Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm S03E06 – Stories We Tell Our Young – Történetek az útókornak

2015. március 13. 13:00 - Kapitánylány

„Nem hiszünk, pusztán félünk.” - Inuit mitológia

Több mint egy éve búcsúztam el, hogy talán ősszel folytatjuk, ebből tavasz lett és Viasat 6, de folytassuk is a történetet!

Renard nyomozópárosunkat kéreti magához, elmegy a városból, de nem nyaralni, ha kapnának tőle bármiféle üzenetet, azt nem ő küldi, ha üzenni akar, azt úgy is Rosalee-n keresztül fogja megtenni.

Egy házaspár érkezik a helyi paphoz, a fiukon akarnak segíteni. Az atya, a papnövendék és a fiú elzárkózik, a szülők kint imádkozva várják, hogy véget érjen az, amit a pap készül tenni a sráccal. A tiszteletes a Mi atyánkat kezdi el mondani, Daniel halálra van rémülve, a papnövendék próbálja megnyugtatni. Amíg kint az ideges szülők várakoznak, addig bent a helyzet fokozódik, Daniel rohamot kap, a tanonc próbálja lekötözni, de a srác átváltozott arccal, kikelve magából leüti az ott lévőket.

01-1.jpg

Wu jelent a kiérkező párosunknak, a papnövendéket éppen a mentőbe teszik, de a pap meghalt a támadásban. A helyszín felé haladva Wu még elmondja, hogy ördögűzés volt éppen, a két férfin kívül csak Daniel volt bent, aki valószínűleg az ablakon keresztül elmenekült. Nick és Hank hitetlenkedik, hogy ezt egy kilenc éves srác tette volna, de ekkor Nick a szuperhallásával hangokat észlel, így találja meg a fiút az egyik szekrényben. Daniel megszeppenve néz Nick-re, de nem hajlandó kijönni a rejtekhelyéről, és a kérdésekre is csak bólogatással felel. Hank kiszalad a szülőkért, közben Nick leveszi a srác kezén lévő kötelet és fogantyút. A srác meglátva az anyját odarohan hozzá, majd kivonulnak a sekrestyéből.

01-2.jpg

02.jpg

A kórházban Nick-ék Daniel-t szeretnék kihallgatni, de a doktornő nem engedélyezi, leghamarabb 48 óra leteltével. Az édesapát kérdezik, aki elmeséli, hogy a fiuk kb. 1 évvel ezelőtt kezdett el megváltozni, időként erőszakosan és durván viselkedett, amikre nem is emlékszik az ilyen rohamok után. Számos orvosnál jártak már, de senki se segített, ekkor következett az ördögűzés a pappal. Nick rákérdez, hogy a vérszerinti fiuk-e Daniel, apuka nem érti a kérdést, de igennel válaszol. Ekkor már a fizikai elváltozások után érdeklődnek, a férfi el is mondja, hogy időként lát a fia arcán különös eltorzulást. Nick és Hank immáron kettesben beszélgetnek, Hank arra tippel, hogy Daniel is keveréklény, de Nick szerint akkor az egyik szülőnek is annak kellene lennie, és ilyet azért nem lehet egymás elől titkolni. Ekkor az alvó fiúra váltunk, akinek az arcán az erek felduzzadnak.

03.jpg

Éles váltással Bécsbe érkezünk, Sean-ra már vár Meisner, igyekeznek titokban tartani Renard itt létét. A százados a találkozóra kérdez rá, Meisner szerint még várnak pár emberre, de a területek elosztása, a hatalmi harcok már elkezdődtek.

Rosalee és Eddie tart keveréklény felvilágosító órát, amitől a párosunk nem lett okosabb. Én is csak annyit szűrök le, hogy ha lesz gyereke kedvenc szerelmes párosunknak, akkor az valószínűleg dúvad lesz, mert az erősebb gén öröklődik. Ekkor csörren meg Nick telefonja, irány a kórház, a papnövendék magához tért.

Bécsben megérkeznek a rejtekhelyre, egy dohos pincében húzzák meg magukat. Sean tart az egy kijárat miatt, de Meisner megmutatja a csatornába vezető kiutat is, majd a lépcsőből kivesz egy fokot, így lepve meg a lehetséges hívatlan vendégeket.

04.jpg

A kihallgatás során a papnövendék elmondja azt, amire emlékszik a leütése előtt, ő egy démont látott Daniel-ből kikelve, az nem a srác arca volt. Közben az alvó Daniel-hez egy ápolónő érkezik, vért akar venni a fiútól. Nyomozópárosunk egyeztet, Nick még mindig kizárja a keveréklény dolgot, hiszen csak nem tennék ki a szülők a fiúkat ilyen helyzetnek. Nővérke közben el is kezdi a vérvételt, de Daniel nem reagál rá jó, átváltozik a nő előtt, aki sikítva rohan ki a kórteremből, Nick-ék időben érkeznek, így ők is látják a fiú eltorzult arcát, járőrt kell állítani a szoba elé, nem szabad provokálni Daniel-t. Az orvos érkezik ekkor meg, a betegét szeretné látni, de Nick nem engedi be, megtilt minden vizsgálatot. A doktornő 24 órát ad nekik, utána el kell szállítaniuk a fiút a kórházból.

05-1.jpg

05-2.jpg

Újra Bécsben, Adalind érkezik meg a hotelszobájába, rejtélyes telefonhívást kap, meghívják a házba, küldenek érte egy kocsit.

Újra a boltban vagyunk, Rosalee-nak és Eddie-nek támadt egy ötlete Daniel-lel kapcsolatban, lehet, hogy a fiú egy irtózat. Nick és Hank értetlenkedve néz, a lány el is magyarázza, hogy ilyen lények általában ember gyerekek, akik valamiféle mutáción esnek át, de erre csak egy megoldás van, eltűntetni az ilyen gyerekeket, és ezt a Keverék Tanács intézi. A történetek szerint, ha hagynak egy irtózatot felnőni, akkor abból egy igazi elmebeteggé válik, aki akár egy egész kontinenst is elpusztíthat. Rosalee rögtön jelenteni is akarja, még ha csak lehetőség is van rá, hogy a fiú egy irtózat, ezzel alá is írná Daniel halálos ítéletét. Nick-nek most már nem csak az ügy miatt, de most már a tanács miatt is fájhat a feje.

06-1.jpg

06-2.jpg

A Keverék Tanács megkapta Rosalee üzenetét, De Groot már küldi is Alexander-t elintézni a dolgot.

Nick és Juliette a könyvet nézi át az irtózat gyerekekről, az egyik Grimm kételyt is fogalmaz meg, ő inkább valamilyen betegséget okol ezért az állapotért. Juliette is osztja ezt a véleményt, nagyon sok ismeretlen baktérium és vírus van, jó lenne tudni, hogy mi történt pontosan 1 évvel ezelőtt a fiúval, ideje kikérdezni a szülőket erről.

Renard hangokat hall, az ajtót ekkor fegyveresek törik be, majd szétlőnek mindent, amit érnek, de a célpontok már rég nincsenek az ágyukban, és a lépcsőfok eltűntetés is beválik, a támadók a földre zuhannak. Sean és Meisner könnyedén végeznek a Verrat embereivel, majd még több fegyverestől tartva a csatorna felé veszik az útjukat.

07-1.jpg

07-2.jpg

A kórházban a felháborodott szülők próbálnak bejutni fiukhoz, de még őket sem engedik be. Nick és Juliette még pár kérdést akar feltenni, így derül ki, hogy a család kicsivel több mint egy éve nyaralni voltak Egyiptomban, Izraelben, Jordániában, és ott Daniel influenzás lett, de szerencsére kigyógyult belőle. Párosunk immáron kettesben beszélget, Juliette szerint valami egzotikus betegség lesz ez, ha az itteni orvosok nem fedezték fel. Kicsivel később odahaza Juliette még mindig az eseten pörög, eszébe jutott, hogy egy kollégája vizsgált már ilyen esetet lovakon, a viselkedésváltozás okát parazitának tulajdonította, de mielőtt a telivéreket kezelhette volna, addigra leölték azokat, Nick szerint úgy látszik mindenre ez a megoldás.

08.jpg

Eddie kicsit bosszúsan megy éjszaka ajtót nyitni, de meglepetésére nem Nick az, hanem Alexander, aki tudni szeretné hol van a fiú, Rosalee végül elárulja a kórház nevét. Eddie kicsit meglepődve néz a lányra, nem tudta, hogy Rosalee felhívta a tanácsot, megy is szólni Nick-nek, hogy mire kell készülnie.

Juliette tovább pörög, régen a parazita által okozott tüneteket tarthatták démoni megszállásnak, azonban ezzel nincsenek előrébb, mert a nő nem tudja, hogy lehet megölni a parazitát Daniel-ben. Nick mobilja ekkor csörög, Eddie leadja a drótot, a dúvad menne segíteni azonosítani a Keverék Tanács ügynökét, de a Grimm nem szeretné, nem akarja bajba keverni őket. Közben látjuk, hogy Alexander érkezik meg a kórházba a fiúhoz.

09.jpg

Nick és Juliette rohan be a kórterembe, de Daniel már nincs ott, elengedték a kórházból, mivel nem tudták semmivel se kezelni. Hank ekkor rohan be, későn tudta meg ő is, irány a szülők háza, persze ezt a szekrényben elbújó Alexander is hallotta.

A szülői ház vitatkozástól hangos, anyuka kicsit tartani kezdett a fiától. A kis csipet-csapat ekkor ér oda, Juliette előadja, hogy mi baja lehet a fiúnak, és talán meg is tudják gyógyítani. Az alvó Daniel ellenőrzése után rátérnek a részletekre is, de közben látjuk, hogy az ügynök követte őket. Alexander a fiú ágya mellett változik át, de Daniel felébred és simán rátámad a férfira. Nick és Hank meghallja a dulakodást, de már csak az ügynököt látják, aki az elfutó Daniel után indult el. A közeli erdőben folyik az üldözés, a fiú a hideg folyóban is megmártózik, közben egy vihar is készül kitörni. Az ügynöknek nem sikerül elkapnia a srácot, a fiú kitér előle, majd Nick is megérkezik, pár jól sikerült ütéssel ártalmatlanítja Alexander-t, Hank időben érkezik a megbilincseléshez. Nick tovább indul megkeresni a fiút, aki közben egyre inkább kihűl, egy menedékben fekszik le kimerülten.

10.jpg

Juliette és apuka érkezik meg, a férfi tudja hol lehet Daniel, egy erődöt építettek, oda menekülhetett a srác. A reszkető Daniel-hez érnek oda, próbálják felmelegíteni, de Nick-nek ekkor ötlete támad, nem pusztul el a parazita attól, ha a gazdatest haldoklik, jelen esetben kihűl? Juliette szerint beválhat, a paraziták nem szeretik a nagy hőmérsékletingadozást, de a fiú ebbe akár bele is halhat, szóval apának kell döntenie, ez lehet az utolsó esélyük. Mire apuka döntene, a parazita elhagyja Daniel testét, irány a ház, fel kell a fiú testét melegíteni.

11.jpg

Adalind érkezik meg, az új herceg már várja, a nő arcán meglepetés suhan át. Közben a csatornából Sean és Meisner mászik elő, de az új menedéket már a százados intézi.

A kihallgatóban az ügynökhöz Nick érkezik, hozta a jelentést a parazitáról. Alexander azért látni szeretné a fiút, de Nick nem engedi egy egyezségre hivatkozva, vagyis hinnie kell egy Grimmnek. Nick ezután útjára engedi a férfit. Az ügynök jelentést tesz De Groot-nak, aki kicsit hitetlenkedik is, majd parancsba adja, hogy azért csak figyeljék meg Daniel-t, illetve Nick-et is, aki kicsit kirí a Grimmek közül.

Nick a könyvbe viszi fel az új ismereteit, Juliette is segít neki pontosan leírni a parazita nevét.

12.jpg

 

Érdekesség helyett a részhez kapcsolható kis feladvány: melyik filmből van az alábbi kép?

121676_1.jpg

Címkék: grimm
17 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

W.Jack. 2015.03.13. 14:36:21

De jó, hogy újra van Grimm! Szuper jó lett a hv, köszönet érte :)
Kimondottan kedveltem, hogy Juliette is hasznoskodott ebben az epizódban. Kíváncsi voltam mi lesz magyarban az irtózat elnevezése; amikor néztem eredetileg angolul, képtelen voltam megérteni, hogy a német Grausen szót használják :D

Az én tippem a Der Exorzist lenne a képre.

Pácsó Ármándó 2015.03.13. 17:47:58

@nughop: @nautilus64: Végre, végre, végre!! :-) Köszi a hogyvoltot, egyre jobban írsz!
Az én tippem is az ördögűző című film.
Kicsit nehéz felvennem a fonalat, hiszen nem most volt, hogy láttam ezt a részt és az emlékek már megkoptak.
"De Groot"? Milyen ismerős név! :-) Egy méltán híres kalózos sorozatban is szerepel egy ilyen nevű szereplő :-)
Köszi a kékleopárd képem!

Gabba 2015.03.13. 23:44:26

Endlich, der Grimm ist da!

kicsit hosszú volt az egy év szünet (hiátus, ugye :), Juliska végre normálisan kezd viselkedni, Adalind viszont mintha csúnyult volna

Bécs jó hely, kíváncsi vagyok, lesz-e valami összecsapás mondjuk a Café Mozartban, a Práterben, vagy legalább egy p(r)áternoszterben...

A rejtvény megfejtése Az ördögűző, természetesen

W.Jack. 2015.03.14. 10:45:10

@Pácsó Ármándó: Az amelyikre várunk, nem Bécsben van :)
Amúgy én láttam Bécsben oroszlánt, még alulnézetből is (és az alagútban, ahol alulnézetből lehetett megcsodálni egy plexin keresztül, volt egy emléktábla egy gondozó emlékére, aki áldozatul esett egy oroszlánnak az állatkertben).
Közben beugrott, hogy volt előtte egy nagy bronz oroszlán is, amivel lehetett fotózkodni. No meg láttam ugyanitt Tarzant és az amazonokat is :)

Pácsó Ármándó 2015.03.14. 11:19:35

@nughop: Sejthettem volna! :-)
De jó! Ez az állatkertben volt? Hogy alulról lehetett megcsodálni egy oroszlánt?
Tarzan kitömve? :-D

Gabba 2015.03.14. 13:54:22

@Pácsó Ármándó: @nughop: jóvanna, már az utolsókat rúgom a döglöttbe...

Pácsó Ármándó 2015.03.15. 14:59:22

@Gabba: Óvatosan a nagymacskákkal! :-)

AaannnaaA 2015.03.15. 20:16:34

Ideértem, hogy elolvassam végre! Köszi a hogyvótot, tényleg jó sokáig tartott, míg a TV folytatta...
Fura ennyi idő után találkozni újra ezzel a történetrésszel, én is előrébb járok már.
Az viszont tök furi, hogy Monroe keresztnevét használod. A szinkronban sokat emlegetik így? Valahogy nekem mindig csak Monroe.

Gabba 2015.03.15. 21:39:58

meg kéne tudni, hogy adnak-e itt valami jutalmat a helyes megfejtésért, vagy csak potyára törjük magunkat...

Kapitánylány 2015.03.16. 09:51:37

@AaannnaaA: a változatosság gyönyörködtett! :) én szeretem a keresztnevét, ezért használom

@Gabba: a jutalmat még nem találtam ki, legfeljebb ingyen készíthettek legközelebb vattacukrot :)

Kapitánylány 2015.03.16. 20:34:22

@Pácsó Ármándó: én magát Alexander-t is elnézegetném, persze Nick mellett... :D köszi a dicséretet, nagyon jó írni a Grimm hogyvoltot! :)

nagyon furcsa újra megnézni, hogy én/mi ennyire előre járunk, volt egy pár ezmostmegmiacsoda kérdésem az írás közben :D

Pácsó Ármándó 2015.03.16. 21:20:41

@Kapitánylány: Igen furcsa nekem is!

Láttad, hogy én lemaradtam és @nughop: volt az, aki elsőnek találta ki a rejtvényt és elsőnek köszönte meg?

Kapitánylány 2015.03.17. 10:35:22

@Pácsó Ármándó: ne piszkálj, mert összeakasszuk a bajszot! :D azt se tudom hol áll a fejem, nem tudok ennyi mindenre figyelni! :D

@nughop: köszi, köszi! ha már így nem figyeltem

@Gabba: @AaannnaaA: mindenkinek köszi! XD

Gabba 2015.03.17. 14:51:47

@Kapitánylány: és akkor most szerdánként két rész megy a V6-on, amiből az egyik az előző heti ismétlése, vagy hogy?

Pácsó Ármándó 2015.03.17. 19:12:55

@Kapitánylány: Nem piszkálás meg feltartás, csak így nem volt igazságos a dolog.
Sok szabadidőt és haladós tempót kívánok a feladataidhoz! :-)

Kapitánylány 2015.03.18. 18:34:21

@Gabba: ránéztem a port.hu-ra, a Viasat 6 dupla premierrel megy még mindig, tegnap leadták 8-9-es részt, jövő héten a 10-11-es jön, én a hogyvoltokat heti adagban nyomom, úgy mint Te a 13-as raktárat... :)

@Pácsó Ármándó: szokták is mondani, hogy igazságtalan vagyok, ez van... :D egy nagy feladat van, még pedig céges költözködés, az ezer melóval felér :S
süti beállítások módosítása