Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A titkok könyvtára (The Librarians) S01E08 – A sötétség szíve (The Heart of Darkness)

2015. január 28. 11:00 - Kapitánylány

A szomszédoknál kezdjük a történetet, Szlovákiában járunk egy sűrű erdő közepén. Egy véres arcú lány rohan ki egy baljós kinézetű házból. A hőseink autója elé veti magát, majd arról hadovál, hogy meg fogják a többieket ölni a házban. Eve és Jacob próbálja megnyugtatni a lányt, aki a barátaihoz rohanna vissza megmenteni őket. Eve a kocsi elejéhez vonul, a kis csapatunk törött Ley-vonalak után kutatott eddig, persze egy ilyen felett van a ház is. Jenkins szerint be kell fogni a vonalak erejét, vagy különben felrobbannak, velük együtt egész Szlovákia is, és akkor mi lesz az adókerülő magyarokkal?

01.jpg

Cassandra ossza szét Zuyan mágikus horgony tekercseit, ezeket a négy égtáj felé kell kirakni a házban és így megkötik az energiákat. Eve kiosztja a feladatokat, Jake és ő mennek megkeresni a fiatalokat, Ezekiel szétpakolja a tekercseket, Cassie pedig marad Katie-vel kint az autónál. A lány tiltakozik, ő is bemenne, de Eve szerint már eddig is sokat segített, ne erőltesse meg magát tovább. A veranda előtt Stone megállapítja, hogy az építménynek nincs is Szlovákiában helye, mivel egy 19. századi amerikai telepes ház. Ezekiel már három horgonyt kihelyez, amikor is hirtelen megremeg a ház, és a tolvaj melletti ajtófélfába áll be egy nagy tőr, Eve kiadja a parancsot, irány kifelé. Immáron kint láthatjuk, hogy a házat kék villámok veszik körül, Katie pedig döbbenten kérdezi, hogy kik is ők valójában?

02-1.jpg

02-2.jpg

Jake érkezik meg, kitette a 4. horgonyt is, Cassandra szerint hatásos is, szóval mehetnek is vissza megkeresni a fiatalokat. Eve persze kint hagyná megint Cassie-t, újra kezdődik a vita, így nem veszik észre, hogy Katie közben visszafut a házba. Az előtérben vállnak szét, míg Katie és Cassandra ott marad, addig Eve, Jake és Ezekiel az emeletre indul a hangok után. Az egyik folyosó hirtelen megnyúlik, több szoba jelenik meg, így itt is szét kell válniuk, mindenkinek jut egy szoba. Mind a hárman találnak egy-egy képet, amelyről az arcokat kitépték. Ezekiel-t a kutatás közben kinyúló kezek akarják egy gardróbba húzni, Eve pedig az ijedt fiatalokat látja meg, akiket egy csuklyás árny akar épp megölni. Őrangyal már lőne, de csak Stone bukkan fel, és ő meg senkit se látott. Jenkins utána nézett a dolgoknak, valószínűleg a Daráló nevű házba kerültek, amely folyamatosan vándorol, miután jól lakik áldozataiból. Szóval meg kell találniuk a ház sötét szívét (ami bármi lehet), el kell azt pusztítaniuk, és így nem fog több áldozatot szedni a Daráló. Mi sem egyszerűbb mondják a fiúk, és elindulnak keresgélni.

03-1.jpg

03-2.jpg

Cass érkezik, Katie mesélt valamit, amit hallania kell az Őrangyalnak is. A lány neki is elmondja, hogy egy füstszerű árny támadt rájuk, és ezt azért nem újságolta el eddig, mert biztos bolondnak nézték volna. Jake a fejszét keresi, amit korábban is látott, de mire megfogná, az füstté válik, a szomszédos szobában ekkor fény villan, Ezekiel eltűnik, a szobában egy makett ház bukkan fel. Eve azonnal tervezni kezd, Stone inkább felgyújtaná az egész házat, mit számít, hogy mindenki, aki eltűnt az meghalhat. Ekkor a semmiből egy gramofon tűnik fel, az ezredes idegességében kikapcsolná, de a falhoz kenődik, feje felett pedig Katie neve jelenik meg. Eve a lányokat kiparancsolja, meneküljenek az Annex-be, a többit majd Jake-kel elintézik.

04.jpg

Cassandra csalódottan hanyatlik a kormánykerékre, elmeséli történetét Katie-nek, a többiek valószínűleg attól félnek, hogy újra összeomlik és elárulja őket. Katie próbál lelket önteni belé, ettől Cassie jobb kedvre derül, irány az Annex. Ekkor azonban az autóra támad az árny, és tönkre is teszi azt, a lányok pedig bemenekülnek a házba. Eve rohan a sikítozó csajokhoz, Jake inkább a makett házhoz megy, majd megint csak fényvillanást látunk. A lányok próbálják az ajtót zárva tartani, de az árny simán átnyúl rajta, majd eltűnik.

05.jpg

Jake a babaházba került Ezekiel mellé, aki éppen videó játékozik, majd kifejti, hogy a ház nem akarja megölni őket, hiszen minek teljesítene akkor kívánságokat? Stone figyelmét képek, fényképek keltik fel, mindegyiken szerepel a ház, az adott korszaknak megfelelően, boldog családokkal az előtérben. Ezekiel szerint akkor valami elromlott valamikor, Stone világosodik meg, félreértették az egészet.

06.jpg

Az árnnyal tovább folytatják a harcot, Eve végül kiparancsolja a lányokat a házból. Cassandra kint meggondolja magát, visszaindul a barátainak segíteni. Katie könyörög, hogy meneküljenek el a kocsival, hívjanak segítséget egy nevadai városban. Cassie ledöbben, hiszen Szlovákiában vagyunk, Katie közben gonoszra vált, majd tanácsolja a matekcsajnak a futást. Cassandra a házban látja, hogy Eve-t a lépcsőn felfele vonszolja az árny, követni kezdi őket. Az egyik szobába belépve Cassie a korábbi áldozatok szellemeit látja meg, Katie meséli el, hogy ő és a családja sok embert ölt már meg, és egyszer csak betoppant az életükbe a ház, ami elkezdte Katie kívánságait teljesíteni. Cassie ekkor azt kívánja, hogy őhozzá is suttogjon a ház, majd végignézi ő is a képeket.

07-1.jpg

07-2.jpg

Katie egy tőrrel felszerelkezve érkezik meg, Cassie rejtekéből előugorva támad rá a lányra, de hiába szúrja le végül Katie-t, a lány halhatatlan. Újra küzdeni kezdenek, Cassie azt kívánja, hogy tudjon segíteni a házon, ezért cserébe megkapja a fejszét, majd kifakad, hogy Katie semmit se tud a halálról, hiszen ő már 15 éves korától minden nap látja a tükörben a halált. Elkeseredésében Katie felé vág a fejszével megsebezve őt, végül hamuvá válik a lány, Cassie szerint azért, mert a ház nem kívánságokat teljesít, hanem a szükségletet látja.

08.jpg

Cassandra magához térve üzenetet talál a babházon, a ház köszönte meg a segítséget. Az előtérben a többiek vitatkozása hallatszik, Ezekiel pénzt szeretne húzni a házból. Cassie érkezik meg az árnnyal, aki rögtön át is változik jól öltözött komornyikká, a lány mondja el, hogy ez egy menedékház, ami segítséget nyújt rászorulóknak, nem gondolta volna, hogy egy sorozatgyilkos markába kerül. A jószívű komornyik az autót is megjavította, így indulhatnak is vissza az Annex-be, Cassandra rögtön ki is jelenti, hogy ő fog vezetni, és olyan zenét fognak hallgatni, amilyet ő akar. Közben a ház eltűnik az erdőből, az autó platóján megjelenik a babaház, valamint főhőseink egy olyan fa alatt hajtanak át, amely a Tudás fájához nagyon hasonlít, sok ez nekem így a végére.

5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m e o w · http://eletfalun.blog.hu/ 2015.01.29. 14:34:43

Köszi a hogyvoltot, nagyon klasszul, tömören összefoglaltad :). Viszont ettől a résztől engem kivert a frász. Utálom a horrort, ez meg a horror kliséiből volt összerakva. Szóval maradt kliséhalmaz, csak műfajt váltottak. Legközelebb noir, vagy komédia lesz belőle?!
Utolsó esélyét eljátszotta, innentől csak titeket olvaslak :). Mindent bele!

Kapitánylány 2015.01.29. 17:35:44

@m e o w: ugye? máshogy erről a részről nem tudtam mit írni, én is utálom a horrort, de az tetszett ahogy Katie énekelve bevonul a házba! :D

legközelebb, ha jól látom az Universal a befejező két részt egy napra teszi, ne most az utolsó kanyarban add fel! :) vagy olvasd el majd Gabba írásait, övé lesz a dupla évadzáró :)

Gabba 2015.01.30. 09:58:12

@m e o w: @Kapitánylány: jobb a hv, mint a rész volt, mert azon konkrétan bealudtam

szerencsére az adóelkerülő magyarok megmenekültek :)

az évadzáróra remélhetőleg ismét előkerül Flynn és feldobja a hangulatot

Kapitánylány 2015.01.30. 11:21:47

@Gabba: biztos ez a vihar előtti csend! :D én meg kapcsolgattam a tv-t miközben néztem! :)

m e o w · http://eletfalun.blog.hu/ 2015.02.03. 22:50:42

Azért az is informatív, hogy a korábbi kommentelők szőrén-szálán eltűntek, szerintem ez sokat elmond a sorozat színvonaláról, ami meredeken esik, illetve nem váltja be a hozzá fűzött reményeket. Pedig azok voltak jócskán :).
Van ötletetek más sorozatra, amitől függhetnék, ha már ez nem jött be? Mindjárt végzek a raktár teljes átnézésével, pár rész van még a negyedik évadból, aztán az ötödik már egy vasalás alatt meglesz, úgyhogy kellene valami új, amire lehet vasalni :).
süti beállítások módosítása