a közeli játszótérre, amelyek azonban földet éréskor felrobbannak. Szerencsére azonban senki sem sérül meg, még az a Henry nevű gyerkőc sem, aki a többiek sikoltásával és ellenkező irányba rohanásával dacolva, mindenképp a saját kezében akar landoltatni egy bombát. Barry azonban megmenti saját magától, apuka megkönnyebbülésére.

vlcsnap-2015-04-12-21h35m16s233.pngAz őrült egyén nem rejtegeti túlságosan kilétét, feltétlen szükségét érzi, hogy a YouTube-ra is feltegye a kis akciójáról készült videót, sőt, olyan szemtelen, hogy saját magát is elnevezi: Tricksternek. Cisco lelki békéjét persze ez mélyen megbontja, vigaszul csak Joe szolgálhat, aki felvilágosítja, hogy nem ő az első mutatványos, aki így hívja magát, húsz évvel ezelőtt már hűvösre tettek egy ugyanilyen nevezetű egyént. És ha már így szóba került, meg is látogatják az Iron Heights börtönben, ahol Allen apját is tartják. Még mielőtt továbbmennék azonban meg kell említenem, hogy Barry képtelen normálisan viselkedni, tüskés Harrisonnal, mint egy sündisznó, nyilván ezzel nem vonja megára a figyelmet, főleg, hogy egyébként mindig olyan, mint egy tejbetök. Akárhogy is, kapunk még egy kis ízelítőt a múltból, láthatjuk, ahogy Dr. Wells üldözi Flash-t, majd összeesik, és Gideon tájékoztatja, hogy elveszítette a speedforce-t. Harrison leveszi sárga álarcát, és itt lepődünk meg, nem a megszokott jóképű doktor ordít a kamarába, hanem Carrie Bradshaw apukája. Dun-dun-duuuun!

vlcsnap-2015-04-12-21h53m12s251.png

Ez mindjárt választ ad arra, hogy miért nem volt pozitív eredmény Harrison vérére, de azt nem, hogy miként került Eobard egy másik testbe. De ezt most hagyjuk ennyiben, ugyanis Mark Hamill üdvözöl minket Tricksterként, aki nagyon szereti az édességet, és szuper morbid humora van, valamint mellesleg elárulja, hogy hol van a kis raktára, ahonnan a copycat a robbanószer receptjét megtalálhatta. Közben Iris Eddie-t fűzi, hogy nézzen utána Mason eltűnésének, teljesen figyelmen kívül hagyva, hogy Eddie-nek nem a fő munkája, hogy az ő kívánságait teljesítse. Joe és Barry megtalálják a raktárt, és majdnem fel is robbannak, de Allen gyorsasága megmenti őket, így leleplezhetik, hogy a másoló lenyúlt mindent. Visszatérve a börtönbe Barry megragadja az alkalmat, hogy apját tájékoztassa, hogy most aztán tényleg, de tényleg mindjárt kihozza a börtönből, mert tutkóra rajta van az ügyön, meg minden.

vlcsnap-2015-04-12-22h02m20s110.png

Az eredeti Trickster aztán alaposan kiborul, mikor megtudja, hogy a másolója ellopta a hatalmas bombáját, amivel Central Cityt a levegőbe akarta repíteni. A laborban folytatódik Barry hisztije, így Harrison félrehívja, hogy beszéljen a fejével, bár persze a rossz hangulatot ő annak tulajdonítja, hogy Allen ki akarja hozni az apját a börtönből. Kíváncsi vagyok, hogy tényleg, vagy csak tanulmányozni akarta pártfogoltja reakcióját. A beszélgetésüket Iris Flash-ért kiáltó üzenete szakítja meg, így Barry-nek mennie kell. Újabb flashback, Wellst láthatjuk Tessel, ahogy a tengerparton álmodoznak a közösen építendő laborjukról, miközben baljósan figyeli őket Eobard.

vlcsnap-2015-04-12-22h08m50s177.png

Iris megkéri Flash-t, hogy nézzen utána Masonnek, mert Eddie nem segít neki. Mikor Barry hezitál, Iris bedobja „a kedvemért” kártyát, és persze működik. A csevejt a fiatal Trickster újabb videója szakítja meg, amiben közli, hogy kb. merre rejtette a bombát, amit először Barry nem talál meg, majd igen, de kiderül, hogy csak álca. Nem csak a bomba, de az egész, a célja a figyelemelterelés volt, amíg az egyik Trickster kiszabadítja a másikat, valamint túszul elviszik Barry apját. Persze Harrison szól Barrynek, hogy ne keresse a bombát, de az nem hallgat rá, mert be van durcizva. Közben a Tricksterek zseniális beszélgetést folytatnak le, amelynek azonban csak egy igazán lényeges pontja van: amikor Luke Skywalker közli, hogy az ál-Trickster a fia, és azért rekrutálta, hogy szabadítsa ki: „I am your father.” Zseniális, komolyan zseniális.

vlcsnap-2015-04-12-22h11m59s13.png

A múltban Tess és Wells hazafelé autókáznak, és az esti forró programot tervezik, amikor szögszőnyegre futnak, hála Eobartnak. Harrison kétségbeesetten kéri az odasétáló Reverse Flash-t, hogy segítsen neki megmenteni a szerelme életét, de Thawne csak annyit mond, hogy a nő már évszázadok óta halott. Ami végül is igaz az ő szemszögéből. Joe és Barry lelkiznek – megint – hogy Joe mennyire odavan Allenért, a jó szívéért, erre az elsírja magát, csak a szokásos. Közben Iris valami rendezvényen vesz részt, ahol persze ott vannak a Tricksterek, és a tervük is hamarosan világossá válik. A pezsgő, amivel mindenkit kínáltak, mérgezett, így egy órájuk van a bankárjukat hívni, hogy a pénzüket a megfelelő számlaszámra utalják. Iris tárcsázza Joe-t, így a S.T.A.R. Labs első kézből értesül a fejleményekről.

vlcsnap-2015-04-12-22h24m51s59.png

Flash ott is terem, de behúzzák a csőbe, és rövid úton egy csinos robbanó karórával találja szemben magát, ami ugyanakkor csak akkor robban fel, ha nem fut elég gyorsan, így rohanás közben még ki lehet találni valamit. Nevezetesen, hogy szaladjon át egy falon, a karkötő meg a másik oldalon marad. Barry először nincs oda az ötletért, de Harrison olyan szemléletesen adja elő az érzést, hogy belemegy végül, és sikerül is neki. Még szerencse, hogy csak az óra marad ott, Cisco tűzoltó szerkója nem. Visszatérve a tett helyszínére mindenkinek beadja az ellenszert, majd az apját is megmenti. Így aztán a felmenőjével együtt tér vissza a laborba, aki nagyon kedves, és Harrisonnak megköszöni, hogy segít a kicsi fiának. Férfias ölelések és búcsú, nincs mit tenni, Henry-nek vissza kell mennie a börtönbe, még egy ideig. Allen megembereli magát, és mosolyogva fog kezet, és mond köszönetet Wellsnek, de mikor elfordul, ilyen fejet vág:

vlcsnap-2015-04-12-22h34m09s0.png

A múltban pedig az utolsó kocka is a helyére kerül, láthatjuk, ahogy Eobard leolvasztja Harrison arcát valami jövőbeli kütyü segítségével, és a kiérkező hatóságiaknak már ezen a néven mutatkozik be. És, hogy miért épp Wells lett az áldozata? Mert a jövőben is volt részecskegyorsító, de azt Harrison Tessel indította be, és az azt követő események megtörténtére Reverse-Flashnek előbb van szüksége, hogy visszatérhessen a saját idejébe. A jelenben pedig Iris gyanújának eloszlatása, és a Harrison-leleplező terv sikeres titokban tartás érdekében Barry felfedi kilétét Eddie-nek, aki vállalja, hogy segít nekik, bár azért a múltbeli események így egész más megvilágításba fognak kerülni… Minden esetre Irist közös erőkkel beetetik, majd megbeszélik, hogy Wells tutira a Reverse-Flash, csak még nem tudják hogyan.

vlcsnap-2015-04-12-22h35m47s174.png

Akkor lássuk, mit kaptunk. Nagyon tetszett, hogy végre fény derült Reverse-Flash múltjára, bár egy kicsit elfacsarodott a szívem, hogy az igazi Harrison és Tess milyen cukik voltak együtt. Barry szokás szerint irritáló volt, ahogy mindig zabszem van a …. de az tetszett, hogy végre elmondták Eddie-nek, aki jó pasihoz méltóan azonnal azzal kezdte, hogy szerinte Irisnak is el kellene mondani. Úgy érzem, hogy a sorozat a végjátéka felé közelít – nyílván ez a fennmaradó részek számából is következik – így nagyon remélem, hogy pörgős és izgalmas részek állnak előttünk, hasonlóan szórakoztató gonoszokkal, mint Joker Trickster.

Címkék: the flash
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2015.04.17. 21:29:24

A múltban RF üldözte Flasht? Én azt hittem, hogy fordítva. Nem is értettem, hogy ha RF lelassult, miért nem csípte Flash nyakon.

Viszont nem igazán vágom, hogy miért mondták el Eddie-nek. Szerintem anélkül is rávehették volna, hogy segítsen. Vagy naiv vagyok?

Is 2015.04.18. 13:37:33

Basszus, most néztem meg a heti részt. Elnézést, hogy előre ugrok, de Iris olyan szinten irritáló HP volt Eddie-vel, hogy azok már új magasságok.

,, 2015.04.18. 22:29:14

Nekem a Trickster nem jött be, bár igaz, hogy emlékezetesebb volt, mint a többi hetigonosz, de valahogy idegesítettek mindketten. Lehet, hogy én voltam rossz passzban persze.
Ami viszont nagyon ütős volt, az a Harrison flash(!)back. Harrisonból nem maradhatott benne vajon semmi? Én nagyon szeretném ha vissza lehetne hozni (de közben a gonosz Eobard is maradjon!)
@Is: hihetetlen h mennyire idegesítőre írják. Egyébként oké, tényleg elhiszem h a titkolózás (akármi miatt) szét tud bomlasztani egy kapcsolatot, de ez teljesen megalapozatlan volt most, ráadásul mind tudjuk h csak ürügy h Iris és Barry között elmélyülhessen a kapcsolat... sajnos
Ui: Felicityt sem tudtam kedvelni igazán.

Is 2015.04.19. 09:26:36

@foxglove (F6): Oké, hogy a titkolózás áthat, de könyörgöm a faszi rendőr! Mit mondjon: drágám, ma egy kettős gyilkosságnál helyszíneltem, az áldozatok fejét levágták, az agyukat megette a gyilkos, aki még perverz fotókat is készített róluk. Kíváncsi vagy még több részletre? Vagy mesélj, milyen volt a te napod?

"Harrison flash(!)back."? Jaj, mamám! :) De ja, végre tényleg megérthettük, hogy mi történt, és hogy pl. miért is nem egyeztek a vérnyomok.

,, 2015.04.19. 11:08:59

@Is: igazad van:) nevetséges az egész műbalhé. haragszom is most a lusta írókra.
süti beállítások módosítása