Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A férjem védelmében - Ami eddig történt a hatodik évadban

2015. március 09. 13:00 - fuszulykavirág

Pont ott vesszük fel a fonalat a hatodik évad elején, ahol az ötödik befejezte: Eli nagy kérdése Aliciához. Na nem nőül kérte, csak államügyészt akar csinálni belőle. Carynek egyéb gondjai akadnak, ugyanis megvádolják, hogy összejátszott híresen bűnöző ügyfelükkel, Lemond Bishoppal, és őrizetbe is veszik szegényt. (Sajnálom, Gilmore Girlsön nőttem fel, mindig elfogult leszek Caryvel.) És akár egy évig is várhat a börtönben a tárgyalására, ami több mint aggasztó kilátás. A vád szerint drogcsempészetben segített Bishopnak, ez egyelőre hihetetlennek tűnik.

cary.JPG

Diane csatlakozása továbbra is téma, ez lehetne az ország legnagyobb, nők által vezetett jogi irodája – Cary meg úgyis kényszerpihenőn van. Eli tovább győzködi Aliciát, hogy induljon az államügyészi poziért, egyrészt mert jó esélyei lennének, másrészt mert Peter kormányzóságának is jót tenne egy olyan államügyész, akitől nem kell tartaniuk. Mondjuk Peter kormányzóságának az is jót tenne, ha nem dugná állandóan a gyakornoklányokat. Alicia új jelzálogot akar tenni a házra, hogy kiváltsa Caryt a böriből, de Peter nem egyezik bele, így szokás szerint Kalindára marad, hogy tisztára mossa Cary nevét. Végül egy régi ügyfél fizeti meg Cary óvadékát – köszönetnek szánják a pénzt Aliciának, amiért jól végzi a dolgát. Diane pedig végleg maga mögött hagyja a Lockhart & Gardnert – vagy ki tudja, mi az aktuális név, biztos nem ez, de értjük.

Cary szabadulása után nem annyira látja örömmel Diane-t a cégében, aminek szintén kijárna már egy új név, de legalább jól mennek a dolgai Kalindával, az is valami. Átmenetileg azzal is megváldolják Kalindát, hogy megfenyegetette Bishop egy emberét, hogy ne tanúskodjon Cary ellen, de ezt szerencsére hamar ejtik. Alicia végül úgy dönt, egye fene, fut egy kört, hátha államügyész lesz belőle. Ellenfelét, az aktuális államügyészt Castronak hívják, aki szerint Alicia őt hibáztatja Will haláláért, akinek a szeretője volt, és most csak bosszúból indul ellene. Ez a vád meg nyilván nem tántorítja el Aliciát a megmérettetéstől.

cary_diane.JPG

Alicia kampánymanagere Johnny lesz, aki alaposan felkészült – összegyűjtött mindent, amit Alicia ellen fordíthatnak a kampányban, és hát nem rövid a lista. Például kiderül, hogy Owennek viszonya van egy házas emberrel, aki mellesleg meleg pornósztár. Nem sikerül jól kezelni a helyzetet. Aztán az is kiderül, hogy Zach egy éve elkísérte a barátnőjét egy abortuszklinikára – nyilvánvaló okokból. Majd Alicia anyjáról derül ki, hogy elfenekelt valami neveletlen óvodást – amit videófelvétel bizonyít. Csodálatos család! Hát hogy lesz így Anyából köztisztviselő?

alicia3.JPG

Peter végre kirúgatja a gyakornoklányát, hogy legalább azzal ne legyen gond. De Castro már meg is kezdte a hadjáratot, ittas vezetésért állítják meg Aliciát, és kb azonnal meg is jelenik a cikk az alkoholelvonójáról, fotóval. Aztán ott vannak még a kétes ügyfelek, elsősorban Lemond Bishop, akitől meg is kell válnia Aliciának. Cserébe Bishop jelentős összeggel támogatja Alicia kampányát, tündér egy ember. Alicia indulásának bejelentésén kicsit civakodnak, hogy Peter támogassa-e őt nyilvánosan vagy nem, de mivel az ő kapcsolatuk már szinte pusztán szakmai, akár csinálhatják is okosan. Végül pont úgy festenek a pódiumon, mint a sorozat legelején, amikor Peter beszélt és Alicia állt mellette, csak időközben helyet cseréltek.

peter_alicia.JPG

Nem is tudom már pontosan, hogy lett Grace-ből a család szentfazeka, de kétségkívül ő az, míg anyja csak küzd a vallással, és hát államügyészi posztra készülve ez nem mutat annyira jól, így Grace tart bibliaórát az anyjának. Cary közben egy görbe éjszakán megsérti a szabadlábra helyezésének feltételeit, így szigorítanak rajta: eltiltják tőle Kalindát, 9-kor takarodó van, és egy bokájára szerelt kis monitor figyeli minden lépését. Csupán a tárgyalásig persze, amiről fogalmunk sincs, hogy mikor lesz. Diane pedig beveti szuperképességeit, és megszerezi a régi irodájukat az új cégüknek, ahol viszont az a kellemetlen helyzet várja őket, hogy Aliciának Will régi irodáját kell elfoglalnia.

diane2.JPG

Alicia jelöltségével jár néhány interjúhelyzet, amit annyira nem kezel jól mindenki tökéletes felesége. És azért értsük meg, hogy eddig többnyire Peter feleségeként kellett kérdésekre válaszolni, ahol mindig tudta előre, hogy mit kell mondania (támogatnia a férjét), most viszont hirtelen más súlyuk lett a kérdéseknek. Aztán akad még egy versenyző az államügyészi székért, Prady, akit először csak támogatónak akartak meggyőzni, de ő inkább beszáll a küzdelembe. Peter közben felvesz maga mellé egy ügyvédet, a korábbi gyakornoklány anyját, akivel igen bizalmasnak tűnik a kapcsolata.

kalinda.JPG

Közben Petert be akarják idézni Cary tárgyalására, de új ügyvédje kimenti onnan, így Kalinda tovább nyomoz. Végül kiderül, hogy ezzel az üggyel Castro csak Aliciát akarja bántani, Finn le is mondd, mikor ráismer főnöke szándékaira. Finnre emlékszünk? Ő volt Willel, amikor meghalt, és egy ideig ő is esélyes volt az államügyészi pozira. Ja, és Bishop megöleti a hirtelen előkerült tanút, aki mindent tisztázhatna. Könnyen ilyen ügyekben találja magát, aki bűnözőkkel barátkozik. Vagy jogi tanácsot ad nekik.

alicia_prady.JPG

Az egyik ügyben Alicia ismét Canninggel kerül szembe, akiről továbbra is nehéz eldönteni, hogy tényleg haldoklik-e, vagy csak szokás szerint ezzel állítja a saját oldalára a bírákat. Azért egy őszinte pillanatában csak bevallja Aliciának, hogy elég bizonytalan a helyzet, mert nem találnak neki új vesét. Kalinda közben Bishoppal és ellene is dolgozik, hogy tisztázhassa Caryt, elég furcsa az ő kapcsolatuk. Mármint Kalindáé és Bishopé. Nem annyira érteni mindig, hogy ki mit miért tesz. De idővel majd biztos megvilágosodunk.

cary_lemond.JPG

Alicia pedig végre belevetette magát a kampányba, biztosította Elit, hogy mindent megtesz, amit ő jónak lát, úgyhogy kapásból elszaladt az ingyenkonyhára ételt osztani, ha az hozza a szavazókat. Közben a kampányban is változnak a dolgok, Castro kiszáll a versenyből, helyette már csak Prady van. Akiről amúgy nem sokat tudunk… de nem számít, ő az ellenfél, ennyi legyen elég. Prady átad egy dobozni anyagot Aliciának, amit Castrotól kapott, és olyan dolgokat tartalmaz, amik kompromittálhatják Alicia kampányát. Például az, hogy Peternek viszonya volt a gyakornoklány anyjával, elég hosszasan, Grace születése előtt.

alicia4.JPG

Alicia szembesíti Petert a tényekkel, aki megpróbálja lezárni a dolgot Ramonaval (így hívják a hölgyet), helyette viszont sikerül lesmárolnia. Előfordul a legjobbakkal is. Közben meg Alicia és Finn kerülgetik egymást egyre nyilvánvalóbban, de egy kézfogásnál nem válik fizikaiabbá a dolog – egyelőre. Habár Alicia és Prady megegyeznek, hogy nem lesz mocskolódás és negatív kampány, jóval kisebb befolyással vannak a stábjaikra, mint szeretnék. Aztán az is felmerül, hogy Bishop meg akarja öletni Caryt, amire hősünknek csodás ötlete támad: elmegy Bishophoz! Egyelőre nem történik köztük semmi, nyilván Bishop se saját kezűleg tervezi a kivégzést, de várjuk ki a végét. 

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fofofo 2015.03.09. 14:22:08

jajj, ez nagyon izgalmas. mivel nem láttam, szeretnélek megkérni, hogy egy kicsit írjál bővebben Alicia karakterének fejlődéséről, mert nem nagyon értem. az elején ugye csak egy gyerekeit féltő családanya volt, aztán megízlelte a szakmai sikereket. a társulást Caryvel még értem is (szintén Gilmore-rajongó, még Andalúziába is hoztam magammal dvd-n az 1-5 évadot), de ezt az államügyészes dolgot nehezen fogom fel. annyira nem szerette a politikát, és mindennél fontosabb volt, hogy megvédje a gyerekeit.
Egyébként szerintem van egy kis hasonlóság Cary és Logan karaktere között. Elsőre mindkettő seggfejnek tűnt, aztán lassan kiderült, hogy vannak emberi értékeik, illetve hogy fejlődőképesek.
ja lemaradt a lényeg, hogy köszi a posztot :)

fuszulykavirág 2015.03.10. 15:36:27

@fofofo: igen, Alicia sokat változott az első évad óta, több helyen olvastam azt, hogy eleinte ő volt St. Alicia, aki tényleg csak a gyerekeket védte, de mostanra ez bőven elmúlt már. Azzal hogy elkezdett dolgozni elindult nála a karrierépítés, és egyszerűen csak szépen halad előre: saját cég, most pedig az államügyészség.
(én amúgy szeretem azt hinni, hogy Cary Logan karakterének a folytatása :) )

fofofo 2015.03.10. 20:05:54

@fuszulykavirág: én nem akarom, hogy Alicia űllamügyész legyen. inkább legyen az övé az a bírói poszt, ami nem lett Diane-é.
A Cary-Kalinda párnak örülök, bár az az érzésem, ez sem lesz holtomiglan-holtodiglan, és Cary megjárja a végén. Bár tévednék, mert mindkét karaktert bírom egyébként.
süti beállítások módosítása