Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 7x14 – Resurrection

2015. február 18. 12:00 - Zenóbia

Van egy olyan megérzésem, hogy ez most tényleg egy jó rész lesz! Csak mondom, hogy eddig egy rohadt megérzésem sem vált be, kivéve a rosszakat. Fiatal lány fut az életéért veszettül, kombinében, meg vörös selyemköntösben, de ahelyett, hogy elfelé rohanna a sötét fickó elől, leginkább az egyszer csak ott áll előtte, szívás. A selyemköntöst meg fújja a szél, jajj de csúnyán meg fogsz halni drágám. Beckették már tényleg család, Alexis neki is ad reggeli búcsúpuszit, mielőtt elindulna kurválkodni, de Castle figyel, annak ellenére, hogy nem ivott kávét. Úgyhogy marad a könyvtár, egy fokkal unalmasabb. Kate lassan készen áll a közös gyerekre, a végén átmegyünk ilyen Simlis és a Szendébe, bár gőzöm sincs, hogy ott volt-e gyerek a végén, de mintha lett volna. Susan Watts a halott lány, megfojtották, aztán bedobták egy szelektív gyűjtőbe. Lanie-nek valamiért ismerős, de ne úgy, hanem máshogy, majd ennek még biztos lesz jelentősége, csak azért írom le. Susant hat hónapja engedték ki a börtönből, mert csekkeket hamisított, meg lopkodott összevissza, miután kirúgták a gimiből.

7x14_castle1.jpg

Azóta viszont semmi, három hónapja elköltözött a lakásból is, ahol egy Katrina nevű lánynak volt a szobatársa. A börtönben még drogos volt, de leszokott, és három hónapja megtalálta az álomállást, szép ruhák, drágább lakás, csak aztán kinyírták. Így váltsatok munkahelyet. A hajléktalan Ednek még mindig semmi nyoma, aki bejelentette a hulláját, és persze fizetésnek sincs törvényes nyoma. Bejelentkezett egy munkaközvetítő céghez, Newstart Horizons, akik börtönviselt nőkkel foglalkoztak. Lanie talált egy tollat a csaj hajában, ez mondjuk eddig is sejthető volt a hálóingéből, hogy az ágyból ugrott ki, de jórendben. Szóval szerinte ez a csaj összeköthető egy régebbi volt hullájukkal, Pam Hodges-szel, akit anno úgy csináltak meg, hogy úgy nézzen ki, mint ő. Pam is hasonlóan járt, kurva lett, aztán megfojtották, de nem pont így, és elvileg megvan a gyilkosa. Viszont ugyanaz a nő plasztikázta az arcát, aki anno Pamét, Kelly Nieman, aki benne volt az akkori gyilkosságokban, csak nem tudták rábizonyítani. És bizony, hogy bizony, mert épp ott figyel egy baszott nagy képen a munkaközvetítő falán, mint legfőbb támogatójuk. Na, most visszaolvasom azt a részt, mert ez így nem fog menni. Addig igyatok egy pálinkát, vagy valami.

7x14_castle2.jpg

Áhhá, megvan, 3XK rész lesz, azokat mindig is szerettem. Nagy vonalakban annyi, hogy Kelly és 3XK társak lettek, kinyírtak akkor egy Lanie és egy Espo hasonmást, aztán megléptek minden rendőrségi aktájukkal. Pammparamm. Kate próbálkozik a Vaslady-nél, hogy engedje vissza erre az ügyre Castle-t, mert kívülről tudja az egészet. Nem teljesen biztosak abban a verzióban, hogy 3XK él, lehet, hogy a nő egyedül egy pszichopata sorozatgyilkos, de ha másodszor is hagyják meglépni, az kínos lenne. Az teljesen biztos, hogy pszichopata, és nagyon okos, Kate meg hagyja magát felhúzni, bár ha figyelembe vesszük a múltkori ügyet, nem olyan nagy csoda. Bírói végzés nélkül nem nézhet bele az aktáiba, így meg nyilván nem vallja be, hogy ő műtötte Susant, viszont nagyon kulturáltan arrogáns. Biztos, hogy benne van, de a gyilkosságot magát tuti megint nem ő csinálta, arra a múltkor is volt egy társa. A kórház sem küld felvételeket végzés nélkül, őrületes meglepetés, viszont Tory talált valamit az utcai kamerákon. Még pedig még egy Susant, mert hogy ez akkor jött ki a kórházból Nieman arckrémjeivel, amikor a másik már halott volt. Jó, hát ez a hobbija, hogy klónokat gyártson, van ilyen.

7x14_castle3.jpg

Hoppá, és Susan2 pont 3XK mellé száll be egy kocsiba. Jerry Tyson, Castle legnagyobb mumusa életben van. Mi sem gondoltuk ezt másképp eddig sem. Összehívják a nagygyűlést, meg kell találni Susan2-t, mielőtt ő is megfojtódik, majd Castle tart élménybeszámolót az eddigi Jerrry-s kalandjaikról, volt belőlük bőven. Első körben Kelly-vel indítanak, és kiszedik belőle Susan nevét, mert ha teljesen ártatlan, és nem csak azért jött, hogy megtudja mijük van, akkor ugyan miért is titkolózna. A nő felveti, hogy az ott lehet, hogy nem is Tyson a kocsiban, csak úgy néz ki, mintha ő lenne, az a baj, hogy kicsit kezd nekem sok lenni az infó, meg a múltbéli infók, mert azokra meg persze rohadtul nem emlékszem, de mindegy, csak összerakjuk a végére, hogy mi a szar van. Szóval a nő, aki úgy néz ki, mint a halott Susan, azzal a különbséggel, hogy ez itt él, valójában Amy Barrett. Ő is két hónapja költözött el a lakásából a kitudjahova, és szintén büntetett előéletű iskolaszökevény. Castle előjön az elmélettel, ami most az, hogy Nieman gyártja 3XK-nak az áldozatokat. Felkutat olyan lányokat, akik vélhetően senkinek a büdös életben nem fognak hiányozni, és átalakítja őket kedvenc sorozatgyilkosa ízlésére. Mert egy pasinak a kedvében kell járni, hát így van ez, na.

7x14_castle4.jpg

Megvan a kocsi, mármint amiben Jerry ült, és a tulaj is megvan. Michael Boudreau lakásának az ablakán épp Tyson készül kimászni, de még időben fognak rá nyolc fegyvert. Oké, ez a pasi tuti nem az a pasi, biztosan átplasztikáztak egy csomót Jerry-vé, és majd ezzel fognak most szívatni, hogy felvonultatnak a városban hetvenhárom darabot belőle. Remek lesz. Na mindegy, a pasast bevitték, Ryan szeretné beleverni a fejét a kihallgató szoba falába, míg el nem törik az orra, mert hogy anno lenyúlta a fegyverét, amivel kinyírt valakit aztán. Mindez sokkal félelmetesebben hangzana, ha nem bugyirózsaszín ingben adná elő, de azért értjük. Amy-nek még semmi nyoma, meg Michael-nek sem, aki hat hónapja tűnt fel a városban, és azóta építkezéseken dolgozik. Hmm. Espo megtalálja Amy telefonját az ágy alatt, most már csak Amy-t magát kéne megtalálni. Mivel Jerry az összes múltbeli gyilkosságáról eltüntette az aktákat, így azokkal már nem tudják megvádolni, ez nekem egyébként ilyen őrületes faszságnak hangzik, de biztosan van benne valahol értelem. Szóval kénytelenek az egyéb vádakkal bent tartani, ahol ők is ott voltak. Amy-t már össze tudják kötni Kelly-vel, mert mit ad Isten, olyan kórházakat is támogat, ahol drogos lányokat próbálnak leszoktatni.

7x14_castle5.jpg

Összetoborozza őket, ajánl nekik egy jobb életet, aztán feláldozza őket 3XK oltárán. Csak Susan megszökött, így kénytelen volt bedobni egy kukába, és innen már jött a bonyodalom. Most nem azért, de ha ezt évek óta csinálják rutinosan, akkor tényleg van olyan hülye, hogy most ezen elbukik? De gondolom igen, mert még egy 3XK-s részt nem hiszem, hogy van képük ledugni a torkunkon, szóval ennek itt most le kéne zárulnia. Na, a pasas a kihallgató szobában azt állítja, hogy ő Michael, csak dr. Nieman átalakította, hogy úgy nézzen ki pont, mint egy sorozatgyilkos, azóta sokkal inkább önmagának érzi magát a bőrében. Az emberek hülyék. Mind. Nyilván Beckettéknek gőzük sincs, hogy mit higgyenek, mert a pasas ugyan nem tudja bizonyítani, hogy ő Michael, de ők sem tudják bizonyítani, hogy nem az. Éljen. Szerinte Amy a barátnője, csak most nincs otthon, mert lement a mosodába a zoknikkal. Nem nagyon értem, hogy az előbb mi a fasznak említették ezt, hogy nem tudják bizonyítani, amikor van ujjlenyomata, de gondoltam biztos leégették neki, vagy mittudomén, de nem, van neki, és az Michael Boudreau-é, nem pedig Tysoné.

7x14_castle6.jpg

Szerintük pedig az ott Jerry, de így nem tarthatják fogva, mert hogy DNS minta már nincs tőle a birtokukban, mert anno azt is ellopták. Castle biztos benne, hogy ő itt Jerry, de ha nem tudják egy-két órán belül hozzákötni valahogy Amy-hez, vagy Susanhoz, akkor ki fogják engedni, és megint ott lesznek, ahol a part szakad. Tory szerint is ő Jerry, mert Michael kártyáját épp most használták valami kávézóban, úgyhogy az mondjuk sokat segítene, ha megtalálnák az igazi Boudreau-t. Castle addig is elbeszélget vele a cellájában, megpróbálja kizökkenteni azzal, hogy felelevenít neki mindenféle emlékeket a múltból, többek között azt, hogy szerinte az anyja iránti gyűlölete miatt lett gyilkos. Jerry csak néz, de erre már nem tud mit reagálni, és Castle-nak bevillan valami anyuról. Kate odaér a kávézóhoz, de ott nem Michael van, hanem Amy, aki az ő kártyájával vett magának salit, mi mást. A lány leszarja, amit mond neki, és elhúz a vérbe. Castle közben telefonál az anyus dologgal kapcsolatban, mert ha tőle tudnának szerezni DNS-t, akkor meglenne az egyezés, tádámm, lecsukhatnák örökre.

7x14_castle7.jpg

Gretchen persze nem a biológiai anyja, hanem volt egy pasija, akinek volt egy gyereke, Jerry, a pasas lelépett, és otthagyta rá a srácot. Szimpatikus megoldás. Ugyan Tyson pár éve eljött hozzá az összes holmijáért, de neki nem volt szíve mindentől megválni, szóval van egy kupac lom, amit átnézhetnek vidáman. És van is értelme, mert a fogtündér nem vitte el az egyik tejfogát, úgyhogy most már csak DNS vizsgálat, addig a Vaslady próbálja elérni, hogy ne engedjék ki. Dr. Nieman viszont ott ül az őrsön a váróban, és várja haza élete szerelmét, vagy tudomisén, hogy micsodáját, bár ő ezt úgy fogalmazza, hogy Michaelt várja, a páciensét. Míg várnak az eredményre, telefonál Amy, hogy látta a hírekben a halott Susant, és ettől leesett neki, hogy kurva nagy gebasz van, és most viszont már fél. Kate érte megy, mert ő az egyetlen, aki összekötheti nekik Tysont Susannal, mivel látta őket együtt három napja a pasi kocsijában, de ő csak azt hitte, hogy megcsalja, nem azt, hogy egy elmebeteg sorozatgyilkos.

7x14_castle8.jpg

Castle marad, és beül Jerry-hez, hogy az ne érezze magát egyedül, a többiek meg addig is fel-alá járkálnak gondterhelt arccal, és várják a tetves eredményeket. Castle addig elmondja neki, hogy jártak az anyjánál, aki azt mondta, hogy sosem tett olyat, amitől a fiának ilyenné kellett volna válnia. De szerinte mégis tett, és valójában Jerry minden egyes nőben az anyját öli meg, főleg, hogy Gretchen kiköpött úgy nézett ki fiatalon, mint Susan és Amy most. Jerry azért csak Castle-nak mégis bevallja, hogy ő az, de valójában mégsem vallja be, és a vége az, hogy nem stimmel a DNS, és szépen kisétálnak Dr. Kelly Niemannal kézenfogva az őrsről. És Amy eltűnt. De nem csak Amy, hanem Kate is, mert miután felhívják telefonon, és bejátsszák neki a már régről ismert közös dalukat Niemannal, valaki beleszúr egy tűt, és egy tolókocsiban elviszi valahova. Ezek ketten meg vigyorognak a liftből kifelé, de búcsúzóul Tyson még kacsint egyet, csak úgy barátilag. Folyt.köv.

7x14_castle9.jpg

Címkék: castle
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neoprimitív 2015.02.18. 12:33:05

"ez nekem egyébként ilyen őrületes faszságnak hangzik, de biztosan van benne valahol értelem"

Nincs, ez őrületes faszság. Senki sem kartotékszekrényekből keresgéli ki az ujjlenyomatokat meg petricsészékből a DNS mintákat, hanem számítógépes adatbázisból, az írók viszont elfelejtették beleírni, hogy azt is feltörték és kitörölték volna. (Aki a börtönkartotékos jelenetre értelmes megoldást mond, a következő sörözésen a vendégem egy sörre.)

AaannnaaA 2015.02.25. 14:03:14

"Az emberek hülyék. Mind." Ezt akár én is írhattam volna :)
Úgy látom kapitális butaságok csak nem bírnak kiveszni a sorozatból, nem is bánom, hogy már csak olvasva nézem :D

Neoprimitív 2015.02.25. 20:20:59

@AaannnaaA: hehe, meghülyült a bloghu motorja, se a kommentedet nem mutatja a radaron, se olvasottnak nem lehet jelölni, benne :)
süti beállítások módosítása