Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Flash 1x15 – Out of time

2015. március 23. 11:00 - SuperLawyerGirl

Egy hónapos hosszú szünet és néhány érdekfeszítő trailer után visszatért a Flash, hogy jóra vagy rosszra, az majd kiderül. Rögtön egy flashbackkel indítunk, az első részből régi jó ismerőseink Mark és Clyde (RIP) Mardon próbálnak meglépni a rend éber őrei elől, amikor a részecskegyorsító robbanása következtében villám csap a gépükbe és lezuhannak. Ennek következtében mind a ketten időjárásformáló képességet szerez, ki többet, ki kevesebbet. Vissza a jelenbe: Barry és Linda elmennek bowling-randizni, szerencsétlenségükre Iris és Eddie is hasonlóra gondoltak. Vagyis inkább csak Iris, és ha engem kérdeztek, direkt Allen randiját akarja szabotálni. A helyzet elég kínos, de ha már találkoztak dupla randit csinálnak a szimplából. Iris persze nem tudja visszafogni magát, Barry szájáról épp csak nem nyalja le a ketchupot. Szajha.vlcsnap-2015-03-19-19h47m47s53.pngMindeközben egy halottasházban még dolgozik a kórboncnok, amikor meglátogatja Mark, hogy megtudja, pontosan ki lőtte le szeretett fivérét. Természetesen a meggyőzési módszere nem mondható finomnak, jeges golyókkal tudja meg Joe nevét, majd megöli szerencsétlen áldozatát. Van azért akinek ennél szórakoztatóbban telik az estéje, Dr. Well és Cisco egy Buster Keaton filmet néznek, amit azonban megszakít a halottasház vészjelzőjének jelzése. Ennek eredményeként Barry és Eddie lelépnek a randiról, hogy megmentsék a világot. Természetesen elkésnek, már csak az orvos holttestét tanulmányozhatják. Annyi az egy szerencséjük, hogy a bekapcsolva hagyott diktafon rögzítette az eseményeket, így tudják, Joe veszélyben van. Ami érdekes momentum, hogy Barry még a helyszínre rohanása közben látja saját magát, majd egy ismeretlen helyen köt ki…ezt meg is említi Harrisonnak, de az letereli, hogy most van sürgősebb tennivalójuk.

vlcsnap-2015-03-19-19h52m23s251.png

Az őrsön a kapitány közli Joe-val, hogy nem vehet részt az akcióban, nehogy baja essen, amit az persze a szívére vesz, de nincs ideje beszélni róla, mert Iris annyira ráér, hogy felbukkan csekkolni őket. Eddie látványosan nem érzi jól magát, így a lány rákérdez, hogy mi bántja. Thawne becsületére legyen mondva, nem kertel, és egyenesen bevallja, hogy valami változott Barry és a lány között, amiért ő kívülállónak érzi magát, ami nem kellene így legyen. Iris mély sóhajjal nyugtáz, remélem a készítők nem akarják, hogy még őt lássuk áldozatnak. Közben Joe és Barry autókáznak, Allen a szerelmi életét ecseteli mostohaapjának, ami szerintem elég torz, elvégre a lány a testvéreként nőtt fel, és mellesleg mind a kettőjüknek párja van. De nem győzöm hangsúlyozni, hogy én már csak ilyen ódivatú vagyok párkapcsolatok kérdésében.

vlcsnap-2015-03-19-20h41m02s247.png

Közben az idő egyre rosszabb lesz, zuhog az eső, amiről hamarosan kiderül, hogy Weather Wizard okozza, ahogyan az ezt követő villámot is, amit egyenes Joe-nak szánt. Még szerencse, hogy Barry a fénynél is gyorsabb, így időben kimenekíti a detektívet. Iris sem pihen, hanem munkát imitál a munkahelyén, hogy aztán Mason tovább presszionálja, Dr. Wells rejteget valamit, és Iris a kis barátaitól megtudhat információkat. Hiszen miért ne használd ki a barátaid a saját karriered építésében? Mindenki ezt tenné. Mielőtt azonban erre sor kerülne, Linda még kicsit megmossa a fejét, hogy láthatóan bele van zúgva Barrybe, ami elég irritáló. Teljesen egyetértek. A kávézóban aztán Allentől kéri a megerősítést, hogy ugye nem is viselkedtek furcsán, és titkos szerelme bőszen asszisztál az önáltatásához. Mikor azonban Harrisonra terelődik a téma, előveszi a maradék gerincét, és kiáll mentora mellett.

vlcsnap-2015-03-19-20h51m57s149.png

Cisco előáll egy kütyüvel, ami elvonja Mark erejének tárgyát, az atmoszférában lévő elektromosságot, így lehet esélyük legyőzni. Hogy kéznél legyen, ki is állítják az őrsön, bár nem értem miért nem valaki kezében van. A kétségeim gyorsan be is igazolódnak, mikor a rendkívül sármos Márk feltűnik, Joe nem tudja megkaparintani a csodabotot, így esélye sincs a Wizard ellen. Végül a végső villámcsapás mégsem őt éri, hanem a segítségére siető kapitányt. Ekkor érkezik meg Flash és használja a varázspálcát, ami időlegesen lefegyverzi Markot, de még épp el tud menekülni, mert Barry inkább Davidet viszi kórházba. Közben Cisco megosztja kétségeit Caitlinnel Harrison ártatlanságát illetően, sőt, még arra is ráveszi kolléganőjét, hogy másnap reggel tartsa távol főnöküket a labortól, amíg ő csekkolja a tachyon-csapdát – hogy miért nem tartotta bent a Sárga Flash-t.

vlcsnap-2015-03-22-19h43m13s129.png

Joe zaklatottam várja a hírt David állapotáról, és még mélyebbre kerül, mikor kiderül, főnöke valószínűleg nem lesz soha olyan, mint volt, és könnyen lehet, hogy tolószékbe kerül. Ennek eredményeként elhatározza, egymaga veszi fel a harcot a Varázsló ellen, Barryt hátrahagyva, hogy vigyázzon Irisra. Allen jó kisfiú módjára meg is keresné a lányt, de nem találja az irodában csak Masont, aki állítja, hogy bizonyítéka van arról, hogy Wells ölte meg Eilinget, és ezt a következő lapszámba ország-világ tudtára fogja hozni. Barryt kiveri a víz a gondolattól, úgyhogy továbbáll. Otthon meg is találja a lányt, és a beszélgetés gyorsan Lindára terelődik, akiről Irisnak a sommás véleménye, hogy nem elég jó Barrynek. De mikor Allen visszakérdez, hogy akkor mégis ki elég jó, akkor csak néma csend fogadja. Ennek a jelenetnek minden percét utáltam…Közben Joe folytatja a hősködést, de Eddie már beelőzte – aminek eredményeként majdnem kap partnerétől egy véletlen golyót – és tökösen nem hagyja magát elzavarni.

vlcsnap-2015-03-22-19h58m40s188.png

Együtt folytatják útjukat, mígnem megtalálják Mark fészkét, ahol egy újság is vár Joe-ra. Nem ér rá azonban sokat nézelődni, egy szélvihar kikapja az ablakon, és mikor legközelebb felébred, már egy hajóhoz van bilincselve. Weather Wizard kicsit flúgos – pont, mint az öccse, istennek képzeli magát – ráadásul a detektív még be is szól neki, így a törött lába, és számtalan egyéb karcolása mellé kap egy rendes monoklit is. Komolyan, ha én feküdnék tehetetlenül egy szupererőkkel bíró őrült társaságában, nem igazán vágnék fel azzal, hogy hogyan eresztettem golyót a rokonba – bátorság ide vagy oda. Az őrsön Eddie lelkesíti az embereit, miközben a csaját Barry vigasztalja, hogy majd én visszahozom neked az apukánkat. De ez miért nyugtatná meg a csajt? Barry csak egy laborpatkány a szemében, 100 kommandós nem tudja megmenteni, de majd testvér/barát/szerelme igen? Na mindegy, lássuk inkább Caitlin bénázását, hogy small talkoljon Harrisonnal, miközben Cisco agyvérzést kap, hogy nem találja a hibát a rendszerben.

vlcsnap-2015-03-22-19h57m08s27.png

Mark felhívja Irist, és utasítja, hogy jelenjen meg az általa megjelölt helyen, vagy megöli Joe-t. A lány persze rögvest elmondja Barrynek, így ketten indulnak el, hogy mi a nagy terv, arról elképzelésem sincs. Közben Linda is szeretne némi időt a pasijával tölteni, de az lepattintja, hiszen Iris az első. Jó, ez kivételesen még megérthető, de nem így kellene intéznie, mert az gusztustalan. A duó meg is érkezik a tett helyére, így Mark probléma nélkül küldhet egy cunamit a fejükre. Mindeközben a kávézóban Harrison eloszlatja Caitlin félelmeit, és míg a lány elmegy a kávéikért, kipattan a székéből, és meglátogatja Ciscot, aki épp megteszi a végzetes felismerést, hogy valójában ki rejtőzik a sárga kosztüm mögött. Kérdésére főnöke elmondja, hogy a kettéosztódása úgy lehetséges, hogy az egyik ő, az csak egy utókép. De könyörgöm, ez milyen idiótaság, az utóképed nem tudja szétverni a másik képed, ahogy mikor most is szétvált, az egyik éne csak állt, mint egy darab fa. Mi a csudáért nem lehet ezt valami idő és térhajlítással magyarázni, ami legalább annyira bonyolult, hogy ne is értsem egyáltalán, úgy nem tudok belekötni, vagy, hogy előre beprogramozott egy hologrammot, és magát verte szét, és aztán a földön fekvő teste volt a speedmirage, miközben átöltözve szétverte a rendőröket. Rengeteg lehetőség van, és nem nekem kellene kitalálni őket.

vlcsnap-2015-03-22-20h34m59s215.png

Minden esetre kiderül, hogy Harrison nem Norat akarta megölni, hanem Barryt, és, hogy azért kell neki a Flash ereje, hogy visszatérhessen a saját idősíkjába, mert tizenöt éve ebben az időzónában rostokol, ami kicsit dühíti. Cisco erre elkezdi a sírást, ami roppant szánalmas, így némi patetikus beszéd után Wells egyszerűen átrezegteti a kezét rajta, ami elég halálos. Még annyit megtudunk, hogy az igazi neve Eobard Thawne, és Eddie távoli rokona. Közben Barry felismeri az özönvíz lehetőségét, így elküldené Irist, de a csaj inkább szerelmet vall, így 360+180 fokban végignézhetjük a csókolózásukat, szánkra tett kézzel, mivel erősen rókagyanús a jelenet. De ha nem lenne elég a jóból, megfejelik azzal, hogy Allen bevallja, ő a Flash, úgyhogy a lány nedves álmai is valóra váltak, nincs is más hátra, mint futással megmenteni a világot. Esetünkben ez egy levegőfalat képez, és Caitlin ötlete volt, mielőtt elmondhatta volna Barrynek Harrison csodálatos lábrakelését.

vlcsnap-2015-03-22-20h41m25s231.png

Flash rohan, ahogy csak tud, ami azt eredményezi, hogy némi saját magával szemezést követően a múltban landol. Itt a vége végre. Borzasztóan csalódott vagyok. Bugyuta és kiszámítható volt az egész rész, leszámítva Harrisont. Annyi az idegesítő momentum, hogy azt sem tudom, hol kezdjem. Barry és Iris visszataszító. Nem elég, hogy amúgy is a normalitás határát súrolja, hogy a mostohatestvéreddel kavarsz, még meg is csaljátok mind a ketten a párotokat? Azon túl, hogy onnantól kezdve, hogy Linda bejött a képbe, lehetett tudni, hogy ide fog kilyukadni, jó előre szóltam is, hogy légyszi ne ez legyen már. És ugyanez a kiszámíthatóság folytatódik, nem kell a sorozat írójának lenni ahhoz, hogy tudjuk, most Barry majd jól összezavarja az időt, és ez neki milyen kínos lesz, meg Cisco is életben marad. Ráadásul kivételesen a Reverse Flash-es részek sem villanyoztak fel annyira. De amit végképp nem értek, hogy ahogy az IMDb-t nézem, egyedül vagyok azzal, hogy ez a sorozat rettenetesen gagyi, rengeteg ember szerint jobb, mint bármi most a tévében, a S.H.I.E.L.D-nél is, ez pedig nem fér a fejemben…

Címkék: the flash
14 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

,, 2015.03.23. 11:19:35

Vártam már én is a hv-t.
- Miből jött rá Cisco tulajdonképpen h ReverseFlash=Wells? Nekem nem esett le, de lehet figyelmetlen voltam.
- Ez az utókép-dolog tényleg gagyi:(
- "Szajha":DDD Irist sosem fogjuk megszeretni. Szegény színésznő eleve nem szimpi ráadásul a világ leggagyibb, legunalmasabb szerepét kapta.
- Nem volt pizza.
- Megint a Wells-jelenetek voltak a legjobban. Illetve a Wells-Cisco jelenet.
- WeatherWizard bejött, mint pasi. A karaktere viszont elég egysíkú volt.
- Félek ez a rész volt pedig a csúcspont az évadban, nem hiszel h emelkedni fog a színvonal innen.

Is 2015.03.23. 21:54:14

"...vagy, hogy előre beprogramozott egy hologrammot, és magát verte szét, és aztán a földön fekvő teste volt a speedmirage, miközben átöltözve szétverte a rendőröket. Rengeteg lehetőség van, és nem nekem kellene kitalálni őket."

Nem neked kell, mert én úgy értelmeztem, hogy ez történt. Cisco rájött, hogy a RF, akit láttak, az csak egy előre felvett hologram volt, ami eljátszott egy jelenetet. Ehhez asszisztált Wells. És ebből jött rá Cisco, hogy mi történhetett, hiszen rajta kívül csak a prof. fért hozzá és babrálhatott a rendszerrel.
Az utókép szerintem nem annyira gagyi. Vagy ha azt nézzük, akkor a vörös sztreccsruhában rohangáló alakok meg a telepata gorillák is azok. :D Ami szerintem inkább gagyi, az a "Pamela álma" megoldás a végén. Bár azért jó, hogy így legalább ideig-óráig elnapolták a Barry-Iris egymásra találást... :S

Yobbágy Fery 2015.03.24. 06:51:30

Én is néztem IMDB-n pár hete a ratinget, kerekedett is a szemem rendesen, hogy ez a 8.2 most wtf?!

Azon túl, hogy kiszámítható volt, dühítő is. Végre úgy alakulnak az események, hogy Wellsről kiderül, mennyire is nem jófiú, Barry felfedi magát, végre talán izgalmasak lesznek a részek, aztán hopp, megnyomják a reset gombot, ugorjunk vissza szépen egy napot, mintha semmi se történt volna. BDSRSTNT.
Komolyan csodálkozom, hogy nem kaszálták még el (komolyan, az eddigi részekben két jó dolog volt: az egyik Linda, aki szimpatikus barátnő alapanyag, ha Barrynek nem kell, viszem én, neki jó lesz Iris is, a másik meg Wells számítógépének a hangja - Morena Baccarin -, csak sajnos eddig nem hallottuk sokszor), ennyire különbözne az ízlésem az amerikaiéktól? Nem hinném, mert akkor mást se néznék, ami onnan jön, szerintem ez simán ennyire rossz.

Is 2015.03.24. 08:44:31

@Yobbágy Fery: 8,2??? Az igen... Az kellene, hogy ők is olvassák SuperLawyerGirl hogyvoltjait, az felnyitná a szemüket. :D

SuperLawyerGirl 2015.03.24. 09:10:51

@foxglove (F6): először is a korábbi kommentedre válaszolva március 30-a lesz az első csapás, számítok a virtuális támogatásodra ;) nem tudom miért, de még reménykedem, hogy lesz itt jóság, főleg erre a trailerre alapozva, nem tudom láttad-e: www.youtube.com/watch?v=qAQn7duY7SM "You will all freeze ... or burn." Jó itt a csapatmunka. :D
@Is: tudom, téged is én rontalak el :P te vagy mindig az ördög ügyvédje, de nekem egyáltalán nem volt egyértelmű, hogy Cisco miből jött rá a turpisságra. És igen, ez az időutazós dolog nem sok jóval kecsegtet, arra a legjobb, hogy még véletlenül se történjen valami érdemleges.
@Yobbágy Fery: nem csak nem kaszálták el, már meg van újítva második évadra...Lindával szerintem az a gond, hogy teljesen érdektelen karakter - bár ebben a részben olyan rövid volt a szoknyája, hogy felkeltette a kiváncsiságom, mi akadályozza meg a villantását - ahogy meg rámászott Barryre teljesen életszerűtlen, de bármelyik férfi megcáfolhat, ha mászott már rá szórakozóhelyen egy normális smoking hot csaj :D

Is 2015.03.24. 09:58:09

@SuperLawyerGirl: Igen, abszolút a negatív befolyásod alá kerülök :D
Miből volt egyértelmű? Esetleg abból, hogy a teszt alatt hirtelen megjelent egy RF az erőtérben, és felvételszerűen megint leadta azt a dumát, amit a harc estéjén? ;) Vagy honnan tudta, hogy Wells az? Azt meg szerinte onnan, hogy a gyanú már benne volt, és emiatt egyből rá gondolt. Meg valami rémlik, hogy akkor szóba került, hogy a jó prof. is ellenőrizte a számításokat. Szóval nyilván akkor piszkált bele.
Vagy simán csak látta a monitorokon, hogy nyúlt bele az egészbe, csak a nézőkkel ezt nem közölték :)

,, 2015.03.24. 15:29:51

@Is: úgy, úgy:D
@SuperLawyerGirl: drukkolok majd:) ez az előzetes tényleg baromi jó volt. Kezdek Wells-rajongó lenni amúgy.

,, 2015.03.29. 11:18:05

@SuperLawyerGirl: Sok sikert holnapra, nagyon drukkolok!

SuperLawyerGirl 2015.03.30. 12:19:21

@foxglove (F6): Nagyon kedves, hogy gondoltál rám, hihetetlenül jól esett tegnap két összezuhanás között. Túl vagyok rajta, és ötös!!! Még nem fogtam fel :D de megünneplem egy hv-val, megérdemlitek, hogy mielőbb olvassátok. <3

,, 2015.03.30. 12:23:51

@SuperLawyerGirl: asssssssssztaaa! 5ös!!!! Gratulálok!!!! ma is gondoltam rád délelőtt!<3

zabiela 2015.04.10. 11:35:38

Nem is értem miért a love story-n rugózol. Ennyi erővel Mary-Jane és Peter Parker szerelmébe is bele lehetne kötni. Egyébként leszedtem a 1990-es flash-t, hát attól messze jobb ez a sorozat (és egyébként aki abban játszotta Barry-t, ő alakítja ebben az apját), plusz leszedtem a Justice Leage "the flashpoint paradox"-át, aminek az alapötlete ennek az évadnak a főszála (szóval a referse-flash-es múltbaugrás/idősík babrálás). Azért remélem kreatívabb vége lesz, mint amit ez alapján gondolok, de spoilerezni persze nem szeretnék. Mindenesetre én örülök hogy van ez a sorozat, ahogy a S.H.I.E.L.D is király, és a daredevilt is alig várom. De gondolom így van ezzel mindenki aki szereti a Marvelt...

SuperLawyerGirl 2015.04.11. 10:05:51

@zabiela: Szerintem a sorozat maga túlzottan a szerelmi szálra fókuszál, legalább olyan hangsúlyos, mint bármi más. Pedig milyen jó lenne, ha egy kicsit lejjebb vennék a sebességet, a S.H.I.E.L.D. is király mindenféle túlzott romantikázás nélkül. Továbbá ha már ennyi a szerelem, legalább életszerűre vehetnék a figurát - vagy csak én élek egy kő alatt, de szerintem ez nem az. Mary-Jane és Peter Parker tudomásom szerint mind a ketten egyedülálló, felnőtt emberek, akik összejönnek, majd összeházasodnak. Itt meg Eddie, meg Linda a szerencsétlen áldozatai két ember olyan szerelmének, akik nyilvánvalóan ahhoz sem elég érettek, hogy a saját érzéseikkel szembenézzenek (lásd: Irisnak csak akkor kell Barry, ha fennáll a veszélye, hogy elveszíti). Mindenesetre számítok a véleményedre a következő részek alatt is. ;)
süti beállítások módosítása