Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A férjem védelmében 6x14 - A lélek szeme

2015. április 09. 13:00 - fuszulykavirág

Mielőtt belevágunk az eheti részbe, gyorsan megmutatják mi történt korábban, ami most fontos lehet: egyrészt amikor Diane visszaszerezte a régi irodát David Lee-től és Canningtől; másrészt pedig amikor Lemond Bishop, ügyeletes drogbáró, közölte, hogy Alicia kapmányát támogatva mos majd tisztára egy kis pénzt. Ezek után azzal indul az epizód, hogy az államügyész-választás hajrájában vagyunk (most már tényleg, csak egy hét van hátra), Alicia pedig meg van fázva. Vagyis ő erősködik, hogy semmi baja, de hangja semmi, beszélni nem tud, pihennie kell.

1_alicia_johnny.JPG

Alicia valóban pihenteti a hangját, de az agyát nem. Ahogy Johnny magára hagyja, nekiáll felkészülni a soron következő sorsdöntő interjúra. Meghallgatja a Pradyvel készült verziót, és az ő válaszai alapján dolgozza ki a sajátjait. Közben Johnny és Eli veszekszik a fejében a válaszokról – lehet, mégiscsak beteg. És hát szembe kell néznie azzal, hogy ezúttal rá fognak kérdezni Zach és barátnőjének abortuszára. Az ábrándozást Canning hívása szakítja meg: perli a Florrick, Agos & Lockhartot, amiért kilakoltatták az irodából, de potom 4 millióért simán megegyezik bíróságon kívül. Estig ad időt Aliciának.

Alicia nyit egy új füzetet, egyik oldalon az interjúra készül, a másikon Canning érveit veszi sorra, hogy ténylegesen mekkora esélye van ellenük. Úgy tűnik, nincs esélye Canningnak, de megkéri Kalindát, derítse ki, David Lee táplálja-e infókkal Canninget, mert belőle azért bármit kinézünk. Közben kampányfronton is akad vészhelyzet: egy állítólagos felvételen Lemond Bishop azt mondja: ne aggódj a letartóztatás miatt, most vettem meg a következő államügyészt. Mondjuk ez több mint aggasztó, és tovább veszekednek a tanácsadók Alicia fejében.

2_alicia.JPG

Canning persze tényleg megnyerte magának David Lee-t, úgyhogy nincs még lefutva az a meccs, más stratégia kell. Alicia fejében nagyobb a mozgás, mint egy hosszúhétvégén az egész országban. Párhuzamosan beszélget Eli-al, Canninggel, Bishoppal és az interjúztatóival is. Ja, és még egy Peter-Kalinda románcot is hallucinál. Végül úgy tűnik, megtalálja a megoldást a Canning problémára, és okafogyottá válik a kártérítési per. Majd a fantáziák között Will is felbukkan, és Alicia picit kiborul, el is hagyja a börtönéül kijelölt lakást.

3_alicia.JPG

Az utcán sétálva szellőzteti ki a fejét Alicia, de nem annyira éri el célját a foglalkozás: erotikus tartalmú képzelgések gyötrik, melyeknek szereplői Will, Johnny, de még Finn is. Mármint nem egyszerre, csak szépen sorban, de akkor is. Egészen nyomasztó tripet él meg Alicia, ahol valamiért megkapja Grace sms-eit is, és szeretném még hozzátenni, hogy SEMMI NEM TÖRTÉNIK. Ja, de, például elnézegeti egy hajléktalan kezeit hosszasan. Minden ok nélkül. Jó, valami eszébe jut róla a Canning ügyhöz, de semmi világmegváltó. Meg Willel beszélget gondolatban. Ráadásul nem is izgi. Csak megállapítja, hogy tényleg meghalt. Persze értjük, mit akart mondani a költő: végleg elengedi.

4_alicia.JPG

És közben mindenféle zenék mindenféle embereket idéznek elő a fejében, akikkel vagy beszélget is, vagy csak tovább léptet. Bármennyire is szeretem ezt a sorozatot, ez most konkrétan szörnyű. Végül Alicia arra jut, hogy Canning csak azért nyomul ennyire ezzel az üggyel a megromlott egészségügyi állapota ellenére is, mert végre egyszer le akarja őt győzni. Alicia fel is veti a kollégáknak, hogy a követelés egy részét kifizethetnék, tekintettel arra, hogy mégiscsak haldoklik, és legyen neki picit jó, de közben kiderül, hogy Canning lemondta a másnapi megbeszélésüket, mert váratlanul kórházba került. Most már egész konkrétan haldoklik.

5_alicia.JPG

Alicia rohan is a kórházba Canninghez, nem tudom, hogy ajánlatot akar-e neki adni, vagy csak elbúcsúzni. Várakozás közben tovább folytatja a kis párbeszédeket a fejében. Grace úgy tűnik, hogy felhagy a vallással, ennek kapcsán azt vizionálja az anyja, hogy teherbe esik, és szipuzni kezd. Aztán valami ateista főguruval is megvitatja a dolgot, aki hitvitába keveredik egy pappal, és komolyan mondom, mi történik itt?! Végül Alicia is összekülönbözik a képzeletbeli pappal a saját erkölcsi ítéletei miatt. Ha esetleg nem lenne egyértelmű, ez még mindig Alicia fejében történik. Mint lényegében minden ebben az epizódban.

6_alicia.JPG

Alicia következő képzelgése arról szól, hogy az interjúján nyilvánosságra hozza, hogy Bishop pénzeli a kampányát, és hogy az őszinteségéért mindenki a nyakába borul majd. Na persze. Egyre kevesebb közük van a valósághoz ezeknek a fantáziáknak. Canning úgy néz ki, az éjszakát se éli túl. Aztán végre történik valami Alicia fején kívül is: megvitatja Grace-szel ezt a hit dolgot. Mindenki biztosít mindenkit, hogy elfogadják egymás hitét meg nem hitét, és boldogság van. Johnny pedig meggyőzi Aliciát, hogy nem kéne Bishop támogatását emlegetni azon az interjún, és ezzel engedi útjára. Végtelenül sajnálom, nagyon várom a jövő hetet, ettől biztosan jobb lesz. 

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fofofo 2015.04.09. 14:03:06

hát ez elég uncsi volt. mármint az epizód, nem az írás :) én is bízom a jövő hétben. remélem, valami nagy dobást készítettek elő ezekkel a látomásokkal.

Gabba 2015.04.24. 21:52:33

azért az jó volt, hogy mindenki arra biztatta Aliciát, pihentesse a torkát, de azért telefonon folyamatosan hívták és hosszan beszéltették
süti beállítások módosítása