Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Flash 1x10 - Revenge of the Rogues

2015. január 26. 13:00 - SuperLawyerGirl

Vége a téli szünetnek, a Flash visszatért, bár az előző rész után kicsit hamisan cseng, az „I’m the fastest man alive”. Erre Barry is kénytelen volt rájönni, így a Star Labs csapata segítségével próbálja tréningezni magát jobb teljesítményre. Mindenez magában foglal egy harci drónt, ami golyókon kívül rakétákkal is támad. Az első pontosan Allen mellett robban fel, a második elől már nem is próbál menekülni – mindenki rémületére, Dr. Wells majdnem kiugrik a székéből – inkább elkapja és visszairányítja a küldőjére. Barry-Cisco kütyü 1-0, Harrison visszamozgatja magát a székében.

vlcsnap-2015-01-23-09h43m05s253.pngKözben a rosszfiúk sem tétlenkednek, Captain Cold és Heat Wave match-made-in-heaven párosa akcióba lendül, azaz betörnek a cold gun segítségével egy raktárba, ahol szuperdrága európai autók vannak – a Top Gear óta tudjuk, amit az amerikaiak gyártanak, az rubbish – de nem ellopják ám – amit Heat Wave szívére is vesz – az egész csak arra megy ki, hogy felkeltsék Flash figyelmét. De nem jön össze a terv, Barry nem bukkan fel, Snart azonban nem keseredik el, majd legközelebb. Aktuális partnere igényeit is ki kell elégítse, azaz ellopni valami értékeset, mondjuk egy festményt, aminek a címe Fire & Ice – micsoda véletlen. Barry és Joe az autólopásnak tűnő nem lopás helyszínén rájönnek, hogy az egész csak csapda volt Flashnek. A hírt Barry közli kis barátaival, aminek hallatán Dr. Wells akcióba is lendül, hogy meggyőzze Allent, fókuszáljon inkább a Reverse Flashre, és ne adja meg a harcot a gonoszduónak, amit annyira akarnak.

vlcsnap-2015-01-23-10h18m54s255.png

Barry akarata olyan könnyen hajlítható, mint egy kis drót, azonnal mélységesen egyetért Harrisonnal, és szalad Joe-hoz, hogy felmondjon, mint Flash. Előtte azért meglátogatja Eddie-t és Irist, hogy emlékeztessen minket, mennyire kínos most köztük minden, de nem tart sokáig, szerencsére. Joe megpróbálja meggyőzni Barryt, hogy helytelenül dönt – na meg látja, hogy Harrison felől fúj a szél – de nem sikerül. Legközelebb otthon találkoznak, Iris csomagol, ami miatt mindenki nagyon szomorú, és együtt is szomorkodhatnának, de persze nem lehet, mert most minden nagyon kellemetlen a fiatalok között, így a lánynak hirtelen távoznia kell. Joe faggatózni kezd, fogadott fia pedig becsülettel bevallja a szitut, majd összepakol a lány helyett. Közben Cisco bemutatja a Star Labs által fejlesztett speciális pajzsot, ami megvédi majd a rendőröket a cold gun ellen. A társaság először nem túl lelkes, a múltból kiindulva származhat-e bármi jó Dr. Wellstől és csapatától, de Cisco motivációs beszéde és bemutatója kicsit enyhíti a legkört. Végül Joe kicsit rápirít Harrisonra, hogy ne ültessen gondolatokat Barry fejébe, de az szó nélkül elkerekezik.

vlcsnap-2015-01-23-10h52m37s9.png

Caitlin Ronnie után nyomoz, konkrétan a Firestorm névre keres, de filmeken túl nem jut. Ekkor tűnik fel Barry, és elmondja Caitlinnek is, hogy elmondta Irisnak, hogy érez iránta. A lány nagyon kedvesen bátorítja, hogy higgye el, minden jobb lesz. A beszélgetésük ad egy ötletet Allennek, hogy mozaikszóként keressenek rá a F.I.R.E.S.T.O.R.M-ra. Jó ötletnek bizonyul, kiderül, hogy ez egy kutatásnak a fedőneve, ami molekuláris szintű mutációval foglalkozik, és az írója helyi, úgyhogy nincs akadálya személyes találkozónak. Közben bűnözőpárosunk a festménybirtokos Rathaway-család kirablására készül, aminek egy érdekes momentuma, mikor Mr. Rathaway három mondata közül az egyik, hogy Hartley, a fiuk, nem létezik számukra. Hartley Rathaway pedig Pied Piper, aki a következő részben lesz – ez szép kis húzás volt a készítőktől, okos. Szóval Snart előzékenyen felajánlja a jelenlévőknek, hogy hívják a rendőrséget, aminek eleget is tesznek. Captain Cold magabiztosan használja fegyverét, de meg kell lepődnie, Cisco találmánya kitűnően működik, megakadályozva, hogy egy tucat rendőr jégkockává váljon. Még szerencse, hogy vele van Heat Wave, akinek elég hatásos a belépője, annyira, hogy távozni sem akar. Ahogy látom, emberünk kicsit megborul, ha kedvenc játékáról van szó.

vlcsnap-2015-01-23-11h19m55s11.png

Végül egy golyó a fegyverébe magához téríti, és lelépnek a tett helyszínéről. Szerencsére tudja, hogyan kell megjavítani, úgyhogy nem kell elbúcsúznunk tőle. Snart kicsit ki van borulva rá, amiért elveszítette az eszét, de végül megbeszélik, hogy ők lesznek Central City királya és királya, és Mick felgyújtja a festményt, ami egy koktélokkal és lányokkal tarkított, tengerparti jövőt garantált volna neki. Caitlin találkozik Jason Rusch-sal, a diákkal, aki a F.I.R.E.S.T.O.R.M. projekt egyik alkotója volt – most a Mercury Labs új munkavállalója – és elkezdi faggatni. Szegény srác először menekülőre fogja, de végül megsajnálja a lányt, és elmondja, hogy esett a nagy eset. Az egész mögött Martin Stein (kár, hogy nem Franken a keresztneve) állt, aki nagyon szeretett volna nagyobb léptekkel haladni a kísérletekkel, de lefújták az egészet (és ő engedély nélkül publikálta a kutatást), és a hadsereg mindent lefoglalt, a professzor pedig eltűnt. Caitlin a találkozás után az autója felé tart, Snart és Mick meg jó alaposan elrabolja, hogy kicsalogassák Flash-t a sötétből.

vlcsnap-2015-01-23-11h41m06s161.png

Cisconak jó híre van, a két fegyver kioltja egymást, ez lehet a kulcsa a gonoszok legyőzésének. Barry ennek nagyon örül, amíg nem kap hívást Joe-tól, hogy Caitlint elrabolták. Hamarosan az emberrablók videóüzenetben közlik a követeléseiket, nem akarnak túl sokat, csak egy találkozót Barrytől, hogy az egész világ meglássa, ahogy eltörlik a föld színéről. Ezek után persze nincs túl sok választása Allennek. Caitlin amúgy a helyzethez képest jól van, egy székhez kötözik, és bombát tesznek alá, hogy ha valaki jön megmenteni, akkor is tutira meghaljon. Flash megérkezik a nagy összecsapás helyszínére, amit rendőrök veszne körbe + Iris, mert neki muszáj ott lennie. Némi fogócska után Barry már elég fáradt, de a nagy terv, hogy a fegyvereket egymás ellen fordítsa, nem akar összejönni. Közben Cisco és Joe megérkezik Caitlin fogvatartásának helyére, hogy megmentsék a tudóslányt, de Cisco butaságának köszönhetően majdnem felrobbantják. Szerencsére ez egy nagyon lassú és nagyon kicsi robbanás, így Joe pont meg tudja menteni.

vlcsnap-2015-01-23-12h12m03s38.png

Közben Flash egyre rosszabbul teljesít, és mikor Snart eltalálja, a földön fekve marad. Szerencsére Eddie ezerszer jobb arc, mint Barry, és a segítségére siet, a pajzsával kivédve a halálos sugarat, így nyer elég időt Allennek, hogy erőre kapjon. A megoldást végül a lassú sétálás hozza meg, és Flash a testén keresztezi a fegyvereket, így leszerelve a bűnözőket – ennek megerősítéseként egy hirtelen vágással a hősi Barry győzött zene csendül fel. Allen mielőtt elsuhan megköszöni Eddie-nek a munkát, majd az őrsön Barryként is gratulál neki, de a detektív hárít, hogy a Flash az igazi győztes. Remélem Allen most egy kicsit magába szállt, hogy ennyivel nagyobb ember nála Iris pasija. Ó nem, felvágósan vigyorog, ahogy hallja a rendőröket magáról hősként beszélni. Szánalmas, már rég halott lenne Eddie nélkül.

vlcsnap-2015-01-23-12h26m33s59.png

A házban Iris cuccait kipakolják, Eddie a kocsiban várja ki a búcsúzkodást. Joe magára hagyja a fiatalokat – ami azt jelenti, hogy a mögöttük lévő kanapéra ül – így Barrynek lehetősége nyílik biztosítani Irist, hogy a jövőbe lát, és minden helyreáll köztük, ismét legjobb barátok lesznek csak idő kérdése. Lány lelép, így a pasik egyedül maradnak, és megbeszélik, hogy Barry visszaköltözik. Közben a rabszállítóban Mick Snart fejét harapja le, amiért most mehetnek vissza a dutyiba, de gyorsan megváltozik a véleménye, amikor a rabszállító gyanús hirtelenséggel, és fékcsikorgás közepette megáll, majd kinyílik az ajtó, és Captain Cold köszönti a hugicáját, akinek sajnos még csak a kesztyűs kezét láthatjuk.

vlcsnap-2015-01-23-12h40m36s42.png

Biztosan nem tett jót, hogy már egy hónapja nem néztem a sorozatot, megint hiperérzékeny lettem a hibáira. Félidőnél kifejlesztettem egy játékot, hogy észrevegyek minden kitakart autóemblémát, annyira sok volt belőlük, hogy igazán jól szórakoztam. Ne értsetek félre, ez nem lenne a világ vége, ha nem mutatnák nagytotálban, ahogy tették mind Caitlin FIAT 500-asa, mind Joe Ford Explorere esetében, több alkalommal. Barry karaktere meg negatív irányba fejlődök, az volt a benyomásom, hogy egy rendkívül idegesítő gyerekkel van dolgunk. Iris esetében rájöttek a készítők, hogy minél kevesebbszer nyitja ki a száját, annál jobb, és a mondatai felét „Daaaad”-re redukálták. Eddie az egyetlen akinek a jelleme halad valamerre. Arról nem is beszéltem, hogy mennyire abszurd, hogy a harcjelenet közepén amikor Captain Cold egyszer eltalálja Flash-t, akkor összeesik a földön, és Eddie be kell rohanjon megmenteni, de amikor legyőzi a Dinamikus Duót, akkor meg simán sétál egy fél utcányit úgy, hogy mindkét fegyver folyamatosan telibe kapja, és egy szigorú tekintettel kibírja. Szerintem teljesen gagyi, ahogy a készítők teljesen következetlenül váltogatják Flash erejét, a gonoszok erejét, a sebességeket, és dobálóznak abszolút zéró meg abszolút maximum hőmérsékletekkel – csak gondoljunk bele, hogy milyen hatása lenne a Nap egy sugarának az utcán (10^7 °C), és az még csak meg sem közelíti az abszolút meleget (~10^32 °C). Ahogy az utolsó rendőrőrsös jelenet is, ahol Heat Wave kb. egy dühöngő őrült, ami megint rendben lett volna, de egyáltalán nem volt hiteles az egész. Szóval nem igazán voltam elájulva, de alig várom, hogy halljam a másik oldalt is, attól mindig kicsit kevésbé fáj az idő, amit a sorozat nézésével töltök :) A Cold Gun fizikáját a kommentekben várom!

Címkék: the flash
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2015.01.26. 15:05:19

Bár lehetnék tiszta szívvel most is a másik oldal megmentője! De nem lehetek...
Alapvető problémám, de nem csak Flash-sel, hanem minden szupergyors szuperhőssel, és nem csak itt, hanem a képregényekben: ha annyira gyors, akkor minden átlagos sebességű ember elintézése a másodperc törtrésze kellene, hogy legyen. Könyörgöm, olyan gyors, hogy mindenki más szinte állókép, ha akarja! És erre nekiáll sugarakat kerülgetni. De, mondom, ez nem itt és nem csak vele, ha nem minden ilyen gyors karakternél gáz a számomra. Ráadásul Superman pl. nem csak közel ilyen gyors, de baromira erős is. Szóval eh... :S

De ha túllépek ezen, akkor is: két bűnöző azt mondja, hogy Flasht akarják, erre a rendőrök simán lezárják az utcát és előzékenyen helyet biztosítanak a harchoz? Ahelyett, hogy 1-1 mesterlövész leszedné őket, vagy legalább szétlőné a kezükben a fegyvert, aztán meg lehet masírozni a dutyiba? Ugyan már...
Persze, nyilván féltették a túsz életét, és jaj, mi lesz, ha nem teljesítik a követeléseket. De Cisco és Joe lazán megtalálta és megmentette, szóval ez elég gáz. Meg különben is, mi lett volna, ha legyőzik Flash-t? Szabad elvonulást kapnak? (lásd: mesterlövészek!!!!!)

Aztán ott van az általad is említett győzelem. Másfél lépés után kellett volna lefagyva és lángolva cafatokra esnie. Értem én, hogy az akaraterő nagy dolog, meg a két fegyver hatása némileg kiegyenlítheti egymást (ja, két külön oldalról...), de azért ne nézzenek már teljesen hülyének.

Eh, nekem sem ez lesz a kedvenc részem.

Ja, és a Cold Gun (bár ez a képregényes):

Captain Cold built a gun, based on a cyclotron, which emitted blasts of ice and cold. It has the ability to cause the molecules of its target to reach absolute zero, causing molecules to stop moving. The body can be re-animated with no damage to the subject be reactivating the molecules. This is different from Mr. Freeze's gun, which Cold considers sloppy, which somehow changes the chemical makeup of the victim to become ice.[1][2]

The gun can also slow down areas of air, which Cold uses to put nets around to slow the Flash down when he attempts to run through.[3]

An early example of one of Cold's guns was kept at the Flash Museum. Wally West dismantled it an effort to learn how to modify a cyclotron being built at S.T.A.R. Labs so that would release a pulse of absolute zero temperatures across the city, halting an alien attack.[4]

filmtrailerhu · http://filmtrailer.hu/ 2015.01.26. 15:52:04

A végső csata tényleg egy vicc volt.
Ide-oda szaladgál előttük, ahelyett hogy szépen kivenné a kezükből a fegyvert, vagy szimplán tarkóncsapná őket baseballütővel.
Ehh.... Jobb lenne ha a készítők hanyagolnák a képességek nélküli ellenfeleket Flash-nek, mert nagyon kilóg a lóláb az ilyen részeknél.

,, 2015.01.26. 18:01:44

mikor megnéztem a részt, már tudtam h azt akarom beírni majd, h Eddie szerintem jobb arc, mint Barry, és erre tessék:P
a rész végén majdnem felröhögtem, ahogy megláttam Sco-t és Linc-et rabruhában. Amikor kinyílt az ajtó, teljes mértékben meg voltam győződve, hogy T-Bag fog ott állni, mint Clock King.
(az előző részt amúgy kihagytam.)
süti beállítások módosítása