Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 7x11 - Castle, P.I.

2015. január 28. 13:00 - Zenóbia

Hellóóóó, BUÉK meg minden, még csak január vége van, simán lehet ilyeneket kívánni, különben is, hátha valaki még mindig tök részeg Szilveszter óta. Shana is arra törekszik, hogy az legyen, még kabátban megindul a whiskeys üveg felé, de még a belekortyolás előtt feltűnik neki, hogy be van törve az ablak, aztán a függöny mögül előbukkan egy faszi pisztollyal, ennyit a piálásról. Castle az eltiltás óta ma először vette át a pizsamát, mert valamire készül, de nem mondja meg, joggal félnek a többiek, de szerencsére eltereli a figyelmüket a hulla. De jó, Perlmutter, már mocskosul hiányzott. Épp hogy nem jár örömtáncot a hulla mellett, hogy Castle-t kiiktatták, de azért megmondja, hogy kb. 9 és fél 11 között lőtték mellkason a volt óvónőt, nem csoda, hogy ivott munka után. Találtak még egy csikket is, a kutya viszont eltűnt, de ez momentán mind lényegtelen, mert befut Castle, szegény Perlmutternek nem sokáig volt jó az élet, aki elvégzett időközben egy online magánnyomozó tanfolyamot. WTF.

7x11_castle1.jpg

Beckett is úgy kb. ezt reagálja, majd kedvesen kitessékelik a helyszínről, mert ettől még nem nyomozhatnak együtt. De külön igen, és Kate naivan azt hiszi, hogy Castle majd nem zavar be nekik. Dehogynem. Már az iskola előtt várja őket, ez pedig egy olyan óvoda, ahova kizárólag rettenetesfontos emberek gyerekei járnak, és Shana volt a felvételi igazgató. Természetesen mindenki szerette, de rég írtam ezt már le, jajj. Szabin volt az utóbbi napokban, mert előtte küldte ki a felvételi leveleket is. Persze, nyilván az egyik szülő, akinek megírta, hogy nem vesszük fel a gyerekedet, mert egy unszimpatikus kis köcsög, fogta a pisztolyát és kinyírta. Nyilván. Az egyik apuka hagyott a rögzítőjén egy kinyírlak ribanc üzit, mert kedves. Castle azért szomorú, hogy ezzel a húzással nem került vissza a brancsba egyből, de aztán felvidul az első nyomtól, mert ő is rájön, hogy van egy kutya is valahol. A Vaslady sokkot kap, amikor közlik vele, hogy mi van, és megtiltja nekik, hogy bármilyen infót kiadjanak Castle-nak.

7x11_castle2.jpg

Kate még mindig naiv, szent meggyőződése, hogy amint a férje rájön, hogy nem dolgozhatnak együtt, feladja az egészet, ráadásul úgy sem fér hozzá semmilyen komolyabb adathoz. Ó, ha nem Castle találja meg előbb a gyilkost, nagyon csalódott leszek. De nem tudom, miért kell úgy tenni, mintha Kate hülye lenne vele kapcsolatban, de mindegy is. A fiúk tisztában vannak a tényekkel, ennek fogadás lesz a vége, én már látom. Castle a telefonjával már le is követte a kutya chipjét, akit egy kopasz fickó cígöl a hóna alatt az utcán. Nos, az újdonsült magánnyomozónknak még gyakorolnia kell ezt az észrevétlen követést, attól tartok. A pasi becsalja egy sikátorba, először kicsit fojtogatja, aztán lefújja paprika spray-vel, biztos ami biztos. Amúgy Shana egyik barátja, és csak ő vigyázott a kutyára, vagy mittudomén, addig az őrsön már van egy gyanúsított, a ribancozó telefonálós pasi. Brian Whitman a Tenzer Capitol társtulajdonosa, és dühkezelési problémái vannak. Járt is a lánynál, és dörömbölt az ajtaján, meg üvöltözött még több ribancot, ami használt, mert a lány mégis felvette a fiát. Hoppá.

7x11_castle3.jpg

Aztán levett háromezer dollárt a számlájáról, és lelépett a városból, mármint így tudja a barát, aki őrzi a kutyát. De most nem szólt hetekkel előre, hogy vigyázni kéne Sparkles-re, és azt sem mondta meg, hová megy. Castle az infarktust hozza Perlmutterre, mondjuk már önmagában a létével, de most ezt még fokozza azzal, hogy a hullaházban kergetőznek egyet szerencsétlen Shana körül. A nő repülővel ment valahova, éljen. Rövid út volt. Bostonba, és beszélt egy újság szerkesztőségével, de a kutya sem emlékszik rá, hogy miről. Az elutazása előtt együtt ebédelt egy nővel, aki képről úgy néz ki, mint Morticia Addams. Morticia ügyvéd, és Kate már megy is hozzá, mibe fogadunk, hogy Castle már ott lesz. Persze, hogy ott van, sőt, saját irodája is van, nocsak. Kate előjön a házastársak mindent elmondanak egymásnak szöveggel, na, amiket én az utóbbi időkben hallottam, sztem ezt az elméletet illene felülbírálni nagyon gyorsan. Shana mindenféléket kérdezett Morticiától a gyilkosságokkal kapcsolatban, mi minősül bűnrészességnek, meg ilyeneket, valsz nem csak elméleti érdeklődés volt, hö.

7x11_castle4.jpg

Kate és Richard majdnem munkahelyi szexbe bonyolódnak, mert az újra együtt nyomozás jó hatással van rájuk, de aztán mégsem, mert Espo belerondít egy telefonnal. Megint behozzák az agresszor ribancozó faszit, mert hogy Shana az utazása alatt ellátogatott a Radnor Egyetemre, amit mellesleg a faszi támogat egy csomó lóvéval. Azt kérte, hogy hozza össze a dékánnal, cserébe felveszi a fiát. A dékántól kikérte az Egyetem rendőrségi aktáit, 1999-ből. Ryan szerint Castle már tudja, hogy mit keresett, mert eddig is folyton előttük járt egy lépéssel, de Kate még mindig hiszi, hogy nyerhetnek. Esélytelen. Nah, egy nap szünettel folytatom ezt a részt, azóta megittam nyolc Kamikaze koktélt, de ez ne aggasszon titeket, elég, ha engem aggaszt. Castle Alexisszel vacsizik az irodában, amikor Kate telefonál, mert szent meggyőződésük, hogy Castle már tud valamit, amit ők nem, a telefon után Castle pont ugyanerről van meggyőződve, csak velük kapcsolatban. Beckett azt a frappáns megoldást választja, hogy kitölt a férjének egy fél liter bort egyben, magának meg fél decit, nem feltűnő, egyáltalán.

7x11_castle5.jpg

De végül a leitatás helyett győz a rettentő kíváncsiság, meg hogy ezek már nem bírnak egymás nélkül nyomozni, cukik amúgy. A lényeg, hogy Castle tényleg tud valamit, még pedig, hogy Shanának volt egy pasija, aki 15 évvel ezelőtt meghalt a Radnoron, részegen kizuhant egy ablakon. Vélhetően a lány szerint ez nem pontosan így történt, és emiatt kezdett el veszettül nyomozni, jól rá is baszott. Reggelre megváltoztak a dolgok, újra versenytársak, mindenesetre a szexuális életükre jó hatással van ez a sztori. Ryan nem nagyon tudja elképzelni, mit csinál valaki hajnali kettőkor ébren, hát… Jeff aktájából minő véletlen, hiányoznak a bulin elhangzott tanúvallomások, van ez így, elvitték a vallomáslopó manók. De file formátumban létezik valahol, mindenki veszettül gondolkodik, hogy előbb fejtse meg a rejtélyt. Castle már megint előrébb jár, rájött, hogy az akkori iskolaújságot az utolsó pillanatban átszerkesztették valami miatt, már csak meg kéne találni a szerkesztőt, és megkérdezni tőle, hogy ó vajh, miért tették ezt. Frank Jackson, és ő azért is érdekes, mert már nem az iskolaújságnál dolgozik, höhö, hanem egy nagy lapnál, őt hívta fel Shana, amikor leszállt Bostonban a gépről.

7x11_castle6.jpg

A faszi ráadásul 15 évvel ezelőtt tuti ott volt a Tigriskarom klubban, ahol megölték Jeffet, mert ő volt a társaság elnöke. Tigriskarom. Sírok. Castle előbb találja meg, és mivel ő még nem jött rá, hogy a pasas simán lehet a gyilkos, mondjuk nem tudom miért nem, mindegy, de elhúz vele valahova, ahol az majd feldarabolja apró darabkákra, és megeteti a krokodilokkal, vagy ilyesmi. Beckették aggódnak, főleg, hogy a férje nem veszi fel a telefont, gondolom mert azt a kezét már ledarabolta Frank. Áh, mégsem, francba. Szóval Castle leszállítja Franket az őrsre, mert arra rátört a vallhatnék. Annak idején Jeff nem egyedül volt a szobában, amikor kiesett az ablakon, hanem segített neki kiesni Spalding Elliot szövetségi ügyész, aki akkor még mondjuk pont nem volt az, de az apja már akkor is állati befolyásos volt. Így aztán meggyőzött mindenkit, hogy sokkal jobban járnak, ha segítenek eltusolni az ügyet, mert akkor ő is segít, hogy pl. Frank karrierhez jusson. Ellenkező esetben jön a darabolós rész. Frank a karriert választotta.

7x11_castle7.jpg

A Vaslady kész van, mert ki van zárva, hogy csak úgy megvádoljanak egy ügyészt, ha csak nincs megdönthetetlen bizonyítékuk. Kéne Elliot DNS-e, akkor össze lehetne kötni a Shanánál talált cigicsikkel, de valsz nem fogja önként felajánlani, hogy leköpi őket. Castle-t ismételten felszólítja, hogy kerülje a feltűnést, ehhez be kéne zárnia egy cellába, csak mondom. Áh, a srácok előbb szerzik meg a pasi kávéspoharát, és stimmel is a DNS, úgyhogy szépen megvádolják, de mégsem ő a gyilkos, hanem egy újabb áldozat. Mert valóban ott volt a szobában, de nem lökte ki Jeffet, tényleg baleset volt. Csakhogy tudták, hogy ez úgysem számítana, örök életére besározódna, és azóta is próbálja az összes Blikk magazin ráverni a balhét, de sosem találtak semmit, amit lehozhattak volna. Eddig mármint, mert most már van egy fasza kis csikkjük. Asszem rágyújtok. Addig várjatok türelemmel. Már épp lecsuknák a pasast, mert nem hisznek az összeesküvés elméletekben, de Elliot szerencséjére Castle viszont nagyon is hisz bennük, úgyhogy beront a kihallgató szobába, hogy hírei vannak. A Vaslady konkrétan felszögezi a falra. Castle behozta a kutyaszittert, meg Sparkles-t is ezáltal, ezt a kutyát még nem láttam járni, mindig csak viszik.

7x11_castle8.jpg

Elliot allergiás a hosszúszőrű kutyákra. Tényleg. Nem viccel. Tüsszög, és vörös kiütések jelennek meg rajta, úgy egy percen belül. Ilyen van? Mármint tényleg? Jajj. Na mindegy is, ha neki kellett volna várakoznia Shana kutyaszőrrel teli lakásán, valószínű előbb halt volna meg, mint ahogy a nő hazaér. De ki akarja bemártani Elliotot annyira, hogy ráuszította Shanát? Visszatérnek a csikkhez, már megint, én meg elfelejtettem közben kimenni rágyújtani, mindegy. Szóval míg Castle az irodájában feltett lábakkal whiskey-t iszik, és kesereg az élet igazságtalanságán, odaér Beckett is, mert hírei vannak, és úgy döntött, hogy jobb az, ha a házastársak mégiscsak megosztanak egymással mindent. Óh. Aki a kamerafelvételeken látszik, amint kotorászik a hamutálban, nem más, mint Morticia, az ügyvédnő. Beckett pedig annyira jó fej, hogy a letartóztatásból sem hagyja ki a férjét, mert odarendelt a nőt az irodájába, így ő zárhatja le az ügyet. Morticiát felbérelték, de sosem tudjuk meg, hogy ki, meg pont le is szarjuk, viszont Castle folytatja a magánnyomozást, mert ihletet kap tőle. Beckettől meg nagyítót és Sherlock sapkát, ami aranyos, bár én kétlem, hogy tudnék olyan valakivel szexelni, akinek ilyen van a fején.

7x11_castle9.jpg

Címkék: castle
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása