Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az Onedin család 5x10 - A Close Run Thing (Hajszál híján) ÉVADZÁRÓ

2015. február 28. 11:00 - Gabba

A német epizódcím szerint Glückliche Reise, azaz szerencsés utazás, ez vár ma ránk, a múltkori részben nem is láttuk a tengert, most azonban sokat fogunk hajókázni. Itt vannak mindjárt a skót partok, ahonnan James büszkén mutatja Lettynek a múltkor megvásárolt két hajót, a Neptunt és a Tridentet. Ez utóbbival fognak visszatérni Liverpoolba, Lettynek nagyon tetszik a vitorlás, pár nap alatt nagy rajongója lett a tengernek, úgy látszik, az idefelé út igencsak kellemes benyomást (érted?) tett rá. Meglepetés várja Saraht is, aki Robert oldalán impozáns külsejű ház előtt áll meg, a kulcsokat Robert büszkén lóbálja a kezében. Ma reggel írta alá az adásvételi szerződést, ez lesz az új házuk, zsír. Mrs. Gibson, a jelenlegi házvezetőnőjük elmondja, hogy ő régebben ebben a házban szolgált, akkor valami előkelő népek laktak benne. Végül is rosszabb kezekbe is kerülhetett volna, indul teát csinálni Mrs. Gibson, Sarah és Robert összenéz és arra gondol, ez nem biztos, hogy bók volt a személyzet részéről.

Close Run01

És még nincs vége a meglepetéseknek, ugyanis váltunk Fogartyra és Elizabethre, N Sz éppen azt magyarázza, hogy a kikötői hatóság új dokkokat akar kialakítani, emiatt el kell költöztetni a Frazer Hajógyárat jelenlegi helyéről. Fogarty már sürgönyzött is Williamért Londonba, elvégre neki, mint jövőbeli tulajdonosnak tudnia kell erről. Majd arról beszél, hogy megvette a múltkor emlegetett eladó hajógyár részvényeit, a cégben fele-fele arányban lesz tulajdonos Elizabeth és ő. A gáláns ajándéktól Sz Sz aléltan csókra nyújtja cseresnyeajkait, és miután kibontakoznak egymás karjából, felteszi az egymilliós kérdést: És mikor lesz az esküvőnk?

Close Run02

Megérkezik William és első hallásra ugyan nincs elragadtatva az esküvő ötletétől, de Fogarty érve lehengerlő: Az ellen nem lehet kifogásod, hogy a szüleid összeházasodjanak. William ezek után gratulál és jókívánságait fejezi ki, Fogarty palackot bont koccintani és új ideát vezet elő: William vegye át egy hónap próbaidőre a céget, lássa egyben az egész működését. Természetesen aláírási joga nem lesz, de Fogartyék nem fognak beleszólni a dolgokba, legfeljebb tanácsokat adnak. A törekvő William természetesen elfogadja az ajánlatot.

Close Run03

A Tridenten Baines kapitány keltegeti az előző este a kocsmákból összetoborzott másnapos legénységet, köztük egy régi ismerősét, Billy Oakumot. Két másik rosszarcút is ott esz a fene a legénységi szálláson, egy Pat Phelan nevű ír csókát, meg egy Jack „kapitány” nevezetű angol bulldogot. Phelan tiltakozik, ő vásározó, nem matróz, de Baines leinti, most már matróz, aki este túl sokat iszik és nem emlékszik, milyen papírt ír alá, az így jár. Mostantól havi két fontjába kerül az Onedin Társaságnak, úgyhogy emberelje meg magát, figyelmezteti. Phelan látszólag megbékél, de amikor Lettynek teát kínál és észreveszi a nő ékszeresdobozában a különféle smukkokat, amúgy is rossz állású szeme még rosszabb állást vesz fel.

Close Run04

Vacsora közben (szarvaspörkölt barnamártással, áfonyával és nokedlivel) Baines kifejti, hogy a Trident a legnagyszerűbb hajó, amit valaha vezetett, Lettynek is nagyon tetszik, James elégedetten vigyorog. Phelan leszedi az asztalt, közben lenyúl egy üveg bort, amit magával visz a legénységi szállásra, ahol Jack kapitány és Billy társaságában gallér mögé dobják. Phelan Miss Gaunt ékszereiről beszél, Jack figyelmezteti, a hajón a lopás nem buli, hamar le lehet bukni, Phelan verje ki ezt a fejéből. Amikor magára marad, Phelan elgondolkozva húz elő a zsebéből egy pár fülbevalót, és azon morfondírozik, hogy akkor ezeket mégis inkább vissza kéne tenni a dobozba. (Bakker, nem vásározó volt ez, hanem enyvkészítő, ha így ragad a keze.) Mindenesetre aznap éjjel visszacsempészi a smukkot a ládikóba.

Close Run05

Liverpoolban Sarah nagy örömmel gratulál Elizabethnek az esküvőhöz, de nem csak az erkölcsi oldala miatt örül az elhatározásuknak, hanem mert imád esküvőket szervezni. Azon kicsit meghökken, hogy már a jövő héten megtartanák a menyegzőt, annyi idő nem is elég a szervezésre, jaj, jaj. Szőkénk Robertet szeretné Daniel tanújának és Charlotte-ot nyoszolyólánynak, őt meg James vezetné az oltárhoz, remek családi esemény lesz, már látom. Sarah máris nekiül összeírni a tennivalókat, Elizabeth hiába erősködik, hogy nem akarnak nagy felhajtást. Ugyan már, nem kell úgy izgulni, látod, az én keblem is milyen nyugodt, mondja Sarahnak.

Close Run06

William nagy elánnal veti bele magát a cégvezetésbe, Dunwoodyval átnézi a könyvelést, és talál is valamit. Milyen kiadás ez a 36 font 4 shilling 6 penny, miért nincs bizonylatolva?, szegezi neki a kérdést, Tojás Tóbiás kicsit nyökögve próbál magyarázatot adni. Fogarty a háttérben diszkréten mosolyog. Amikor William valami ügyintézés miatt kimegy az irodából, Dunwoody felajánlja Fogartynak szolgálatait az új hajógyártó cégben, ő szeretne inkább Mr. Fogarty és Mrs. Frazer mellett maradni a jövőben is, mert az ő munkastílusokat jobban szereti. De William csak átmenetileg vezeti most a céget, próbálja nyugtatni Daniel, Dunwoody azonban nincs meggyőzve.

Close Run07

A Tridenten eközben fokozódik a helyzet, Jack kapitány ugyanis félrevonja Phelant és vakmerő ajánlatot tesz neki. Ne szőrözzön holmi smukkokkal, ha nagyobb fogást akar, lopják el az egész hajót. A tulajdonosváltás még biztos nincs átvezetve a tengerészeti nyilvántartásban, eltüntetik Onedinéket meg Bainest és elhajóznak Franciaországba, hol 10 000 fontért tuti el tudják passzolni a Tridentet. Az fejenként 5000, irgalmatlanul sok pénz, életük végéig nem kell már dolgozniuk. Aki meg a legénység közül ellenáll, az megy haleledelnek. A terv jó, de sajnos nem vették észre a kabin túlsó végén döbbenten fülelő Billyt, így őt is kénytelenek bevonni, persze előtte halálosan megfenyegetik. Phelan később sikeresen ellop egy üveg konyakot, de még mielőtt a többiekkel megihatná, a legénységi szálláson járőröző Baines kicsavarja a kezéből és kioszt neki egy méretes maflást. Az enyvkirálynak ez megadja a végső lökést: Ma este megcsináljuk!, súgja oda Jacknek.

Close Run08

A parancsnoki kabinban Letty navigálási tudományát mutatja Jamesnek, a térképen pontosan követni tudja, merre járnak. (A beállítás nyilván nem véletlenül utal az 1x02 hasonló jelenetére, amikor James hasonló módon oktatta Anne-t a Charlotte Rhodes fedélzetén.) Meg tudnám szokni az életet a hajón, mosolyog Letty, James erre megköszörüli a torkát és már éppen mondana valamit, de ekkor belép Baines: Egy csapat delfin ugrál a hajó körül, érdemes őket megnézni. Nem a legjobbkor jött, Baines, mondja epésen Onedin, mire kedvenc tengeri medvénk zavart motyogással kimegy. Hol is tartottam?, kérdezi James, mire Letty: Azt hiszem, meg akarta kérni a kezemet. Touché!

Close Run09

Leszáll az éj, az összeesküvők elosztják a szerepeket és a késeket: Billy leszúrja a nőt, Phelan Bainest, Jack meg Onedint. A jóérzésű Billy azonban csak látszólag van velük, merénylet helyett ugyanis figyelmezeti Lettyt, zárkózzon be a kabinjába. Az ír csóka és az angol bulldog közösen indul a parancsnoki kabin felé (az állatok ilyen példás együttműködésével gyakran találkozunk Fekete István műveiben), ahol a mit sem sejtő áldozatok békésen poharazgatnak háttal az ajtónak. A merénylők belopóznak és már emelik a késüket, amikor mögöttük feltűnik Billy és egy pompás dobással Phelan hátába állítja a kését. Baines lefegyverzi Jack kapitányt, majd a két jómadarat bezárja egy kalitkába. Az út további része eseménytelen.

Close Run10

Charlotte megérkezik Liverpoolba és első útja Williamhez vezet, aki viszont folyamatosan az üzleti dolgokról mesél neki, semmi romantikus „jajdehiányoztálazelmúltegyhétben”, a kis hölgy sérelmezi is erősen, úgyannyira, hogy végül dúlt zsenge kebellel elrohan. (Megvan Elizabeth utóda!)

Close Run11

A Trident kiköt, a hálás Letty vadiúj öltönyt csináltat Billynek, igazi zöld csoda, aminek a zsebeit James kibéleli pár aranyfonttal. Minden csoda három napig tart, de ez még addig sem, mert másnap reggel Baines hírt kap arról, hogy Billyt kirabolták és nyoma veszett valami krimóban, James-szel együtt indulnak megkeresni.

Close Run12

A nyomok Gammon mama kocsmájához vezetnek, a pipázó vénasszony először persze tagad és Onedin láttán azon örvendezik, hogy megnőtt a kis Jimmy, de a nyomozókat ez a terelés nem hatja meg és az egyik emeleti lyukban rá is találnak a szerencsétlen matrózra. Jobban jár, ha inkább ismét elszegődik az Onedin Járathoz, ő lehetne a kapitány inasa, győzködik, a póruljárt matróz végül elfogadja az ajánlatot.

Close Run13

Fogarty meglepő hírt közöl Elizabeth-tel: váratlanul el kell utaznia Aberdeenbe becsületbeli ügyben, de az esküvőre visszaér, Sz Sz keble nyugodjon meg. Érkezik James és gratulál az esküvőhöz, azon viszont nem nagyon van meglepődve, hogy Fogarty el akar utazni az esküvő előtt (ilyet ugyebár ő is tett az 5x04-ben), biztos az Aberdeen – Manchester United meccset akarja megnézni. Vagy ha nem, akkor az utazásnak a Fogarty alapította tengerészotthonokhoz lesz valami köze. N Sz felveti, hogy Sz Sz kísérje el, a szépasszony némi vonakodás után beleegyezik. A Skócia felé robogó vonaton aztán Fogarty bevallja, hogy nem is Aberdeenbe mennek, majd hosszasan matat a nadrágjában és előhúz – egy sürgönyt, amit Elizabeth elkerekedő szemmel olvas: Őfelsége, a királynő parancsára jelenjen meg Balmoralban!

Close Run14

És kérem szépen, hamarosan újabb sürgöny érkezik, amit Robert a család jelenlétében olvas fel: Fogartyt a királynő lovaggá ütötte, így mától a neve Sir Daniel, a hugié meg Lady Elizabeth! Rokonságba kerültünk a nemességgel, pihegi Sarah elhaló hangon, Robert alig hisz a szemének, Letty szívből örül, James csak vigyorog, mint a tejbetök (ennek a receptjét tudja valaki?) Persze magyarázattal is kedvenc barkókirályunk szolgál: Fogarty az általa alapított tengerészotthonokat a néhai Albert hercegről (Viktória királynő férjéről) nevezte el, és ez a gesztus hatotta meg annyira a királynőt, hogy lovagi címet adományozzon érte. Ó, így igazán emlékezetes lesz az esküvő, örvendezik Sarah, mire James csínytevő mosollyal Letty fülébe súgja: Tényleg az lesz!

Close Run15

Felvirrad a nagy nap, gyülekeznek a népek a templomban, a menyasszony viszont késik. Robert ideges, Sarah ideges, a pap ideges, Fogarty is ideges, de nem mutatja. Végre 20 perc késéssel megérkezik a feldúlt Elizabeth, nyomában Charlotte-tal: Jamest vártam mostanáig, de nem jött, hol lehet?, idegeskedik, majd a nagy vitatkozásban kiderül, hogy sem Sarah, sem ő nem szólt Jamesnek, hogy neki kellene oltárhoz kísérnie a hugit. Gyors változtatás a szereposztásban, szőkénket Robert vezeti az oltárhoz és William lesz a násznagy, a jegyespár tőle veszi át a gyűrűket. (Ő lett a gyűrűk ura, he-he, a szintén jelen lévő John Ronald Reuel Tolkien úr fejében máris megfogalmazódik egy nagyszabású regény terve.) Az orgonista belekezd a Nászindulóba, és az esküvő a kezdeti nehézségek után gördülékenyen lezajlik. I do – I do, és a végén csók.

Close Run16

Na de hol van James és Letty? Hát ők is esküvőn, de a Trident fedélzetén, ahol két matróz jelenlétében az ünnepi uniformisba öltözött Baines kapitány adja össze őket éppen! Juhé, erre vártunk két évad óta! A szertartás végén tengeri medvénké a privilégium, hogy elsőnek csókolhassa meg az új asszonyt, amit ő meg is tesz (persze csak puszit ad), majd szívből gratulál és hosszú, boldog életet kíván Mrs. Onedinnek. Cuki bácsi, mondaná a lányom.

Close Run17

A templom előtt csoportképre összeáll a vendégsereg, amikor újabb sürgöny érkezik (szerintem az epizód címe lehetett volna A sürgönyök napja), Robert felbontja és hitetlenkedve olvassa a következőket: „Sajnáljuk, hogy nem lehetünk veletek, de Letty és én ugyanezt tesszük a tengeren.” A Trident fedélzetén Letty mosolyogva Jameshez bújik: Csendes esküvőt ígértél, álltad a szavad. Állni szoktam, mosolyog vissza az újdonsült férj, és a páros hitvesi csókban forr össze.

Close Run18

Close Run19

Kedves olvasók, köszönöm az egész évados figyelmet, ez után a pompás évadzáró után rövid szünet következik, ami alatt végzek egy ugrani készülő oroszlánnal, és utána jövök a hatodik évaddal.

Címkék: onedin család
43 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KapitányG 2015.02.28. 12:06:02

Rövid szünet, rövid szünet... - mennyire rövid?

Gabba 2015.02.28. 13:39:18

@KapitányG: hát amennyi egy oroszlánvadászatra kell :)

mondjuk két hét?

W.Jack. 2015.02.28. 13:52:34

Köszönöm szépen a nagyszerű hogyvoltokkal tarkított évadot, ezt most nagyon szerettem, az utolsó rész is kellemes benyomást keltett bennem (nem úgy!)

Már akartam kérni, hogy legyen majd egyszer valami diétásabb fogás is, hogy én is részt vehessek (és tessék: külön kérés nélkül is:)) bele is falatozok most az áfonyába.

A linkért és Fekete István említéséért pedig egy hatalmas piros pontot adományozok Neked a saját nehezen összegyűjtött készletemből :)

Cuki és helyes leánygyerkőcök mondanak olyat a bácsikra, hogy cukik :)
A pipázó néni bezzeg ijesztő, nem is nagyon mertem megnézni.

Oroszlánvadászat..... Hmmmm.... Kíváncsivá tettél :)

KapitányG 2015.02.28. 14:08:28

@Gabba: Annyit csak kibírok :)
És csak ügyesen azzal az oroszlánnal!

W.Jack. 2015.02.28. 14:10:12

@Gabba: Most azonnal megyek és vasalás közben jól megnézem :)

Gabba 2015.02.28. 15:50:08

@KapitányG: igyekszem :)

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA: csak várd ki a végét :)

@nughop: a kellemes benyomás fontos!
és azokat a piros pontokat kitől kaptad? :)
vasalóval is rá lehet menni oroszlánra? mindig tanul az ember

a cuki lányról igazad van, nem mintha elfogult lennék :)

W.Jack. 2015.02.28. 16:52:52

@Gabba: Egy nagyon jó humorú, és sok posztot jegyző fiatalembertől, aki egyben a spanyolul tanulni vágyó fiú és cuki leányzó apukája is :)
A vasalóról és a nagymacskák kapcsolatáról annyit tudok, hogy a Tigris nem tud vasalni, azt meg elfeledtem anno megkérdezni a füredi vitorláskikötőben, hogy a vasaló hatásos-e oroszlán ellen :)

Pácsó Ármándó 2015.02.28. 16:58:56

@nughop: De a Tigris a vasalás helyett másban tündököl!

@Gabba: Bocs az offért, véletlen volt! :-)

W.Jack. 2015.02.28. 17:08:04

@Pácsó Ármándó: Azt én tudtam eddig is ;), de most a vasalásról volt szó :)

@Gabba: Bocsánat! Én próbálom megnevelni, hogy ne offoljon, de nehéz vele :)

Pácsó Ármándó 2015.02.28. 17:17:11

@nughop: Ígérem, hogy elolvasom a posztot is! csak meg lettem szólítva és ilyenkor óhatatlan, hogy belekotyogjak!! :-)

Gabba 2015.02.28. 17:57:24

@Pácsó Ármándó: @nughop: a Micimackóban mintha arról lenne szó, hogy a tigrisek legjobban a vasalást szeretik... vagy a bogáncsot? (az is kedves állat :)

W.Jack. 2015.02.28. 18:58:24

@Gabba: Igen én is úgy tudom, hogy bogáncsot, de csak Emberek között és Hajnalban Badonyban :)

Különben azt hittem, hogy ma már csak oroszlános filmben utazom, de a Fekete Istvános utalás felülírja azt, hogy negyed órája röhögök az "ultrahangos szuperszónikus vibrátor" kifejezésen, mert az én egysíkú gondolkodásom teljesen mást képzel el azalatt az elnevezés alatt :D

Gabba 2015.02.28. 19:29:13

@nughop: ilyen sokoldalú volt az öreg? ezt azért nem gondoltam róla :)

Pácsó Ármándó 2015.03.01. 14:53:43

Köszönöm a hogyvoltot! Miért csak hajszál híján évadzáró?
Á, most már értem miért költekezett Fogarty. Jó a kaja a Tridenten :-)
Micsoda izgalmak! Gyilkolászás, hajórablás! Pont mint a méltán népszerű társhogyvoltban, a Fekete Vitorlákban! :-)
"dúlt zsenge kebellel" :-DD
Igen, a sürgöny volt a korabeli sms :-) Csak azt nem tudták kikapcsolni, mindig jött :-)

Pácsó Ármándó 2015.03.01. 15:31:52

@Gabba: Tigrise válogatja szerintem! A mexikói sombrerós tigrisek a copfos nyuszikat szeretik a legjobban :-)

Gabba 2015.03.01. 16:44:52

@Pácsó Ármándó: eddig azt hittem, hogy a chilis babot.
már megérte idejönni, megint tanultam valamit :)

Pácsó Ármándó 2015.03.01. 16:49:59

@Gabba: Az se rossz! :-)
Köszi az egész Onedin évad hogyvoltozását egy (gasztronómiai) élmény volt! :-)

Gabba 2015.03.01. 21:03:07

@nughop: könnyebb kaják iránti rendelést még van idő leadni :)

@Pácsó Ármándó: most nézem, hogy kissé elhúzódott az évad, öt hónap alatt fejeztem be, bár mentségemre szolgál, hogy volt közben pár kitérő: muskotályosok, raktárak, könyvtárak, kojak :)

Pácsó Ármándó 2015.03.01. 21:30:00

@Gabba: Igen :-) Nemhiába kaptad meg a "Termékeny" jelzőt, a sok szórakoztató hogyvoltért :-)

W.Jack. 2015.03.02. 11:24:30

@Gabba: Ó, köszönöm szépen. Akkor én rendelnék egy kis háztartási kekszet, mert az nyami és szeretős :)

Gabba 2015.03.02. 12:58:36

@nughop: magában az nagyon sovánka... lehet, felturbózom majd az abból készült kókuszos csokigolyóra :)

W.Jack. 2015.03.02. 14:12:24

@Gabba: Egye fene, legyen kókuszgolyó :) (de nekem tessék azért félretenni két kekszet csak úgy natúr:))

Pácsó Ármándó 2015.03.02. 17:16:48

@nughop: Ilyet én nem mondtam rá :-)

Gabba 2015.03.07. 14:49:08

@KapitányG: nagyon számon vagyok tartva... :)

oroszlán leterítve, tálalása folyamatban

fofofo 2015.03.08. 21:12:33

Hola! Megjöttem, túl 3000 km autózáson, lakáskeresésen, beilleszkedésen, néhány szuper repülésen és egy szerencsés kimenetelű autóbaleseten; végre elolvastam mindent visszamenőlegesen. Egy élmény volt, de tényleg :) És a kulináris utalások ráébresztettek, hogy mákot elfelejtettem magammal hozni, pedig találtam jó kis gluténmentes tésztát, amihez pont jó lenne. Sebaj :) A következő epizódra ajánlom a rabo de torrot, ez a bika farka (a gerinc folytatása, még mielőtt...) órákig abálják fűszeres lében, kicsit cuppákos, és leomlik a hús a csigolyacsontokról....@nughop: neked külön sepia a la plancha salátával, édes hagymával jó lesz?.
Ja, és a Fekete István utalás nekem is nagyon bejött.

Gabba 2015.03.08. 22:05:48

@fofofo: üdv a messzi (Messi) távolból! ezek szerint nem mostanában fogunk sörözni a Tűzoltó utcában...

spanyolul majd @Pácsó Ármándó: kollégával értekezhetsz, Onedinnél a németes vonal erősödik.
de kaját attól még bármikor ajánlhatsz :)

W.Jack. 2015.03.09. 08:10:07

@fofofo: :) Köszönöm szépen, a tintahalat imádom, de semmit nem tudok megenni, ami közelebbről látott olajat, és sajnos a hagymának sem barátja a szervezetem :(
Ami ennél sokkal fontosabb: tökre örülök, hogy volt már beilleszkedés és nagyszerű repülések :), remélem írsz majd valahova részletesebb beszámolót is, ha időd engedi. Én szívesen olvasnám :)

fofofo 2015.03.09. 10:27:47

@nughop: írok blogot. Ha @Gabba: hozzájárul, megírhatom itt is, hátha mást is érdekel. Ha nem, megy privátban :)

Gabba 2015.03.09. 11:14:30

@fofofo: hozzá hát!

majd jól beletrollkodok :)

fofofo 2015.03.09. 11:52:11

majdahogydja.blogspot.com.es/
igen, elgépeltem a címet. és nam nagyon tudom még szerkeszteni. és szabaddá tettem a hozzászólásokat, de így is van, aki nem tud kommentelni. én meg éppen nem tudok válaszolni, kicsit technofób vagyok ám....

W.Jack. 2015.03.10. 09:40:11

@fofofo: Köszönöm!!! Igyekszem nem szétkommentelni, de úgy tűnik, hogy szószátyár módon minden bejegyzéshez van valami hozzáfűznivalóm :)

fofofo 2015.03.10. 10:55:08

@nughop: én megy igyekszem nem szétoffolni Gabba posztját, de örülök minden kommentnek. Jöhet negatív is, attól fejlődök.

KapitányG 2015.03.14. 15:14:47

kettő
(még sok utolsó rúgás van hátra?)

Gabba 2015.03.14. 19:20:07

@KapitányG: már nem

bekavart egy pár napos kórházi tartózkodás, de acélos tekintetem már ismét a pályán

KapitányG 2015.03.14. 21:59:35

Csupa figyelem vagyok :))
(A kórházat meg, ha lehet, kerüld!)

Pácsó Ármándó 2015.03.15. 14:58:28

@Gabba: Jobbulást Gabba Mester! Nem szeretem, ha kedves példaképem a kórházban tölti az idejét, csak szólok!

Gabba 2015.03.15. 19:59:06

@KapitányG: @Pácsó Ármándó: kösz szépen, a kisfiam volt beteg, én csak kísérőként voltam bent vele
süti beállítások módosítása