Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm S03E07 – Cold Blooded - Hidegvér

2015. március 20. 13:00 - Kapitánylány

„Eme ebadta démont ha elengeded, biztosan nem nyersz tőle kegyelmet.” - John Dryden

Egy csatornában egy csuklyás férfi egy nagy rakás arany, ezüst ereklyékre pakol még újabb adagot.

Adalind Viktor Chlodwig zu Schellendorf von Konigsburg, az új herceg társaságában van, aki Eric-kel másod unokatestvérek voltak. A férfi elmondja, hogy továbbra is számít a nő szolgálataira, hűségére, rögtön írhatna egy listát azokról, akik Portland-ban Eric halálát akarhatták.

01.jpg

Egy rosszarcú ember tör be egy házba, zsákját mindenféle jóval pakolja meg, csak egy kis bökkenő van, a tulaj váratlanul hazaér. A srác a telefonját letéve döbbenten veszi észre, hogy feltúrták a nappalit, majd ekkor a betörő is megjelenik, futás a konyhába késért. A felkapott penge azonban nem segít, behemót tolvajunk simán kiveri a srác kezéből a kést, majd átváltozva megtámadja a fiút.

02.jpg

Nick és Hank érkezik meg a helyszínre, az áldozatot vérben fagyva találják, keze tőből kitépve. A cipőnyomok nagyok, 50-esnél is nagyobb, Nick rögtön kőmorzsolóra tippel, olyan lényre, ami Hank-et egyszer már megtámadta. A nyomozást már az őrsön folytatják, Nick kiderítette, hogy a közelben több helyre is betörtek, de eddig sehol se volt gyilkosság, talán érdemes lenne zálogházakban szétnézni. Hank vállalja ezt a feladatot, Nick pedig elindul a halottkémhez. Bonctündérke megállapította, hogy az áldozat halálát nyaktörés okozta, olyan sérülések vannak az egész testen, mintha erősen megrázták volna, így szakadt le a kar is.

03.jpg

Csatornamunkások életét követhetjük, egy torlaszt keresnek. Jimmy hamar meg is találja, csomó faág áll a szenny útjában. A férfi ekkor hangokat hall, rögtön utána is indul, kideríteni mi is az. Már kezdené feladni a kutatást, amikor hirtelen figyelmes lesz a falon valamire, de megnézni már nem tudja, rátámadnak. A felszínen az orsó hirtelen letekeredik, a munkások húzzák ki Jimmy-t, akinek egy lába hiányzik.

04.jpg

Sebastien érkezik meg egy raktárépülethez, élelmet hozott a századoséknak. Egyeztetnek a találkozóról, sajnos nincs meg a hely, csak az időpont.

A fiúk az új helyszínen vannak, Wu szerint aligátor volt a tettes. Nick és Hank kicsit szkeptikus, le akarnak menni a csatornába, persze a klausztrofóbiás Wu is velük tart. A torlasznál egy hátitáskát találnak, rábízzák Wu-ra, hogy szedjen össze mindent. Nick és Hank tovább indul a csatornamunkással, Wu pedig egyedül maradva nyugtatja magát, hogy az a valami, ami letépte a munkás lábát, már biztosan messze jár. Nick a szuperhallásával próbál kiszűrni nem oda illő hangokat, de sok a zaj nem megy sokra. Közben Wu tovább gyűjtögeti a torlasznál a tárgyakat, talál is valamit beakadva, kitépve azt hangosan kiált fel, megtalálta Jimmy lábát.

05-1.jpg

05-2.jpg

Az őrsön Wu az összeszedett tárgyakat nézi át a srácokkal, betörésekből származó dolgokat találnak, végül az egész ügyet az első áldozat edzőtermi kártyája köti össze. Nick telefonhívást kap, a harapásnyomok aligátorra hajaznak, Wu csak azt sajnálja, hogy a hüllők nem rámolnak ki házakat.

Hüllők nem, de hüllőszerű keveréklények már igen, Eddie szerint krudélis bestiával van dolgunk. Nick még nem olvasott róluk, de a dúvad se látott még ilyen lényt, szóval irány a lakókocsi. Monroe nem tud menni, főznie kell, de a fiúk elkezdik szívni a vérét, így Eddie belegyezik, hogy hozzák át a könyveket és csapnak egy bulit, úgyis rengeteg kaja van.

06.jpg

Bécsi rejtekhelyen Sebastien érkezik vissza kicsit túl hamar, Sean gyanúsnak is találja, de Frenay máris látni akarja őket.

Nincs is jobb esti elfoglaltságnál, mint lényeket keresni, azokról történeteket felolvasni. A csapatmunkának köszönhetően sok minden kiderül az krudélis bestiákról, többek között, hogy téli álmot alszanak, legrégebben ismert teremtmények és szeretik a vízelvezetőket. Szerencsére az egyik Grimm ős készített egy karvértet, van is egy a lakókocsiban. Nick szerint még mindig a csatornában lehet, vissza kell menniük, de nem mint rendőrök.

07-1.jpg

07-2.jpg

Csatornahálózattal kapcsolatban kérnek segítséget, hamar kiderül, hogy a torkolatkijáratok közelében történtek a rablások, és valószínűleg a két csatorna metszésénél lesz a lény fészke, ott ahol meghalt a munkás. A lakókocsiban Hank és Nick felvértezi magát, Nick a karvértet veszi fel, míg Hank modernebb eszköz mellett dönt, egy nagy puskát vesz magához. Nick kioldja a karvért pengéjét, ekkor bevillan neki a kocsmai verekedés, Hank kérdez rá, hogy társa készen áll-e a harcra.

Az egyik csatornakijáratnál nagy lábnyomokat találnak, szóval jó helyen járnak. Egyre bentebbre hatolva csak hamar elérik a korábbi helyszínt, Nick ekkor egy hangra lesz figyelmes, majd valakit meg is lát, azonban elvesztik a nyomát. Visszatérnek az indulási pontra, Nick óraketyegést hall, majd meg is találja a titkos ajtót, végül a bestia fészkét is, benne az ellopott tárgyakkal. Hank mögül ekkor a lény ugrik elő, simán lefegyverezi a nyomozót, majd a Grimmre veti magát, de Hank leüti a lényt, végül ráfogja a puskát.

08.jpg

 Sean és a többiek megérkeznek, de még nincs itt Frenay, épp kihallgatás zajlik, meg van az egyik Ellenállást eláruló. Bresaul végül nem vall, így az árulót végül kicipelik és lelövik. A tanácskozás még nem kezdhetik, Trivián még nem érkezett meg.

A krudélis bestia csücsül a kihallgatóban, a fiúk jönnek, Gregorek volt már letartóztatva, de mindeddig felmentették, nem volt ellene bizonyíték, azonban most meg van az ellopott szajré, és még két gyilkosságot is rávernek. A bestia fittyet hány erre, ő ugyan semmit se mond. Hank és Nick otthagyják, úgy is börtönbe küldik, van bizonyíték elég. Hank hazamegy, Nick is elindul, de előtte még felhívja Monroe-t. A decapitare szó után érdeklődik, amit a bestia mondott rá, Rosalee mondja el a jelentését: ő, aki lefejez, vagyis egy régimódi szó a Grimmre.

09.jpg

Hank érkezik haza, Nick jelentkezik be, a jelentéseket átnézve rájött, hogy Gregorek nem egyedül dolgozott, szóval van még egy lény a csatornában. Hank már indulna vissza az őrsre, de Nick lebeszéli, majd átmegy hozzá, ha befejezte az olvasást. Ekkor látjuk, hogy a másik bestia már nem a csatornában leledzik, hanem a nyomozónkra támad, majd elvonszolja a csatornába.

Nick érkezik meg Hank házához, de nem találja ott barátját, helyette telefonon jelentkezik az emberrabló, társát követeli Hank-ért cserébe. Nick kihozza Gregorek-et az őrsről, majd a csatornához kocsikáznak, ahol újra jelentkezik az emberrabló, fegyver nélkül jöjjön be a testvérével a Grimm (persze a karvért ott van a kezén). A találkozási ponthoz érve túszt cserélnek, Hank szájáról levéve a szalagot elkiáltja magát, hogy a lények hárman vannak, kezdődhet a verekedés. Míg Hank próbál kiszabadulni béklyójából, addig Nick a karvért segítségével két testvért megöl, Gregorek legyőzéséhez, azonban Hank segítsége is kell, így egy bestia életben marad.

10.jpg

Adalind továbbra is a pocakját kenegeti, Viktor pedig egy elrejtett kamerán keresztül figyeli a szertartást.

Nick a karvértet helyezi vissza a szekrénybe, közben az új szón mereng, amit a rész során tanult.

Mai részünkhöz kapcsolódó játékunk, honnan vannak az alábbi képek?

1-1.jpg

alligator3.jpg

 

 

Címkék: grimm
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2015.03.20. 13:14:10

Jujj, baszki, de egy brutál rész volt :) Néha kell hozzá gyomor rendesen, hogy az ember tudja nézni...

Csak fél megfejtésem van:
1. kép: Madagaszkár pingvinjei sorozat (Roger, az éneklő krokó és a harcosok :P)

Gabba 2015.03.20. 13:26:29

Köszi a hogyvolt!

Megfejtéseim:

1. Csukás István: Süsü, a sárkány

2. Rejtő Jenő: A három testőr Afrikában

:D

Pácsó Ármándó 2015.03.22. 09:11:41

Jó erősen meg kell rázni valakit, hogy leszakadjon a karja! Nem lehet, hogy félrefordították a megrázni szót?
Menne a fene le egyedül a csatornába mászkálni. Mindig rájár a rúd Wu-ra, szegényre.
Adalindet nevezhetjük akkor haspóknak? :-)
Megfejtések: 1, Látszanak a pingvinek, úgyhogy Madagaszkár pingvinjei
2, Megacápa az óriás krokodil ellen

Gabba megfejtésein röhögök :-D

Kapitánylány 2015.03.28. 22:27:50

eddig nem érkezett jó válasz a második filmre, a helyes válasz az Aligátor című film... :D
süti beállítások módosítása