Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 7x13 – I, Witness

2015. február 11. 13:00 - Zenóbia

Castle már megint belekeveredett valami fosba, de hát neki alapvetően ez az életcélja, úgyhogy nagy meglepetés nem ért mondjuk. Egy sötét erdőben botorkál az elemlámpájával, várja, hogy ráakadjon a vasorrú bábára, amint épp cipeli egy zsákban a hátán Jancsit és Juliskát, de aztán az akad rá, és jól leüti a seprűnyéllel. 12 órája indult a sztori, ez egy lendületes sztori lesz, én már látom. Az a meglepő helyzet állt elő akkor, hogy Kate képes lenne lógni egy napot a munkából, de kivételesen Castle telefonja csörren meg. Az irodája előtt Mrs. Whitfield várja, aki Eva Hendricks volt, míg férjhez nem ment, és együtt jártak kémia előkészítőre. A nőnek nagyon kétségbeesetten megzuhant feje van, és még a tenyerét is megvágta, miközben elásta a férjét a kert végében. Na jó, nem. Vagy hát. Cole részvényügynök, okos, jóképű, elragadó, sztem ha eddig nem ásta el a kert végében, akkor el kéne. A nő szerint a pasi megcsalja, és muszáj tudnia, hogy van-e miért küzdenie még, és olyan könyörgősen néz Castle-ra, hogy elvállalja az ügyet. Ok, nekem nem tetszik Cole, de ezen vitatkozhatunk, hogy mennyire jóképű, sztem kimondottan tenyérbemászó feje van.

7x13_castle1.jpg

Másik két tenyérbemászóval beszélget egy kávé mellett, és meggyőzi őket, hogy mégsem ne adják el a vállalatot most még, aztán azt hazudja, hogy orvoshoz megy. De előtte még telefonál egyet a szeretőjének, akivel dugnak, Castle lefényképezi őket, szól Eva-nak aki sír, összepakol, de szüksége van a képekre, úgyhogy Castle sosem ér haza vacsorára. Közben Ryan próbálja meggyőzni Espo-t egy vakrandiról, mert hogy kéne nekik egy plusz pár a síeléshez, de Lanie+Espo épp megint szakítottak. Nem tart túl sokáig, tekintve, hogy Stacy úgy néz ki, mint Penélope Cruz. Castle házhoz viszi a fotókat, de pont mikor csengetne, vérfagyasztó sikoltozásba kezd a nő a házban, mondjuk nem csoda, mert épp kinyírják, Castle épp látja, ahogy a gyilkosa végigvonszolja a padlón. Persze neki muszáj a pasast üldözőbe vennie, aki időközben berakta a hullát a csomagtartóba, és repeszt mint az állat. Természetesen hiába hívja Kate-et, nincs térerő, micsoda őrületesen óriási meglepetés. Erdőszél, utoléri, ki is száll, mégis mi a fenét gondolt, ahol egy hullát el lehet ásni, ott simán elfér még egy. Na mindegy, nyilván bemászik utánuk az erdőbe, ezt már láttuk, a pasas leüti, de nem ássa el őt is, én nem értem az embereket.

7x13_castle2.jpg

Viszont a kocsiját ellopja, úgyhogy Castle gyalogolhat nyolcszáz kilométert az erdőben, míg lesz végre térerő. Neely nyomozó kapja az ügyet, aki már eleve azt feltételezi, hogy Castle csak úgy szeret betört fejjel mászkálgatni sötét erdőkben, és kitalálni hülye sztorikat, hűű, ezt de fogom utálni. A kocsija megvan nem messze, és bizonygatja mint az állat, hogy Eva-t kinyírta a férje, és a konyha tiszta vér lesz, úgyhogy menjenek már és nézzék meg, nyilván egy csepp vér nem lesz az egész házban, de sebaj. Nem is, a pasas otthon van, szépen beengedi őket és eltársalog velük arról, hogy a felesége elhagyta, csak egy üzit hagyott neki. Castle agyvérzést fog kapni, én már látom. A konyhában csak annyi vér van, ami simán származhat a nő tenyeréből, Cole meg elzavarja őket a picsába. Batman nem alszik egész éjjel, hanem nézi a városát az ablakból, és mereng a világ gonoszságán, meg azon, hogy megígérte Eva-nak, hogy minden rendben lesz, aztán hopi, mégsem. Az erdőben nem találtak semmit, Cole pedig megváltoztatta az alibijét, mert az első nem jött be, úgyhogy másodjára már a szeretőjére hivatkozott. Taylor jógaoktató, egy éve van viszonyuk, gazdag és jóképű, mi kell még a boldogsághoz, és szerinte nem is biztos, hogy eltűnt Eva, még simán lehet, hogy visszajön. Na ja.

7x13_castle3.jpg

Hazudósnak tűnik, de én már nem mondok semmit. Főleg, hogy Castle lebukik, amint Cole-t figyeli, és Cole közli vele, hogy Eva rohadtul életben van, épp húsz perce hívta fel, hogy kipucolta az összes bankszámlájukat, csókédes. De azért odasúgja búcsúzóul Castle-nak, hogy sosemfogodtudnibizonyítani. A pasas ritka önelégült pöcs, vélhetően ez lesz a veszte, mint ahogy az az önelégült pöcsökkel történni szokott. Vagy nem szokott, pont ugyanazért. De ezzel meg fog, úgy húsz perc múlva legkésőbb. Beckett lebassza Castle-t, hogy teljesen szavahihetetlen szemtanúvá változtatja saját magát, ha ilyen hülyeségeket csinál. Cole-t nem látták Taylor lakásánál tegnap este, de ez nem azt jelenti, hogy tényleg nem is volt ott. Viszont már volt házas, mit ad Isten, a nő úgy néz ki, mint Eva, és több millió dolláros örökség várományosa volt, nahát. Aztán egészen véletlenül hegymászás közben bezuhant egy szakadékba, és né’má’, csak a férje volt vele. Nem tudták megvádolni, mert mindenre volt frappáns válasza, már akkor is. A vagyont megkapta, csinált belőle egy céget, és most megint pénzre volt szüksége, úgyhogy szépen kitalálta az egész sztorit újra. Nem hülye, na. Most épp azt játssza, hogy a felesége nem halt meg, ehhez muszáj, hogy legyen egy társa, akinél ott a nő telefonja.

7x13_castle4.jpg

A hívás pedig pont abból a körzetből jött, ahol a pasas szeretője lakik. Behozzák, de nem Ryan és Espo, hanem Ryan és Kate, mert Esponak randija van Penélopéval. Taylor nem telefonálhatott, mert épp jógázott, meg különben is, Cole küldött neki ügyvédet, úgyhogy nem mennek vele semmire. Valaki azt akarta, hogy azt higgyék, Taylor telefonált, csak azt nem látta előre, hogy a lányt kivételesen behívják dolgozni aznap reggel. Mellesleg a randi jó lett volna, ha Espo nem jön rá, hogy Ryanék csináltak neki egy randis profilt, ettől egész kicsit begőzöl. Mondjuk én is begőzölnék. Bár, ha pont olyan valakivel sikerülne összehozniuk, aki úgy néz ki, mint Jason Statham, nem biztos, hogy vérig sértődnék. Castle épp új elmélettel áll elő, miszerint Eva áll az egész mögött, és tényleg nem halt meg, de szerencsére mielőtt túlbonyolítanák nekem még jobban ezt az egészet, megtalálják a hulláját a folyóban. Köszi. Egyébként már mocskosul éhes vagyok, remélem Loretta hamarosan hazaér és kitalálhatjuk, hogy rendelünk-e pizzát, vagy mégis megesszük a macskát. Castle nem egykönnyen adja fel, Eva holtteste felett is abban reménykedik, hogy az mégsem Eva, pedig de.

7x13_castle5.jpg

A srácok mennek és elmondják a hírt Taylornak, aki erre feladja az ellenállását, és bevallja, hogy Cole mégsem volt nála aznap este. A pasas ügyvéddel jött, nem is mond semmit, Castle azért letámadja a folyosón, hogy tudom mit tettél tavaly nyáron te nyálgép fasz. Beckett haza is küldi pihenni, mert a vége az lesz, hogy kitiltják a kapitányság egész kerületéből is. Lanie talált három szőrszálat Eva körme alatt, és Cole a tulajdonosuk, úgyhogy be is hoznák gyilkosság vádjával, már ha otthon lenne. Hmm, otthon van, felkötötte magát. Hű. Castle is ezt mondja, aztán újabb elmélettel áll elő, mert ez így túl egyszerű. A lényege, hogy Cole nem lehetett öngyilkos, mert ahhoz túlságosan beképzelt volt, ezzel mondjuk eddig egyet tudok érteni. Eva szervezte meg az egészet egy társsal, csak aztán a társ átverte őt, előfordul az ilyen. Cole partnere volt a cégben Scott Galloway, és ha egyikük megmurdál, a másik kapja meg az egész cég felett az irányítást.

7x13_castle6.jpg

Úgyhogy Castle szerint, Scott volt Eva társa. A kávézós beszélgetést visszahallgatva egyértelmű, hogy Scott el akarta volna adni a céget, már csak azért is, mert rohadt nagy adósságai voltak, ehhez viszont az kellett, hogy ő legyen az irányító. Eva ki akart lépni a házasságából, így úgy döntöttek, hogy a szükségben összefognak. Kate hajlandó utánanézni az újabb elméletnek, mert már túl sokszor volt igaza a férjének ahhoz, hogy ne tegye meg. Okké, a pasasnak van alibije, de viszont kiderült, hogy mégsem Cole ölte meg Eva-t. Asszem felkötöm magam én is lassan. Cole ugyanis majdnem minden nap este hat és nyolc között egy másik cégtárs házánál volt, Robert James-nél. De nem azért, mert Roberttel szerettek kártyázni, hanem mert ő nem volt otthon, viszont a felesége igen. Juhúú. Evaval kitalálták a tökéletes bosszút, és el is jutottak odáig, hogy megjátszották a gyilkosságot, irány az erdő, aztán Robert adott neki kulcsot az egyik céges lakáshoz, ahol meghúzhatja magát, mielőtt meglép külföldre.

7x13_castle7.jpg

Eva másnap meggondolta magát, és fel akarta adni a tervet, amit nem is ő eszelt ki valójában. De akkor ki a lófasz? És nem, nem Robert a gyilkos, ennyi ember nem is szerepelt ebben a részben, kezdek kiakadni. A gyilkos Cole ügyvédje, aki anno a diákszövetségbeli nővére volt az első feleségének, Mallory-nak. És mivel sosem tudott túllépni azon, hogy Cole kinyírta Mallory-t, de nem bukott le, ezért inkább az egész életét annak szentelte, hogy beférkőzzön Cole magánszférájába, és kiötölje a tökéletes bosszút. Csak aztán egy kicsit túl sok embert vont bele a sztoriba, és nem volt mindenki annyira elszántan őrült elmebeteg, mint ő. Javinak sikerült meglátni a jót a randi oldalban, megtalálta rajta az egyetlen nőt, akit Jenny nem akart elvinni a síelésre. Rúdtáncos és költő. Legjobb. Castle kicsit elbizonytalanodott, hogy akar-e még ezek után is magánnyomozni, mert enyhén megviselődött lelkileg, de inkább rápihennek egyet, mielőtt meghozná a végső döntést. Jól is teszik. Ja, nem ettük meg a macskát, ha valaki csak azért olvasta volna végig, mert ezen aggódott.   

7x13_castle8.jpg

Címkék: castle
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2015.02.11. 14:27:17

Köszönöm szépen a remek hogyvótot!! Már jó régen olvastalak, itt az ideje, hogy a többinek is nekiessek, nagyon jól szórakoztam. (Neo azért elmesélte, nagyjából képben vagyok a sztorival, ha már nem nézem). Viszont nekem úgy tűnik az előző évadhoz képest nem sok minden változott, még mindig hasonló agyament hülyeségek vannak egykor kedvelt sorozatomban. Kár...
Ja, innen üzenem, ha a macskának szőrszála görbül (akár gondolatban is), nem olvaslak többet. Ezt vedd fenyegetésnek :D

Neoprimitív 2015.02.11. 17:21:16

Na, ez a rész nekem teljesen kimaradt, de ahogy olvasom, nem nagy baj. Az előzetest láttam és amikor Castle a második kerítésen mászott át ahelyett, hogy a rendőröket hívta volna, úgy éreztem, hogy ezt így kösz, de nem. A Penelopé Cruz hasonmás ugyan csábítóan hangzik, de azt hiszem, lemondok róla.

Zenóbia 2015.02.17. 21:24:38

@AaannnaaA: A macska megvan, jelentem! :) az az igazság, hogy kimondottan rühelltem őket, míg nem lett egy a környezetemben, akire néha vigyáznom kell. Most már khmm.., asszem változott a helyzet, de ezt csak suttogva vallom be. :) és jó olvasást! :)

Zenóbia 2015.02.17. 21:25:33

@Neoprimitív: egy hős vagy, hogy lemondtál Penelopé Cruzról, jó, a többi miatt asszem nem baj, hogy Te kihagytad, nehezen viselted volna :)

AaannnaaA 2015.02.17. 21:33:31

@Zenóbia: Örülök, hogy barátkoztok! Nekem nagy kedvenceim a doromboló dögök legkisebb korom óta. Szerintem ha az ember alapvetően állatbarát, akkor előbb-utóbb jóban lesz a többséggel - én sem gondoltam, hogy valaha kutyának fogok "udvarolni", míg egy tüneményes német juhász nem került a szomszédba (illetve én az övébe) :)
süti beállítások módosítása