Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 3x08 - Karácsonyi rémek

2015. március 30. 11:00 - Kapitánylány

„Ó szép fenyő, ó szép fenyő, mily rendíthetetlen minden ágad!”

Egy karácsonyi rész így tavasszal kész felüdülés, csak nehogy visszajöjjön a tél! Fiatalok törnek fel egy autót karácsonyi ajándékok miatt, szóval a tulaj nem hallotta még, hogy semmit se hagyunk látható helyen! Az ajándékokat egy híd alatt kezdik el felbontatni, ekkor jelenik meg egy télapójelmezes férfi, majd „Rosszak voltatok!” mondattal átváltozik inkább Krampusszá, és rátámad a fiúkra. Quinn egy zsákba kerül, míg Derek egy roncsautóban bújik el, de a lény itt is rátalál, csak nem tudja kicibálni onnan, így a teremtmény inkább elvonul Quinn-nel, csak egy széndarabot hagy hátra.

01.jpg

Ausztriában vagyunk, közúti balesetnél helyszínelnek a rendőrök, de hamar kiderül, hogy a Verrat emberei, akik egy autóst akartak feltartani, csak az a férfi mindenkit elintéz. Csak hamar kiderül, hogy a gyűlésre érkezett, ő a várva várt Tavitian.

Rosalee a boltba készül, Monroe sok munkára hivatkozva otthon marad egész nap, pedig titokban Juliette-t várta, sok dolguk lesz ma.

A gyűlés elkezdődött, jelenleg Sean miatt megy a vita, megbízzanak-e benne vagy sem, de az Ellenállásnak közben meg szüksége van rá. Renard is végre szóhoz jut, maga mellett sorol fel jó pár tényt, de a legfontosabb, hogy egy Grimm is a rendelkezésére áll. Tavitian is fontosnak tartja az új szövetséget, csak így lát esélyt, szóval az egyezség megköttetik.

02-1.jpg

02-2.jpg

A helyszínen vagyunk, a halottkém is megérkezik hamarosan, mi van? Nick meglátja a széndarabot is, bár nem tulajdonít neki jelentőséget. Az áldozathoz vonulnak, Wu mászik be hozzá, már épp megérintené a karmolás nyomokat, amikor a fiú magához tér és üvölteni kezd, inkább mentőket kellene hívni.

Monroe a szokásos karácsonyi feldíszítéshez hívta segítségül Juliette-t, Eddie megakarja lepni Rosalee-t, a lány tavaly nem látta Monroe alkotását.

A kórházban a dokit kérdezik ki a fiúról, de a férfi nem mond túl sok infót, majd talán az apuka segítségükre lesz. A fater hagyná letartóztatni a fiát, hiszen lopott, sok zűr van a gyerekkel. Nyomozópárosunk Derek-et is kihallgatja, nem tudja leírni a támadóját, csak annyit mond el, hogy Quinn-t elvitte, majd ekkor a kinti pultnál egy télapó jelenik meg, Derek pedig üvöltve könyörög, hogy ne hagyják, hogy elvigye a télapó. Nick és Hank kint kikérdezi a téli jótevőt, de persze van alibije, szóval más lesz itt az elkövető.

03.jpg

A téren a Mikulás hallgatja meg a gyerekek kívánságait, közben egy babakocsis anyuka a gyerekén igazítja meg a takarót, ekkor egy gördeszkás srác ellopja a babakocsi tetejére tett csomagot. Egy parkolóba érve boldogan bontogatni kezdi az ellopott ajándékokat, de a Krampusz rátalál, korbáccsal rásóz párszor a fiúra, majd a zsákjába kezdi el gyömöszölni a srácot. A parkolóban egy férfi végignézi ezt, de nem tesz semmit, ledöbben a teremtménytől, aki egy széndarabot hagy hátra.

04.jpg

Sean és Meisner érkezik meg Adalind szobájához, a százados kutatni kezd, így találja meg a kenőcsöt is, a szagától át is változik. Ekkor veszi észre a kamerát, majd egy szál rózsát és egy üzenetet hagy a lánynak.

A nyomozópáros érkezik meg Quinn apjához, de Bud-ba ütköznek, ismeri Jerry-t, nem rég jelentették a fiú eltűnését. Nick kér képet Quinn-ről, ekkor érkezik a hívás, menniük kell. Hank nem az apa előtt akarta mondani, de egy újabb fiút raboltak el, de ezúttal tanú is van.

05.jpg

Monroe izgatottan várja haza Rosalee-t, a lány teljesen ledöbben a feldíszített lakástól. Eddie lelkesen mutogatja kincseit a meglepett lánynak, de Rosalee nem nagyon szereti az ünnepeket, Szenteste halt meg a nagynénje és nagybátyja autóbalesetben, pont amikor hozzájuk tartottak.

Az új helyszínen Wu jelent, újabb széndarab mellett legalább már egy leírásuk is van, egy rettenetesen kinéző Mikulást kell keresniük. A térre vonulnak ki a fiúk, ki kell hallgatni az összes Mikulást, rögtön az elsőről ki is derül, hogy egy keveréklény, még hozzá egy sakál. A férfi próbál elmenekülni, de a fiúk durván elkapják, miközben számos ember veszi fel őket mobillal.

06-1.jpg

06-2.jpg

Adalind érkezik meg, rögtön megtalálja az üzenetet, amelyben Sean figyelmezteti, hogy kamerák vannak a szobájában, majd egy találkozóra is invitálja.

Rosalee reggel nem találja Monroe-t az ágyban, Eddie a díványon aludt el, miután az egész karácsonyi díszítést leszedte.

Juliette hívja a tévé elé Nick-et, a srácok belekerültek a hírekbe a tegnapi akciójuk miatt. Bud érkezik meg, érdeklődik, hogy a tegnap letartóztatott férfi-e a tettes? A távozó Nick kitérő választ ad, csak a széndarabokat említi meg, ettől Bud teljesen bezsong. Az őrsön Wu a fiúk vérét szívja a verés miatt, idén ne számítsanak ajándékra. A szénről is megjött az elemzés, az Északi-sarkról származik, szóval irány a legnagyobb Mikulás ismerő.

07-1.jpg

07-2.jpg

Rosalee a gyógynövény boltban bánatát sírja el Juliette-nek, nagyon fáj neki, hogy így megbántotta Monroe-t. Juliette próbálja jobb belátásra bírni a lányt, teremtsenek új hagyományt, amely mindkettőjüké. Rosalee vissza is gondol, hogy a rokonainak milyen szokása volt, tej és süti helyett ők sört és szivart készítettek ki a Mikulásnak.

Nick és Hank érkezik meg Eddie-hez, a Grimm kíváncsian néz körül, de nem látja a szokásos díszeket. Monroe elmeséli, hogy Rosalee nem szereti ezt az ünnepet, így inkább leszedett minden díszt. A fiúk rákérdeznek, hogy talán a Jégjótevő volt-e a tettes? Eddie szerint nem, inkább a Krampusz volt, aki rossz gyerekeket gyűjt be, majd megeszi őket. A lakmározás napja pedig a téli napforduló éjszakája, vagyis ma, szóval meg kell találniuk Portland legmagasabb helyén levő legmagasabb fáját, és éppen láthatjuk is, hogy egy újabb gyereket húz fel a Krampusz egy fára.

08-1.jpg

08-2.jpg

A fiúk egy térkép felett tanácskoznak hol lehet a legmagasabb hely, de sok lehetőség van. Bud is megérkezik Monroe lakásához, nem akarja elhinni, hogy tényleg egy Krampusszal van dolguk, hiszen ő nem létezik, mondja ezt egy jéghód. A baj még mindig az, hogy nem tudják hol vannak a srácok, hol van a legmagasabb hely, Bud rögtön rávágja, hogy Council Crest. A srácoknak ez elég is, elindulnak, nyomukban a még mindig hitetlenkedő Bud-dal.

Az erdő mélyén bóklászva végül Nick a szuperhallásával meghallja a segítségért könyörgő gyerekeket, így csak hamar rájuk találnak. Míg Hank, Bud és Eddie a gyerekeket ereszti le a fáról, addig Nick motoszkálást hall, rögtön rá is talál a Krampuszra. Annak rendje és módja szerint verekedés kezdődik, persze végül Nick a hullasápadtságot is bevetve legyőzi a Krampuszt. Hank és Eddie ekkor ér oda, rögtön azt tanácsolják, hogy a Grimm ölje meg a lényt, hiszen nem vihetik be az őrsre így, és hát elrabolt gyerekeket. Nick habozik, de Hank megtenné helyette, azonban éjfélt üt Monroe zsebórája, a Krampusz visszaváltozik emberré, aki riadtan kérdezi, hogy mi történt. (Én pedig csak csendben kérdezem, hogy ha csak ennyi ideje volt, akkor mégis hogy lakmározott volna? Mert Nick gyorsan elintézte, gyorsan lett éjfél is, ennyi idő alatt hogy ette volna meg a gyerekeket?)

09-1.jpg

09-2.jpg

Krampuszunk a kihallgatóban meséli el, hogy mindig ez történik vele Karácsony előtt, 22-én ébred fel és nem emlékszik mi történik vele előtte. A fiúk a tanácskozást a lakókocsiban folytatják, Nick az egyik könyvébe viszi fel tapasztalatait. A Grimm szerint a férfit nem fogják elítélni, így jövőre újra támadni fog, szóval az ügyet a Keverék Tanácsra kellene bízni, Monroe beszélni is fog Rosalee-val.

Eddie az ismét feldíszített lakásba tér haza, Rosalee ki is dőlt a díványon. Monroe betakarja, és mosolyogva látja a kis asztalra kikészített sört és szivart.

10-1.jpg

10-2.jpg

Klasszikus karácsonyi filmből egy kép, de vajon melyikből?

hap.jpg

Címkék: grimm
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pácsó Ármándó 2015.03.30. 17:44:48

A Swarcis filmet minden karácsonykor leadják, talán a Hull a pelyhes?
A Krampuszok nagyevők állítólag ☺
Nekem a tizede dísz sincs meg, mint Monroenak, pláne a különlegességek, de tetszett Eddie fanatizmusa. Egy sör-csoki kombót meg tudnék szokni karácsonyi hagyományként ☺

Kapitánylány 2015.03.31. 08:42:14

@Pácsó Ármándó: ugyan már, karácsonykor? múlt héten is leadta az egyik csatorna! de a válasz helyes! :) jár érte a sör-csoki kombó majd ünnepekkor :)

AaannnaaA 2015.03.31. 20:50:24

Úgy néz ki az első mondatot elkiabáltad, van ahol már havazik :((
Szerintem az Adalind-féle trutymóra extrán pozitív jelző a kenőcs :)
Igen, Rosalee húzása nem volt feltétlenül elegáns, de azért cuki volt, hogy végül visszapakolta a cuccost. Mindig rácsodálkozom Monroe karácsonyi házára, nem semmi. Nekem mondjuk kicsit zsufi + macera-gyanús, de azért ránézésre nem rossz.

A harmadik kép meg abban a testhez álló pulcsiban... Arrgghhhh!

Gabba 2015.03.31. 22:36:39

@Kapitánylány: lehet, hogy ha eszik, akkor csak később változik vissza

Megfejtésem: Total Recall (nekem az a kedvencem Svarcitól, micsinájjak)
süti beállítások módosítása