Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 7x15 – Reckoning

2015. február 25. 13:00 - Zenóbia

Megint macskás lány lettem a hétvégére (hellóAaannnaaaígéremnemeszemmeg), lassan csinálhatnátok egy statisztikát, hogy viccesebb vagyok-e macskával, vagy ilyenkor igyak még egy pohárral. Beckettet elrabolták, a kocsija megvan, és szerencsére tél lévén, tudtak üzit is írni a hátsó ablakra Castle-nak, alkoholos filc használata nélkül is. Mentsd meg őt! Ebből aztán tudjuk, hogy 3XK és Nieman a bűnösök, mondjuk eddig is tudtuk. Vagy csatlakozott hozzájuk Amy is, vagy belekényszerítették, de mindegy, mert az ő segítségével csalták lépre Beckettet. Boudreau és Nieman ugya e tökéletes alibivel rendelkeznek, mivel épp az őrsön voltak, mikor az egész történt, úgyhogy Boudreau be is engedi őket a lakásába, főleg, hogy ha nem tenné, Castle átharapná a torkát, ez azért elég rendesen látszik a fején. Meg is próbálja, Ryan szedi le a pasiról, akinek már annyi neve van, hogy lassan nem is tudom, hogy a picsába hívjam. Természetesen Nieman is hozza a formáját, nemtudoksemmit, blabla. Az őrsön lassan már minden nap nagygyűlés van, ez a mostani nem túl hatékony, sem Beckett, sem Amy telefonja nem elérhető, és semmiféle kamera nem vette azt a pontot, ahol nyakon szúrták egy baszott nagy tűvel.

7x15_castle1.jpg

Mert ezek okosok, azért. Vaslady előjön az ötlettel, hogy mi van, ha Boudreau tényleg nem Tyson, hanem csak Nieman állította elő csalinak, és az igazi Tyson valahol ott van a városban. De ezt Castle elveti, mert Tyson imádja ezt, mármint nem csak a gyilkolást, hanem a játékot magát. Na ja. Van aki bungee jumpingozik, van aki meg sorozatgyilkosost játszik. Én mondjuk nem tudom melyiket vállalnám be előbb. Castle-t közben hívja Kate egy számról, és nagyon segítségért kiabál, nem lesz ez így jó. Mintha dulakodott volna közben valakivel, és meg is van a fülke, de ott nincs senki, és Kate legalábbis soha nem is volt, csak egy hangfelvevő, amin rajta volt a segélykérő üzi. Richard Castle-nak címezve, ezek aztán tudnak. A felvételt több régi interjúból vágták össze, meg bűnügyi helyszíneken vették fel a hangját, oké, ezek hónapok óta tervezik a dolgot, nem lesz egyszerű eléjük kerülni. Van egy szemtanúnk végre, aki látta, hogy egy kapucnis faszi tolószékestől beülteti Beckettet egy piros furgonba.

7x15_castle2.jpg

Meg is van a furgon, mármint hogy kitől lopták el, de ez is valami, már van mit keresni, meg is osztanák a hírt Castle-val, de ő épp veri szét Tyson fejét, mert úgy döntött, hogy az a hatékonyabb megoldás. Ennél azért kicsit tovább is megy, konkrétan majdnem lelövi Jerry-t, aki közben iszonyúan próbálja bizonygatni, hogy ő tényleg nem az, akinek gondolják. És baszki Castle tényleg simán fejbelőné, ha nem érnének pont akkor oda a rendőrök. Mondjuk én értem, csak innentől elbaszta az esélyeit a továbbiakra. Ú, azért ez egy elég ütős jelenet, a zenével, meg azzal együtt, ahogy Tyson felnéz rá véres arccal, mikor elvezetik. Vádat emel, nyilván, Castle ad ujjlenyomatot, meg minden, de nem tartják bent, nyilván. A Vaslady vázolja neki, hogy mivel ő itt az egyetlen ember írói vénával, ezért jó lenne, ha belelátna Jerry fejébe, ahogy az lát bele az övébe, és kitalálná, hogy mi lesz a következő lépése, mert az ő fantáziáján múlik, hogy mi lesz Kate-tel.

7x15_castle3.jpg

Nem nagy rajta a nyomás amúgy, dehogyis. Tyson most már tuti Tyson, bár eddig is az volt, mindegy, mert fogta magát és meglépett az őt követő zsaruk elől, így már lehet rá körözést kiadni. Meg Niemanra is, mert ő is eltűnt. Jerry telefonál, hogy imádta látni Castle szemében a fájdalmat, és nem, nem cseréli el Beckettet rá, hiszen akkor csak egyszer ölhetné meg, így meg annyiszor, ahányszor csak akarja. Castle lakásából jött a hívás, de Martha és Alexis még megvan, már veszik is irányba Európát, az a biztos. Megvan a piros furgon, elhagyott gyárépület mellett, hol máshol is lehetne, és ez is csak egy újabb csalódás lesz, de azért nézzük meg, persze, közben nem hiszitek el Scooter megy valami zeneadón a háttérben, mindjárt legyilkolom magam. Az egyik ablak mögött még látszik is egy női alak hátulról, aki mintha Beckett lenne egy székhez kötözve. Berúgják az ajtót, Kate kiabál, hogy ne, mert csapda, és ahogy belépnek, szétlövi a fejét az előre beállított nyolc darab géppuska.

7x15_castle4.jpg

Mindenki ledermed, Castle odarohan, és nem Kate, hanem Sydney, egy volt drogfüggő, csak parókában. Basszus, azért ez nagyon kemény, akármit mondtok, biztos itt is vannak mindenféle logikai hibák, de ez a rész akkor is ütős. Kicsit ront a hatáson, hogy most meg Modern Talking megy a háttérben, kénytelen leszek felállni, és kilőni, mert agyvérzést kapok. Kate magához tér, egy enyhén Dexteresre vett műtőszobában, Nieman szerint akkor hozzá is kezdhetnek a dologhoz, mondjuk ahhoz, hogy átoperálja a saját maga képére, vagy mi? Ez a szánalmas tippem. Castle erősen gondolkodik, és arra jut, hogy úgy sosem kapják el, ha játsszák vele együtt a játékot, valahogy ellene kell fordítani. Ötlete is támad, ideje volt. Meglátogatja Tyson volt cellatársát a börtönben, asszem Marcus. Akit anno Jerry rávett, hogy kövessen el egy csomó gyilkosságot az ő kedvéért, mert a faszi annyira jó a manipulálásban, mint még soha senki ebben a büdös világban. Néz a macska.

7x15_castle5.jpg

Castle is próbál felnőni a feladathoz, és elég jól csinálja, mert ugyan Marcusnak nem tudja megadni a szabadulást, de a bosszút igen. Ez bejön, és a pasas beszél egy helyről, ahol Jerry jól érezte magát, még pedig egy ház az erdőben, valahol egy folyó mentén, egy ház, ahova Jerry akkor ment, amikor összeveszett az anyjával, és ott mindig megnyugvást talált. Marcus biztosítja róla, hogy ha odamennek a zsaruk, Tyson abban a pillanatban megöli Kate-et, ahogy meglátja őket, ezért aztán nem is a zsaruk mennek, hanem csak Castle, az egyszemélyes kommandós megmentőember. Az egyszemélyes kommandós megmentőembert egyből kiszúrja a teraszon rágyújtó Amy, hát ez kissé gázos. Amy azt állítja, hogy a házban nincs senki, őt csak odarakták, hogy várjon, ő meg várt. Castle azért berakja a csomagtartóba, biztos ami biztos, aztán csekkolja a házat. Szép erdő, amúgy. Nieman közben eltársalog Kate-tel a beteg lelkivilágáról, amit megmentett Jerry, szép is a szerelem. Hmm, a nő úgy döntött, hogy új arc kell neki, és kié is lehetne jobb, mint Kate Becketté, úgyhogy leveszi a mintát.

7x15_castle6.jpg

Beckett nem örül, vissza is kapja a szájpecket. Castle már a konyhában, ahol van annyi kaja az asztalon, hogy azt vélhetően nem mind Amy eszegeti, vagy ha igen, akkor üdv az evészavarosok klubjában. Castle az egyik szobában felfedezi Kate-et egy monitoron, amint épp lekötözve várja a sorsát, ezt a sorsot most épp Kelly Niemannak hívják. Kate nincs itt, itt van viszont Tyson, aki egy sokkolóval kiüti, közben Beckett veszettül csavarozza ki magát az ágyból. Közben azért sokkot kap, amikor látja a monitoron, hogy le fogják nyúzni az arcát, de majd mindjárt attól is, hogy megtudja, Castle-t is elkapták. Jerry közli Castle-val, hogy már megint hagyta magát manipulálni, mert eleve ez volt a cél, hogy eljöjjön egyedül a házhoz, hogy aztán végignézesse vele a felesége halálát, ő meg majd közben erre veri a farkát. Megint kilukadunk oda, hogy Jerry-vel valójában az a baj, hogy nincs önbizalma, folyton bizonyítani akarja, hogy a kurva okos pszichopata, ez az ő sztorija. És mivel Richard Castle rájött erre, hogy ez a sztorija, így úgy tett, mint aki hagyja magát manipulálni, de nem is. Mert nem egyedül jött. És akivel jött, az szépen hasbalövi Jerry-t, aki igen meglepett arcot vág erre a fordulatra.

7x15_castle7.jpg

Kelly viszont kezd gyanakodni, hogy szívszerelme még nem hívta, úgyhogy Beckettnek még lesz egy pár kellemetlen perce. Na jó, annál sokkal több lesz, mert Nieman egy szikével kezdené el fűrészelni a nyakát, így kénytelen őt azzal a szikével kinyírni, mert időközben engedett az a tetves csavar meg kötöző basz. Úgyhogy mire a fiúk betörik az ajtót, Nieman vérben úszik a földön, ő meg áll felette a szikével, sztem egy darabig nem lesz nagy a vidámság. Az őrsön tapsvihar van, és Castle újra csapattag, mert a kerületi ügyész ezer óra közmunkára ítélte, mert fegyvert fogott egy fegyvertelen sorozatgyilkosra. Amit rendőrségi tanácsadóként kell letöltenie, Kate első mosolya is megszületik ettől. A második már csak otthon, amikor Castle elárulja a titkot, hogyan kell megbirkózni azzal, hogy ha lehunyja a szemét, Nieman arcát látja. Nyissa ki. Na jó, a lényeg a szerelem, és hogy bármikor megmenti, és amíg ők egymást látják, amikor kinyitják a szemüket, nagy baj nem lehet. Legyen úgy! 

7x15_castle8.jpg

Címkék: castle
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2015.02.25. 14:19:06

Köszi szépen a hogyvótot! Így olvasva nem ütött akkorát (nyilván), nézve gondolom jobb lehetett. Neo meg majd jön, és elmondja mik voltak a faszságok. Mondjuk nekem ez az őrsre való visszakerülés közmunkában kicsit erőltetett, de legyen így.
A macska megvan, ugye???
Kéne nekem is egy ismerős, aki néha rám bízza az övét. Kibírnám :)

Falatkányi 2015.02.25. 16:45:34

Elég jó volt, 1000x jobb, mint amilyen szokott lenni. Ami engem zavart. Castle többször is belelőtt a fasziba a hídon, nem? Nem lehetett vna megnézni, vannak e sebek? Miért nem stimmelt a dns a foggal?
Attól, h valakinek leszedjük az arcbőrét, attól nem lesz olyan az arcforma, mint az eredeti gazdaé.
Bőrtranszplant, mikor nézte meg, hogy egyáltalán stimmel e aminek kell? Ki csinálta volna a műtétet? Hirtelen ennyi van, ha valakinek vmi jó válasza van, figyelek :)

Neoprimitív 2015.02.25. 19:09:32

@AaannnaaA: nem nagyon akarom szétszedni, mert a befejezése után megbocsátó hangulatban voltam.

Mosley és Wersching elvitték a hátukon a két részt, Nathan Fillion végre megint kapott két percet, amikor nem ugyan azt a három manírt kellett váltogatnia (gondterhelten néz, hülyén néz, öntelten magyaráz), Beckett lelövése egy jól megcsinált jelenet volt és Castle szóló akciózásáról is kiderült, hogy volt értelme. Ennyi pozitívumot együtt az egész évad nem produkált, szóval a 183 pontos hibalistát elrakom a fiókba.

AaannnaaA 2015.02.25. 20:40:45

@Neoprimitív: Nah, ez tök jó, hogy így érzel :)
Kíváncsi vagyok innen hogy építik fel az évad befejezést, és hogy uccsó évad lesz-e, vagy sem.

Neoprimitív 2015.02.25. 21:19:16

"Három dupla szatmári szilva után az ember már mindenkit szeret." (Örkény: Rossz álom)

valackyatömegből 2015.02.26. 11:10:52

@Falatkányi: Gólyaálló mellény, és máris nincs seb. (Márpedig az volt rajta)

Neoprimitív 2015.02.27. 11:24:52

@AaannnaaA: Jó kérdés, a héten két interjúban is rákérdeztek, a válasz a "szurkolunk neki, de addig is a legjobbat igyekszünk kihozni" semmi volt.

Hivatalosan az ABC évek óta csak májusban jelent be bármit is (mondjuk tegnap kiadták, hogy folytatódik a HTGAWM, de ez amúgy is biztos volt), tehát ez nem szokatlan. Viszont mivel itt a csatorna szándéka egyértelműen "igen", a semmitmondásnak két oka lehet:
- még nem sikerült megegyezni a szereplőkkel
- már tuti, hogy nem lesz folytatás, csak nem akarják a rajongók hisztijével tölteni az utolsó két hónapot és lehúzni a nézettséget.
süti beállítások módosítása