Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Titkok és hazugságok 1x02 - Az apa

2015. március 03. 15:30 - Hoppancs

Ben a bűntett virágokkal és plüssökkel – például egy dizájnos félszemű nyuszival - elárasztott helyszínén emlékezik, amikor összefut Jess-szel, aki szintén aznap értesült Tommy valódi nemzőjének személyéről. Emellett azt is tudni véli, hogy a gyerekkel volt férje, a mindenki által jó apaként és hős katonaként ismert Scott végzett. A férfi egy kiküldetés után változott meg hátrányára, és kezdte aktívan gyakorolni a családon belüli erőszakot. Utóbbit Jess egy videóval illusztrálja, amelyen az áldott jó ember tör-zúz, és azt kiabálja asszonyának, hogy „nem veheted el a fiamat”. Miután Scott illegálisan lelépett a seregből, Jess távoltartási végzést kért ellene, és azóta nem is látta, Tommy viszont egyik nap ismeretlen eredetű akciófigurával jött haza a suliból. Jess gyanítja, hogy a játékot az exe juttatta el valahogy a gyerekhez. Bár ebből még nem következik egyenesen, hogy meg is ölte, de a nő úgy véli, a közelben ólálkodik, és eléggé gyűlöli őt ahhoz, hogy ilyet tegyen. Arról egyébként nem tud, hogy Tommy mástól származott, ami kész szerencse, mert ha tényleg ő az elkövető, bizonyára komoly trauma lenne számára a tudat, hogy nem is a saját fiát likvidálta. Bent és Jesst pedig kinyírná.

bscap0001.jpg

Christy mazochista módon bekapcsolva hagyja a tévét, ahol mi másról is lenne szó, mint Tommyról, a férje pedig pont akkor ér haza, amikor azt ecsetelik, hogy csak ő lehetett, mert különben nem futhatott volna éppen arra. Logikus. Ben előadja Jess történetét, amire Christy a „nem lehet, hiszen Scott mindig olyan kedves volt” fordulattal reagál. A részletes pszichológiai elemzést megakadályozza egy rendőr érkezése, aki most kivételesen nem Cornell, de semmi pánik, ő is elő fog kerülni. Ha Crawford nem hajlandó megint bemenni az őrsre, akkor még házhoz is jön, úgyhogy nincs mese, indulni kell. A zsaru jóvoltából Christy megtudja, hogy az ura mellesleg másodszor kirándul aznap, csak az elsőt elhallgatta, mert… tudjuk, miért.

bscap0000_1.jpg

Cornell nem kertel, beismerő vallomást szeretne, mert minek szarozzon a nyomozással, ha egyszer úgyis tudja, hogy Ben a hunyó. Pláne, miután a szakértők megállapították, hogy Tommyt egy elemlámpával csapták agyon, feltehetően egy olyannal, amilyet újdonsült apja rejtélyes módon elveszített. Ben rosszul viseli, hogy mindennek fejtegetése közben az áldozat véres fejéről készült fotókat tolnak az arcába, és azonnali poligráfos vizsgálatot követel. Ezt hiába engedélyezik, eredménytelen lesz, talán Cornell megvető nézése babonázta meg a gépet. Másnap Ben jó szokása szerint olyan arccal fogadja Christy kérdéseit, mintha hirtelen nem is tudná, mit hazudjon, aztán kinyög néhány féligazságot. Natalie titokban készül találkozni  valakivel, ezért kellemetlen, hogy az apja meghallja az erről szóló telefonbeszélgetést.

bscap0001_2.jpg

Ben felkeresi a tipikus, nagymenő filmes ügyvédet, aki elsüti az ilyenkor szokásos bevezető szöveget arról, hogy neki nem számít, ártatlan-e az ügyfele, de ha felmentet egy lehetséges gyerekgyilkost, akkor tuti nagyot fog lendülni a karrierje, mert az ilyenre buknak a népek. Ezért is vállalja el szívesen a nem túl gazdag festő ügyét, ha esetleg megvádolják. Márpedig valószínűleg meg fogják, főleg, ha előkerül az a fránya lámpa. Ben ezzel a baljós útravalóval távozik, hogy aztán újabb sokk érje, amikor meglátja Natalie-t, ahogy a motorral érkező Scott kezét fogdossa. Utóbbi a lány szerint remek fickó, ezért érzékenyen érinti atyja kiborulása. Az eset keltette feszültség a vacsoraasztalnál is fennmarad, de mielőtt megbeszélnék, a szülők elegánsan közlik Abbyvel, hogy legyen olyan kedves, és húzzon el, mert ez nem tartozik rá. A szerencsétlen még be sem fejezte az étkezést, de ez részletkérdés. Natalie sértődötten árulja el, hogy Scott csak egy kitüntetést bízott rá, hogy tegye Tommy koporsójába, Jess ugyanis még a temetésre sem engedi oda. Bevallja továbbá, hogy a távoltartási végzést felülbírálva korábban lehetővé tette, hogy Tommy a játszótéren találkozzon az apjával. Christy megtiltja a további érintkezést, Natalie felcsattanva távozik. Ettől az asztaltól mostanában senki sem áll fel jókedvűen.bscap0001_3.jpg

Ben másnap veszekedést hall Jess házából kiszűrődni, ezért az asszony megmentésére siet. Ki más lehetne ott, mint Scott, aki már tudja, hogy mi volt a helyzet Tommy génjeivel, és ennek megfelelően üdvözli volt szomszédját. Szolid fojtogatással kombinált verés következik, aminek Jess hatékony kiabálása vet véget. Scott balra el, Jess köszöni, hogy Ben a segítségére sietett, Ben nem kér ápolást. A véres fejjel hazatérő férfi jó szokásához híven félinformációkat oszt meg nejével, akinek megesküszik, hogy Jess-szel csak egyszer feküdt le, és különben sem őt szereti. Már majdnem elmondja azt is, hogy mi lett annak az egy alkalomnak az eredménye, de Natalie megzavarja a társalgást.

bscap0002_2.jpg

Ben arra kéri a reggel fél kilenckor frissen és fiatalosan sörözgető Dave-et, hogy fejezze be a látványos csajozást, és ha tud valamit Natalie-ról, akkor ne titkolja el. A hosszú és nehéz Cornell-mentes időszak is véget ér, Crawford ezúttal önként látogatja meg a szende nyomozót, hogy beszámoljon a Scott-ügyről. Cornell még véletlenül sem áll a pártjára, inkább azt kezdi feszegetni, miért védte olyan hevesen Jesst. Talán odavan érte? Nem, nem, ő rendes házas ember, a neje is tud a félrelépésről, ami egyszeri eset volt. Cornell sejti, hogy a nagy őszinteség odáig nem terjedt, hogy Tommy eredetét is feltárja Christynek. Ez a beszélgetés sem mélyíti el kettőjük barátságát.

bscap0001_4.jpg

Crawfordék életének egyetlen jelenlegi pozitívuma, hogy nem nekik kell rendezniük a karácsonyi bulit, de ők már ennek is kénytelenek örülni. Jess éjjel hívja Bent, amit Christy nyugtalanítóan jól visel. Attól azért kissé megrándul az arca, hogy a nő át is hívja magához a férjét, de nem áll az útjába. Bár szerinte inkább Scottnak kéne most pátyolgatnia az exét, mégis csak ő volt Tommy apja. Khmm.  Jessnek dalt kellene választania a temetésre, ami megviseli, a helyzetet ráadásul súlyosbítja, hogy Tommy kedvencei között egy Pitbull-szám is szerepelt. De ennek ellenére rendes gyerek volt. Jesst az emlékek felidézése először sírásra, majd Ben letámadására készteti, de a pasi ellenáll, mert az összeborulás most nem megoldás. Christy viszont a bizalmat megelőlegezve már át is költöztette a kanapéra.

bscap0000_3_1.jpg

Cornell a temetés napján hiába keresi Bent, pedig valami sürgős közölnivalója lenne. A Crawford-família átverekszi magát a teljes amerikai sajtón, majd kénytelenek állni a szertartás résztvevőinek rosszalló pillantásait. Az este sem alakul jobban, mert a sikertelen hívások után személyesen beállító Cornell már nem tudja időben figyelmeztetni Bent, hogy a média tudomást szerzett a titkáról. Christy és Natalie a tévéből értesül a fejleményről, de legalább Abbyvel sikerül kíméletesen közölni a hírt. Senki sem boldog. A dráma közepette Ben nem gondolkodik el azon, hogy Scott vajon hogy lehetett olyan jól informált, amikor sem a rendőrség, sem Jess nem világosította fel. Erre a tényre a bölcs Dave hívja fel haverja figyelmét. A Christyvel való konfrontáció során megtudjuk, hogy Ben röviddel azután kapta el Jesst, hogy a neje elvetette harmadik közös gyereküket. Crawford éjszakáját a hirtelen fölé tornyosuló Scott koronázza meg, aki most nem látja el a baját, viszont megígéri, hogy amennyiben nem kerül börtönbe, meg fogja ölni. 

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása