Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Forever 1x16 - Memories of Murder

2015. március 12. 13:00 - Kapitánylány

A mai részünket úgy látom időugrással kezdjük, de nem, ez mégse a 70-es évek, egy mobiltelefon szólal meg a háttérben. A nő idegesen veszi fel a telefont, megint zaklatják, de a hívást megszakítja, valaki épp most érkezik meg, nagyon sajnálja a helyzetet.

De úgy látom nem nyert bocsánatot, egy szeméttelepen holtan kötött ki a nő, nyomozópárosunk érkezik meg, Jo rögtön meg is állapítja, hogy ha Mike veszi fel a telefont, akkor mindig ilyen helyszínen kötnek ki. A holttestet és a környékét átkutatva nem találnak semmit, ami azonosíthatná a nőt, csak pár fénykép hever az áldozat mellett, talán prosti volt? Jo ekkor veszi észre a lehetséges fegyvert, egy fondü nyársat.

01.jpg

Henry a kávéját fogyassza, Abe állít be egy penészes szagú ázott kartondobozzal, Abraham régi emlékeit őrzi a doboz, köztük Abigail régi szakácskönyvét. Abe a könyvön kívül mindentől megszabadulna, Henry is helyesli, új emlékeket kell szerezni, előre hát.

A boncteremben vagyunk, Jo és Mike érkezik meg, Jo rögtön mutatja is a feltételezett gyilkos eszközt, ez okozhatta a nyaki sebet, amelyen keresztül elvérzett a nő. Lucas rögtön ecseteli a fondü előnyeit, közösségi előnyeit, lehet ki kellene próbálni csajok? Aztán rá is tér az elkapható betegségekre is, szóval még se próbáljuk ki, vagy mindenkinek legyen külön fondüje… Henry átvizsgálva a még felöltözött hullát rájön, hogy a nő nemcsak úgy néz ki mintha a 70-es évekből jött volna, hanem olyan smink eszközöket is használt, ami a 70-es évekből való, sőt a ruhája is eredeti. Hanson bánatára a nő nem időutazó, hanem egy megszállott vágyálmából lépett ki.

02.jpg

Jo Reece-nek jelent az ügyről, Mike ekkor érkezik meg, megtalálták az áldozatot az eltűntek között, a szobatársa jelentette. Joanna kiadja a feladatokat, Jo menjen kihallgatni a szobatársat, Mike pedig menjen további nyomokat keresni a szeméttelepre.

Jennifer sírva meséli, hogy milyen jó barátok voltak Sarah-val, mindketten kisvárosból érkeztek ide New York-ba. Henry közben a szobában néz szét, egy szekrényben régi ruhákat talál, Jennifer elmondja, hogy mostanában már nem álltak egymáshoz közel az áldozattal, a lány megváltozott, az egyetemen is csak egy órára járt be, de annak megszállottja volt.

03.jpg

Egy szexualitással foglalkozó óráról van szó, az előadónő képekkel megspékelve beszél róla. Jo kicsit meglepődik, hogy mennyit változott az oktatás, de Henry nem csodálkozik, ő is mindig stimulálónak találta a pszichológia ezen irányú kutatását, és a fények felkapcsolásával látjuk is Iona Payne-t, akivel Henry került már ilyen viszonyba. Az órának vége, párosunk már tart is tanárnő felé, aki Molly Dawes, vagyis a valódi nevén tart órákat az egyetemen. Molly ismerte az áldozatot, valamilyen szinten hasonlított is Sarah rá. Jo megmutatja a polaroid képeket, Molly pedig elmondja, hogy járt nála Sarah, elmesélte, hogy egy szerepjátékba bonyolódott, de biztonságban érzi magát. Molly rosszul érzi magát, az ő hibája, hogy a lány meghalt, nem vette észre a jeleket, hogy baj lehet ebből. Henry próbálja megnyugtatni, a tanárnő pedig felajánlaná a segítségét, de Jo ellenkezik, majd ők megoldják.

04-1.jpg

04-2.jpg

A szeméttelepre Mike magával vitte Lucas-t, így úszva meg a szemétben való turkálást, ügyes! A védőruhás Lucas végül talál egy csomó véres levelet, meg van a lehetséges cím. Lucas a sikeren felbuzdulva saját jelvényt kér, még ha csak tiszteletbeli, Mike persze elutasítja.

Jo és Henry érkezik meg a címre, Sarah bérlet egy lakást itt, ami persze 70-es évekbeli stílusban van berendezve. Párosunk hamar megtalálja a fondü tálat, majd a szőnyegen egy hatalmas vérfoltot, a lányt valószínűleg lefogták miközben elvérzett. Jo ekkor vesz észre a kanapé alatt egy másik polaroid képet, de azon egy másik nő van (ugyanaz a háttér és ruha), és már kicsit ki is fakult, gyaníthatóan a 70-es években készült.

05-1.jpg

05-2.jpg

Henry odahaza mesél az ügyről Abe-nek, majd Molly-t is szóba hozza, az öregnek rögtön le is esik, hogy ki az a Molly, és már így érti is az új sálat a doki nyakában. Henry rögtön közli, hogy csak szakmai szinten van a dominával, Abe szívni is kezdi apja vérét, hogy biztos kiesett a gyakorlatból, azért nem kezdeményez. Henry persze nem élt szerzetesi életet, gondolom Abigail halála óta, de Abe szerint eddig senkivel se törődött igazán.

1982-be ugrunk, Henry és a már nem fiatal Abigail készül kiruccanni, a nő nem tartja helyesnek, hogy nyilvános helyen jelenjenek meg együtt, tart a gúnyolódó tekintetektől, amely egy idősebb hölgy és fiatal kísérője miatt vethetnek rájuk. Henry végül rábeszéli feleségét a vacsorára.

06-1.jpg

06-2.jpg

Henry érkezik az őrsre, van egy ötlete, kérjék ki Molly véleményét, mint szakértőét is az ügyről. Jo továbbra is ellenkezik (csak nem féltékeny?), Hanson szakítja félbe, talált valamit Sarah laptopján. Az áldozatunk úgy tesz mintha valakivel beszélgetne, Mike szerint ez a felvétel egy meghallgatáshoz kellett. Jo nem érti, hogy milyen gyilkos hirdet meg ilyen meghallgatást, de Henry szerint van egy szakértőjük, aki segíthetne, a nyomozónő végül beleegyezik.

A felvételt immáron hármasban nézik újra végig, Molly megállapítja, hogy ez nem az irányításról szól, ez nem egy vágyálom, hanem egy régi emlék újrateremtése. A videón szereplő adatokból Henry kikövetkezteti mikorról is származik ez az emlék, most már csak azt kell kideríteni, hogy kié volt akkor a lakás.

07-1.jpg

07-2.jpg

Mr. Neville-nél vagyunk, de nem emlékszik már rá, hogy valóban ő bérelte volna azt a lakást, sőt még a nőket se ismeri a képeken, bár a régi polaroidon látott nőtől kicsit meginog. Párosunk már épp menni készül, amikor is Henry el kezdi összehajtogatni a képet, Neville pedig felháborodva próbálja megállítani. Kiderül, hogy a képen szereplő nő a felesége volt, aki mellrákban halt meg, a képet nem sokkal a diagnózis előtt készítette. Jo ekkor Sarah-ra kérdez rá, Neville pedig bevallja, hogy valószínűleg ő ölte meg.

08_1.jpg

A kihallgatóban Neville elmeséli, hogy amikor meglátta Sarah-t, azt hitte, hogy a feleségét látja újra, ekkor támadt az ötlete az újrajátszásról, arról a pillanatról, amikor a felesége közölte, hogy terhes. Annyira beleélte magát az egészbe, hogy teljesen feldühödött, amikor Sarah a mobilját használta, ekkor ölte meg, mármint úgy gondolja, a fondü nyárssal felülről leszúrta.

A hadnagy gratulál az ügy lezárásához, de Henry nem hisz neki, az áldozatot alsó szögből szúrták le, míg Neville pont ellenkezőleg mutatta. Jo itt állítja le, ha találkozni akar Molly-val akkor tegye meg, nem kell külön indok erre. Egyébként is, mi sülhet el rosszul?

Újra 1982-ben vagyunk, Abigail feldúltan érkezik haza, a pincér anya fia párosnak hitte őket, és amikor megfogták egymás kezét, mindenki furcsán nézett rájuk. Henry próbálja felvidítani a nőt, végül táncolni kezdenek a múlton merengve.

09-1.jpg

09-2.jpg

Henry végül csak meghívta vacsorára Molly-t, persze az ügyről kezdenek el végül beszélgetni, ennyit a randiról. Henry elmeséli, hogy Neville végignézte, ahogy Sarah meghal, de a domina szerint ez nem lehetséges, nem illik a férfi profiljába, nincs más hátra, mint átélni ezt a vágyálmot.

A tetthelyen kötnek ki, el is kezdik a szereplést, bár kicsit a saját vágyálmuk is befigyel, amikor Molly közli, hogy rajta nincs fehérnemű. A szerepjátékot a díványon folytatják, Molly Henry ölében köt ki, a férfi nyakát csókolgatja, miközben a doki kiönti a nem létező italát a pamlagra. Henry ekkor megtöri a varázst (Molly ellenkezése ellenére), Neville biztos feltakarította volna a kiömlött italt, ennek ellenére a kanapé párnán még mindig ott van a folt, ami az alkoholon kívül egyéb illatot is áraszt.

A hullaházban Henry megvizsgálja a foltot, ketamin nyomát találja, vagyis bedrogozták Neville-t, most már csak az a kérdés, hogy kicsoda. Molly le van teljesen nyűgözve, nem csak az új sáltól, és rögtön bővíteni is szeretné új élményekkel ezt az estét, de hogy mivel, azt az írók már a képzeletünkre hagyják.

10-1.jpg

10-2.jpg

Az őrsre Henry mindenkit berángat, még a hadnagyot is, újra ki kell hallgatni a gyanúsítottat. Neville nem törődik azzal, hogy talán kiszabadulhat a börtönből, úgy látszik valakit védeni szeretne. Henry és Joanna a tükrön túl kikövetkeztetik, hogy vajon kinek nem tetszhetett ez az egész újraemlékezés, még nem beszéltek a pár közös gyerekével.

Cecily Neville 15 évesen szökött el otthonról, többször bajba került, és még drogozott is, irány elbeszélgetni vele. A lány elmeséli, hogy sosem voltak jó kapcsolatban az apjával, mindig a halott feleségére emlékeztette, azonban biztosan nem ő ölte meg a barátnőjét, van alibije az adott időszakra. Henry nem érti miért gondolja, hogy az apja barátnője volt, onnan, hogy Cecily követni kezdett egy nőt, aki hasonlított az anyjára, ugyanaz a kabát volt rajta, abba a lakásba ment be, ahol régen laktak, szóval biztos lefekszik azzal a nővel, akit az anyjának öltöztetett be. Megmutatják Sarah képét, de Cecily nem ismeri fel, úgy látszik van egy új gyanúsítottunk.

11.jpg

Molly előadásán vagyunk, a tanteremben Jennifer is ott van abban a kabátban, ami Neville feleségéé volt, baj lesz ebből. Az óra után Jennifer Molly-tól kér segítséget szakirány váltása miatt, a nő rögtön be is invitálja az irodájába.

Henry és Jo az utcán beszélik meg az eddigi információkat, valaki Sarah megszállottja lett, de csak egy valaki férhetett hozzá a ruhákhoz, és ez az áldozat szobatársa.

Jennifer teljesen bizonytalan, hogy mit szeretne tanulni, és gondolta, hogy segítséget kér attól a nőtől, akire a barátja, Sarah annyira felnézett. Molly-nak nagyon rossz érzése támad, Jennifer kicsit Sarah rabjává vált, próbálja a lányt lerázni egy nem létező találkozóra hivatkozva. Jennifer távozik, a doktornő pedig rögtön hívja Henry-t a munkahelyén, de a telefont Lucas veszi fel. Molly a monitoron észreveszi a mögé lopózó lányt, de már későn, Jennifer leüti.

12-1.jpg

12-2.jpg

Jo és Henry érkezik meg Jennifer lakásához, de a lány ugye nincs otthon. Ekkor csörren meg a nő mobilja, Lucas az, közben a doki a nyomtatón lévő papírt kezdi el nézegetni. Jo közli, hogy Lucas fenyegető hívást kapott az egyetem pszichológiai karáról. Henry Sarah mai órarendjét tartja a kezében, de ugye a lány csak egy órát látogatott, az pedig a doktornőé, futás az egyetemre!

Jennifer nem érti, hogy Molly miért hívta a rendőrséget, ő nem tett semmi rosszat, nem akarta megölni Sarah-t, csak megmenteni az öregembertől, persze Sarah ezt nem akarta. Molly próbálja lenyugtatni a lányt, hogy véletlen volt az egész, pillanatnyi idegösszeroppanás, de ketten meg fogják oldani az egészet. Már éppen sikerülne lecsillapítania Jennifer-t, amikor Henry-ék odaérnek, a lány pedig lefogja Molly-t, és átszúrja a nyakát. Jennifer a belépő párosunk fenyegetőzése miatt hátrébb lép, Henry rohan megmenteni Molly-t, míg Jo letartóztatja a lányt, miközben hívja a mentőket. A doki az új sáljával próbálja megállítani a vérzést, Molly pedig utolsó leheletével „Az én hősöm!”-nek nevezi Henry-t. AaannnaaA szavajárásával élve: lófasz villantása az íróknak, ha ezzel Molly kiírását készítik elő. Csak mondom.

13-1.jpg

13-2.jpg

A kórházban vagyunk, Henry rég érezte magát ilyen sebezhetőnek. Egy doktornő jelenik meg, jó hírrel érkezett, Molly fel fog gyógyulni! (Éljen!) Henry persze azonnal látni szeretné, de a doki nem javasolja, végül Jo a jelvényét mutogatva eléri, hogy főhősünk bemehessen. Molly természetesen humoránál van, mindig is álmodott egy bajba jutott szerepről, és hát a délceg doktor igen csak szörnyen néz ki, pedig nem is az ő torkát vágták el. Henry komoly arcot vágva vallja meg, hogy kezd valódi érzelmeket táplálni a nő iránt, és ez jó dolog is lehetne, ha ő egy szokványos férfi lenne. Molly megállapítja, hogy Henry-t igen csak megsebezhették, de a doki csak annyit mond, hogy a sebek még nem gyógyultak be. Molly egyet ígértet meg a férfival, ha egyszer rájönne, hogy mégse kedveli annyira, akkor mindenképpen hívja majd fel.

14.jpg

Joanna és a nyomozópárosunk az ügyet beszélik át, hadnagy Molly egészsége felől érdeklődik, Jo közli is, hogy jól gyógyul. Joanna örül ennek, szeretné együtt látni Henry-vel a tanárnőt, persze, hogy ő mindent tud, ami a kapitányságon történik!

Abraham Abigail receptje alapján elkészült lasagne-val várja haza Henry-t. A fiúk rögtön nosztalgiázni kezdenek, egy emlék merül fel, amikor még a fiatal Abigail lasagne-t készített a fiúknak, persze Henry táncra is perdül ifjú feleségével, majd ugrunk 1982-be, ahol Abigail az eljövendőre kezd el gondolni, hiszen ez nem tarthat örökké, de Henry nem szeretne most erre gondolni. A jelenben Abigail fényképét nézegetve mereng Henry egy pohár bor felett, nem szeretne most a jövőn gondolkozni.

Címkék: Forever
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tinipuma 2015.03.12. 13:33:30

Köszi a hogyvótot, ismét nagyon klassz lett a galéria a végén. Nekem tetszett ez a rész, remélem Molly visszatér még, ebben a kérdésben Reece hadnaggyal tartok.
Egyébként én szeretek fondüzni :)

Neoprimitív 2015.03.12. 15:12:02

Fondüzni én is szeretek, csak más mosogassa el a sajtragacsos edényeket :)

Kellemes rész volt ez is, én is remélem, hogy Molly marad. Bár azt is hozzá kell tennem az igazság kedvéért, hogy ebben a részben merült fel bennem először azt, hogy Alana de la Garza lehet, hogy nem fadarab, hanem direkt ilyenre vették a figurát. A Henry-Molly jelenetekben voltak olyan finom rezdülései (azok a "nem érdekel, de akkor miért érdekel?" arckifejezések), aminek alapján el tudom képzelni, hogy esetleg szándékosan, írói koncepció alapján ilyen Jo.

Ami nekem negatívum volt, az az, hogy ez az alapfelállás (lakótársnő öribarik, az egyik szexuális devianciákat kutat, a másik megöli) a Castle egyik 2. évados részében már megvolt, szóval a nyomozási rész a csavar dacára sem tudott lekötni.

Kapitánylány 2015.03.12. 18:48:32

@Neoprimitív: már annyi CSI, nyomozós sorozat van, hogy ritkán tudnak újat mutatni, vagy lehet nem is akarnak...

a színésznőt nem láttam még másik sorozatban/filmben, így nem tudom megmondani, hogy milyen kvalitásokkal bír, itt kitűnően tud tátogni :D

@tinipuma: szerintem még visszahozzák, ha nem is mostanában, akkor valószínűleg az évadzáró környékén

én meg még soha nem fondüztem, egyszer mindent ki kell próbálni! :)

AaannnaaA 2015.03.12. 23:07:03

Köszi szépen a hogyvótot! Baszki, a két résszel ezelőtti PoI-ból idézett (illetve ide igazított) egysorosomon annyira meglepődtem, hogy csak na :) De nagyon aranyos volt!!
A fondü témáról ugyanaz a véleményem, mint @Neoprimitív: -nek: jöhet, csak ne kelljen elmosogatni. Na jó, ha csoki fondü, az könnyebben levakarható, mint a sajt. Eccer talán kipróbáljuk...
Én annyira nem vertem a seggem a földhöz Iona/Molly újrázásától, de Henryvel valóban cukik, úgyhogy nem bántam volna, ha még egy darabig elvekengenek. Ez a "nem kellesz eléggé"-szerű maszlag nekem sok volt, Henrytől igazán többet vártam volna. Na mindegy.
Jo karaktere lehet, hogy szándékosan ilyen, de Alana szájtátásától extrán ostobán fest, akárki akármit is mond. Így egész egyszerűen sokkal nehezebb elhinni, hogy jó színésznő, nem pedig egy csini díszpéldány szétálló gumi csöcsökkel (oké, ez utóbbi nem a sorozatból jött le, hanem a junkie-ra felrakott fotósorozatból).

Neoprimitív 2015.03.13. 07:39:01

@AaannnaaA: Jo: igaz, az állandó nyitott száj nagyon sokat ront a dolgon, de most láttam először jelét valami játéknak nála.

"nem kellesz eléggé" - lehet, hogy én értettem félre, de pont az volt a baja, hogy kell. Nem tudjuk, mi lett Abigail-lel, de a háborús megismerkedésből számolva időben lehet, hogy csak nemrég halt meg, nem sokkal a pilot előtt. Vagy valamit nem tudott feldolgozni az eltérő öregedésükből és eltűnt (volt erre utalás). Akárhogy is, az elválás szerintem nem annyira régen történt és közel hetven év után nem olyan könnyű elfogadni, hogy ő már túllépne rajta. Nem véletlenül mondta azt Molly, hogy ha lazábbnak érzi majd a kapcsolatukat, akkor azért jelentkezzen.

Kapitánylány 2015.03.13. 09:22:35

@Neoprimitív: bennem még az is felmerült, hogy végül Abigail öngyilkos lett, ezért nyílik meg ilyen nehezen Henry, mert még egyszer nem akarja ezt végig élni

Neoprimitív 2015.03.13. 14:30:59

@Kapitánylány: minden lehet. Annyira sumákolnak arról, hogy mi lett vele, hogy feltételezem nem csak egyszerűen elaludt.

A lényeg, hogy nekem eddig az volt a benyomásom, hogy a kettejük kapcsolatának a vége nem úgy alakult, ahogy azt Henry szerint Abigail "megérdemelte volna". Én a reagálásából azt éreztem, hogy nem magát védi, hanem Molly-t nem akarja belerángatni valamibe, aminek ő már ismeri a kimenetelét. Ehhez még hozzájöhet a viszonylag friss veszteség is és némi bűntudat, hogy "alig" pár év után máris érdeklődni kezdett valaki után.

tinipuma 2015.03.13. 16:12:51

@Kapitánylány: @Neoprimitív: Lehet, hogy én nem figyelek eléggé, de olvasva az ötleteiteket nekem meg az jutott eszembe, hogy egyáltalán kimondták-e már explicite, hogy Abigail meghalt?

Neoprimitív 2015.03.13. 17:56:11

@tinipuma: nem, azért is írtam, hogy nem tudjuk, mi lett vele. Nekem az utalásokból inkább olyan érzésem volt, mint ha ez nem lenne egy lezárt dolog.
süti beállítások módosítása