Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Titkok és hazugságok 1x06 - A vallomás

2015. március 31. 15:00 - Hoppancs

Ben megúszta az autós kalandot egy teli gatyóval és egy friss Cornell-észleléssel, ami depresszív, mint mindig. A nő továbbra is a „szuperokos, bosszúszomjas idegen” teóriát támogatja, ráadásul kilátásba helyezi a rendőri védelmet, némileg megremegtetve a bizonyítékhamisító és –rejtegető családapa gyomrát. Utóbbi tiltakozik is rendesen, mert nehogy már zsaruk figyelgessék, miközben vitatható tartalmú karácsonyi csomagokat rendezget a gyertyafényben. Dave is aggódik, mert szerinte barátját egy valóságos Lex Luthor üldözi, ami még Supermannek sem lenne jó hír, hát még neki. Ben az őt folyamatosan izélgető Kevint sejti az események mögött, mivel a fickó korábban a nemzetbiztonságnál dolgozott, és valószínűleg tud néhány trükköt. Hősünk el is indul, hogy kérdőre vonja, de először csak a nejével Elaine-nel találkozik, aki arra inti, ne akciózzon tovább. Némi szóváltás kerekedik arról, hogy ki is volt Tommy igazi apja, és hogy miért játssza Ben a gyászoló szülőt, tönkretéve minden ismerőse életét. Előkerül Kevin is, akivel kölcsönösen egymás szemébe mondják a „tudom, hogy te vagy az” és az „én meg azt, hogy te voltál” megállapításokat, de mielőtt érvek is elhangozhatnának, Cornell szirénhangja elszólítja Bent. A nyomozó az aggódó Christy bevetésével nyomatékosítja álláspontját, miszerint legalább a család érdekében el kéne fogadni a profi segítséget. A módszer beválik, jöhetnek a kollégák.

bscap0000_11.jpg

Ben éppen kegyes féligazságokkal bombázza Natalie-t, amikor befut Dave, és felvilágosítja a lányt: apádat egy pszichopata üldözi, de amúgy no para. Ben újabb üzenetet kap saját magától egy felvétellel, amelyen alvás közben látható, a hangsávon pedig a lámpa elrejtéséről értekezik Dave-vel. Ó, hogy Cornell mennyire imádná ezt! Egyelőre azonban be kell érnie a Crawford-lak teljes átkutatásával, ami közben egy pillanatra elmélázik azon, honnan is sejthette kedves pártfogoltja, hogy valaki kamerázza. Miután sikeresen kimentette a fa alól az ominózus „ajándékot”, Ben átmegy Dave-hez, hogy stresszmentes környezetben várhassa a titokzatos zaklató támadását. A cimbora úgy véli, a karácsonyi partira vezető úton kellene megszabadulni a gyilkos fegyvertől, ami kivitelezhető is lenne, ha Ben nem a családjával együtt kocsikázna arra.

bscap0000_2_4.jpg

Dave arról érdeklődik, mitől változott meg Christy néhány éve, mire Ben elmeséli az abortuszt, amit annak idején azért nem osztott meg a haverral, mert egyedül akarta magát túltenni rajta. Ezen „dolgozott” Jess közreműködésével – az akkor még nyájas - Kevin július 4-ei kerti partiján. Bár szerette Tomot, nagyon megbánta a dühből fakadó kufírcot. Jess végszóra be is állít, mert azt hiszi Christy kidobta Bent, és jól esne neki egy „jaj, de sajnálom, hogy elhagyott a feleséged” szex. Ben tisztázza a félreértést, és kissé nyersen küldi el a nőt, aki után szavait bánva hiába rohan ki az éjszakába. Mielőtt azonban elmélyedne a bűntudatban, Kevin pisztolyt szegez a fejéhez, és elviszi egy kellemesen sötét helyre, „best of Guantánamo” bemutatóra.

bscap0000_3_5.jpg

A hörgős metalos fülkényeztetés után hideg víz következik, majd Kevin biztosítja áldozatát, hogy tudja, mit csinál, mert az öbölháborúban számos hozzá hasonló rohadékot vallatott, kiváló eredményekkel. Most Tommy megölését kellene beismerni, és nagyon úgy tűnik, hogy Kevin  - a Tudorok Gardiner püspökéhez hasonlóan - csak egyféle vallomást fogad el. Előtte bemelegítő kérdések következnek, melyekre tilos „nem tudom”-mal válaszolni, mert akkor bizony kerül némi folyóvíz a tüdőbe. Ben e profi technikának köszönhetően hamar rájön, hogy Kevin hat évvel korábban utálta meg őt, azon a bizonyos függetlenség-napi bulin, ahol meglátta, mit művelt Jess-szel. Azóta figyelte, és gyűjtötte róla a terhelő infókat, mert nem bírja, ha valaki megdugja egy katona feleségét, amíg az demokráciát épít. Az erkölcsi eszmefuttatás megtörik, amikor Jess helyett véletlenül Elaine csúszik ki Kevin száján, Ben pedig pszichológus-diploma nélkül is kapcsol: itt bizony személyes érintettség áll a megcsalás túlreagálása mögött. Kevin azonban Hannibal Lecterrel ellentétben nem híve a "quid pro quo" módszernek, ezért Ben csúnyán kikap, amikor Elaine félrelépéséről kérdezősködik.

bscap0000_4_4.jpg

A kihallgatás szabadtéren folytatódik, ahol Bennek ásó nélkül kell gödröt képeznie, és akkor sem állhat le, ha bibis lesz a keze. Abban az egy esetben viszont befejezheti, ha elmondja az „igazat” Tommy megöléséről. Ben az Elaine-re való további célozgatással ügyesen kizökkenti a zakkant szomszédot, majd rövid, de eredménytelen menekülési kísérletbe fog. Mire azonban megjön a térerő, a közjáték véget is ér, Kevin pedig szívélyesen visszakíséri Bent leendő sírjához. A fejlövést Cornell akadályozza meg, akinek Ben életében először tud őszintén örülni. A rendőrnő tisztában volt vele, hogy végig Kevin volt hunyó, de amíg nem tudta bizonyítani, nem is léphetett. A megfelelő pillanat pedig akkor érkezett el, amikor Dave-től értesült Ben eltűnéséről. A szédelegve hazaérkező Ben még a pizzát sem kívánja, mert hirtelen érte a felismerés, hogy nem kellett volna magát áldozatnak beállítania, amikor nem is ő halt meg. Dave megértően fogadja a gyónást. Arthur a Crawford-családot rossz színben feltüntető cikket küld Bennek, mire utóbbi már rohan is, hogy ellássa a baját. Az újságíró két ütés között kinyögi, hogy csak a figyelmet akarta felhívni magára, és valójában Cornellre utazik. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a falat is vele tapétázta ki.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása