Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 3x09 - Vörös veszedelem

2015. április 07. 13:00 - Kapitánylány

„A halhatatlan Koscsi elpusztításához rá kell lelned a lelkére, mely egy ólomládába zárt rucatojásba van elrejtve egy tölgy tövébe temetve.” - Koschei

Míg Nick egy erdőben futkorászik, addig Juliette egy telefonhívást kap egy barátnőjétől, Alicia-tól, akit helyben hagyott a férje. Juliette azonnal utasítja, hogy üljön autóba, a síró Alicia szerint ez nem biztos, hogy jó ötlet, de végül csak beleegyezik, hogy Portland-be utazik. Nick érkezik haza, meg se izzadt a futástól. Juliette elmeséli az előző hívását, Nick szeretettel várja Alicia-t, csak amíg itt van nem léphet kapcsolatba az erőszakos férjével.

Adalind érkezik a kávézóba, Sean rögtön rá is tér a gyerek kérdésre, tőle van? A nő terel, de Renard figyelmezteti, hogy mindenkit érdekel egy királyi származású gyerek, de az anya már annyira nem, szóval előbb-utóbb szüksége lesz egy barátra.

01.jpg

Valami szertartáson veszünk részt, öreg férfi egy fiatal, betegnek tűnő lánnyal tesz valamit. A férfi szeme ekkor zöldre vált, majd a lány fejére téve a kezét, az is elzöldül, majd erőtlenül rogy egy fotelbe, a lányt pedig gyógyultnak nyilvánítja.

Rossz fiúra váltunk, bosszúállásra készülnek, még az sem számít, hogy sokan lesznek a helyen, és már váltunk is egy étteremre, ahol a már korábban látott gyógyító a vendégeket szórakoztatja. A fő vendéglátó tósztot mond Boris Myshkin és felesége, Olga egészségére, a gyógyító köszönetet mond, majd távozik a raktárba, kicsit rosszul néz ki. Ekkor támadja meg a korábban látott rossz fiú, Renko, de igencsak pórul jár, a gyógyító átváltozva támadja meg a karján keresztül, majd ki is hajítja az ablakon. Renko alkarján hólyagok jelennek meg, így menekül vissza a hotelszobájába, ahol végül el is ájul.

02.jpg

Juliette Alicia miatt aggódik, de nemsokára meg is érkezik. Juliette gyorsan rohan valami ételért, addig Nick beszélgetésbe elegyedik a nővel, aki újra sírni kezd és átváltozik rőtbundássá. A Grimm nem szól semmit, inkább felviszi a bőröndöt a vendégszobába.

Hank gyógytornásznál van, már csak egy alkalommal kell a kezelés, ennek megünneplésére a férfi rögtön randira hívja a nőt, de kosarat kap, szép kis pofára esés.

A százados visszatért, Nick rögtön jön üdvözölni, de a beszélgetést Hank zavarja meg, egy mélyhűtő húsraktárában egy fagyasztott hullát találtak. Az étteremben kötnek ki, az egyik pincért ölték meg, illetve a raktárban dulakodás nyomai vannak. Az őrsön átnézik a biztonsági felvételeket, kiderül, hogy Myshkin volt a célpont, aki valószínűleg kihajította a támadóját, csak ezután ugye senki se jelentette a támadást, szóval irány kihallgatni, és mivel orosz állampolgár, ezért Renard is elkíséri őket.

03-1.jpg

03-2.jpg

A támadó jelentkezik le, egyre rosszabbul néz ki, és mivel tudja, hogy meghal, ezért elbúcsúzik a szeretett nőtől. Ekkor a síró Olga-ra váltunk (épp mobilját teszi le), akit egy szobalány érkezése bosszant fel, rögtön ki is oktatja, hogy ne számítson sokra a férjétől. A szobalány távozik, Olga pedig dühében átváltozik.

A nyomozók megérkeznek a házhoz, de Myshkin épp gyógyít, persze azért bemehetnek. Nick látja, hogyan megy a gyógyítás, a fiú sebe végül begyógyul. A gyógyító újra rosszul lesz, de ez nem akadályozza meg a rendőröket, hogy kikérdezzék. Myshkin elárulja, hogy tényleg megtámadták, és ha tudta volna, hogy az a férfi megölt valakit, akkor jelentette is volna. A nyomozók kíváncsiak, hogy ki tehette, de Myshkin szerint bárki lehetett, mondjuk egy olyan beteg, akit nem sikerült meggyógyítania. A százados újabb támadástól tart, ezért egy egységet rendel a házhoz, majd elvonulnak a házból. Nick elmeséli mit látott, ebből Renard rögtön rávágja, hogy biztos egy koschie Myshkin, vagyis egy gyógyító. Ő is találkozott már eggyel, akkor az anyja adott valamilyen főzetet annak a lénynek, mert a gyógyítás felkorbácsolja az ilyeneknek a szexuális étvágyát.

04-1.jpg

04-2.jpg

A hotelben takarítani jöttek a támadó szobáját, a takarítónő végül a véres ágyneműn kívül a hólyagos testű férfit is megtalálja a kádban, sikítozva rohan ki a szobából.

A lakókocsiban a srácok infót keresnek a koschie-ról, közben számunkra kiderül, hogy Olga egy fekete vad (akik Sztálint védték). A sok orosz szövegen kívül végre találnak angol leírást is, így derül ki, hogy Raszputyin is koschie volt. Egy ilyen lényt nehéz megölni a gyógyító ereje miatt, és képes nem csak gyógyítani az erejével, hanem ölni is. Nick telefonja ekkor csörren meg, a hullához hívják őket.

05.jpg

Sean egy moszkvai barátját hívja fel, Myshkin után érdeklődik. A férfi elmondja, hogy Myshkin mielőtt gyógyító lett volna, azelőtt bérgyilkosként tevékenykedett, az áldozatok sugárfertőzést kaptak.

Már látjuk is Myshkin erejének a hatását, a helyszínt nézik át a fiúk, meg is találják a korábbi halott egyenruháját, meg egy mobilt, de az útóljára hívott szám már nem kapcsolható. Az áldozat ekkor megjelenik, Hank karjába zuhanva ájul el, jönnek is a vegyvédelmisek, mindenkinek tisztító zuhanyt kell vennie, illetve kálium-jodidot ennie, sugárzást mutatnak a Geiger-számlálók. A rend éber őrei zuhanyzás közben tárgyalják tovább az ügyet, mivel a támadó az étteremben még nem tűnt betegnek, akkor a raktárban kellett megfertőződnie, a vegyvédelmisek ki is vonulnak, persze, hogy erős sugárzást mérnek. Szerencsére a fiúk nem fertőződtek meg, de a ruhájukat nem kaphatják vissza, így védelmisektől kapott védőruhában vonulnak végig az őrsön. Egyeztetés során Myshkin kerül előre a gyanúsítottak listáján, a százados ki is adja a parancsot a behozatalára.

06-1.jpg

06-2.jpg

Renko-hoz látogató érkezik, de nem tudjuk meg ki az, csak annyit, hogy Myshkin őt is meg fogja ölni.

Juliette munkahelyén vagyunk, egy kandúrt műtétjét fejezi be épp, akit már rég kasztrálni kellett volna, csak hát a gazdi férje nem engedi. A műtétet Alicia is végig asszisztálta, majd kétértelműen kezdenek el beszélgetni, talán Joe-nak, a férjnek se ártana egy ilyen műtét, persze jó alibijüknek kellene lennie a csajoknak.

Myshkin kihallgatása során a gyógyító beismeri, hogy megfertőzte a támadóját, nem volt más lehetősége, de azt viszont nem tudja, hogy miért is támadták meg. Renard tanácsolja az öregnek, hogy menjen el az országból. Hank kapja a telefonhívást, Renko felébredt, ez az utolsó lehetőségük, hogy beszéljenek vele. Közben az orosz házba ugrunk, és láthatjuk, hogy valaki gyanús port kever a gyógyító italos üvegébe.

07.jpg

A kórházban Renko a századosnak megvallja, hogy azért támadt Myshkin-re, mert az korábban megölte az apját, és most pedig a nőt fogja.

Myshkin hazaérve a vodkán kívül a szobalányt is megkívánja, rögtön szobára is mennek, a feleség szeme láttára. A hálószobában Larissa tovább itatja a gyógyítót, csak hamar kiderül, hogy ki akarja még megölni az öreget, Alex Renko húga az. Sajnos a méreg nem olyan hatással van a férfira, mint azt a szobalány várta, Myshkin még mindig él és virul. Az öreg rájön, hogy kinek a gyerekei Alex és Larissa, bocsánatért esetezve hullik a lány lába elé, miközben Larissa egy ollót markol fel. A rendőrség ekkor ér ki, Olga nyit ajtót, a hálószobából Larissa menekül ki, az ollót beleszúrta Myshkin-be. A lépcsőn lemenekülve a feleségbe ütközik, aki bosszúszomjasan változik át, és kiálló fogával átvágja a lány nyakát. Renard hiába próbálja elállítani a vérzést, itt már csak Myshkin segíthet, aki utolsó erejével gyógyítja meg Larissa-t.

08.jpg

Nick érkezik haza, a lányok mosolyogva mesélnek a napjukról, ekkor csörren meg a telefon, Joe keresi a feleségét. A telefont végül Nick veszi át Juliette-től, de még ő sem tudja leszerelni a dühöngő Joe-t, aki a felesége holléte felől érdeklődik. Alicia is ideges, biztos itt fogja majd keresni a férje, Nick próbálja megnyugtatni. A ház előtt persze Joe várakozik az autójában, majd mérgében ő is átváltozik, lesznek még itt bajok.

09.jpg

Ezen részhez kapcsolódó játékunk képe pedig:

a.jpg

Címkék: grimm
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2015.04.08. 22:53:31

Ez a Joe még tutira gondot fog okozni, az látszik rajta.

Megfejtésem: Aladdin és Jafar

Kapitánylány 2015.04.16. 16:53:36

@Gabba: mivel több válasz nem érkezett, a helyes megfejtés Anastasia, egyik kedvenc mesém! :)
süti beállítások módosítása